Морският въздух нарушава стелт способностите на F-35

Проблемът е съществен, защото F-35 се базира на самолетоносачи

Обратно в новината

Коментари - Морският въздух нарушава стелт способностите на F-35 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

......нашите 8 бройки, които закупихме се оказаха по-добри от тези. Нашите си остават невидими още 2-3 години, а след това ще им изтече срока на годност и на боята.... пак късмет..... Абе друго си е да купишна зелено невидими "супер" машини..... а пилотите тренират на изпратените им рисунки......то и снимки нямат....... Ние сме единстрени, които плащаме самолети и аутобани 5-10 години напред и отчитаме напредък във технологиите и строителството....

Да му ударят една блажна боичка сега

Купувайте МИГ , СУ и тем подобни "чудеса" на "науката" и бъдещето. Да живее великият СССР. Търсете москвичи, жигулита и запоржци - най-верните приятели на човека.

Показателно е, че турците, които произвеждаха част от компонентите на Ф35, си закупиха С-400 и изобщо не се и замислиха...

Поредица от звучни шамари... в зурлата на многониковият мидилоклесава гибрив анален"барон" роши ван фон страпон.... ПЛЯС... ПЛЯСС.. ПЪРВО ТАЗИ НОВИНА САЩ започна да пенсионира част от своите F-35.... после Ф-35 "подводница" А СЕГА И МОРСКИЯ ВЪЗДУХ НАПРАВО 9орна комбинация с ОООЮГЕНН И ФАТАЛИТИ НАКРАЯ МОРТАЛ МАРАМАЛАДОКОМБАТ........ РОШИ И ГЪЗОЛИЗАЧИСКИТЕ МУ ИЗЦЕПКИ СТАНАХА ЗА ПОСМЕШИШТЕ ДОРИ В ОЧИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ МУ ОТ САЩ.... ЖАЛКА И ТРАГИКОМИЧНА ПРОСКУБАНА ШЛЮХА

На кривия куравей вуната му пречи, на кривия самолет въздуха му пречи…

Щом постсъветЦките тролни подлоги квичат в екстаз от този фейк нюз, значи всичко е наред. Нищо му нема на самалетчето. Важно е че покафевеват гащурите наравно с пиянките.

Ич нищо му няма, още не е взел да ръждясва, кат ф-22 ;)

До "АЗ" Приятелю ,не се изказвай ама много неподготвен.общото между двата е,че имат крила и двигатели.да беше прочел поне нещо в Уикипедия...

Една от многото неудачи на това много скъпо недоразумение

Просто ръждасва. Неудачно използване на материали. Нагледно доказателство, че не винаги високата цена е гаранция.

Странен самолет. Въздухът му пречи, вместо да му помага да лети ...

ааа не е е така, нскоро 2 такива недоразумения станаха на подводници, много добре понасят солената вода даже

Тези бракми наистина са невидими, но за островитяните от Тимбокту, и не само не ги виждат, но даже и не ги чуват, толкова са тихи и безшумни, защото са им сложили специални шумозаглушители

Тези Фейлове да не ги произвеждат в завода на "Опел"?

Купуваш си едни самолети на хартия за няколко милки и ето, че не ръждясват! :))))) Само дето си ги купил, а ги нямаш... :)

До кога ще се говорят високопарни глупости? Ф35 е евтиният вариант на Ф22, предназначен и за износ. Аматьори!!!

Трябваше да бъде. До момента единственото, което америслямците успяха да постигнат с Фейл-35, е да успеят да го накарат да лети. Понякога.

Всъщност Ф-35 е копиран от чертежите на Як-141, които чертежи Елцин предава на Сащ, и с който самолет ф-35 се закопаха с няколко милиарда, а самолетчето продължава да дава дефекти, а пък и невидимостта му е само за унищожени военно държави като България. За да компенсират загубите от този летящ ковчег, амирикано-терористите продадоха на българските им духачи едни чертежи, чиято цена се равнява на 4 000 000 000 милиарда лева.

Приятелю ,не се изказвай ама много неподготвен.общото между двата е,че имат крила и двигатели.дабеше прочел поне нещо в Уикипедия...

