Коментари - Хокинг подкрепи проект за търсене на извънземни | IT.dir.bg
назад

Хокинг подкрепи проект за търсене на извънземни

Световноизвестният британски астрофизик Стивън Хокинг подкрепи проект за търсене на извънземен разум на руския милиардер Юрий Милнер на стойност $100 млн.

Обратно в новината

Коментари - Хокинг подкрепи проект за търсене на извънземни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз съм извънземен намерете ме

- Хай Стиви, имам тука едни сто милиона, какво ще кажеш да ги опукаме залудо? -Давай, брато!

Интересно и почти безсмислено е да се търсят РАДИО-сигнали от други звездни системи. По-развитите цивилизации /ако приемем, че ги има/ логично е да живеят на по-стари звездни системи от Слънчевата. Най-близката звездна система до нашата е на окол 4,5 светлинни години разстояние, а е по-млада от нас и може би ако има живот, то той все още не използва съзнателно електромагнитните полета. По-развитите пък от нас, най-вероятно едва ли използват "архаичните" радио-вълни за комуникация и т.н. А сега си представете, каква е вероятността да уловим радио, а не друг сигнал от друга цивилизация, която трябва да е почти на нашето равнище на развитие /щом като ще използва радио-сигнали/. Електромагнитното поле е средата, на която вълните са светлина, а какви ли са вълните на гравитационното поле, и могат ли да се използват за комуникация от по-развитите от нас? Опитвам се изложа едни съждения, които прочетох в една книга на един български физик и математик - Васил Манев - Единство и развитие на вселената /има я и на английски от скоро/, сториха ми се доста логични и смислени...

Учените не смятат, че извънземните цивилизации постоянно излъчват радиосигнали във всички посоки. Дори и ние вече не го правим толкова усилено (кабелна и сателитна телевизия). Въпросът е, че сигурно са го правили в определен етап на техническото си развитие и тези сигнали продължават да се разпространяват и днес. Ако ги засечем и определим източника, ще знаем, че там в определен етап от миналото е имало развита цивилизация. Това ще е доказателство за интелигентен извънземен живот без значение какво прави тази цивилизация сега. Ако не засечем сигнали, това не отрича наличието на извънземни, но засичането го доказва. Сега тези цивилизации може и да имат други методи за комуникация, но ние не ги познаваме, така че имаме само следния избор - да не правим нищо или да претърсим радиочестотите.

Карл Сейгън, през целият си съзнателен живот е бил върл противник на теорията за съществуването на "извънземен живот"! Странно защо, в последните си дни,неизлечимо болен,създава романа си "Контакт" с който разгромява собствените си твърдения! Стивън Хокинг също е консерватор по отношение на извънземния разум- поне до сега! Странно защо и той сега призовава за "търсене"!!! Какво им става на гениалните мозъци в "последните времена"? :-)

Защото всеки блестящ ум, особено след като понатрупа повече практически опит и събере смелост да се противостави на религиозните схващания, осъзнава че е изключително ненормално и то не само от математичска гледна точка да сме сами в цялата вселена.

Не разбирам какво разбирате под ,религиозни схващания', но ако някой с достатъчен разум чете Библията, ще установи, че тя от началото до края говори за това, че не сме сами във вселената и обяснява доста добре кои са другите около нас. Но явно тези 'блестящите умове' не са толкова блестящи...

"Карл Сейгън, през целият си съзнателен живот е бил върл противник на теорията за съществуването на "извънземен живот"" Пълни глупости! Карл Сейгън е един от основни защитници на тезата, че има извънземен живот. Основният аргумент е формулата на Дрейк. Това го пише и в книгата му Космос, която е публикувана 16г. преди смъртта му. Това са убежденията му още от студентските му години. Това, към което Сейгън е крайно скептичен, е, че феноменът НЛО са извънземни космически кораби. Това са две различни неща. Стивън Хокинг също не е противник на идеята за извънземен живот, а смята, че възникването на живот е физична закономерност, ако са налице необходимите условия.

този горкичкия защо господ го е наказал така не стана ясно хем ми е противно хем тъжно като го гледам сигурно повечето хора биха предпочели да умрат отколкото да живеят така

Хайде стига де!Един и същ филм на службите.Ставате досадни вече.Годината е 2015,не 1985,събудете се!Я дайте коментар за картата на Пири Райс!Смешници,за какво ви плащат изобщо?!

