Коментари - Витамин В3 дошъл на Земята от далечния космос? | IT.dir.bg
назад

Витамин В3 дошъл на Земята от далечния космос?

Учени твърдят, че е вероятно метеорити, съдържащи въглерод, да са се блъснали в Земята преди милиони години и да са доставили Витамин B3.

Обратно в новината

Коментари - Витамин В3 дошъл на Земята от далечния космос? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия учЕни продължават да си държат на Дарвин и това си е. В тия университети им промиват мозъците, и те като папагали повтарят само, па и доказателства търсят. Да бяха използвали цялата тая енергия и пари за нещо по-практично барем.

Като си взел кинти за да откриеш как точно е станало нещо, но не си успял да разбереш как точно, казваш че е дошло от далечния космос и прибираш парите от проекта.

Цигарите са от Космоса! Нямате шанс...

Воистина!

Голяма новина, няма що! А всички по-тежки елементи от водорода и хелия, които днес имаме на нашата планета и от които са изградени и телата ни от къде са се взели? Ами много просто-от това което е останало след взрива на свръхнови звезди в близкия и не толкова близък космос, само в такива големи звезди се синтезират такива елементи малко преди да избухнат, т.е. малко преди смъртта си....те умират, за да дадат нов живот на хиляди и милиони нови звезди и планети....

Това единствено доказва, че в далечния космос има развита фармацевтична промишленост. За живот няма ни капка доказателство!

А витамин C е дошъл от Индия с кораба на капитан Кук.

Abu Talib

Аз пък си мисля, че е дошъл от близкия Космос.

добре де а в "далечния космос" от де се е взел?

От Китай, естествено.

Велине, дай оригиналния линк на източника (не БТА).

Казва се "Велинче", а не "Велине"!

На дедо ми аптечката от космическиот кораП падна едно време на земята, коги беше тръгнал да лови риба на дупка под ледот на Нептун

Браво на американците, работят здравата и всичко идва от тях. Руснаците ряпа ядат, само едното репчене, най много нов танк да покажат

Тия учени все повече заприличват на онова пигмейче от филма,което се чудеше откъде е дошла бутилката кока-кола,само дето не са толкова симпатични

да твърдят, че Б3 в голямата си част е дошъл от космоса, а тук на земята се самосинтезирали пъти по-сложни органични молекули, не виждам логиката. Ниацинът е пиридин и карбоксилна група на мета място, нищо особено като химия, малка молекулна маса, не виждам защо трябва да се търси под вола теле. А, че в астероидите има органика не се и съмнявам, едва ли Земята е единственото място във Вселената, където се образуват органични молекули. Един метан също може да бъде причислен към органичните молекули пък го има и на други места в Слънчевата система.

Ама как, тия хапчета са дошли от Космоса ли?

Да бе, било космическа доставка за друга планета, ама Земята се изпречила и очаквай скоро нашествие на иноземци да си търсят стоката...

Идва от Татуин с мидихлорините или от Мелмак, в Магадан още спорят.

Това го казва учен , който вероятно е наясно с физическите процеси протичащи при сблъсъка на метеорит със земната атмосфера. А може би този витамин е имал програма за спешна евакуация в такава нетипична обстановка.

Съвременните учени ни занимават със всякакви екзотични теории и едва ли не ни карат да вярваме в чудеса, само и единствено с идеята да отрекат Твореца. Защото идеята за твореца не пасва на днешният материалистичен свят и новите му ценности. По-осъзнаните учени отдавна започнаха да се връщат към идеята за интелигентният дизайн, но поради страх от загуба на работа, повечето си траят. Човещинка, какво да правиш.

Данчо, кажи едно много здраве на твореца като го видиш (предполагам след десетата ракия), щото тебе интелигентният дизайн явно те е подминал....

Ако не си се занимавал с молекулярна биология или генетика, не си позволявай лукса да правиш такива смели изказвания. Защото може да се почустваш неудобно в спор по темата.

Витамин В3 не съществува самостоятелно, нито в таблетки. Създава се от морско растение, но при преработка загубва всичко. Всъщност, всички витамини са "йодирана сол", които ИМЕННО те ЛЕКУВАТ, но пък перфектно скриват използваните антибиотици. Доказателства за нарушение, не оставят.

Ама на хапчета ли са паднали витамините?

Да, не виждаш ли снимката? Имало е и малко количество, които са паднали на капсули - 6 капсули в блистер и няколко в стъклени шишета

Без коментар, защо ли....?!

Abu Talib

Ниацинът (известен още като Витамин PP, Никотинова киселина, Витамин B3, Никотинамид) е водноразтворим витамин от групата B. Изкуствено може да се синтезира от алкалоида никотин. За нуждите на организма, ниацинът се внася отвън с храната или се синтезира ендогенно от аминокиселината триптофан. В хранителната промишленост се използва като хранителна добавка E375. Хроничният недоимък на този витамин предизвиква болестта пелагра (съчетание от 3 симптома - дерматит, диария, деменция). И така, какво общо има тази киселина с никотина??

> Novae1 ( регистриран ) 28.04.2014 10:57 И така, какво общо има тази киселина с никотина?? Едното се получава от другото чрез окисляване.

пушете повече цигари за да си набавяте необводимото количество витамин бз

Твърдението ми прилича на "екстензия на захарозо-амилозен гел", т.е. разтягане на локуми! Значи и понеже има и много органични съединения в космоса, то целия живот е дошъл оттам, а? Цитат от някъде: "Витамин B3, също често наричан ниацин, е член на семейството на витамин В-комплекс. Значителни количества витамин B3 се съдържат в царевицата, но тези количества не могат да бъдат директно абсорбирани от царевицата, а само от царевични продукти, които са приготвени по начин, при който се отделя този витамин за усвояване. Съществуват няколко различни химични форми на витамин В3, които включват никотинова киселина и никотинамид."