Неандерталците може да са убити от обръщане на магнитните полюси

Според учените полюсите са сравнително близко до следващо подобно обръщане

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, това ще е яко!!!

И кои са тия учени? Не се споменава... и явно има защо: явно този процес е бил опасен само за неандерталците (неясно защо) но не и за хомо сапиенс?

Като прочета "учени са открили" все едно чувам "една жена каза".

Глупусти на еко фанатиците с климатичните промени.... Неандерталците са изчезнали заради идването на по-успешния съвременен човек. Също както белите изместват малко по малко индианците от америките....

Просто питайте Лили Иванова какво е станало или просто кажете, че Иван Костов е виновен и готово!

е дали нендерталците изобщо са изчезнали. Защото има теория, че не са, а са се смесили с хората и част от европейското ДНК идва от неандерталците. В частност русите коси и сините очи

Неандерталците в нар. събрание са неизтребими.

а русофилите са австралопитеци :D

Аха, значи ельоменатите ни готвят светлинно шоу под формата на аурора бореалис, след това под претекст, че са се обърнали полетата, ще ни редуцират до необходимия минимум.

Е, как ще са изчезнали неандерталците?!... И сега си има хора, които поразително приличат на този индивид от снимката!... :-D

Я най-добре си стой на село и не се опитвай да разсъждаваш. Хич не ти се отдава.

Как така убити? Хем има % от тяхната ДНК при нас, хем убити? Най-вероятно са се слели и са били малцинство... А, ако погледнем парламента, са си живи и до днес

Магнитното поле било "доста важно"?!! Без коментар.

не, бе... дира зпълват колонките...

Добре де, полюсите се обърнали и ... 1. Предизвикали "слънчеви бури" - за тях са необходими изригвания на Слъцето (слънчева активност). Земята е нищожно малка спрямо Слънцето и как обръщането на полюсите е причинило слънчевата активност? 2. Обръщането убило неандерталците - ами как тогава пък някак си не успяло да повлияе негативно на най-близките им роднини - хората? И още - генетиците отдавна са открили, че в предците на доста голяма част от населението на Европа напр. е имало неандерталци. Това показва, че са се кръстосвалис хората, но най-вече - че измирането им съвсем не е било внезапно и за кратко време.

Ваксината помага срещу смяната на магнитното поле.

Най-вероятно ще се стигне до глобална катастрофа? :)) Да, не си мисли някой, че просто ще обърнем батериите в дистанционите и всичко продължава по старо му? :))

На коя фармацевична компания?

Страх му е майката, страх от всякъде. Туй е най-голямия бизнес.

бяха вируси, глобални затопляния ....

Ще се обърнат....днес,утре,след месец,година,10 или най-вероятно след 1000, че да почваме да се тревожим....

Точно. Сега ще започнат да продават семейни бункери и укрития за "преживяване на смяната на полюсите". Отделно, глобалните бедствия от самосебе си "налагат" единен отговор, тотална глобализация и създаването на световно правителство. Пландемии, обръщане на полюсите, глобално затопляне, нашествие на извънземни... Който не вярва, да прочете - цяла поредица от изказвания на ген.секретар на ООН Гутериш има на тази тема, пропагандиращи необходимостта от това.

да бягаме!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Я, този на снимката как прилича на Радев.

Хиподил са го изпяли Гъзъ ме боли, бооолиии ме гъзааааа, аз повече няма да пия ракия, гъзъ ме боли!

Я да не обиждаш неандерталците, моля!

Или от коронавирус.

Неандерталците трудно разпознават различните индивиди на Хомо сапиенс:))))))))

Аха, изместват те... Ти в някоя от Америките ходил ли си да видиш, че местните са си там и успешно изместват белите? Най-населеният мегаполис в света е Теночтитлан. Няма китайци, няма индийци, ами баш индианците са начело. В Арженита, Чили и Бразилия има разни италианци, немци, португалци и испанци, ама местните пак са си там.

На БАН, не се ли сещаш, че нещо са им изтъняли сметките.

Щерев е излязъл добре на това фото. Ама като чета текста, фотото е на неандерталец. Това е обидно и Щерев трябва да съди Дира.

В европейците има около 5% гени от хомо сапиенс неандерталис (пълното научно наименование на неандерталците, а на днешните хора а хомо сапиенс сапиенс). Всяка научно обоснована теория за расово превъзходство на белите над другите следва да се опира на неандерталските гени, защото хомо сапиенс произхожда от Африка и смесването с неандерталците е станало само в Европа. Може би и белия цвят на кожата да идва от неандерталците.

