Китай включи своето "изкуствено слънце"

Пекин може да извърши пробив в сферата на ядрения синтез и добива на енергия от него

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китайците определено кефят. Добър вирус ,сега и отличен токамак!

Интересно, за какъв период от време могат да потдържат тази температура, и могат ли да контролират разтоянието на разспространение на топлинната енергия(плазма). ПЕРФЕКТНО ОРЪЖИЕ ЗА ДИРЕКТНО УНИЩОЖАВАНЕ НЕ ЦЕЛИ ИЛИ ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ КЛИМАТА, ТОПЕНЕ НА АЙСБЕРГИ, ЛЕДНИЦИ И ТН.

Един ден ще се събудим и Азия няма да я има.

Тия китайци много изостанали да дойдат да видят ТЕЦовете на Ковачки технологии от 23век ТЕЦовете на Ковачки работят с Горивото на БЪДЕЩЕТО - ИТАЛИАНСКИ БОКЛУЦИ

Абе стига с тая пропаганда от Китай. То бива-бива, ама това вече е прекалено.

Че то енергията и сега си е евтина! Проблема е единствено в печалбарството от нея!

Само акциза и ДДС вдигате цената на петролните горива над ДВА ПЪТИ!!!! Отделно като сложиш и за шейха да има некой лев...... Реално нещо което струва няколко стотинки стига на пазара с крайна цена 1.5-2лв!

Че става дума за шейха от Банкя!

БРАВО ! Явно има защо краварите да се опасяват, че китайците ги изпреварват в технологиите и сега газ пикаят. Ха, ха хаа.

Аааа, не така с роговете, нее, газ не пикаят, щото е скъпа, само вият на умрело!

Леко че си се олигавил от кеф. Най-големите в света токамаци са следните: JET (Joint European Torus), Великобритания JT60-U, Япония DIII-D, САЩ T-15, Русия ASDEX Upgrade, Германия Tore Supra, Франция според Уикипедията де

7022

Гледам ядерните и теоретични физици цяла нощ не са спали, обсъждат някакви работи тук, а след малко трябва да са пулмулози и икономисти. Тежък е живота на интернетаджиите. Надявам се осъзнавате колко невъзможно е за 99.99% от населението на земята да проумее и малка част от това, за което дира се е опитал да напише статия.

Изкуственото слънце, бяло ли е или черно.

Хем слънце, хем китайско.. Жълто, какво да е?

Само да не се олеят с превръщането на водорода в хелий, защото без водород няма вода, а хелият засега става само за пълнене на дирижабли.

Ха колко много са назад Китайците. Ние от кога-аааа си имаме наше слиънце - MADE IN BANKIA.

Не знам дали имаме наше слИънце, но прекалено много идиоти като тебе имаме! Нормално ли е под научна статия да ни натрапваш политическите си пристрастия?

А нормално ли е мутра да разбира от ваксини като сте толкова учени?

""да предложи нови технологични решения и една изключително евтина и зелена електроенергия.""" Поне за България, това не значи ,че и за потребителите ще е евтина,само печалбата на електроразпределителните дружества ,както и търговците на ел енергия ще нараснат главоломно

Напук на всички завистници Китай дърпа много. Оня ден проби от Луната, сега токамак.

Хе хе, САЩ взеха проби от Луната преди 50г, също преди толкова СССР направиха първия експериментален Токамак. Изоставането на Китай е половин век.

Минимална грешка в сметките и този токамак може да се взриви като термоядрена бомба. Но Китай е голям и могат да си го позволят.

Не пиши за неща, от които не разбираш

Ганьо пък запали Чушкопека (made in China).

А га Ганьо ти го подаваше фостата и фгъзь друга песен пееше мангопомачорски.

Ме доведе до тук

А това слънце докато се качи на джипка и не започне да обикаля страната бая време ще мине.

Ооо а нашето пък си прави вятър със сакото на важни срещи в Брюксел.

Хахаха,рзсмя ме!

Когато се изреже, за да намали концентрацията на БОВ!

Са Ташак Партия За крадене !!!

Ат както бях в гимназията 80те години, все пишеха за токамаци ама вече 40 години нищо. И тия само харчат ел енергия. Кой знае колко въглища са изгорили само за да "включат" това слънце.

