Коментари - НАСА публикува 14 000 снимки от Луната | IT.dir.bg
назад

НАСА публикува 14 000 снимки от Луната

НАСА публикуваха огромен архив от снимки, свързани с пилотираната мисия до Луната.

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - НАСА публикува 14 000 снимки от Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо на снимките няма звезди и небето не е синьо :D :D :D ;). За някои това е доказателство, че не са били на луната

А .АЙНЩАЙН: / по памет /-Само две неща са безкрайни- Вселената и ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ.....КАК ли беше продължението....?

идиоти само в един форум за уvници.

Руснаците не успяха да направят супер тежка ракета Н1. Супер тежка ракета те успяха да направят 15 години по късно Енергия. Американците разчитаха на технологичното си предимство и те успяха да направят Сатурн 5 . В какво се състоеше това предимство. По леки сплави , водещи до малко тегло без гориво на отделните степени и възможност да направят степен използуваща високоефективно течно гориво - криогенно течен водород и кислород. По технологични машини , способни да направят големи двигатели Ф1. Това даваше възможност да се използуват двигатели работещи при три и повече пъти по ниско налягане и репективно по ниска температура и ако и по ниският кпд компенсираха с по леките степени и водорода и кислорода . Това по ниско налягане и температура даваше сигурност. Освен това по билзките до екватора аеродруми даваха известно ( 8 - 10 %) предимство. Интегрални схеми даващо компютерно управление. Горивни клетки за ел. енергия и т.н.т.. Въпросът би трябвало да бъде такъв "можеха ли тогава руснаците да отидат на Луната с налични средства." Явно не съм фен на руската техника, но отговорът е да , ако бяха обединили усилията. си. Ако успея да убедя читателя в това , броят на скептиците в американските полети до Луната би намалял вероятно. Руснаците 1966 година разполагаха с Возход 6.4 тона кораб ма ниска орбита и УР 500 ( Протон) 21 тона на ниска орбита. Полетите на сондите от серията Луна показаха че 6.5 - 7 тона биха могли да се изведът с един кораб Протон , скачен с един Возход на ниска лунна орбита.

Един такъв кораб би могъл да има екипаж от един космонавт - най добре по дребен илек не повече от 50 кг , а още по добре 40. и да се Върне на земята. Руснаците по късно успяха да върнат проби от Луната . Та това е реализуемо. Изтъкваше се в руски публикаци , че рискът бил много голям, но явно е реализуема възможност. Още повеч,е че най големият риск е свързан с извеждането на Протон на ниска земна орбита и това е безпилотен режим. Та ако се изпратят четири такива кораба - два пилотирани и два безпилотни, може да се осъществи пилотиран полет до Луната . Единия пилотиран кораб в окололунна орбита се скачва с единият безпилотен модул ( лунен) и космонавтът пренинава в него след това се скачва с другият безпилотен модул ( товарен луннен) , осъществява кацане и връщане след , което лунната кабина се скачва с първия кораб , космонавта пренинава в него , отделяце лунната кабина с последната степен и пилотираният кораб се скачва с другия пилотиран кораб и с двата двигателя на двата кораба се връща на Зенята. Това е доста сложно, но е възможно да се скачат два по два кораба Протон на ниска орбита , или един кораб Протон да изведе една празна степен- последната степен на една супер тежка ракета , която да се зарежда с гориво с няколко корабът прото ( усвояване на техниката за преливане на гориво в състояние на безтегловност. ) И най накрая като се махне един от ускорителите на ракетата носител на Возход да се направи ракета с три или пет ускорителя извждаща 12 - 21 тона на ниска орбита - екология. Но ако това не стане, остава първия вариант. Та явно трудно , но е било възможно

Само един истински инженер (тоест човек с промит мозък) може да твърди глупости за кораби с хора които се скачват в околоземна или окололунна орбита и ходения до луната. Дори няма да си губя времето да обяснявам защо е напълно НЕвъзможно да се напусне атмосферата на земята. Всички космически програми са просто начин за събиране на още данъци (но под друга форма и с друго наименование).

Американците не са били на Луната, защото тя е ХОЛОГРАФСКО изображение.КАК не се сетихте за това досега?/не искам дивиденти..../

ако американците са кацали на луната, досега да са я разпродали до последния метър. Освен това къде ги за последните 50 години??? Само трепят хората на Земята, да си ходят на Луната камъни да събират. Ама с тая тротинетка от снимките, дет и следи не оставя, далеч няма да отидат и там. А къде е кацналия кораб, освен едно гърне, снимано отгоре, друго не видях.

Ти по умен ли си от тях че лаеш? Като могат ще си го позволят ние като сме смотани привърженици на пияните руснаци си траем!

Всеки може да погледне в youtube видеото ISS Symphony - Timelapse of Earth from International Space Station 4K O, чудо. Пълно е със звезди на черен фон, но те не трябва да се виждат нали?

