Изкуствен интелект предвижда бъдещи престъпления

Алгоритъмът е формулиран от учени от Чикагския университет и има 90% точност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То не трябва кой знае къв интелект за да знаеш, че тоя изрод ще убие 2 момичата.

ами, това се е сбъднатата идея във научно-фантастичната антиутопия от филма на Спилбърг с участието на Том Круз в главната роля - "Специален доклад" 2002 г.

Значи вече няма да има нужда от врачки и баячки?! Изкуственният интелект, ще гадае, коя партия, ще спечели, кой на кога ще отмъсти, кой кого, ще убие?

Aaaa, някой вече са станали толкова предвидими , че само да ги побутнеш и хоп...

DARPA са свързани и с Ковида...

В Специален доклад с Том Круз НАЙ големия престъпник се оказа ШЕФА на програмата

,, През 2020 г. полицейското управление на Лос Анджелис спря да използва програма за "предсказуема полиция", наречена Pred-Pol. Това стана след като критиците обвиниха, че проекта води до по-тежко полицейско наблюдение в кварталите на малцинствата."

Напред към планетата на репликаторите .. Ъъ нямаме си SG-1 да. Ни спаси .

коя партия ще спечели го има вече . една програма на IBM която прави някви регресии и др. върху социално поведенчески модели (малко едно към гьотере пиша, но има такова нещо )

Системата за предсказване на престъпления се оказа пробита. Пак можеха да се вършат поръчкови убийства и нещата да се потулват. Шефът на Том Круз прикриваше престъпленията.

е тва за малцинствата трябваше да го предвидят преди да пускат програмата за предвиждане

lu4ka

Сегаа… Холивуд ли работи за Пентагона или Пентагонът за Холивуд (Специален доклад)?

lu4ka

Изпреварваме американците. Тук всичко се крие от отдавна.

Дали предсказва престъпленията на банкери, лихвари, политици и т.н.?!

"... интелект, който предвижда престъпления преди те да са се случили" ... Т.е., той ги планира ;-)

със сигурност те както обикновено са "имунизирани"

Оооооо minority report в пълната сила.

Беше излъчен и по нашите ТВ-т преди известен бр. години. Както и игрален ам. филм от едно време, където показваха как клонират хора!

са свъзани с повече неприятни неща отколкото сме способни дори и теоритично да си представим ...

Според която времето е "вертикално", т.е. всички възможни сценарии на реалността съществуват едновременно – представете си шкаф с чекмеджета, като всяко едно съдържа определена реалност. Главният сценарист изважда една реалност, хвърля я в трииз- мерното пространство (човешкия свят) и тя се проявява. (Филма матрицата подсказа този сценарий).

Знайм бе! Гледали сме го филма - "Кой не скача (по пропагандната тояга), е... "престъпник".

Техните престъпления са законни.

Като гледам как точно предвиди стрелбата в Чикаго от онзи ден, ще трябва доста да поработят върху тази боза, наричана AI. A за славата на DARPA - който иска да порови и прочете колко е "допринесла" за ковида. В буквалният смисъл. Но нищо не казват и всичко е покрито.

Skynet?!?!

Електронният концлагер чука на вратата.

Хората са ХОРА, защото правят ГРЕШКИ. Ако не правеха ГРЕШКИ, щяха да бъдат МАШИНИ ...

Предвижда бъдещи престъпления ли?! И какво точно означава престъпление. В САЩ например има около три хиляди закона. Никой не може да се оправи в тази плетеница и на практика, 75% от всички американци са нарушили някой, а и една не малка част от тях. На практика, според законите там, те са престъпници. Три четвърти от нацията. Скорошно изследване на някаква агенция беше. При нас с противоречащите си закони, няма как да си невинен. Ето например носенето на маски. Слагаш я на лицето и тръгваш по улицата и докато изпълняваш заповедта на министърчето, в същото време нарушаваш закона. И ако не искаш да го нарушаваш, не изпълняваш пък заповедта. Не, че тя имаше някаква правна тежест....

Само, че във филма не беше с ИИ, а с живи хора, които предвиждаха бъдещето.