Коментари - Тунели на Луната са подходящи за човешка база | IT.dir.bg
назад

Тунели на Луната са подходящи за човешка база

Естествени тунели, познати като тунели от лава, биха могли да подслонят постоянна човешка база на Луната, твърдят учени.

Обратно в новината

Коментари - Тунели на Луната са подходящи за човешка база | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Предполага се, че тунелите от лава на Луната са по-големи от тези, открити на Земята, тъй като гравитацията е по-малка. Никой досега не е открил със сигурност такива структури на Луната, но наблюдения на космически апарати показват пещерни отвори, които биха могли да са входове към тунели от лава." Предположенията предполагат въпросителен знак в заглавието...или вече няма нужда да го слагат щото 99 % от статиите на космическа тема са предположения, че даже и чисти фантазии.

Не е ясно как стигнаха до извода че е имало лава на луната. Но явно митологията трябва да се поддържа. Модерната псевдо наука те залива от всяк7де с дезинформация. Дискавъри, нашънъл географиок и други подобни са флагманите на тази дезинформационна машина.

Не е ясно само на теб. От писане на глупости май не ти остава време да се информираш.

Защо. На вас ясно ли ви е. Споделете разбиранията си за да не сте голословен. Известно е че личните нападки са признак на липса на аргументи.

Това не е важно!!

Значи все пак ще имаме помпа на Хелъм, че и ще открием мммм..."sustainable" алтернатива на същата насред въпросните бази на луната :-).

дупките вече са заети. Това са землянките на македонските юнаци.

И въртят македонска наденица на скара :)))

В компютърно симулирани тунели на Луната могат да се правят само компютърно симулирани лунни бази.

В извънземните структури на Марс работихме чрез създаването и прекосяването на хиперпространствени тунели.

..."Никой досега не е открил със сигурност такива структури на Луната...."!!!! Е как някой ще ги открие, след като НИКОЙ досега не е бил на Луната! Е, освен във филмите! ;-)

nobody

Кацането на Луната е доказано и от руснаците със снимки които са направили след това и на тях ясно си личат следите оставени от американците,и всичко това в разгара на Студената война и овладяването на космоса които водят САЩ и СССР. Аман от нискочели конспиратори

Само така ще е станало, защото на Луната има само едно място за кацане.

Вярно, бе, всички видяхме американското знаме, гордо развяващо се в безвъдушното пространство на Луната!!! Не помните ли?

Бе що само хабиш ресурс да отговаряш насериозно на тия със станиолените шапки.

Правилно! Да оставим прословутото веещо се или някак там движещо се знаме. Изморих се да обяснявам, че през 60-те никой не е имал ракетен двигател, който да осигури меко кацане на апарат на лунна повърхност, че и после да издигне този апарат отново и да го сближи с кораба-майка...че и да се скачат горе...Фантазии безумни. Но е удобно да им се вярва, принципно някак, необходимо, нали!

не очаквах от вас подобни глупости, жалко.

а защо не пуснат няколко робота на луната

Пълна загуба - дават милиони за изследвания които всъщност са.. нищо

Преди век и половина така са мислели "умните" глави за радиовълните. Ко ше ги праим ся, ше ги ядем лиии

loyola

На това обикновенно му се вика пещера, дикато тунелът е изкуствено съсдадено съоръжение.

:-) очевиден факт но и аз не бях се усетил преди да видя поста ти. Явно много ни се ще да се заселим и на ново място, толкова дълбоко ни е програмиран тоя мерак... Да кажем, че пещерите след обработка - термоизолация, херметизация - ще са по-близко до "тунели".

Как пък не прочетох и един читав отговор на това, какво аджеба ще правим на Луната или на Марс?! От Луната метан ли ще караме, или от Марс с парно ще се топлим?! Пълни дивотии за цоцане на данъци и поддържане на отрасли..., които служат единствено на военно-промишления комплекс А пък ние им се кефим

Ами примерно от Луната и от Марс могат да се изстрелват космически апарати към други небесни тела, тъй като там това е по-лесно, поради по-ниската гравитация. И не само това, има и други причини, обаче няма смисъл да се обяснява на някого, за когото науката е само харчене на пари.

Говориш на чугоноиден комунуид, за който е важна единствено авантат от държавната хазна. За такива науката е напразно харчене на пари, които могат на тях да им ги дадат примерон като ваЛчери за ток. ;)

А за да стигнат до Луната и до Марс, значи трябва вече да са изстреляни от Земята. Защо трябва да се прави повторно изстрелване?

nobody

Мдаам.. чугунената комуно-глава мисли само търбуха да е пълен. Открития, наука и асфалт обаче, не яде

Незнайно защо много хора смятат, че под всяка тема трябва да се коментира нещо за чугуни, комунета и колко са ограничени въпросните, обаче май никой от така коментиращите не се сеща, какви ги дрънкаше техният Вожд на астрономите от роженската обсерватория. Истински меценат на науката.

Екстра, тука имаме доста матрял за Луната, особено от групите на неосигурените паразити. Правете бази и да ги пращаме да паразитират там.

Мани, че като се научат там да ядат камънье, ще изручат Луната и пак ще се върнат тука да ни опоскат...

"Подземните вулканични структури..." === Ама не са ли "подлунни"? Или аз търся под вола теле. Подволен съм, един вид... Баси к'ви глупости пиша, ама петък е, изморен съм.

От затъмнението е.

Демек на Луната човек ще еволюира в къртица.

Бе уран да има достатъчно за реакторите вътре ще е рай. И няма да има приказки къде да се слага отработеното гориво, повърхността е необитаема така или иначе.