Тъпунгер, правиш ли разлика между видео и снимка? Ето ти снимки от МКС: spaceflight.nasa.gov/gallery/images/station/assembly/ndxpage1.html ако го изтрие дира: spaceflight.nasa.gov/gallery/images/station/assembly/ndxpage1 Накрая добавяш точка ХТМЛ на латиница и гледаш колко си тъп. А ако не ти е ясно защо на филм се виждат, а на снимки не питай може и някой да ти каже.

ПРОСТАК, видеото е 24 кадъра в секунда. При все простотията ти, 1 кадър = 1 снимка.

А и това РУСКО ВИДЕО гледай: Руски космонавти заснеха зашеметяващи кадри в Космоса (ВИДЕО) Падалка и Корниенко си направиха "разходка" над 5 часа или в тубатаМ Russian Cosmonaut duo perform 5 hour spacewalk outside ISS И кажи къде са звездите, тъпако.

Американците бяха ТАМ...И ЛОКАЦИЯТА на радиосигналите го доказва!!!!Затова и няма опровержения/официални/.....Руснаците загубиха НАДПРЕВАРАТА/ПИЛОТИРАНА/ и монаха към НЕПИЛОТИТРАНА.....Дори ТЕ НЕ ПОЕХА РИСКА!!!!Което показва КОЙ ЦЕНИ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ.....

Локацията на радиосигналите нищо не доказва. Поинтересувай се що по време на войната немците са бомбардирали всичко друго, но не и целта Лондон /с малки изключения/. Закъснителната линия може да ти даде колкото е нужно закъснение на сигнала, а подходящо позиционирани спътници - направление.

Шибаните руски тролове не се спират, ей. Току повтарят една и съща тъпотия, знаейки прекрасно, че лъжат само и само да е първия коментар който случаен постетител би видял.

Трябва да си пълен идиот и малоумник да мислиш че това е фалшиво. Най малкото на Луната имат поставени ретрофлектори което може да бъде направено само от човек. Да не говорим за луни камъни донесени от там и редица други доказателство. Да се оспорват тези неща е все едно да спориш че Римската Империя, примерно, никога не е съществувала! Монетите от това време може да са оставани от група италианци които в продължение на 100г са закопавали монети от периода по най различни места а Колезиума е построен тайно през тъмните векове когато е имало малко историци и хора които са се занимавали да описват нещата от периода.

Лазерни отражатели има на няколко автоматични станции, така че това нищо не означава. Междувременно създаването на ракетен двигател за първа степен за мисия до Луната тогава е непостижима задача. Американците още нямат такъв и са принудени да си купуват от руснаците. Като гръмна Чалънджър с години не пращаха никой в космоса, а совалката беше летяла с години. И какво ще качат трима човека на ракета с непроверен и несъществуващ двигател? Аре у лево с фейковете, те сами си признаха, че това което са давали като видеоматериал е снимано в павилиони. Закъснението може да го докараш със закъснителна линия на спътник. Колкото Ирак имаше бактериологично оръжие, толкова са стъпили и на луната.

ТОВА ЧЕ СИ ТЪП Е ОЧЕВАДНО ОТ ТЪПОТИЯТА, КОЯТО СИ НАПИСАЛ. Аполо е много преди совалките, и не само имат двегателите, но и качват няколко руски космонавти по програмата Съюз-Аполо. След катастрофата с Чалънджър, совалките продължават да летят, чак до 2011 г. Закъснението можеш да докарашр ама директното предаване часове наред не можеш, освен това сигнала идва от Луната. Не постижима задача е в тиквата ти да има поне милиграм мозък.

какво прекрасно небе, без звезди... какви чудесни снимки без специално осветление....

На земята през деня звезди виждаш ли? И какво трябва да е небето? Синьо?... е там атмосфера няма... така че... си се вижда космоса... който е... черен. Аман от разбирачи от космически снимки и науки.

Извинявай, но това са глупости. Звезди се виждат сутрин и привечер, когато слънцето е ниско над хоризонта, точно както е на снимките от луната. Вечерницата /всъщност това е Венера/, но се вижда. Освен това ако летиш със самолет на голяма височина през деня и снимаш, звездите се виждат. А на Луната що не се виждат????

Свикнал съм да виждам далеч по-разумни постове от тебе. Вливайки се в тъпашката линия на руските тролове само си подкопаваш репутацията.

Аха, като тия от МКС. И какво прекрасно небе се вижда от станцията - без звезди. О чудо, за всеки тъпак като тебе.