"Стелт-технологията" прави самолета по-трудно забележим, а не невидим. Всичко опира до това с какво технологично оборудване разполага страната срещу която е използван такъв "самолет-невидимка". За някои може наистина да е невидим, но не за всички. Това се видя още по време на войната в бивша Югославия. Тогава не беше проблем, че е е свален "F-117" за няколко десетки милиона долара изработен по технологията "Стелт". Проблемът беше, че цялата технология за която са налети милиарди долари се изля в канала. Тогава и беше прекратено производството на този самолет.

Производството му е прукратено много преди войната в Сърбия, а го пенсионираха през 2008 година доста след като случайно заради пилотска грешка с отворени бомбени силози беше свален един при хиляда полета. А го прекратиха защото почнаха да ползват и тестват точно Ф-35 - много по-бърз и маневрен.

Затова ли удариха китайското посолство и ги изтрепаха там.

Какво общо има случайното сваляне с китайците. Малоумен ти е аргумента. Ако са стреляли по китайското, то е за да попречат на китайците да краднат технологии.

Самолетът с най-добра аеродинамика в света е "СУ-35". Има клип от около 6 минути на демонстрационен полет на този самолет. Клипът е забранен за излъчване в САЩ. В класацията на Пентагона за седемте най-опасни руски оръжия "СУ-35"е на шесто място. Тази класация е направена преди появата на хипер оръжието и "Посейдон".

До ДАДА. ,КЪДЕ Ф 35 Е УЧАСТВАЛ ВЪВ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ?

Пропуснал си отдавнашните коментари, че китайците са ползвали някаква апаратура и затова са ги гръмнали. Тогава китайците искаха обяснения и компенсации.

Забравил люковете отворени... Егати смешката. Че то на колата ми свети, ако забравя врата, пък на самолета да не говорим. По-голяма глупост не можа ли да измислиш, кравешки отп@дък?

А стари руски радари от 60-те години в метровия обхват нарушават ли му стелт-невидимостта ?!?!!?? А на краварския трол с ник Дада му желая един крилат руски ...й !

С радари в метровия диапазон не можеш да водиш ракета към целта! Това, че го виждаш, не означава, че можеш да го свалиш.

До зомбипротект,П-35 не е в метровия диапазон,доколкото знам е в сантиметровия

F35 Е БОКЛУК И ТО МНОГО СКЬП.

Даже в Пентагона го осъзнават.

Имах едно време един опел - и той така. Да ви кажа - няма оправия... все ще ви избива ръждата :)

явно им е свършила неръждавейката, та са взели да ги правят от ръждавейка

То да са само стелт способностите проблема... На кривата ракета и космоса и пречи. За последните 3 години само официално признават за батисани 17 бройки... А колко са заминали на тяхна си територия никой не знае. При това без някой да е стрелял по тях....

Ще ги видим като дойдат сега двата холандски F-35 на Граф Игнатиево, да ни пазят и като глътнат малко шума от български бук от непочистения плац, а и изсъхнала тор от крави и ще видите как ще капне като крушка високотехнологичното чудо летателно... Нищо против машината, просто над нашите ширини всичко се пр33б4ва :)

