Излишните имейли са огромен проблем за околната среда

Става въпрос както за СПАМ съобщенията, така и за много работни писма, които са безсмислени

Обратно в новината

Коментари - Излишните имейли са огромен проблем за околната среда | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съхранението или ресурса да се филтрират или изтрият са посочения проблем, не "изпращането", което коментирате разпалено.

По тъпо нещо не бях чел... А да ги изключват ли рутерите като не се пращат мейли? Вие сте ненормални....

Убий бюрократ, спаси гора!!!

А фейсбук е супер. И сериалите.

Така само да обясня, на преписвача на тази статия. Така наречените комуникационни устройства, или преностиели и разпределители на сигнала работят непрекъснато дори и когато са "idle", т.е. ненатоварени. Преди много, ама много време хората които са създавали протоколите за обмен на информация, които формират днешният "Internet", или глобална мрежа, са установили, че за включване и изключване на тези устройства се хаби повече енергия и време отколкото ако са постоянно включени и обменят информация. Прочете малко предии да пишете заблуждаващи глупостти.

Я обясни на хората защо вентилаторите на процесорите им почват да вият като пуснат някоя по-тежка програма, нали е все едно дали процесора е в покой или е натоварен според теб?

Защото има термо контрол... пусни си вентиалторите на максимална скорост и няма да намаляват :).... Един рутер харчи по-малко ток спрямо едно PC... Рутерите почти нямат опция да нямат трафик, който да минава през тях... 99.9 процента от мрежовото оборудване има power management... това е от години... за изключване на устройство въобще не може да се говори... По скоро автора на статията да си пуска компа да си прочете пощата и после да го спира..

В Лондон направиха вело-алеи по пътищата си. Поставиха и колчета за да не могат колите да настъпват велоалеята. Ама там където трябва автомобила да завие в някоя уличка на ляво/по английското движение!/ се оказва, че има колче. Т.е реда от колчета излиза много по-напред от ъгъла на бордюра, Така за автомобила е трудно да завие. В същото време направиха едни издадени към пътя тротоари на мястото на спирките на автобусите. Така автобуса спира и докато не тръгне никаква кола неможе да мине. Всичко това спъва автомобилното движение. А това означава безброй, МИЛИОНИ мотори да бръмчат на място. Ей на това му викат чист въздух. На много места автобуси и автомобили едвам пъплят, защото следват 1-2 колоездачи. Това означава, че зад тези колоездачи автомобилите харчат излишно в повече гориво. Та възниква въпроса - Колко бензин "гори" КОЛОЕЗДАЧА??? Май гори повече отколкото ако се движи с кола! Друг пример е безбройните уреди изискващи батерии. Дори водомерите вече са с дистанционно отчитане. Самия водомер е на тротоара, в дупка под земята. Над него има капак. От долната страна на капака има електронно устройство за дистанционното отчитане. Така има поне 2 атерийки - една във самия водомер, който е с електронен дисплей и една в електронното устройство. Е, тези батерийки ще искат смяна на 1 или 2 години. Представяте ли си каква планина от разни батерийки ще се генерира като отпадък от САМО един град като Лондон. И това е само от водомери, електромери и газомери. А колко ли материали и енергия ще трябват за производството им, а за рециклиране? Ами то като ще сменят батериики по-добре да си отчетат водомера директно. Много, повечето от новите уж смарт /умни/ технологии, в същност изискват непрекъсната поддръжка която струва пари и харчи невъзстановими ресурси. Примерите са безброй.

ами с рециклирането на ЦЯЛАТА ЕЛЕКТРОНИКА...или един п р о с т пример: Купуването на всичко /хран, продукти, вещи, тоалетна хартия...всичко/ с ПЛАСТМАСОВИ ТОРБИЧКИ и на касата те питат :/ако си взел например 5 продукти- чушки, кола, лук, масло и патладжан/ - Имате ли нещо напротив да ги поставим на едно място... ...и после...гледайте новия световен океан от неразграждаща се пластмаса, по-точно с вълнички от пластмасови торбички...ако има рима, удари ма...