Някога, още по времето на СССР имаше информационна завеса за кацането ан Луната. За нас, от т.н. соцлагер. Но целия останал свят (може би без Куба Сев Корея и още някой трапосерковци) гледаше кадри на живо (с известно закъснение) и слушаше дума по дума какво се случва. Ако е имало и най-малка сянка на съмнение първи щяха да ревнат руснаците. Но истината е по-простичка - американците с помощта на екипа на Вернер фон Браун (създателят на Фау-2) са направили програма с която стъпка по стъпка да постигнат опрделени цели. А те са ясно разписани - направата на мощна ракета- носител. отработване на процедурата за отиване и връщане до Луната, Скачване в орбита, както на Земята, така и на Луната, създаване на апарат за кацане на Луната и последващо излитане (това е най-важното) и т.н. Всичко това е правено стъпка по стъпка и тествано стъпка по стъпка. В съветската програма ги има същите стъпки, но е много по-волунтаристично направена. Поради неуспеха на създаване на мощна ракета-носител те започват да правят всякакви фантастични програмои за скачване на 3 кораба в околоземна орбита, за преход на космонавти от един модул в друг отвън и т.н. И в нищо не успяват. А американците правят всичко по план. Отработват всеки елемент. Навсякъде, където има съмнение нещата се отработват до съвършенствои, толкова пъти, колкото трябва. Правят облитане на Луната, правят пилотирано откачане на Лунния модул, навлизане в орбита около Луната и снижаване с последващо скачване с основния модул (нали си представяте какво им е било на тези хота на "една ръка разстояние от Луната и да знаят че няма да кацнат) и най накрая "Орела", кацнал на Луната. А всички дето са искали американската програма да с епровали сега търсят теле под вола. 14 хил и кусур снимки.... дано помогнат на руснаците да си планират по-добре следващата лунна програма. Пък и след 50 години дай Боже и те да кацнат на Луната.

Между СССР и САЩ е имало много негласни споразумение в информацията, търговията и науката с тайни доставки, чрез посредници на данни, стоки и услуги. И двата режима са си сътрудничели взаимно и постоянно, но тайно от масите, защото е било удобно да имаш враг. Дори мълчанието се е отплащало. И едните и другите са разработвали пропагандни митове за оправдаване на разходи.

Така е, но всички знаем колко държаха в СССР все те да са първи. във всичко. Даже и по идиотизъм. Ако имаше и най-малкото съмнение че американците са кацнали с пилотирана мисия щяха да вдигнат такъв скандал. Знаем как работеше пропагандната машина. А те просто си затраяха. И правилно, няма смисъл да биеш тъпана когато си се осрал. Ако беше само едно кацане можеше да има спекулации. Но това са 6 успешни мисии. Плюс една неуспешна, само с облитане, плюс още една с планирано облитане на Луната. И ако иамше даже и най-малко съмнение първо американските медии щяха да гръмнат. И ако те от патриотизъм биха скрили някои неща на Запад само чакат такива сензации. Там няма цензура. Има и 3 неосъществени мисии до Луната. Всъщност след 6-тата успешна мисия няма какво да доказваш повече - само харчиш пари. Едната мисия беше преобразувана в съвместен полет Союз_Аполо,а другите просто бяха отменени. Така че няма абсолютно никакво съмнение че 6 пъти американци са се разхождали по лунната повърхност. И още нещо. Нека да обърнем нещата. Защо руснаците не направиха такова симулирано кацане. там е много по-лесно - засекретяват всичко и толкова - там това е практика. Но очевидно има много начини да с е провери дали такова събитие се е случило. И последно. По врема на мисиите до Луната никой не изразяваше никакво съмнение дали американците кацат. Спекулациите започнаха много по-късно. С цел сензация. И вече наистина последно. Ако възприемем принципа на субективния идеализъм че всичко, което се случва всъщност е само плод на нашето съзнание, а не на обективната действителност, тогава скептиците може да с еокажат прави. само че ще трябв ада обасняват какво търсят спусклаемите апарати и "Лунар-ровър"-ите на Луната. И лунните камъни на Земата...

Предаване на живо от Луната имаше в и в БГ, ор мисията с Армстронг и Олдрин. Шибаните руски тролове просто си грачат по задание, знаят много добре истината.

Нищо подобно, такова излъчване няма! Спри да лъжеш, в ония години хората телевизори даже нямаха. НА 100 човека един, двама.

за ментетата филми за Луната, казаха, че са считали за доста вероятно да не може да се снима там нищо, когато стъпят американците, съответно НАСА е трябвало да бъде готова в случай на липса на снимки и т.н. Сега какво виждаме истина или студио е мн. трудно да се прецени. А че са кацали това е ясно, интересно защо най-сериозен отпор в това има у нас, би следвало Русия като наследник на СССР да подхване изключително сериозно темата, но уви както винаги ние сме по по и от папата. Всички спорове по-надолу за звезди, ветрове, знаменца, прах, роувъри, батерии и т.н. тъпотии са изкл. смешни и безпочвени. Радиация до луната, че то е на 400 000 км, кога ще има време да се случи всичко, освен това вероятно и са се разболявали от рак и са умирали. Сравненията с Марс, че все още кацали с балони и ала бала също е смешно, не може да се сравни пътуване 1 година и колко гориво е това да отидем до там да кацнем с гориво и да остане за излитане, колко маса е това за всички уреди. Защо вече не сме ходили до Луната, ми защо пък не строим пирамиди вече или китайски стени, въобще уникални тъпотии видях, че то нямаме и база в марианската падина, как е възможно при тези технологии да не сме изучили нашето океанско дъно, пък сме изпратили роботи на марс, значи всичко е лъжа и измама. Касини дето се блъсна в Юпитер, някакви шарени обръчи, Хъбл е лъжа, вселената и т.н., как па не излезе някой и да разобличи всичко с доказателства ...