От цялата гама на СУ-27 със всичките му деривати Сухой Су-30, Сухой Су-33, Сухой Су-34, Сухой Су-35, Сухой Су-37 са произведени около 680 броя, от тях са паднали около 60 броя и още 300 са излезли от есплоатация поради непригодност По забележителни кастастрофи: 9 септември 1990 г.: Съветски Су-27 се разби на авиошоуто в Салгареда през 1990 г., след като издърпа примка на твърде малка височина. Литовският пилот Римантас Станкявичюс и един зрител загинаха. [109] [110] 12 декември 1995 г.: Два Су-27 и Су-27УБ от демонстрационния екип на руските рицари се разбиха в терен извън Камран , Виетнам, убивайки 4 пилоти на екипа. Шест Су-27 и помощен самолет Илюшин Ил-76 се връщаха от малайзийско авиошоу. Самолетите летяха в ешелони вдясно и вляво от Ил-76 на път за Кам Ран за презареждане. По време на подхода за кацане Ил-76 премина твърде близо до терена и трите Су-27 от десен ешелон се разбиха. Останалите самолети кацнаха безопасно в Cam Ranh. Причината е контролиран полет в терена; допринасящи фактори са пилотска грешка, планински терен и лошо време. [111] 27 юли 2002 г.: Украински Су-27 се разби по време на представяне на висш пилотаж, убивайки 77 зрители в това, което днес се счита за най-смъртоносната катастрофа на авиошоу в историята. И двамата пилоти са се катапултирали и са получили само леки наранявания. [112] Dec 19, 2002 — Самолет Су-35 се разби в Московска област. 16 август 2009 г.: Докато тренираха за авиошоуто МАКС през 2009 г. , два Су-27 на руските рицари се сблъскаха във въздуха над летище Жуковски , югоизточно от Москва, убивайки лидера на рицарите Игор Ткаченко . Един от самолетите се разби в къща и предизвика пожар. [113] Започнато е разследване на катастрофата; според руското министерство на отбраната инцидентът може да е бил причинен от "грешка в летателните умения". [113] [114] 30 август 2009 г.: Беларус Су-27УБМ (номер черен 63) се разби по време на изпълнение на авиошоуто в Радом На 26 април 2009 г. на летище Дзомги в Комсомолск-на-Амур се разби третият полетен екземпляр (прототип) Су-35-4 b/n 904. По време на високоскоростно движение с помощта на форсажер , самолетът напусна пистата и се сблъска с препятствие. Причината за инцидента е повреда на системата за управление на двигателя, в резултат на което не е изключен форсажът. Летецът-изпитател Евгений Фролов успява да се катапултира [54] [55] [56] . На 31 юли 2021 г. Су-35С от 23-ти Талински изтребителен авиационен полк излетя от летище Джемги в Комсомолск на Амур . Четири минути след началото на полета пилотът се катапултира и самолетът се разби на остров Сахалин. Jul 31, 2021 — Изтребител Су-35 на руските военновъздушни сили поради неизправност на двигателя се разби в Охотско море в Хабаровския край „Су-57“ /Т-50/ се разби край Комсомолск на Амур в Хабаровски край в Русия, и т.н. И тия тръгнали да се присмиват на самолет изработен в 730 броя летящи ежедневно с един двигател, невидим за руслямскитесистеми за ПВО, размазал Иранската армия в Сирия въпреки покритието на С-400

Тея без бой и война са изтрепали стотици цивилни

Самолетът е лош: Индонезия сe отказва от руския Су-35?

Както каза колегата по горе тука се гъбаркаме с гига супер невероятната техника на сащисаните, които освен качествени памперси друго не им трябва. Рашките ги бъзикаме в други статии. И кои ти ги спуска тея сводки не ми казвай че си отделил час да събереш цялата тая информация?! Ако си много те съжелявам отиди на лекар!

5 минути. Има си ги в руската Уикипедия.

Стана ми интересно и проверих и да и не. Има информация за инциденти но са на полвина от тия които си написал....

И аз гледах. Даданчо предлага значително по-завишени цифри от реалните. Точно както отдолу разправя как от Фейл-35 били падали "един на пет хиляди полета", напук на очеизвадните факти.

провери иза Су-35, не само за СУ-27. има си начини.

Гузен негонен бяга, а.

Дада мине не мине време се появяваш, правим те за смях и пак сменяш ника. Спри са момче / или кот си мислиш че си/ не ти се отдава...

Ха-ха. Аз гледам че вие сте смешните и повтаряте в транс лъжи и мантри и пляскате безпомощно минуси на ФАКТИТЕ

ДАДА,ПОМНИШ ЛИ КАК ЗА 2-3 ДЕНА В АЛБАНИЯ ПАДНАХА 3 АПАЧЕ-ТА,НА УЧЕНИЕ

Че паднаха 7 Су27 само за ден.

Хотели как лучше, получилось как всегда...

Хороший ты переводчик,дорогой товарищ Гогов!

ние такива ли си купихме????????????????

Тия са нови скъпи бракми, които за нищо не стават. Ние купихме стари още по-скъпи бракми, които за нищо не стават.

А, защо. Ф-16 си е много добър самолет, особено в осъвременения си вариант (значително по-добър от Ф-35, както се оказва все повече). Само дето Ф-16 с нищо не превъзхожда еквивалентния му "Грипен", но е доста по-капризен откъм логистика, по-скъп пак откъм логистика, и не на последно място, шведите са ни на един влак разстояние, а не отвъд океана, ако се наложи да се праща за ремонт, или да пращаме хора за обучение, или специалисти от производителя да идват у нас.