а ние къде сме през тези 40 години....а да вървим право към дъното

Кефи ме, как сравняваш 7 милионна България с 2 милиарден Китай. Сигурно много са те изтървали на главата като бебе :)

Такива експерименти се правят на пустинни или полупустинни места, където не е много населено, че това при най-млката грешка може да гръмне като ядрена бомба. Къде в България си видял такива ненаселени места.

Напрау изгоре :)))) Бах маааму

Банкянското Слънце да спре да свети... Един фризер не могат да вкарат в една сграда заедно с мегакмета от Гроб 2 часа :))))

Шибан Фризер :)))))) Yessssssssss

Кмета е късоглед има огромен диоптър но надушва куфари с € пачки от километри

Големи "разбирачи" в тоя сайт. Абе племе, гледайте си козите и оставете науката на развитите страни.

За незапознатите - когато Фердинанд е дошъл в България и е видял една баба да си пасе козичките казал "Колко бедна страна ми се е паднало да управлявам". Затова беднякът горе ви говори за кози.

Хубаво че,са го включили, дано знаят и как се изключва че май е по трудно изключването.

Всъщност, проблема е как да го накарат да не се изключва сам! ... Как да го накарат да работи за повече от няколко минути!

Китайският ток - най-мирзливият и недемократичен ток 1 Американският ток - най-екологичния и хуманен ток! А руският ток ? Те са още на борини и вощеници !!!!

Слънцето свети в черно :))) Ихууууу

Енергийната звисимост е генералната предпоставка, за да е възможно говедата да се раждат, съществуват и умират в непрогледно робство.

Нашто е естествено и ни управлява дава ни енергия дава ни акъл абе всичко.Имат ли китайците такова слънце -нямат!

" Този проект струва над 20 милиарда' - 20 милиарда какво? Круши? Ябълки? Китайски юани? Виетнамски донги? Албански леки? Какво?

Монголски тугрици

доколкото съм чувал разпада отделя енергия а синтеза консумира.... ама може китайците някаква нова квантова физика да са открили

Голем си, Ганчооооо!!!!!

обясни. Няма нужда да си изразходваш комплексите така. Първо е грозно, второ е невъзпитано и трето няма как да изглеждаш по-умен така. Все едно да се повдигнеш на пръсти да изглеждаш по-висок също толкова нелепо е и лъжеш най-вече себе си.

Човекът не случайно се е кръстил Слънцето - да ти подскаже, че слънцето те топли не с разпад, а със синтез...

Докато китайците правеха наука ние отглеждахме девили като теб, които умеят да се чудят само.

до желязото синтезът отделя енергия нататък консумира. При разпада няма такава зависимост - дори и водородът под формата на тритий - един протон и два неутрона се разпада с отделяне на енергия, единият неутрон отделя неутрино, електрон и се разпада до протон. В ядрата са възможни много комбинации и примерно при взрив на свръхнова или в ядрен ускорител се получават но стабилните са малко. До стабилна комбинация се стига с разпад

Значи на нас разпад ни трябва за да достигнем стабилна комбинация -след това далаверата е лесна!

Свръхнова звезда се получава когато масата и е над около две и половина слънчеви (не помня точно). Тогава гравитационните сили не компенсират енергията отделена при рермоядрените реакции и звездата "избухва", като обвивката и се разширява и се получава т.нар. Червен гигант (излъчва вълни в червения спектър). Ядрото обаче остава с доста голяма маса, сравнително бързо изгаря и се свива до "бяло джудже" или мъртва неутронна звезда, т.е. там няма вече хим. елементи, а "опаковани" неутрони. Ако масата е още по-голяма, гравитационният колапс не спира и се получава черна дупка, в околността на която (известно още като Шварцшилдов радиус), критерият "време" се изкрирява.

Кочо, Кочооо... коя бомба е по-мощна - атомната (разпад) или водородната (синтез)? Надявам се на този въпрос поне знаеш отговора.

При всички ядрени реакции се отделя енергия, докато накрая се получи желязо.

Докато се получи тиква

С чуване не става батка! Трябва четене!

Китайците заминаха руснаците в момента в който премахнаха крепостничеството

kitai da dyxa i da podade 6tafetata na switzerland i france

Това го пишеш през китайския си телефон или комп. Ползваш китайска битова техника, консумативи, посуда и инструменти на достъпни цени - даже без да го осъзнаваш. Дълъг е списъкът.