в Германия няма такава огромна ...ГРЕШКА...хората пазаруват със свои торбички /както ние навремето/, а в България пък има недоразумение...да си плащаш пластмасовите торбички... само си представете ! ако пластмасовите торбички се плащаха в америка - колко щеше да е прихода за държавата, а те се опитваха заради този приход да ни лишат от колата - тъпанарите му недни!

ДА, огромна част от отпадъците са опаковки на разни продукти. Ако са СТРИКТНО събирани и КАЧЕСТВЕНО сортирани от този боклук се получава отлична суровина. За съжаление нито събирането нито сортирането е добро. Изисква много разходи и никой не иска да плаща за това. Голяма част от отпадъците могат да бъдат горени в електроцентралите. За целта пак е необходимо някакво сортиране, а електроцентралата да има подходяща технология за това.

Не съм съгласен с вас по темата с торбичките. Всички найлонови торбички със закупиени стоки от магазина се ползват за изхръляне на боклук в тях. Каква е разлиакта дали ще си купите торбички за бокулук навити на руло или ще употребите торбичките от пазара повторно изхръляки си боклука в тях?

Трафика от следенето на всичко и всички е много по-голям от мейл трафика. Олигофрени!

ама не го знаем....СМЯХ....

Публикуването на безсмислени статии също консумира електричество, особено когато има хора, които все пак ги отварят и четат. Но медиите, включително дира, няма да спрат да ги публикуват. Кого го интересува, например, с каква шапка се е появила на обществено място Кейт Мидълтън последният път и защо това има някакво значение за когото и да било? Или да ни информирате за поредната глупост, която Николета Лозанова е казала или направила?

Копането на криптовалути и малоумните сайтове с никаква информация и хиляди картинки и реклами си милиарди пъти по вредни за планетата

Така като чета, излиза, че суичовете и цялата интернет инфраструктура някак спират да работят ако няма трафик и когато има спам трафик изведнъж става голям проблем. В същото време милиони видеоклипове, с много по-голям размер (че даже в свръх висока резолюция) хич не са проблем и не натоварват системите?

Това не е статия, а е анкета. Искат да видят колко е тъп избиратяля. И кой ще повярва на електронното глъсуване.

Вий съвсем изоращяхте бе. По тази логика ако Уиндолса и бисквитките спрат да ни следят ще падне наполовина потреблението на електричество.

ЧАК СЕГА загрях...защо често ми пада батерията...и то бързо...в определен момент...

а колко плащаш за електричество?

Абе, едни седем милиарда, харчат бадева ресурсите на ""елита"". И опърдяват. Околната среда, пак на ""елита"", ама друг път.

на баба ти бадевата...

Спама и излишните имейли могат да се спрат и контролират, но западната гняс не желае да ги спира, тя иска да спира нормалните имейли с GDPR, тинята и гмеша нека върят....

ти явно си от източната гняс

Ами връщайте се в пещерите. Там няма да вредите. Само гледайте пещерата да не е дом на някоя мечка, че тогава съвсем ще спрете да отделяте вредни емисии...

"Излишните имейли са огромен проблем за околната среда..." - а да знаете стоенето във фейсбука, инстаграма и твитера какъв огромен проблем създава на разсъдъка на хората. От това масово се полудява, вижте колко луди има наоколо - познават се по това че без прекъсване и без особена причина се взират в телефона 24 часа в денонощието.

Те безсмисленит статии също харчат електричество

Цели 0.0037% от годишните въглеродни емисии на страната са... нещо, което наистина може да направи разлика. Британски учени.

По мое мнение 0,0037% е по-правилно да се нарекат "статистическа грешка", отколкото "огромен проблем".

Точно.

Всичкия трафик на пощата, да минава първо през сървъра на Биг Брадъра. А той ще решава, кое да продължи по-нататък по жицата. Така големия трафик ще е само до НЕГО.