Руснаците, още по времетео на СССР признаха, че кацането ма Луната е факт. Само кухите русофилистици дращещи за копейки из сайтовете не го разбраха.

Иван Петров

и комунизма беше факт, ама на практика никъде е имало комунизъм, а обикновен социализъм.

само преди месец професор от Йел сега съветник на президента Тръмп в интервю за СНН ясно заяви: "стъпването на луната" беше една от най големите измами на американската външна политика.

ама я кажи нещо за фалшивия полет на Гагарин? Снимчици, филмчета на полета и кацането? Или няма такива? А?

Иван Петров

като нищо може да се окаже и това манипулация

Я дай линк към това интервю на този професор от Йел, моля. Но нека да не е в Брадва, Петел и подобните им нет кенефи, а в сериозен сайт. :-)

Има един за който са предполагали че може да стане съветник на Тръмп, Дейвид Джелърнтър - очевидно тъпак, който е привърженик на теорията на конспирацията. Нито знае, нито иска да знае, а си е просто изперкал. Цялата му аргументация е с поясите на Ван Алън и радиацията. Той знае по-добре от НАСА какава е радиацията в космоса.

Популярният режисьор Стенли Кубрик признава в интервю в края на миналия век, че американски астронавти никога не са стъпвали на Луната. Във видео, което излезе наяве в последните дни, но е заснето през март 1999 година, легендата във филмовия бизнес, заявява, че самият той е бил режисьор на "кацането" на естествения спътник на Земята. Документалното видео за Кубрик е дело на Т. Патри Мъри. То е заснето 4 дни преди режисьорът да си отиде от този свят.

Това е доказан фалшификат, а лицето от филма не е Кубрик. И кацанията са ШЕСТ, толкова ли сте тъпи, че не го разбрахте вече 50 години с над 300 часа видео материали.

Не знам кой е доказал да е фалшификат, а отлично знаем, че ЦРУ може да направи всичко с дъщерята на Кубрик - марсианка, комунистка и т.н. Впрочем това го писаха в ББС и Ройтерс, а те не пишат случайни неща.

Наистина какво им е попречило да публикуват тези снимки преди 5 години, 10 години, 25 години? Може би не са существували тогава?

Публикувани са многократно. На всяка годишнина. Но не толкова много наведнъж

Преди няколко месеца учени от НАСА с гордост заявиха, че от скоро има технология, която ще позволи на астронавтите да пътуват в космоса, без да умират от слънчевата радиация. (Това беше във връзка с мисията до Марс.) Та един журналист се сети да пита - "Ако чак сега придобиваме тази технология - как преди време космонавти са ходили до Луната?". И отговорът беше: "Ами ние тогава я имахме технологията, но после я забравихме, и сега пак на ново я откриваме." Хахаха... Между другото това е съвсем сериозно. Който не вярва да го провери.

Това си е някаква твоя измислица. При Марс проблема е, че пътуването ще е години, докато при пътуване до луната е дни.

По тъпата ти логика щом тази технология е нова то и руснаците лъжат, че киснат с месеци в орбиталната станция. Чел си нещо, но или не си го разбрал или просто лъжеш. Истината е по-простичка. Пътуването до Марс ще отнеме повече от година и половина. Количеството радиация, което се поема зависи и от времето на престой в космоса. Едно е да летиш за дни до Луната, друго да киснеш няколко месеца в орбиталната станция, а трето да летиш почти две години.