Прав(а) си за смесването с гените на Homo Sapiens, обаче сините очи (и русите коси) се дължат на съвсем друга мутация, възникнала много хиляди години по-късно. А неандерталците са си били доста чернички (както и тези Homo Sapiens и т.нар Денисов Човек). Изсветляват едва преди няколко хиляди години и то не в Европа, ами в Азия

Глупости, Неандерталците, и те завалийките са си били доста чернички (и доказано много по-тъпички), така че забрави за "расово превизходство"

1. Не съм убеден, че са били черни. Ледниковия климат в Европа следва да ги е направил по-светли. За това и бялата раса е точно в Европа по произход, заради климата и храната. 2. Разликите в цвета на кожата не са най- съществените между расите. Това е само външен признак, лесно видим но не толкова важен.

Неандерталците че са тъп вид е тъпо клише. Как тъп вид оцелява в ледников период в Европа десетки хиляди години? Ти като по- умен можеш ли?

Интересно предположение, не става ясно защо именно неандерталците са изчезнали а другите двуноги - не.

Няма такова нещо като "бяла раса". В началото всички хора са били много по-тъмни от сега, дори тези в Европа. Изсветляването започва НЕ от Европа, ами от Азия и то едва преди няколко хиляди години и се дължи повече на генетични дефекти, отколкото на някакви расови характеристики. Неандерталски гени има също така в Азия, Австралия дори и в Африка. По времето на този ледников период, голяма част от Европа въобще не е била обитаема и населена. Единствено в Средиземноморието (което е било с много по-малка площ от сега) и Северна Африка е имало хора. Така че дотук със теориите за Арийското превъзходство

Предполагам защото "африканците" са се приспособили към UV лъчите, докато неандерталците не са били свикнали с ярко Слънце и заради нарушения озознов слой са развили кожни ракови заболявания, които при африканците са в пъти по-малко

1. Европа има по- скоро символична граница с Азия отколкото физическа. На практика това е един континент. 2. Хомо сапиенс са били черни, това е факт, но за неандерталис не е ясно. 3. Цвета на кожата не е основен признак. 4. Неандерталски гени в Австралия? Възможно е, зависи от кой клон хора и кога е заселена.

Неандерталците май са били най- чистите арийци! Е, външно са се различавали от представата на райха за ариец, но това не ги прави по- малко арийци по ген.

По-тъпичък си ти. Доказано е, че мозъците на неандерталците са значително по-големи от тези на "африканците". Как при това положемие разбра, че са по-тъпички и то много? Напротив те са ловували много по-едри животни от африканците за което са развили много умения и техники. Вероято са били по-умни от африканците, но с по продължителна рмемнност и по-бавна репродукция. Нещо както днешния свят на "орките" от африка и арабския свят нахлуващи в Европа...

Арииците има 4 и повече процента неандерталски ген, докато другите раси по-малко от 1%

Някой ще дефинира ли "сравнително близко"? Сравнително с кое? Според астрологията 300 000 години също не е кой знае какво.

Така е.

От фактите може да се заключи следното: Неандерталците са имали доста по-голям мозък от африканския Хомо Сапиенс. Живеели са в много по-сурови услови и развили уникални ловни умения на изключително едри животни. Което показва по-голяма интелигентност от тази на Хомо Сапиенс. Обаче изглежда имали проблем с по-бавното съзряване, каквото е сега при съвременния Хомо Сапиенс, докато "африканците" съзрявали малко по-рано. На всичко отгоре - по големите глави на Неандерталците затруднявали самото раждане и съответно ограничавали нарастването на популацията. Дебелите костни стени на крайниците предполагат по-слаба кръвотворна функция на костния мозък и предразположеност към анемия. "Африканците" са се приспособили към UV лъчите още в Африка, докато неандерталците не са били свикнали с ярко Слънце и заради нарушения озознов слой при смяна на полюсите са развили кожни ракови заболявания, които при африканците са в пъти по-малко, което се дължи и на намалената кръвотворна функция на костния мозък. Все пак за времето, в което са живели заедно с "африканците" са успели да предадат уменията си и гена си. Общо взето същото се наблюдава и днес - по инелигентното население се размножава много по-малко в сравнение с много по-бързото "съзряване и размножаване" на примерно мангалите и настъпващите от африка и арабските страни имигранти. Очевидно е, че белият човек е на "изчезване" за сметка на по-ниско интелигентен "вид".

Българите няма да дочакат изтребването от поредното обръщане, защото ще бъдат предварително изтребени от партия ГЕРБ!

Доста вероятно всъщност да е било така.

кой ви лъже, че неандерталците са изчезнали ? нищо подобно. бг политиката е фрашкана с такива, даже една 'женска' е вицепрезидент.