Абе то и коментарите в дир-а са проблем за околната среда...

За десетте мейла които изпратихте днес са отсечени две дървета. Ей- опичайте си акъла. Повече никакви мейли. Ще си говорите с колегата от съседния офис на висок глас. Ама не много висок понеже пък се увеличава емисията на въглероден двуокис като викате.

прозорците не се отварят...

И аз казвам, че статиите за николета само "хабят интернета" и сървърите горят ток, но журналистите упорито продължават да ги бълват.

И да си съдерете задн...т от пращане на имейли...Световния океан / който заема 75% от земната повърхност/ ще продължи да "генерира" 98.9% от въглеродните емисии на планетата Земя! Живейте здравословно, пазете Майката Природа или в противен случай Тя, Майката Природа ще ни измете от лицето си както е направила и с други достатъчно добре развити цивилизации преди нас!

александро, нали и аз това пиша...но виновникът не е Природата в ж.р., а Човекът в м.р.

Стойте си затворени в къщи и не пращайте е-майли и безмислени час съобщения, т.к. произвеждате въглеродни емисии. Най-добре ще ако може да копаете в някоя мина ама без да дишате особено и да пърдите, понежее - въглеродни емисии

Казано без да издребняваме, поне половината (ако не и 90%) от медийните творения са безсмислени, но ...

Много тъпа статия. Устройствата (компютрите) харчат ток, независимо дали изпращат e-mail или не. Истинската вредата от спам-а и безсмислената комуникация е по-скоро психическа.

Не бързай с квалификациите. Всички устройства харчат ПОВЕЧЕ ток, когато работят (повече), отколкото, когато са "на празен ход". Следя тока, който харчат сървърите ми. Разликата достига до 50-60%. Мога да ти изпратя графики. Но да, съгласен съм, че вредата от загубата на време за всички по веригата е вероятно по-съществена.

ами ако тази загуба е ПЛАТЕНА, кой печели от това ?

А рекламите и тежките за зареждане страници харчат няколко порядъка повече ресурси.

Абепти гнусотията... Направо нямам думи... Не са група британски учени, а британски правителствени източници... хиляди електронни писма, генерирани ежедневно, харчат електричество както за крайните устройства, които ги създават и получават, така и за множество мрежови устройства по своя път - рутери, суичове и сървъри... Абе мухльовци, ако са вързани хилядите устройства да точат порно или торенти по-малко ток ли харчат?! Ако хилядите устройства се използват за видеоразговори или за изпращане на дикпик на лични в социалните мрежи по-малко ток ли харчат???! АВЕ ВИЕ У РЕД ЛИ СТЕ БЕ?!!! Има устройства - харчи се ток. Това е. Дали четеш таково долно порно като вашето тук или слушаш музика от Спотифай все харчиш ток.

Не си прав от принципна гледна точка. Когато напържиш процесора на компа си, харчи повече :) Въпросът е колко повече харчи в планетарен мащаб, а отговорът е: сравнително толкова, колкото е IQ-то на списалия горното безумие.

само на мечката, пардон, на печката....

Тая статия е пълна простотия.

Именно. 0.0037% от въглеродните емисии са огромен проблем за околната среда :)

Този, който е писал горната простотия, си няма понятие от физика.

Не че накрая не са дали реалните данни: "0.0037% от емисиите на страната. А ако тази практика се въведе на ежедневна база и спестените имейли са повече от един, резултатите ще са още по-видими." 0.0037% при един спестен имейл от всеки, а ако всеки "спести" 10 имейла, ще стане 0.037%? И това е "видимо"? Бих предложил друго -- разходите за горното проучване далеч надхвърлят "спестяванията" за десет години. Ако се хвърлят по-малко пари за подобни простотии, резултатите ще са значително по-видими :)

освен това образуват газове, което е по опасно!

Ако рисуваме с камъни в пещерата няма да има въглеродни емисии и еколозите ще са доволни