17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да стане медуза и да плува вечно! За да живее вечно трябва други да умират!

На тоя като му го наббия в гъззза толкова ще го боли, че ще му се стори цяла вечност и така ще му осигуря един вид безсмъртие.

На първо време, може на такива мераклии да им изтръгнат гръбначния стълб. Видно от статията, и двата потенциално безсмъртни вида, са безгръбначни.

Дано да го измислят скоро зада може другаря Путин да греее на небосвода докато свят светува ! Да ни приеме в руската федерация че и ние да се осободим от европа и америка

Големи изродии ще натвори този и подобните му, големи напъни ще има , ама ще умре и той и чичко Били и всичкото подобни мутанти. И това е много добре.

Да не забравяме Лили Иванова, все пак е надживяла динозаврите!

рептилите - живеят вечно в умовете на комунягите

Ако тези медузи можеха ''да живеят вечно'', то сега океаните биха били пълни с тези ''безсмъртни'' същества. А Безос по-добре да се мумифицира и да се продаде в някой музей, да го изложат след смъртта. По-естетично ще е. Другия вариант е да се доживее до 120-150 години, като пак ще изглежда като мумия, само че жива и не толкова естетияна ;)

Повсюду одни евреи. Клоуни от ДИР.РУ, след блокирани IP addresses от България и Израел, имам удоволствието да ви пиша от слънчева Гърция. Язууу....Zасранцы!

да пишеш точно тук, че ше се вържеш на възел, само и само да излъжеш системата. Жалка работа...и платена при това...

Тръгна от една онлайн книжарница и така се овълчи, че му се дощя безсмъртие. А бе те и севернокорейските лидери бяха впрегнали учените си да ги инжектират с някви субстанции, ама нищо не стана. Само едни паметници им вдигнаха и това е. А за Джеф и това няма да има. Безсмъртието е вредно за обществото. Тия които се докопат до власт и позиции няма да ги пуснат никога, ще има вечни диктатори, налагане на догми и регрес. Възрастният човек е емоционално форматиран и се подчинява на наложените му ограничения. Само обновлението на мозъците води до промяна. Вторият проблем ще е с размножаването. Планетата не може да побере размножаващ се безсмъртен вид, освен ако не измислят и как да минем на фотосинтеза.

И на фотосинтеза да сме пак евентуално ще станем прекалено много :). Но смисъл от побеждаване на стареенето има. "Вечно" да се живее е безсмислица разбира се, но вече има активни хора, за които животът не е достатъчно дълъг за да направят всичко, на което са способни (не визирам търговци и дебелосерковци по кабинетите очевидно). Тия дни четох някаква статия, оказва се, че всички бозайници живеят докато направят около 3200 мутации на ДНК-то си. Дали мишки дето карат 4-5 години, дали хора до 70-80, все толкова са мутациите. Интересно наблюдение (ново е), как и защо има тепърва да се разбира. А "вечният" живот едва ли е истинска заплаха, на човек всичко му писва в някакъв момент, животът включително...

Или колонизация на космоса ...

С моя нАучен капацитет, четейки статията, стигам до заключението, че желаещите да живеят вечно трябва да се превърнат в медузи, или хидри.

алчните чичковци не могат и да си представят, че един ден ще си отидат и всичките им пари ще останат на някой друг

За жалост на богатите винаги има уловка, спънка пред вечния живот. Посочените организми са нисши. Също така всякакво стимулиране на стволовите клетки да се размножават, манипулиране на теломерите в хромозомите и т.н би довело до рак. Природата пази баланс и държи своите тайни настрани.

аз мисля че с тия стволови клетки в момента са на много по-високо ниво отколкото си мислим ние . за безсмъртие - едва ли , ама да им сменят органите като в автосервиз съм почти убеден

Еми прав е ,няма да оставя друг да му харчи трилярдите, но все един ден ще се сгромоляса!!!!!!!!!Така ,че да не се заблуждава!!!!

Към момента е научно доказано, че човек не може да живее повече от 150 години. На практика сега максимумът е 120 години.

да, но също е доказано, че човек може да живее много по-дълго и това е заложено в неговия еволюционен код. Към момента обаче човешката раса е етапа на ранното си развитие и образно казано е още относително на възрастта на бебе. Ако не се самоунищожи или не бъде унищожен от външна сила, човешкия род може да достигне еволюционно ниво, при което продължителността на живот на индивида би могло да достигне до няколко века... а защо не и хилядолетие. Но на сегашния етап, това е просто утопия… Трябва да се има предвид, че продължителността на живот е пряко обвързана и с развитието на съзнанието и способностите на мозъка и нервната система, които, към момента далеч не са развили потенциала си при хомо сапиенс и са на около 7-9% от капацитета си.

много са ми странни изказвания които определят къде било човечеството в развитието си. Да може да сме на 0,1% от възможното развитие, а може и да сме на 99,9% от възможното развитие. Няма как да знаеш къде сме освен ако не стигнеш 100%. Няма как да знаеш защото няма с какво да съпоставиш човешкото развитие. Били сме на възрастта на бебе ... спрямо кого?