За мен американците са били на луната. Но не защото съм капацитет по фотография, физика, механика и т.н. каквито има тука в изобилие а защото: - при тогавашното идеологическо противопосъавяне Съветския съюз е щял да използва измамата и да каже ето капиталистите са лъжци. - да приемем че това е измама.в такъв случай броя на хората знаещи за измамата става огромен а от тук и възможностите някой да се изпусне. Колко хора трябват за да се подготви подобно студио, колко са били снимащите, ами само в центъра за управление на полетие има сигурно десетки хора. А колко са били техниците подготвящи ужким ракетат, но знаеши че няма възможност за кацане на луната.....скриването на такава измама от толкова хора изглежда невъзможно. - отново да приемем че това е било измама. Представете си разкриването й е можело да разклати целите щати. И изведнъж всичките инжинери, физици, и всякакви подобни учени допускат такива елементарни грешки, така че кольо, андрешко, ганьо, ваньо, ахмед, лольо, джони и подобия водопроводчици, шофьори, счетита, и всякакви други професии нямащи нищо общо с наса да разкрият измамата на американската агенция, боравеща с бюджет от милиарди долари, и то да разкрият измамата само по снимки. Тези си ги разказвайте докато печете чушки за зимата, претаквате зелето и пиете шльокавица. Ходете и търсее по нета, има едни идиоти които още вярват че земята е плоска, ще си допаднете със сигурност.

Никой не се съмнява, че са били. В това число и шибаните руски тролове грачещи тук. Просто им е дадена задачата да грачат и те го правят - все едно по какъв повод, целта е да генерират колкото могат объркване. Такава е текущата доктрина (не помня името на руския генерал около Путин дето я е измислил или поне е кръстена на него). Накратко доктрината е: ясно, че не можем ги настигна, да правим каквото можем за да ги забавим.

Ама и ти яко си се набрал... Що им се връзваш на идиотите? Това са 4-5 трола които са на работа. Кретените дори не знаят колко са мисиите и за какъв период от време са били изпълнени... Това го казвам съвсем сериозно, много хора си мислят, че е имало само една мисия. Дори да предположим, че всичко е измама, как въобще е възможно тя да бъде запазена в тайна от стотици хора, като в сметката не слагам разузнаването на поне една дузина чужди държави. Нямало било на снимките звезди, това същото го слушах преди две седмици за снимките от "Касини"... Едни и същи изтъркани дивотии всеки път. Дори руснаците не са поставили под съмнение фактите, но троловете им дори и за това не знаят... всъщност те дори не могат да четат материали на руски език.

Още повече че всичко се е предавало в реално време. Ако е имало измама е щяло да се разбере веднага. А в същото време руснаците никога не са предавали изстрелванията си на живо.

Имаше пряко включване и по българската телевизия, голяма част от руските тролове са го гледали като всички останали по него време.

Освен това от луната са донесени десетки килограми камъни. Пак там е поставено огледало под специфичен ъгъл, който може да бъде постигнат единствено от човешка ръка. Това се използва за измерване на разстоянието между земята и луната, която се облъчва с лазер от земята и сигнала се отразява и връща. Защо не се ходи на луната в наши дни - защото наса е направила около 7-8 ходения там. Луната е изследвана, има образци от лунни камъни и прах. Времената са други, бюджетите по ограничени и се ползват за развитие на технологии насочени към посещения на други планети. За мен други неща са по-интересни 1. В една от последните мисии наса е искала да взриви атомна бомба на луната, за да изследва в дълбочина луната. Мисията се е прецакала - дали случайно или под външно влияние не се знае 2. На луната са оставени поздрави от около 70 световни лидери на собствените им езици. По каква причина. 3. Оставени са и диаграми с мъж, жена, строежа на водорода и други хилични елементи. За кой? 4. По време на радио предаванията между аполо и центъра, които са било слушани от много любители, доста често са преминавали на секретни честоти. Какво е говорено тогава? 5. По време на едно от радио връзките , един от космонавтите казва: току що се убедихме че дядо коледа наистина съществува. Това е по инфо от една книга : ние от космоса , автор арнолд мостович.

а защо астронавта няма сянка а лунохода и знамето имат? елементарна измама и лъжа за милиони глупаци и наивници!

Лъжеш, че няма - вижда се съвсем ясно и ако си видял снимката, за която говориш си видял и сянката. Шибан руски трол, ТРИ ДНИ не се спря да грачиш за да ти е най-отгоре поредният тъпашки пост.

американците и никой друг също не са кацали никога никъде, освен на земята, от която са излитали и могат да излетят. Не се пенете напразно и не забравяйте, че в Америка има законно регистрирана компания, сътворяваща неверни новини. Още в онези години се говореше, че всичко е блъф, та до сега.

Шибан руски трол, ТРЕТИ ДЕН бълваш все същата откровена глупост с единия напън да е първото което виждат случайните посетители.

следи от обувки има , но следи от гумите на тази количка - лунохода - да виждате някъде? Може би лунният вятър, който вее американското знаме, да ги е издухал, или калниците да са ги затрили? Доколкото знам, луноходите са гъсенична разработка. Всичко е отчайващо детинско, като холивудски филм за наивници.

Тия луноходи с гъсенична разработка са само в глупавата ти глава. Да беше се информирал поне малко преди да пишеш глупости.

Чакаме Роскосмос да отвърне на удара и да публикува снимките от полета на Гагарин.

Аз направо отказвам да се съобразявам със закони на Физиката измислени от соросоиди като Нютън - стипендията му в Тринити колидж 100% е идвала от Козяк.

