Изкуствен интелект предвижда бъдещи престъпления

Алгоритъмът е формулиран от учени от Чикагския университет и има 90% точност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предвижда бъдещи престъпления ли?! И какво точно означава престъпление. В САЩ например има около три хиляди закона. Никой не може да се оправи в тази плетеница и на практика, 75% от всички американци са нарушили някой, а и една не малка част от тях. На практика, според законите там, те са престъпници. Три четвърти от нацията. Скорошно изследване на някаква агенция беше. При нас с противоречащите си закони, няма как да си невинен. Ето например носенето на маски. Слагаш я на лицето и тръгваш по улицата и докато изпълняваш заповедта на министърчето, в същото време нарушаваш закона. И ако не искаш да го нарушаваш, не изпълняваш пък заповедта. Не, че тя имаше някаква правна тежест....

Хората са ХОРА, защото правят ГРЕШКИ. Ако не правеха ГРЕШКИ, щяха да бъдат МАШИНИ ...

Електронният концлагер чука на вратата.

Skynet?!?!

Като гледам как точно предвиди стрелбата в Чикаго от онзи ден, ще трябва доста да поработят върху тази боза, наричана AI. A за славата на DARPA - който иска да порови и прочете колко е "допринесла" за ковида. В буквалният смисъл. Но нищо не казват и всичко е покрито.

Знайм бе! Гледали сме го филма - "Кой не скача (по пропагандната тояга), е... "престъпник".

Беше излъчен и по нашите ТВ-т преди известен бр. години. Както и игрален ам. филм от едно време, където показваха как клонират хора!

Оооооо minority report в пълната сила.

"... интелект, който предвижда престъпления преди те да са се случили" ... Т.е., той ги планира ;-)

Според която времето е "вертикално", т.е. всички възможни сценарии на реалността съществуват едновременно – представете си шкаф с чекмеджета, като всяко едно съдържа определена реалност. Главният сценарист изважда една реалност, хвърля я в трииз- мерното пространство (човешкия свят) и тя се проявява. (Филма матрицата подсказа този сценарий).

Дали предсказва престъпленията на банкери, лихвари, политици и т.н.?!

със сигурност те както обикновено са "имунизирани"

Техните престъпления са законни.

lu4ka

Сегаа… Холивуд ли работи за Пентагона или Пентагонът за Холивуд (Специален доклад)?

Напред към планетата на репликаторите .. Ъъ нямаме си SG-1 да. Ни спаси .

,, През 2020 г. полицейското управление на Лос Анджелис спря да използва програма за "предсказуема полиция", наречена Pred-Pol. Това стана след като критиците обвиниха, че проекта води до по-тежко полицейско наблюдение в кварталите на малцинствата."

е тва за малцинствата трябваше да го предвидят преди да пускат програмата за предвиждане

В Специален доклад с Том Круз НАЙ големия престъпник се оказа ШЕФА на програмата

Системата за предсказване на престъпления се оказа пробита. Пак можеха да се вършат поръчкови убийства и нещата да се потулват. Шефът на Том Круз прикриваше престъпленията.

lu4ka

Изпреварваме американците. Тук всичко се крие от отдавна.

DARPA са свързани и с Ковида...

са свъзани с повече неприятни неща отколкото сме способни дори и теоритично да си представим ...

Aaaa, някой вече са станали толкова предвидими , че само да ги побутнеш и хоп...

Значи вече няма да има нужда от врачки и баячки?! Изкуственният интелект, ще гадае, коя партия, ще спечели, кой на кога ще отмъсти, кой кого, ще убие?

коя партия ще спечели го има вече . една програма на IBM която прави някви регресии и др. върху социално поведенчески модели (малко едно към гьотере пиша, но има такова нещо )

ами, това се е сбъднатата идея във научно-фантастичната антиутопия от филма на Спилбърг с участието на Том Круз в главната роля - "Специален доклад" 2002 г.

Само, че във филма не беше с ИИ, а с живи хора, които предвиждаха бъдещето.

То не трябва кой знае къв интелект за да знаеш, че тоя изрод ще убие 2 момичата.