Коментари - Армия мини роботи заменя прахосмукачките | IT.dir.bg
назад

Армия мини роботи заменя прахосмукачките

Концептуална система за използването на рояк от миниатюрни роботизирани "чистачи" предлага решение на проблемите на тромавите робо-прахосмукачки.

Обратно в новината

Коментари - Армия мини роботи заменя прахосмукачките | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те военните още не са представили такива малки безпилотни машинки, Електролукс тръгнал да ги показва.

поредната реклама на електролукс .. нещо което няма да стане в близкото бъдеще е точно тази измислица .. причините са доста .. каквато и технология да се използва .. друг е въпроса че ще е адско скъпо а за почистването много много се съмнявам ... истината е че това просто си е реклама на фирмата обявяват продукт за който я го видим или я не .. с леко фантастичен привкус и веднага хората казват ауууу каква хубава идея :) глупава измислица е това

908 миниатюрни робота :) хахах замислете се .. те едва успяват да командват модулите за кацане на марс и на луната .. хвърлят маса пари по тези програми и става въпрос за една бройка устройство което левитира в пространството представям си как ще се справят с 908 :) че и миниатюрни - смях в залата :) тя тази машинка трябва да струва 1 милиард ..мерси мерси голяма мисъл страхотни идеи им идват на някой :)

Много сте черногледи и песимисти. Да не са ви сдухали на работа?

Нищо няма да остане от тия дрони като ги пуснат! Имам два големи и диви котарака, които избиват всичко, което хвърчи и пълзи. Ще бъде голям купон ....

Да бе. Представи си да ги нападнат 1000 дрона. А по-лошото е ако дроновете помислят, че котките са ти мръсни. Познай дали ще могат да вземат завоите в къщата :).

Забелязвате ли че на снимките върху продукта стои логото на Elektrolux ? Може вече проекта да е финансиран и разработен...

Да и като се прецака нещо захранването, ходи после събирай 908 миниатюрни роботчета из цялата къща... Бъдещето е в специални климатични системи, които улавят прахоляка и бактериите чрез привличането им от електрическо поле

Ама стаята от снимките е почти празна! Аз като чистя повече време ми отнема разместването на мебелите и вещите под и около тях, от колкото прахисмученето и забърсването! Ако и за тези джаджи ще трябва да изтърбушвам стаите, значи нищо не ми спестяват!

Тук по-интересният въпрос е конструкцията на дрона. Как ще лети, с какви двигатели, какви функции ще има, кой ще се занимава с поддръжката му (специализиран сервиз в "базата", или "външен" експерт), по какъв начин ще се осъществява контролът му (не дай Боже тази "муха" да прещрака нещо, кой-знае къде може да се навре)... От друга страна, "базата" трябва да има функционалността на Ауакс, да водиш 900 цели едновременно не е шега работа... Затова, всичко всякаш ми се струва просто като добри идеи за бъдещето...

дрончетата няма да се ремонтират, направо като се прецакат и пратят сигнал malfunction, събратята му го прибират като боклук и на отпадъци. Системата поръчва автоматично през интернет заместители на повредените дрончета и възстановява капацитета си. Обаче както летят, как ще събират прахоляка, като с перките си само ще го вдигат във въздуха още повече?

Хаха,имам фирма за Почистване и по-голяма Простотия от това не бях чел,честно,тоя малкия явно много го е мързяло да си чисти Кочината в Стаята и се е вкарал яко в Матрицата!!!!

Ако сте забелязали има една тенденция: всички новини с концептуални продукти са за някакви скапани идеи като този Mab. Всички смислени продукти се пазят в тайна докато не бъдат пуснати на пазара и тогава директно ги рекламират.

И ще струва ужасно много пари. Лелята с метлата и парцала със сигурност е по-бърза и енергийноефективна, а и по този начин се борим с безработицата.

Ал

Почистваща система за милиони

Научната фантастика не беше ли в друг раздел?

Не но глупаците са в друга категория.

Ти какво правиш тук тогава ?