Ами дали наистина американците са пратили марсоходи на Марс?Ами дали наистина имат сонди около планетите и спътниците във Слънчевата система?Ами ,,Вояджър" сигурно е също ,,хамириканска" измислица?А совалките?Или викате и те са провал,а съветския ,,Буран"е 100% успех?

Совалките не са измислица, хубави фоерверки правят.

Ма една от снимките ми се видя руснак да държи сърп и чук, което ме навежда на мисълта, че снимките са монтаж. Няма как руснак да стъпи на луната. :)))

руските тролове са слепи и глухи за истината!Лъжите и простотията на Путин е нещото в което вярват!

Въобще не са глухи, много добре знаят истината. Голяма част от тях са и гледали директно включването по българската телевизия, показаха Армстронг и Олдрин на живо от луната. Просто са шибани руски тролове имащи задачата да грачат постоянно срещу цивилизования свят, това е всичко.

Гледали тогава , пък странно защо чак сега се сетили да оспорват очевидното..Путинската пропаганда не случайно е с таен бюджет. СССР поне имаше принципи и идеология, макар и крива..

На русофилските боклуци още им е болка че изгубиха надпреварата в космоса.....

Умник....надпреварата за овладяването на космоса я спечелиха славяните...14 април 1961г. - Гагарин....ако говориш за лунната надпревара е вече друга тема..."умник"

Кацнали са ми на *уя. Играл е фотошопа яко. Ако са кацнали, що не кацнат пак, 50 години минаха, технологията се разви 50 пъти повече. Ама се развиха и телескопите, и като кажат, кацнахме пак, и всеки ще гледа на там, и ще види дедовия.

Шибан руски трол, не спря да повтаряш една и съща тъпотия вече 6 страници.

Тъпчо те хората вече се целят в Марс... стига рева на умряло излагаш се....

Целят се, прочети как кацат там :). С парашути и надуваеми топки. И това 50 години след като уж "кацнаха" на луната, че и излетяха след това и се прибраха. Мисия на човек до луната е нещо което ще взриви света към настоящия момент, но няма как да се случи, защото няма надеждна технология към момента с която да се кацне, а после и да се излети. Ако имаше и руснаците да са го постигнали, и китайците, а и американците.

dp туй на Дада го пиши не на мен, той твьрди, че работел на батерии. А туй на снимката по ми мяза нa москвича с педалите дето го имах като бях на 5 години. А не на нещо дето ще работи на луната. И гумите му са напомпени Веско, и калници има. С напомпени гуми на луната без g , . Е туй тука и виж кви джанти има само. link

Мале мале. Разбира се, че е работел на батерии бе айнщайне, отде ви изравят ЧАК такива гении като тебе. Нямало батерии които да могат да работят в космоса, LOL. "...и не съм сигурен за вселената".

DP отива при баща си и му заявява, че е ГЕЙ! И бащата го пита: - Имаш ли имение? - Не! - А ферари имаш ли? - Не! - Колко имаш в банковата сметка? - Нищо нямам! - Тогава сине, ти не си гей! Ти си обикновен пед*раст!

Ми не позна Дада, по точно може и така да е, тоя Ровьр на снимката може и на батерии да е, ама не и на луният. Батериите не могат да работят на луната, още не сме измислили батерии дето да работят на такива минуси. Зимата си носи телефона вьв вьтрешния джоб, щото му замрьзва батерията и Спира да работи. Но на снимката, на лунния Ровьр няма фотопанели които да дават ток. Виж на Curiisity има.

По него време няма въобще литиево йонни батерии майсторе, какви глупости плещиш пак бе. Не е имало батерии, как ще е имало. Кацали са го целия модул без компютърна намеса без електронно управление ей така, на педали са карали. Космосът още не е бил електрифициран. Отде ви изравят все такива гении за шибани руски тролове бе.

Шибани руски тролове,елате да ме изкъртите.

Напоследък предпочитам мурзилчици да "къртя". Толкова са тъпи, че им харесва и искат още и още...

Ми темата е не дали са били или не. Темата са снимките, истински ли са? Чисто научен интерес, без политика моля. Вьпрос за 20 ст. С какьв двигател се задвижва тая машинка а) от москвич 403 б) с педали (щото Армстронг я кара и даже я упралява) (50/50 ако е с педали ти трябва сила F да ги завьртиш, F=m*a m=O => F=0) Виж снимки на Curiosity, няма нито гуми нито калници. Щото няма кал, щото няма вода и няма кал, и не му трябват да ги носи чак до луната. Още повече напомпени гуми. Ако не вярваш вземи един пакет чипси като летиш сьс самолета и ги отвори на 11 000 фута . Бирата за чипсите я дават безплатно.

