Милиардерът Ричард Брансън приключи успешно космическия си полет (снимки/видео)

"Добре дошли в зората на нова космическа ера", туитна Брансън заедно със снимка на екипажа, носещ се безтегловно из кабината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дрис.льовци !

Я да се свърже със Слави ,вече има опит ,може и да му е по полезен от онзи македонец...

Днес си скубах ташаците от яд. С Батута.

Космически е полет на 100 км над земята. Тук са 80. Това е по-скоро подскок по балистична крива. Няма нито скрост нито височина за да направи обиколка на Земята и да влезе в орбита. А "туристи" пращат на МКС от пред 20 години. Защо само препечатвате/препоствате PR съобщетия?

Поредна ЧАСТНА фирма е фактор в летенето. Вася, Светът е успял....поради конкуренцията между хората.

Че и Миг29 стига стратосферата... Нищо ново, както и ИНОВАТОРА Мъск направил електрокар с компютър... А инак милиони дечица по света си лягат с празни коремчета. Надявам се да лепнат на това возило екостикер...

Човек е голям, колкото големи са мечтите му.

Таван на полета на МиГ 29 18 013 m. В руското консулство още не сте изтрезнели.

Иначе се мъчим да намалим вредните емисии и да спасим плантата! А ще хвърляме стотиси тонове ракетно и авиационно гориво за няколко минутен "туризъм" в "космоса" .... Сега ще се наредят една камара милионери инфлуенсъри и други загубеняци, кой да си даде спестяванията, кой да тегли кредити, за да сбъднат "мечтата" си да са астронафти!!! Когато парите станат повече от акъла, се случават ей такива тъпизми!!!

Лошото е че това гориво не е хвърлено в Космоса а в атмосферата и отчасти в стратосферата.

Като чета коментариите тук разбирам защо лисицата казва за сиренето което е поставено високо че лошо...

lu4ka

Гроздето , гроздето! Или казваш : чукча писатель, чукча нечитатель.

Българските лисици не са прости като руските и ядат сирене а не виноград! Дори и ракия да са пили ,пак ще искат сирене.А това че когато една лисица пие лосион и се прияжда виноград е проблем на лисиците от страната на самые непьющие люди...

Явно и басни само си дочувал, а не си ги чел.

Явно има луди да дадат на тоя изперкал тип 250 000 евра да подскочат за малко от седалката в някаква капсула натъпкани като сардели. Уаууу, страхотно беше !!! Да видиме Безос - там изглежда по-обещаващо.

То и експедиция до Еверест струва към 100 000 EUR на калпак ама има огромен брой желаещи. Парите и да ги трупаш не носят щастие. Те са средство, за да трупаш спомени.

Не разбрах,на хвърчилото "сделано в России "ли е написано?Защото в статията не пише да е безаналоговое и самое лучшее во всем мире....

Вече няма нищо руско, дори рускините са американки, като Шарапова.

И какъв точно е смисълът на този полет...Нов бизнес, нови милиарди, за човечеството абсолютна безмислица. Съсипаха планетата земя, сега и космоса искат да съсипят.

Това са хора от особена порода ,която променя света и го движи напред. Ограниченият човек,еснафа ,ще види в тях само прищявките на богатия. Но истината е ,че техните пари въртят колелото на прогреса .Респект!

Ти не знаеш ли че колелото на прогреса се върти в Россия под ръководството на Путин?Ах,ти,на краварите се възхищаваш!Те бият негрите!

Само да ми обясниш какъв точно прогрес има в това да изведеш няколко малоумника на границата на космоса за 5 мин и да ги върнеш?!?! Какъв точно прогрес носи космическия туризъм!!! Ходил ли си на Малдивите?! Мога да ти кажа какъв рай беше преди Фейсбук и инстаграм и организраните нискобюджетни туристически пътувания до там, и каква помийна яма е сега! Няма никакъв прогрес в туризма! Едни хора с пари събират повече пари, от идиоти които си мисля, че в 21 век да посещаваш места безцелно е голяма работа! Пътуването е било прогрес и преключение с платноходите по времето на Колумб!!! Сега е глезотия! Всеки с 2000 Евро в джоба може да стигне до всяка точка на планетата и всеки с 250 000 долара до космоса! Пак ми обясни за прогреса, ако обичаш!!!

Ако всички мислеха като тебе още щяха да използват само конски каруци...

Що не си заграби някой държавен ресурс и да инвестира в кръчми и хотели, като всички нас. Баси и милиардерите им различни на тия бре.

А, що не вземеш да провериш точно тоя колко държавна пара е заграбил през годините, а после да дрънкаш глупости, а?

Я па тоя... Изтърка се опорката с държавната пара приятел, пробвай с нещо ново...

Ричард, туристе, наш пиедестал, Със селянки прости дали си дивял? Селянки прости дали си

Колко ще струва това рисковано приключение, достъпно само за супербогатите?

Тебе какво ти е, нали няма да те огрее?

Ебаси хората има. Да взимаме пример, как се предледва мечта.

Каква мечта какви пет лева, същата услуга срещу няколко хилядарки я предлагат руснаците, излиза се на границата на стратосферата и се изживява подобно усещане. Да, вярно, че ги правят компания поне още 7 души, с които се блъскаш из целия самолет в безтегловност, но нищо специално не се е случило, просто си правят реклама и си поддържат имиджа на арогантни милиардери. Даже има една свежа група, която се направи музикалния клип в такъв самолет. Междудругото в момента британците се ядосват доста сериозно под тази статия, защото наглецът бил обезщетен за милиони, пари на данъкоплатци, за щети покрай пандемията и даже се писал пред фалит. Между тия западните богаташчета и нашите в чисто морален план няма особена разлика, може би само желанията са им по-особени, но иначе са си боклуци - извратени, нагли, паразитиращи и т.н., а прогресът винаги се е движил от едно стъпало по-надолу, средната класа - сред нея се раждат изобретатели, мислители, писатели, лекари и т.н.

DBS: HEIL HITLER! 
If Richard Branson flew into space today at altitude 90 kilometers, let's congratulate Adolf Hitler, Wernher von Braun and SS for the first flight into space back in 1944.
MW 18014 was a NAZI German A4/V2 rocket test lunch that took place on 30 June 1944, at the Peenemunde Army Research Center in Peenemunde. It was the first man-made object to reach outer space attaining an apogee 176 kilometers above the sea level.

Да бяха качили някой ариец на тая ракета.

още един пирон в ковчега на Роскомикс. Това е добре. Няма да се разпадне :)))) ха ха ха ха.

Нали знаеш какво се случва на гробокопачите...

Общоприетата научно определена граница на космоса е т. нар. линия на фон Карман, 100 км или 62 мили. От тази граница нагоре аеродинамичната сила е недостатъчна за използване от летателните апарати. САЩ обаче приемат административно по-ниска граница от 50 мили или 80 км.

Демек чийтват.

Послъгват

олигарх милиардер нема ли да инвестира в полети до космоса или джуджака не пуска конти

за тях Лондон е космоса.

Говньо явно не правиш разлика от стратосферата и космоса. Колкото и да се пънвш в Москва няма да има гей парад.

Той в Москва мина бе. Закъснял си.