Ф-16 наистина не е лошо самолет,нищо,че е от 1974.но цената му е много по ниска от това което платихме.другият му проблем е ,че според една руска класификация е един от най лесните за сваляне

За по простите, ами ръждясва хаха връхта на технологиите

Еми за селското стопанство пък е идеален. Хем е с вертикално излитане. Не му трябва писта. Ще замести остарелите съветски ан-ове и ка-та. Само още малко да им падне цената.

То и за флота уж беше идеален. Абе за навсякъде беше уж идеален, преди Помпео да почне да се жалва как "Триумфите" били заплаха за "невидимия" F-35. Ти ако си земеделски производител, много ли ще ти се иска над реколтата ти да лети таралясник, зареден с авиационно гориво, който има 50% шанс да се стовари точно там и да изгори всичко.

Тези не знаят какво е казарма. При нас всичко беше прясно боядисано винаги! Имаше 2 принципа: Мокро значи чисто! Боядисано значи ново! И реално в поделението беше доста приветливо.

Дааа, чак ръбовете бяха почнали да се заоблят от напластената боя....

гогов... кажи нещо за руските самолети и морския въздух... няма? що така няма? Ааа... всички се пльоснаха до Кузя.

Явно защото не ръждясват на морския въздух.

аха... щото ги консервират под вода... около кузя... или направо с духовия оркестър да свири на рибите.

Обясни го това на америслямците, да ги успокоиш за поредната загуба на "самолет" за 2.5 трилиона долара, който след 30 години разработка все още има проблеми даже с базови елементарни неща като херметизацията на кабината.

Руслямските след 10 полета минават основен ремот, като първата работа е да изтъргат няколко тона боя, че инак си падат сами.

"Разследване на пентагона показва, че 6-месечен престой на борда на самолетоносач в открити води е достатъчен, за да започне износването на покритието." Я цитирай Пентагона какво казва за тези твои твърдения за русктие самолети?

Всичката Мара втасала, само стелт-покритието така малко...невчесала.

Да лети само над гори и планини, над ниви и ливади.

Пентагона са ватници и рубладжии. Да говорят така за супер пупер мега ноу якия...

Още малко ще кажат и че "кацането" на Луната е фейк. И то.

че след 6 месеца експлоатация ЗАПОЧВА износването на покритието. ЗАПОЧВА. А когато е ПРЕМАХНАТО ТОВА ПОКРИТИЕ - все още е СТЕЛТ... ама зависи как четеш евангелието... нали се сещаш... едно е да започне да се маха СЛЕД 6 МЕСЕЦА, друго е да е МАХНАТО и все пак да има повече СТЕЛТ отколкото Пак-фак.

След шест месеца ЗАПОЧВА, ако просто си седи на самолетоносача. Иначе ако лети на тяга, започва НЕЗАБАВНО да се отлюспва. Нали се сещаш какъв си дадански тъпак...

Някога краварите можеха да строят самолети, а сега не могат! А новите им бараки като Боинг и Ф-35 сами си падат! А не ми се мисли как ще ги гърмят и свалят кат патки в случай на война!

В сирия летяха на безпомощните С-400, които пък на свой ред свалиха Руски Ил който ги насочваше

Абе това не беше ли онзи летящ, но за сметка на това утраскъп отпадък - stealth scrap, който даже не можеше да стреля направо с оръдието си и това е официално документирано и признато от самите Хамериканци: "Тhe cannon of F-35A has such poor accuracy, it can’t even hit the ground… accurately."

Кога пък е бил летящ?

Е тва, че стоят по летищата, без двигатели и чакащи части за тях са само дребни подробности за този смехурански проект, превърнал се в черна дупка за финанси.

Не, не е вярно. Оръдието на F-35А си стреля добре. По-рано по време на процеса на разработка очевидно имаше някакъв вид софтуерни проблеми, които причиняват неточности. Те бяха коригирани. вярвате или не, това е сложен дизайн на нов самолет който слиза от производствената линия 100% перфектен, без никакви проблеми. Отнема време за тестване и отстраняване на грешки в сложни системи като тази.

Нов е бил пред 25 години.