Коя машинка? И очевадно пак не си разбрал, че ШЕСТ пъти американците стъпват на Луната, а Амстронг е бил там само при първото стъпване. Та ако питаш за лунния Ровър, то очевадно си изключително неграмотен по въпроса. Инак Ровъра се движи с батерии - електромобил е. Добре е преди да срамиш имената на хората да попрочетеш нещо, като истинския Ники Кънчев

Гумите не са надувни, а вътре имат стоманени спирални пружини. "Калниците" са за да предпазят хората от летящи камъчета. Все пак за разлика от пълзящия марсиански робот лунните ровъри са бързи - до 30 км/час

Шибани руски тролове, на смени карате. 6 страници едни и същи тъпотии сте награчили само и само да е ваш най-горният пост който вижда понякога някой случаен гост.

По-добре да си пише идиощините. Човек, като прочете 2-3 писания, разбира, че са писани от дебил и не им обръща внимание.

Творчеството му не е никакъв проблем за постоянните тук, всички го знаят вече кенеф поета (то всички руски тролове като ги притиснеш достатъчно излизат наяве като кенеф поети но тоя е в злокачествена форма, не е нужно и да го притискаш, снощи като го притиснах беше напълно зациклил). Но зорът им най-горният пост да е руска агит тъпотия, все едно каква е насочен към случайните посетители, които не познават местната фауна.

Вярвайте на глупости.Всичко е въпрос на интелект,а повечето от ВАС са с занижен.

А ти интелигентния какви аргументи имаш че са фалшификати?

Какво значение има защо съм прав,а важното е,че е така!!!Ако кажа,ще трябва да спя в пещера :)

Още не могат да го преживеят русофилистиците че Русия изгуби надпреварата в космоса......

Даже съветниците на Тръмп признаха, че не са и стъпвали на Луната, но те продължават с фалшификатите.

Съветниците, са един съветник, с психични отклонения от години, нямащ нищо общо с каквато и да е техника и технология.

Аха, като не ни харесва и го изкарваме психично болен. Няма доказателства, че са стъпили на луната, всичко се появява след десетилетия, щото уж се било изгубило тогава. Сега с компютри всичко могат да си направят, но истината не могат да скрият. Стенли Кубрик го призна, както и много други. НИКОГА НЕ СА БИЛИ НА ЛУНАТА, ВСИЧКО Е ФЕЙК ЗАСНЕТ В ПАВИЛИОНИ В ЩАТИТЕ.

65705 Посочете правилният отговор за 10стотинки а) на луната ИМА атмосфера б) снимката е фейк (50/50 на снимката байряка се вее, щом се вее значи духа вятьр, щом духа значи има ралика в АТМОСФЕРНО налягане, значи ИМА атмосфера на луната)

Тъжното е за днешна Русия е по-важно да инвестира не в собствената си икономика, а в пропаганда, лъжи и дезинформация. Иначе в здравословния скептицизъм няма нищо лошо, даже обратното - смееш ли обаче да го приложиш към източниците (и мотивите им) на 'конспиративните теории'?

Очевадно са ми изтрили репликата, та повтарям: Пропуснал си верния отговор и подсказвам: ЗНАМЕТО НЕ СЕ ВЕЕ. т.е верния отговор е: в) автора на въпроса е доста тъп.

Мурзилажът не е "доста тъп". А направо си е доказан идиото.

Да информирам невярващите че американците са били на Луната. Това е било в аналоговата ера. Достатъчна е била голяма антена и приемник и е можело да се чуе цялата комуникация между астронавтите и Земята. Такава апаратура са имали освен американците и руснаците и няколко други държави, Дори да е имало договорка между американците и руснаците ) което по времето на студената война звучи невероятно ) остават няколко други държави, които биха разкрили евентуална измама. Освен това американците са дали на 80 държави проби от Луната (включително и на България).

точно там е проблемът, че в аналоговата ера от Луната дойде телевизионен сигнал, който не всички от софия можехме да приемем от телевизионната кула, където усилвателите бяха лампови, с огромен разход на енергия. проби от луната може да докара всеки "робот", дори в онази ера. поради специфичността на йоносферата и извивката на земята не всеки радиолюбител можеше да хване всички станции и разговори.

лъжат те бе, лъжат те... американосите искат да ти вземат цървулите

И понеже това е лесно, руснаците от 30 мисии до Луната успяват само един единствен път да доставят цели 105 грама лунна почва.

НАСА публикуваха огромен архив от снимки, от Холибоклук

Тъпият трол-рублофил продължава да дращи глупости и небивалици. Единственото, което постига е да убеди четящите коментари - е, че кремльовската пропаганда на путкин използва некадърни олигофрита. Вярно ви избират с конкурс за идиотизъм.

Сега чакаме Роскосмос да публикува снимките, направени от Гагарин.

