Китай показва кораб за Луната

Първият полет ще се състои след няколко години

Обратно в новината

Коментари - Китай показва кораб за Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демек - корабът ще плува в лунните морета?

Поднебесната империя се цели да стане наднебесна.

Започвам да си мисля, че май никой не стъпвал на луната. След като сега никой не може! Пък и в онези години компютър е бил голям, колкото стая!

"Китай разработва космически кораб от ново поколение, предназначен за пилотирани полети до Луната." "Той ще може да достави екипаж от шест души до ниска околоземна орбита" ШАПКИ ДОЛУ !!!! За Китай Луната вече е ниска околоземна орбита. Евала.

Е и къде видя противоречие между първото и второто заявление:, "екипаж от 6 души до ниска околоземна орбита" и не е казано, колко космонавти до луната. Не чети съобщенията по диагонала и вниквай по внимателно в съдържанието им.

Казваш на 5-10 тона кораб 3х80 кг е точно разилката която от 400км ще ги изведе на 300 000? Хайде да ползваме главите не само за поставка на шапка.

Se taia

Ами не са точно 3х80 кг, защото в кораба не са само хората а и провизиите и техниката, която ги съпътства. Та както ти казваш - ползвай главата по предназначение.

колкото и парадоксално да ти звучи в цялото пътуване до луната (всъщност е средно 380 000 км +/- 30 000 км не 300 000), страшни са само първите 400 и последните 400 километра от него. В първите 400 ракетата преодолява земната атмосфера и гравитация в максималната и сила, след това може да си се носи из космоса и просто по инерция, а 400 км трябва да намали (хипотетично всъщност забавянето е последните 10тина хил. километра). над 95% от горивото което ти е нужно за полет до Луната се хаби в тези първи 400 и последни 400 км.

Аха... храна за 7 дена в тубички от по 125 грама на порция. Или казваш картофите, зеленчуците и телешкото. И хладилника за тях да не се развали. Както и дрехи, чисто бельо, шампоан и сапун. Глава бе човек, глава....

Кораба е за 6 души на НЗО. До Луната ще летят по-малко хора и съответно по-малко тегло на кораба и екипажа.

ти ще летиш ли ?