Коментари - Windows Phone може да стане затворена платформа | IT.dir.bg
назад

Windows Phone може да стане затворена платформа

Microsoft обяви, че купува мобилния бизнес на Nokia, а редица анализатори твърдят, че сделката може да има ефект върху Windows Phone - мобилната платформа да стане затворена.

Обратно в новината

Коментари - Windows Phone може да стане затворена платформа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И дай Боже дано да стане затворена операционна система!!!

Тя като че сега е отворена, та ще я затврят... Нокия има 70-80% от 3%, пък М$ ще има 100% от 0%. Голям келепир. По-интересно е да кажат дали ще запазят марката, или на боклуците им ще пише МИкрошит. В интерес на истината, имах смартфон с Уиндоус Покет 2003 и батерията караше по 5-6 дни...

Не е до Уиндоуса, а до екрана. Сега са големи екраните и те са основния консуматор на енергия.

Е ся остава да измислят и телефон на който без проблем можеш да му слагаш каквато си искаш ОС като проблема ще идва само откъм епълската ОС и съвсем ще стане като при компютрите :)

Мадами и господа, какво бихте казали за мобилната УБУНТУ? А за Десктоп, а за Сървър? А за взаимовръзката им? Може би е алтернативата, която всички искат? Ако е или бъде - дали ще остане такава? Защото всички добри намерения, често водят към Ада.

Плоучване от последия месец показва, че Линукс (не Убунту, а всички дистрибуции) заема всичко на всичко около 1,5% от десктоп компютрите... Изследването е чрез потреблението на интернет, та не е много точно, но за сметка ва това навежда на мисълта, че скоро Линукс масово няма да се ползва в персоналните компютри.

Преди 10ина дни се опитах да сложа убунту на 5-6 годишна машина. Видеокартата остана без драйвери, основните програми ги има, но нищо повече. И харчеше процесор като за последно. Един ден я изтърпях, който има нерви да си играе, аз искам да работи.

Слагал съм Убунту на хиляди различни машини (не преувеличавам) и изобщо не мога да се съглася с теб. Убунту си е ок. Това, че ти не можеш да се справиш с някой драйвер НИЩО не значи. За всяко нещо си има професионалисти. Не си вадиш сам зъбите, нали?

И теб какво те топли това?Повече конкуренция винаги едобре за ппотребителите, но явно ти не виждаш по далече от носа си понеже си тъпо и ограночено копеле.

Странно е защо чак сега, та дори и малоумниците, се сетихте че цифровите технологии са по-лесни за следене и подслушване. И в крайна сметка к'во като ти слушат малоумните брътвежи по "Джи Си Емата".

Отоврена, затворена ... смартфоните са перфектното средство да ви следят, подслушват, че дори и филмират. А най-забавното е, че хората сами си ги купуват.

Все съм мислил, че по дефиниция понятието "затворена ОС" е нещо съвсем друго. Но щом сте решили да го ползвате в такъв контекст, кой може да ви спре?

Ми не могат понеже са недоказали се никому неизвестни.. Като ти кажат Джон Доу, ще ти стане ли по лесно да повярваш на глупостите които пишат по жълтите онлайн издания?! Вицепрезидент на Майкрософт е коментирал изрично, че отношението с ОЕМ производителите няма да се промени и WP ще бъде все така свободно лицензирана. Да ама нали трябва да се пускат жълтини.. кога по-удобно време от сега?! ПП Най-вероятно WP ще бъде затворена тогава когато никой освен Нокиа (сега Майкрософт) дълго време не пожелае да закупи лиценз. Като се има унифицирането на WP, WinRT и Win8 то в бъдеще няма да има значение коя точно система си лицензирал и за какво - те просто ще бъдат една с различни конфигурации.

Apple не функционира ли на същия принцип? Кой друг има право да произвежда телефони с iOS? То беше ясно, че това е целта на MS, защо всички се вайкат.

Да се чете: Windows Phone може да стане излишна платформа

Със сигурност. Дано. Тия от М$ к'вото пипнат изсъхва. Другото си го крадат.

Ще стане скучно. Няма да има тийн простотии от сорта андроид рулира...няма да може да казвате на хората колко са тъпи като са избрали нещо различно от надроид...

Все едно. След като и сега Nokia, държи 80-90% пазара на WP смартфони. И да се откажат Samsung и HTC няма да има никакво практическо значение за Microsoft. А и преди време те казха, че целта им е да държат около 15 % от целия пазар на смарфони. Вече имат 7-8 %, до година две нищо чудно и да постигнат целта си, използвайки само производствените мощности на Nokia.

"В момента Nokia държи около 80-90% от продажбите на WP смартфони в света." Което всъщност е 2-3% от общото количество смартфони. Аз лично се надявам да я направят затворена, както се казва в статията. Тогава тая платформа тотално ще умре.

Защо искаш да умре? Какво печелиш от това?

докато общият дял на гугъл не падне под 40 процента, няма да има конкуренция, а това е лошо. не ви ли се струва странно, как наистина отворените системи биват смазвани от гугъл?

Затворените системи са опити за налагане на монопол. Справка - нахапаната ябълка. След това як маркетинг и пускаш "новости" на час по лъжичка за френетични тинейджери, които "трябва" да харчат по $600 на две години. Справка - пак там. Микрософт се опита да направи същото при настолните компютри и лаптоповите, но точно отворената система Линукс им попречи. Ако ще се борим с монополизма, има нужда от бойкот на Microsoft и Apple. Не 100%, защото тогава другите ще навирят глави. Това може да ни научи как да се борим и с българските монополи. Всичко, което се продава с шумни реклами, наистина е за глупавите.

Затворените "операционни системи" са предазначени за глупаците ! Нима не виждаш че броя им расте?

Аз предлагам и жена "отворена система" да си вземеш, като си толкова отворен... Дет се вика - всичко да е отворено за всички. Така ще поумнеем задружно и завинаги. Винаги се удивявам от ганьовщината и малоумните, глупави изказвания на някои хора тук.