Изпратили едно прасе и един милиционер на име DP в Космоса, с една совалка. Изминала една седмица и от Земята се получили НАРЕЖДАНИЯ за двамата "астронавти" в два плика. Имало изрична инструкция, първо Милиционера да прочете Инструкциите за прасето. Започва да чете той 1. Прасето да вземе еди какви си проби, 2. Да направи еди какви си лабораторни опити и т.н. около 30 точки изчел инструкциите Милиционера и си помислил: - Баси, това прасе го скъсаха от задачи, кой знае какви ли задачи имам пък аз, да извършвам? Отворил той с разтреперани пръсти своя плик и вижда само ЕДНА ТОЧКА: - Нахрани прасето и нищо не пипай!

луната спи,а на dp дупето му ври

А тия снимки от коя страна на луната са снимани бе,от холивудската,или от ласвегаската

Що не питаш и дали не са откъм московската. А, то кофти щото тамошните ти господари никога не са отлепяли отвъд околоземна орбита, ще ти се карат. Шибан руски трол, ЦЯЛ ДЕН не се спря да грачиш едно и също в напън да е най-горен пост.

Изключително некачествени "снимки". Даже един прост и неук човек може да забележи, че не са истински. Погледнете само хоризонта на Луната! Все едно са стъпили на някакъв камък, не на планета! За разлика от черно-белите снимки, цветните показват само Земята. Те са много по-нови и взети от Международната космическа станция. И дори те са обработени допълнително! Американците една космическа совалка не могат да изпратят, камо ли космически кораб до Луната. А апаратите на снимките силно ми приличат на правени от картон. :)))

Шибан руски трол, ЦЯЛ ден а сега и цяла нощ не спираш да повтаряш тъпотиите си само за да са най-отгоре. Добре правиш, няма кой да се върже на идиотиите за кацането на луната но всички виждат колко напористи сте руските тролове, над 90%, да не са над 99% от коментарите под новините са лъжи и измислици писани от шибани руски тролове като тебе.

Чичко,имаш пиш,простата се обажда,и си сложи памперса че дупето те е слабо и издила преди тоалетната

""Все едно са стъпили на някакъв камък, не на планета!"" - ми тя Луната ако не знаеш, е по-скоро камък, без атмосфера, отколкото планета. Прочети малко за Луната и тогава акай тук. Ей от такива неуки тикви като тебе плъзват подобни конспиративни тъпотии, както и че Земята е плоска например.

А на мен дежурният милиционер ми каза че била вдлъбната.

Хубаво е вярваш, че са кацнали, значи доста си наивен. И са се върнали невредими космонавтите -актьории са живи до ден днешен, без да ги е засегнала радиацията. Запиши се за колонизацията на Марс. Такива като теб са ни необходими :))))

Звезди,звезди и тук таме луни,а на dp дупето свисти

Ей бях те излекувал ей го пак 100% рецидив. Неизлечимия поет с химически молив творящ по стените на обществените тоалетни ще го излекувам ама явно няма да е днес.

Доста време потроших днес да неутрализирам шибания руски трол но дори само за това, че се видя кой е - оня руски слуга дето се изявява като поет с химически молив по стените на обществените тоалетни - си струваше. Гадината се прикриваше сума часове със стандартно тролене докато на края не издържа.

Ти си един герой без хой

изпълзяват еврофекали като теб:) Това е въпроса:) Така че мри в кофите кат една европеедалска свиня, падаща си по дюнерите на ислями мюслитата, кат всеки толераст-европедераст!

Заслужи си повишение. От днес може да използваш ника DQ вместо dp. Повишен си в рицарско звание.

Дада и dp oтивaт ĸъм пyбличния дoм. Eдиният: Kaĸвo щe пpaвим, aĸo нe ни пycнaт? Дpyгият: Aз пoвeчe ce пpитecнявaм ĸaĸвo щe пpaвим, aĸo ни пycнaт!

Дада и dp си говорят в парка: - Значи напоследък имам некви проблеми с биологичния часовник. - Моят пък си е абсолютно наред - 6.40 - ходя по малка нужда, в 6.50 - по голяма, в 7.00 се събуждам и ставам.

Ма верно хората говорят, че си скапан кенефен поет.

Направо резил! Тези снимки си личи че са фалшиви! Номерът минава пред аудитория и телевизорите от 60те години! Днес се вижда фарсът

Шибан руски трол, поне да беше видял една от снимките за които става дума.

Как се доказват звездите на снимка. Излиза путлераста в ясна нощ свива показалец и безименен пръст на едната ръканасочва я към небето и снима с телефона. После пише 2 милиона пъти "Всички путлерасти сме големи тъпаци", след това поглежда снимката и разбира защо непрекъснато като путлерастки трол се интересува живо от гейпаради, чешейки се усърдно отзад със снимания среден пръст

Дада: - Гладен съм, а не мога да си намеря зъбите!

LOL, взе да не ти стига търпението та мина на химически молив пак.