НАСА праща хеликоптер на Титан

Учените вече са избрали мястото за кацане на сондата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мани ги тия НАСА, а пък Путлер направи Кадиров булка, пардон генерал!

тя може и маика си да прати на венера а на луната немогат и да стъпят баси и лавджйоя

това е много сериозен апарат! Предполагам с няколко камери ще се гледа като на живо... На такова разстояние от Слънцето, обаче, едвали ще може да се захранва със слънчева енергия. Най-вероятно ще има някакъв вид атомен двигател.

не, няма да е атомен във вида, в който си го представяш, не и в общите 450 кг. Ще бъде елементарен РТГ (радиоизотопен термоелектрически генератор), захранващ електромотор. Слава Богу, в тамошната атмосферна няма достатъчно кислород, иначе елементарна искра, например от силовия ел. мотор би подпалила цялата атмосфера. РТГ се ползват вече от 1954 г. насам...

Точно това имах предвид. Не съм запознат с техническите подробности...

Тези, които са харесали коментара, знаят ли какво е: "елементарен РТГ (радиоизотопен термоелектрически генератор), захранващ електромотор."? Ето, аз например и идея си нямам и не харесвам, защото може да е псувня, например :)

под сека статия снимка на кретенски... деа и чифута скапан

Ние от профсъюза на холивудските филмови дейци "Одисея 2000" като достойни последователи на вожда и учителя Стенли Кубрик сме готови да изпълним повелята на Партията и Правителството и да изпратим хеликоптери на Марс, Титан и в една далечна галактика до безкрая и отвъд.

Може ли наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър да не извряка като настъпена жаба при споменаването на НАСА. Я да си гълташ седативите и да кротваш.

Ще пратят до титан хеликоптер, колкото пратиха и ракета до Луната - т.е. никога! Те първо да успеят да стигнат до Космоса, че само с Холивуд и чифутина Мъск доникъде не са.

Космоса го стигнаха отдавна. Имат апарати из цялата Слънчева система, че и извън нея. Не вярваше, че ще полети хеликоптер на Марс, но това стана! Продължавай да не вярваш, трябва да има на кого да натриват носа! ;)

Ами могат и пращат хората, това е положението. А ти плати ли си тока?

Ще излети 2027 г. и ще стигне 2034 г. Седем години за да стигне планета от Слънчевата система!!! Много сме малки все още! Успех им желая!

Мунчо фатмака ще го кара

Друже, писанието е за наука и прогрес на човечеството! Ай стига с Мунчовци и Пунчовци поне в този раздел! Нищо лично!

Холивуд са открили специално хеликоптерно студио. Ако щеш Марс, ако щеш Титан...

Всъщност те преди да пратят нещо в космоса, правят тестов модел и го тестват тук, на Земята. Така че наистина може да имат такова студио.

Искам да видя снимки от повърхноста на Титан. Много амбициозна мисия.

ПРАЩА НА БАБА СИ ФЪРЧИЛОТО!! :)

Ти и за хеликоптера на Марс така викаше, ама то взе че стана...