Оръдието, че стреля никой не отрича. В каква посока и какво уцелва обаче е съвсем друг и доста неудобен въпрос :)

Америслямците защо направо не вземат да променят дизайна на гравитацията, атмосферата и хидросферата? На този етап това изглежда по-лесно, отколкото да успеят на накарат Фейл-35 да проработи.

Китайското крадливо менте, както винаги лъже на поразия. просто му е вродено да краде (никове) и да лъже нагло. Ф-35 работи и направи смешни рулямските С-400 и иранските части в Сирия. За разлика от руслямския боклук СУ-57 дето изпопадаха всички изработени до момента и можещи да летят, Ф-35 има изработени направени 730 броя, като всеки лети по няколко часа на ден.

Ти нали си наясно, че като цъфнеш да пишеш след мен, но се подписваш по същия начин като мен, ТИ си ментето, а? Или не успяваш да съобразиш такива елементарни неща като се опитваш да се представиш за мен! За останалия ти истеричен изблик, виждаме кого и с колко този Фейл-35 направи смешен пред целия свят. На америслямците, на които това недоразумение им струва 10% от абсолютно нелепия им външен дълг, докато умират от студ и глад през зимата, им е най-смешно, ха ха ха ха ха!

_stankow

Аз съм съгласен с вас, че Ф-35 лети, и то доста интензивно. Има си своите достойнства. Само да уточня - Ф-35, които летяха в Сирия са израелски. Никога не са летяли срещу С-400, защото С-400 има само в базата в Хмеймим, далече от сирийско-израелската граница. Второ - израелците много ги пазят, дори не навлизат във въздушното пространство на Сирия. И трето - има споразумение между Израел и Русия, пазят се взаимно, поради много причини. Израел атакува само части на Хезбола, като използва Ф-16. Има и пускове от Ф-35, трябва да се тества и той. Но отдалече, през границата. Без дори да наближава ПВО-то на Хмеймим. И за Су-57. Да, първият сериен образец катастрофира. Но в началото на януари руската армия получи още два серийни самолета и те летят. Това не се споменава в дир, но си е така. Впрочем първите бройки винаги имат повишена аварийност. Все пак на тях се учат пилотите, това им е предназначението. Също както и Ф-35.

Ми тъй де! Вий кво искате! Не говорим за руска теника или оръжия които и в най-големия студ, жега, мърсотия, бурии вода кал и т.н действат! Говориме за типична краварска джендърска мека китка като Ф-35, който и като боклука М-16 който засича и от най-малката прашинка така и Ф-35 пада и от най-малкия проблем! ТЪа Ф-35 си е като мека Мария за 2.5 трилиона долара , може ЕВЕНТУАЛНО да лети само при идеални условия и при липсата на какъвто и да е вятър и недай си боже да е буря! Затова е и като статичен експонат по летищата, и затова го вадат от въоръжение и то само след няколко години експлоатация, като другите краварски боклуци бреговите бойни кораби клас Фридъм и Индипендънс!

От руслямския самолетоносач паднаха 3 СУ-35 е и, каква тай на разкрива това? Че ряслямските от 20-30 полета и 3 падат в морето, а при Ф-35 при 5000 полета пада един? Това ли е голямата тайна? Ми всички я знаят: Всичко руслямско е боклук

5к полета ама друг път. От Ф-35 в последните 2 месеца има 3 изгубени бройки. Нито един в бойна мисия. Куриозно, от тези случаи един Ф-35 падна при опит да излети от самолетоносач, другият - при опит да кацне на самолетоносач. Третият май пак му беше отказал двигателят и пилотът катапултира, не помня вече, че те станаха редовни такива случи. Това е доста далеч от "един Ф-35 на всеки 5к полета", както се опитваш да лъжеш. Фактът, че на стелт покритието му сега пък му пречел морският въздух (след като се оказа, че и стандартната за съвременен боен самолет от този тип скорост при полет също го износвала), само допринася за гаврата.

МУХАХАХАХХАХА!! ЕДИН!! ЕДИН ПАДНАЛ Ф-35?! ТИ КОГО МИСЛИШ ЧЕ ЛЪЖЕШ ВЕ КОЗАРЧЕ?! И НАЙ-НАЙ-ТЪПЯ КОЗЯК НЯМА ДА МУ ПОВЯРВА НИКОЙ, СЛЕД КАТО ПО НОВИНИТЕ НЕПРЕКЪСНАТО ПОКАЗВАТ ПАДАЩИ ф-35 НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА! ФАКТИ!

