Новата ракета на Джеф Безос се сблъска с нов проблем

Blue Origin се отказва от употребата на кораб за кацане на първата степен на New Glenn

Обратно в новината

Коментари - Новата ракета на Джеф Безос се сблъска с нов проблем | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ангара А5 би трябвало да може да вдигне в 25 тона в ниска обрита до 200 км, и 4 тона на ГСО.

Едно време краварите изтеглиха цялата научна мисъл на Третия райх, която им направи НАСА и цялата космическа програма. Само че в резултат на движение на времето само напред, те се преселиха в по-добрия свят! Обаче сега няма какво да вземат от наци-хохлите и да позакърпят завладяването и на космоса, затова все по-често ще правят екскурзийки с милиардери, от които не произлиза никакъв напредък в науката. Не се знае дали ще могат пак да си качат комуникационни спътници, след като Роскосмос им събере сегашните с метлата!

Едно време САЩ прибра всички инженери, а СССР прибра заводите и чертежите. СССР излязоха първи в космоса.. .и край. Толкова по чертежите. САЩ също излязоха в космоса но ходиха до луната, имат мисии из цялата слънчева система, та даже и извън нея. Летят вече на трето поколение кораби. Русия? Лети със все същите ракети прекопирани от немските чертежи и доразработени от Корольов. Разликата усещаш ли я?

_stankow

Тежки времена са за космонавтиката. И за американската, и за руската. Китайците не казват, но да видим и тях. Така че да понамалим дитирамбите ...

А бе теб да не са те наели за оплаквачка, на космически програми? Хората си изстрелват ракетите постоянно, а ти ревеш и ревеш, че вече нямало ракети, ще закриват агенциите, космоса осиротя. Нещо не ти е наред.

Как го разбра? За последно вчера имаше успешно изстрелване на Rocket Lab и НАСА? А само преди дни SpaceX изпълние 3 изсрелвания само в рамките на 36 часа? Или си с треска, или ти се иска(но няма как да ти стиска) и други космически агенции да са на хала на Роскосмос и вместо над изледването на Космоса да се трудят над музикалните албуми на любимия им Вожд Рогозин.

Спейската лети всяка седмица. Има 27 поредни безпроблемни полета до сега (За справка - 26 седмица се от тази година) Електрона има 4, Атласа има 3, Астрата има 3 - общо повече от Роскомикс за тази година който са 9. още справка - рашките имат общо за 2022 - 9 до сега 2021 - 24 успешни полета 2020 - 17 2019 - 25 2018 - 18 успешни кви глупости си изпляскал за тежки времена на космонавтиката бе? Че и за американската. Китай имат 21 полета успешни тази година, САЩ 36... ма за Китай не се знаело.... не казвали... смешник.

Казваш какво е до сега, а какво предстои не знаеш. Те американците и на луната ходиха, но изведнъж всичко спря. Така, че не се знае, знае ли се.

Ракетата още не се е сблъскала с нищо. Но скоро и това ще стане.

Батутът се скъсал!

Един от 6-те различни батута

Прекрасна новина за сутринта. Краврника се издани за пореден път. Пак ще опрат до руските ракети и двигатели.

ㅤ

Упорито се опитват да доубедят обществото, че реактивната тяга е единственият и най-ефективия метод за космически полети. Вярно, че 95% от човечеството са шарани в това отношение, но това не е причина да продължаваш да ги затъпяваш.

А какво предлагаш ти? Къде ти е прототипа и демонстрацията на алтернативният начин? Или за пореден път - бла бла бла...

Ако знаеш друг начин може станеш мулти трилионер много бързо. Защо не го споделиш? Или си го пазиш за тебе….

Много ми се искаше, ама нямах желание...

А бе Безос ... Тя и на Гришо ракетата пак се сблъска с проблем ...