НАСА ще купува лунни ресурси от частни компании

В инициативата могат да участват и чуждестранни компании

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освен хелий 3 нищо друго няма на луната, да не говорим, че е невъзможно да се добива в такива условия.

Събират реквизит за новото кацане на луната ;)

Сега Роскосмос освен ракетни двигатели ще доставя на НАСА и лунен пясък.

Ти се концентрирай над това кой санитар ще ти доставя медикаментите в хосписа.

Добър повод Русия да възобнови програмата Луноход. Техни апарати доказано са летяли до Луната и са се върнали с проби.

Всъщност мисля, че не параходите а мисиите "Луна" върнаха някакви проби. Съвсем малко в сравнение с тия от Аполо но върнаха.

Темата е благодатна всички руски форумни идиоти да се развихрят :))) Иначе - всеки пионер и откривател има пълното право да бере плодовете на своето предимство. Конкуренцията е межди САЩ с партньорите им и Китай. Русия е страничен наблюдател, който само ше квичи.

Явно някой път скоро НАСА евреите ще ме уморят от смях - буквално - и тогава и животът ми ще им тежи на съвестта, освен всичко друго.

Отиде тя, щом и тоя подпис вкара в употреба вече си олигавен, лелите в хосписа не могат да ти насмогнат да те чистят ей.

Ей ся тавагишч Рогозин ще им го върне тъпкано. Сега Роскомос ще дръпне яко напред. Рогозин потрива кунки, ще вземе бонус.

Та как ще стигнат до луната и ще копат???????? Там където никой никога не е стъпвал и няма да стъпне!!!! Ебати и лъжливите новини!!!!

Не се навряка ей. Колко боря от все същата повредена плоча са ти зачислили бе, дотук си прорязал от изтъркване поне 100. Гълтай канчето с лекарствата и марш в леглото, днес все пак постигнахме минимален успех, олигави се по-малко от обичайното под такова заглавие.

НАСА е на бюджетна хранилка на САЩ, т.е. следва че не НАСА ще купува материалите , а САЩ като държава. Тогава, бих попитал какъв е смисъла от НАСА за американския данъкоплатец? Все едно, БАН в бегето да се занимава с купуване на научни разработки и научни резултати. Впрочем, с какво се занимава БАН?

И да си задаваш въпроси като този отвъд когнитивния ти хоризонт и да не си ги задаваш резултатът ще е все един и същи.

Разликата в същност е колосална. Дава се възможност на частни компании и частната инициатива да се възползва от бюджета на НАСА. Вместо НАСА да назначава чиновници, прави конкурс за фирми под-изпълнители да поемат работата. Това е в основата на Американския модел.

Точно това ти казвам и за БАН. Вместо БАН да назначава учени- чиновници дето се занимават с всичко друго но не и с наука, по- добре държавата с бюджета на БАН да подпомогне частната наука. Впрочем, тогава защо и е изобщо БАН? Този въппос възникна у мен след 24 г. работа в БАН на длъжности от специалист до доцент.

И за тия 24 години предполагам ни веднъж не ти мина през акъла да освободиш мястото си в полза на някого, който е мотивиран и нахъсан да промени нещата и да работи. Колко проекта и какво финансиране си привлякъл за тия 24 години? Предполагам и че други важни мисли не са се вясвали в главата ти. Например, че когато чуждестранна изледователска организация кандидаства за научен проект, едно нещо е от българска страна да стои "Пенчо-винтчето" ООД и съвсем друго е да стои БАН с подизпълнител "Пенчо-винтчето" ООД. Нарича се национално лице на науката. Едно е, когато НАСА с подизпълнител "Peter-screw" Ltd направи нещо и съвсем друго, когато лабораториите на "Peter-screw" Ltd направят същото. Ето заради такива недалновидни хора като теб БАН и до днес е на това дередже.

нали наса беха одили на луната бе,или песъка на мохаве не струва

Някой май не може да четеееее... "... американската космическа агенция се стреми да стимулира частния добив на желани извънземни ресурси за нуждите ѝ." Това е едва второто изречение в текста. Поне дотам да беше прочел!

биберона и бегай за кукуруз,че силоза на мъск требва да се пълни

Виждам, че само за лапане мислиш, но това дето си лапнал не е точно биберон... Има училища за хора със специални нужди, като теб. Там ще те научат поне да четеш, за разбиране на прочетеното - не гарантирам!

Казах ти да се спреш преди да си се олигавил отново целия, не слушаш. Да му мислиш на лелите в хосписа като им писне да те чистят.

найлон муск ли ше доставя камъняка до земята?

Засега само той може. Защо питаш? Искаш да си купиш ли?

Много от рано почваш днес, пак ще се олигавиш до уши.

Чакам нещо забавно от Аполо-нанайси! ГолЕм смЕх ще падне!

А намаза ли сфинктера като си се приготвил в очакване?

Намазах ти го, хващай се за палците...

Хитра хватка, някой добива нещо дето не е негово, продава го на НАСА и то вече е американско

Ако и ти отидеш на Луната на свои разноски, всичките камъни, които си донесеш от там ще бъдат твои. Пък ти ако искаш ги продават, ако искаш си ги дръж във витринката.

А ако искам да ида например до Аляска на свои разноски, дали мога да си донеса каквото искам от там?

Не, защото Аляска е собственост на САЩ, а Луната според цитираната в статията договорка не е ничия собственост. Схващаш ли разликата?

Новият Клондайк.

най-новата игра НАСА онлайн