_stankow

Само да уточня - при мисията на ТАВКР "Адм. Кузнецов" край бреговете на Сирия бяха загубени Миг-29К и Су-33.

Констатация от ученията край Шабла. Наще са включили С300 и опаа, какво да видят

Малко като вксината за Ковид. Работиии, ама не баш.

Ха ха ха ха ха ха ха ха!

А защо криха досега тоя всеизвестен факт? От васалщина спрямо американците ли? С падането на оня труднолетящ ковчег от самолетоносача много тайни още ще са принудени да ни издадат.

Че кой ползва самолетоносачи и излитане от окена? Я и 6 месеца полети не са малко. От руслямския самолетоносач паднаха 3 СУ-35 е и, каква тай на разкрива това? Че ряслямските от 20-30 полета и 3 падат в морето, а при Ф-35 при 5000 полета пада един? Това ли е голямата тайна? Ми всички я знаят: Всичко руслямско е боклук

Ами флотският вариант на Фейл-35 например ползва самолетоносачи за излитане от (и кацане, когато не свърши на дъното) в океана. Поне америслямците така твърдят, но разбирачи като теб явно знаете по-добре.

Чети бе тъпак, чети на какво отговарям. Знам че си тъпо китайско менте, но поне това ти е в обсега на погледа.

И чета, и се забавлявам като те гледам как наричаш някой друг "тъпак" при очевадната ти тъпащина.

О, чудо! Сега откриха топлата вода лудите говедари! А още преди 10 години още в самото начало като го мтестваха и почнаха да го произвеждат тоя НЕлетящ кенеф Ф-35 а и Ф-22 се разбра че и от най-лекия дъждец, недай си боже малка пясъчна буря цялата им стелт боя пада и лъсват на радарите като пъдпъдъци на гюме за отстрел дори от стари руски чифтета като С-125 Нева и краварската барака Ф-117!Факти!

Лимитиране при полети в свръхзвукова скорост, защото анти-радарното покритие може да бъде засегнато и да спре да работи. Кабината също не е добре херметизирана и пилотът може да изпита сериозен дискомфорт и дори загуба на съзнание при по-високи ускорения. Шлемът снабден с нощно виждане често показва най-различни грешки и спира да работи, обикновено при нощни кацания. Според техниците, F-35 разполага с повече от 800 софтуерни и хардуерни проблема, като повечето могат да костват живота на пилота, ефективността на мисията и загубата на целия самолет. През март 2021 г. са описани около 864 проблема, като 13 от тях се смятат за особено критични. Останалите се водят в категория 1Б – критични за успеха на мисията. Останали са около 6 от Категория 1А, където стоят живото застрашаващите фактори. Пиър Спрей, един от помощниците в Пентагона и дизайнер на F-16 споделя отркито, че това е непоправим и ужасен самолет, който е разработен от банда идиоти, притежаващи опита да правят само хартиени самолети.

на Discovery за Уфимцев за д а разберете кое-що относно т.н. СТЕЛТ

Какви невежи и ограничени хора коментират....

баш...

От снимките се вижда, че самолетите сякаш са ръждясали, но това не е така. Фюзелажът им не е от стомана, а от композитни материали. В абсорбиращото радарните вълни покритие обаче има желязо... Последно, ръдясва ли или не ръждясва? :)

Ръждясва, ама как да го кажат след 30 години разработка и 2.5 трилиона америслямски долара :))

Китайското крадливо менте, както винаги лъже на поразия. просто му е вродено да краде и да лъже. 2,5 трилиона е предполагаемо число за 4000 самолета и 70 години полети и обслужване.

2.5 милиарда америслямски долара е напълно РЕАЛНАТА стойност на разработката на проекта откакто е започнат преди 30 години :)) Точно НУЛА бройки от серийното призводство на Фейл-35 включват тези пари, те са изцяло за опитите на америслямците да превърнат това трагикомично недоразумение в истински самолет :))

И въздуха, и слънчевите лъчи и най вече свръхзвуковите раките на Путин :D

ракети*

Нещо за слънчевата/лунната светлина да видим дали не им е в повече. Щото на подлодките, водата им ги е виновна.

На самолета на Байдън вече и въздуха му пречи. Не се вдига.