Това нашите мангали го правят от отдавнал - Включкат пружина за легло в контакта. А глупостите с температурата са следствие на обърканата физика. В случая се има предвид скорост на плазмата и количеството й в устройството. Това го представят като температура

има няколко проявления - кинетична енергия на хаотичното движение на частиците. Целта на занятието е да се овладее то. Ама радиацията остава, излъчването на високоенергийни неутрони, неутрино и други електрически неутрални частици, които между другото също са част от температурата. Айде заредените ще ги хване магнитното поле ... поне на теория

robstvoto svar6i yra, nigoga ne sam se 4ystval tolkova jiv da znam 4e sam se otarval ot Boklycite :)

Теее и робите преди хилядолетия са си казвали същото.

И хиляди слънцааа да засветят на този свяаааат, твоята усмивка ще ги затъмнииии...

Cian kalii pomaga!

А пък ние се чудим какво да правим с нашето слънце. Нема изключване.

Ма той умрял ма.

"Очаква се още постигането на ядрен синтез" => такъв още няма, камо ли управляем. Неуправляем има отдавна - водородна бомба. Пък и тия над 180 милиона градуса бая впечтляват след като дори ядрото на Слънцето не надвишава 25 млн градуса. Само за сравнение : една почка с температура 10М градуса на Земята, би изпарила всичко с радиус 10 км около нея.

В ЦЕРН още през 2012 са достигнали температура 250 000 /5.5 трилиона градуса по Целзий/ пъти по-висока от тази на ядрото на слънцето. https://www.theverge.com/2012/8/15/3244513/cern-scientist-hottest-man-made-temperature

Не пише най-важното: за колко време и каква маса е излъчвала тези трилиони. Може една трилионна от секундата от една елементарна частица. Самите не са го измерили, само предположения...

Постигнали са го в ЦЕРН докато са спали и сънували. После ... после още продължават да сънуват дано пак го постигнат ...

И кой друг, ако не Китай, ще включи "изкуственото слънце", България ли? "Този проект струва над 20 милиарда, но обещава да предложи нови технологични решения и една изключително евтина и зелена електроенергия." Забележете нещо важно обаче. Данъкоплатците плащат за тези научни проекти, като се надяват на обещанията за евтина електроенергия. Накрая обаче идват частните интереси, по-точно алчността надделява, и данъкоплатците остават с пръст в уста - нито по-евтина енергия, нито по-зелена.

Тия от Църн ке праят църни дупки, Чайника ке каращиства бели дупки. Дупчат ли дупчат....като турчин морско дъно, макя им да е*еш!

Не е вярно, руски е!!!

Поредният експеримент, Дано китайците да не ни довършат в това ново “слънце”.Този път направо може да ни довършат.

Токамакът Токатак Кой насра се? Гогов пак Квак, квак, квак....

Има плюс от Мен!! Наздраве момчета

Ако не са в играта ще дръпнат шалтера на Китай.. Съвсем скоро..Байдън ще го духа

Абе Гогов, ТЪЙ НАРЕЧЕНОТО?! Как ти дойде на ума да напишаш такава глупост...

Да не гръмне, и Господ не мож са ни оправи....Да ме прости Господ, че споменавам името Му..

Само дето се пропоуска да се каже, че във франция ЕС строи пълномащабен реактор ITER, който за разлика от китайския не е маломерен експеримент.

Който е твърде далеч от пускане.

Ние копаем въглища... Дикенсова история...

И бягаме от ваксините, да не ни чипират наноботите и да не се превърнем в Оптимус прайм, за да ни управлява злия Бил Гей през 5G то на Елън, който и ни ръси с Кемтрейс... Ще ги настигнем цивилизованите някой ден... на сън...

колко заблуди счетани в едно изречение.... подобно на разказ на Йовков.... Браво!

Нема се пуашиш, вие интелегентите прогресивно одете да ви боцнат, па ни Оставете нази простите на мира

Къде продават такива термометри? Искам да си купя един.

Българин съм... в България... А вие сте тъпаци!

Китайците са руснаците от бъдещето СЕГА.., Путя да го духа лилипута

Путя го издуха от момента кримнаш - запази си президентството за сметка на останалия свят сега всеки му шока канчето на джужето