Човека харчи СОБСТВЕНИ пари. Ако иск аще търси извънземни, ако иска фей или пък ще ги изгори. Парите са негови и решението какво да ги прави също е негово. Ако подобни хора ги е нямало в миналото, то още вяхме да внимаваме да не изпаднем от ръбът на земята.

Но те са толкова далече от нас, че се обезсмислят всякакви опити за комуникация. Още Карл Сейгън по математически път изведе , че в Млечния път има още 10-ина цивилизации освен нашата. Но Млечният път е с размери 100 млн светлинни години. Така, че всяка комуникация на този технологичен етап е алогична.

ЕХООО , тук съм . Казал Путя и прибрал денгите .

Чудя се защо се отказаха от етера и ни пробутаха идеята за вакуума и празното пространство, след като то изобщо не е празно, а е бъкано с енергии.

може вече да спреш чуденето . знайно е - знанието е сила . а тия , що са сега на власт , нямат изгода да споделят силата с други . поради което насаждат фалшиви знания навсякъде , където може . физика , история , биология , социология ...

ЕХООО, ТУК СЪМ! НЯМА НУЖДА ДА МЕ ТЪРСИТЕ ТОЛКОВА... А 100-ТЕ МИЛИОНА МОЖЕ ДА МИ ГИ ПРИВЕДЕТЕ ПО СМЕТКАТА.

Хокинг е известен с неговата теория за изпарение на черни дупки чрез флуктуативна поява на виртуални частици в зоната на хоризонта на събитията. Тази теория е интересна наистина, но основният проблем пред нея е че черните дупки не съществуват в нашата физическа реалност. Само във въображението на философите спекуланти за да правят вятър на GR митологията.

Няма лошо да земем и едни руси кинти 100М 100М кой ти ги дава.

Тю-у, завалията...

Ако попаднете в джунглата като малко всеядно животно, ще крещите или ще се криете? От една страна ще ви бяга плячката, с която можете да се нахраните, а от друга ще ви открие хищника, срещу който нямаш никакъв шанс да оцелееш. Нека си припомним какво се е случило с индианците, които са мислили, че идват боговете или от нашата гледна точка по-развитата цивилизация.

Прав си и и понеже говорим за индианци, то първата асоциация е, че бяха изтребени от по напредналите и развитти преселници обособили се в новосъздадените Американски Щати. Ако приемем, че сега те са най напредналите и развити в технологично отношение и си дадем сметка, че единственото което ги интересува е благоденствието и просперитета на самите тях засметка на всички останали, то горко ни, ако и извънземните са като тях и със същия манталитет!

Абе разбираш ли, че каквито са едните такива и другите. Значи и англичани, руснаци, китайци, всички са такива, защото всички сме хора. Като плюеш по едните плюеш по всички, плюеш по себе си.

В случая не става въпрос за крещене, а за внимателно ослушване.

Глупваво е човек да се опитва да измисля света, след като Творецът вече го е направил. И тъй като живеем в тази физическа реалност е добре да се съобразяваме с нея. Но на някой хора тя не им допада и дават вола на въображението си. Когато обаче започнат да ни натрапват подобни идеи става нечистоплътно и науката бива превърната в метафизика (шаманизъм според старият тълковен речник.

Какъв Творец бе баце, не виждаш ли, че всичко е физика и химия. Който не ги разбира му пасва религия, да си обяснява елементарните научни закони...

Именно защото всичко е физика (химията е раздел на физиката) митологията за масова консумация която представят за наука не звучи никак реалистично. Случвало ли ви се е да се запитате възможно ли е нарастване на порядъка в една физическа система, който е еквивалентен на информацията в нея, само благодарение на случайни явления?

Струва ми се че Хокинг ни го натрапват като поредното гуру което казало това или онова. Тежкото физическо състояние на този човек не е причина да възневиди Творецът и да му обърне гръб в своя протест срещу Него.

Евала, наистина много интересни времена ни очакват. Какво очаквате, споделете мнението си?

А се присмиваха на нашия проф. Лъчезар Филипов... Дано сега престанат.

Този е наистина уникален!!!

Тези неща са само за да льжат хората.Извьнземните отдавна са сред нас.

Глупости!!!

Те са тук и са приели човешкия образ. В трамвай н5 сутрин е пълно с такива.

И във Факултето съм виждал, за Столипиново да не говорим...