Коментари - Лицето замества паролата в нови Apple устройства | IT.dir.bg
назад

Лицето замества паролата в нови Apple устройства

Бюрото за патенти на САЩ е одобрило патент на Apple, наречен „Контрол на персоналните компютърни устройства чрез използване на разпознаване на лице”. Визира се възможността чертите на лицето да заместят паролата за достъп до персоналните устройства.

Обратно в новината

Коментари - Лицето замества паролата в нови Apple устройства | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Досега разпознаването не работеше с iOS, защото "хентелигентите" използващи устройството са толкова грозни, че карали iOS да зависва от погнуса :) Нововъведението е розов филтър на камерата. Така смарта приема по-добре видяното :) Хайде, зомбита, нападайте !

Като го гледам тоя как се е опулил на снимката, явно нещо устройството не функцинирен! Андроидските смарфони имат такава функция от неколко години, ама нали Ойфоня е най-дОбър...ша я патентоват!

то и преди айфон имаше смартфони ама какво стана?

О това е като Face Unlock при Android 4.х

Технологията се нарича face unlock, т.е. в превод отключване с лицево изображение и доколкото си спомням бе въведена като част от Android 4.0 Ice cream sandwitch преди няколко години, като част от мобилната операционна система, т.е. не бе нужно допълнително приложение. Трудно ми е да си представя, че са го патентовали сега от Apple, защото доколото си спомням google бяха внесли патента за този тип отключване преди години. Aко някой не вярва ето demo в youtube, отпреди над две години как работи функцията на следния адрес: link

Kalin

Това ми прилича на .....тези данни ще се препращат на ....определени организации които и сега вече достатъчно много ни контролират.Големият брат иска да знае всичко!!!Вместо пръстови отпечатъци сега така ще ви откриват.

бас държа, че 100% от пишещите тук имат смартфон в джоба си такъв какъвто е благодарение на излизането на айфон с което се промени изцяло мобилния бизнес.

ми ще го загубиш баса! Поинтересувай се, че има смартфони със същата визия като Iphone, тогавашен модел на Sony. Т.е. големи крадци са като цяло, както и за това откритие което са патентовали а то е от години в конкурентни модели телефони, лаптопи и т.н. Въпрос на време е с този патент да почнат да дерат останалите играчи с дела. Няма толкова подъл патентен трол като ябълката.

нищо не губя. Дори и да е имало някой да е знаел за него, нещо да се е променило в световен мащаб заради него? Имаще ли за него апп сторе? Имаше ли айтюнс, клауд сървис? Имаше ли интеграция със социални системи, имаше ли ...

А ако някой се обръсне после или си пусне брада или оплешивее, дали ще го разпознае? А ако претърпи злопулука с деформация на лицето? Например при счупен нос. Ще има ли смяна на паролата? ;)

Могат да патентоват и по-глупавата част от човечеството, докато още не ги е зарязала!

Мисли му ти вече си попаднал под патентното право ;)

Искам да ме разпознава по бузите, докато стои в задния джоб на панталона ми.

Колкото и да съм фен на продуктите на Епъл това с отпечатъка и сканирането на лицето ми минава границата !

Ало хейтърите, леко бе ще вдигнете кръвното. То на всеки патент на Епъл ако плюете толкова ще умрете млади бре :):):) Съвет който иска може и той да си патентова никой не го е спрял. Патентовайте си да видите колко е лесно и тогава плюваите. ;)

Apple ще патентоват и кислорода, тогава да те видя.

Няма проблем... Той за телефона си плаща като поп, та за кислорода ли няма да го прави?! Даже ще подскача от радост, че си е дал парите за благото на "боговете".

Едни ще плащат за кислорода други ще карат на кракнати версии с вируси, който могат всеки момент да го спрат при следващ ъпдеит. ;)

Спомянте ли си една компания, която беше пазарен лидер при телефоните през 1999-2000г? Тогава всички други имаха вградени вибратори за тях трябваше да си купиш вибрираща батерия. Всички други имаха копче за заглушаване на звъненето, а при тях само премиум моделите за по 1000лв. Е сега тази компания се спаси от фалита като се продаде на MS. Това грози всеки, който не разбира, че клиента е цар ;) а му обяснява, че си държи неправилно телефона...

много слюнки та чак пяна в този форум

Поредния ПАТЕНТ, който обаче според зомбитата е готова технология. Естествено за пореден път даже не е и първото по рода си.

Преди 4 години имах АСУС лаптоп и имаше същата функция, но я махнах защото ме дразнише.

Моя лаптоп Тошиба който притежава тази "иновация" наречена Контрол на персоналните компютърни устройства чрез използване на разпознаване на лице е на има-нема 5-6 години вече. Нямам нищо против ябълките обаче те вече не се опитват да печелят от някакви нови революционни устройства а се опитват да печелят от патентни войни. Като се замислиш колко е еволюирал Iphone за последните няколко години?

Еволюирал е, разбира се :) Сложиха му пластмасово капаче и убиха гордостта на алуминиевия капак :)))

В Андроид може да го има и от 10 години, но за епъл зомбито този вид отключване е открито лично от Джобс и е описано в Завета на Повелителя на смартфоните преди смъртта му.

Взеха ви пръстовите отпечатъци, сега ще ги свържат и със снимки на лицето. Преброяване на идиотите :)

Поредната "иновация" от епъл, която разбира се е иновация само за техните устройства, защото в другите я има от години ! Както и "революционното" разпознаване на отпечатък, което го има повече от 8 години при другите, но щом не е било с емблемата на ябълката - значи е иновация ! На прав път са като гледам - другите създават извити екрани и 20 МП камери, тези се опитват да пробутат на нереална цена технология отпреди 5 години ! Дали ще успеят а ? Полсе мениджърчетата от епъл се чудят, защо вече не са първи в нищо ... спете си спокойно, имате достатъчно пари за харчене, не е нужно да се напрягате, клиентите са без значени е- те са длъжни да ви харесват ...

Ам, само да те "светна", че мегапикселите са за заблудени юзъри. Иначе за остналото си прав. А и честно казано 5 инча са достатъчни. Повече е меко казано абсурдно за телефон, по който ще се говори :D

Наличието на камера на телефон по който ще се говори е абсурдно.. изобщо не ти трябва! Но ако искаш да правиш някоя друга снимка и да не мъкнеш отделна фотокамера - броя на пикселите (и не само) има голямо значение.

поредното събиране на лични данни

Ама то у наше село с андроидо си го имаме това. Па тея гризнатитИ ябълки пак ще патентоват невижданИ тегнологии :D

Дам, дам... ама да ти кажа нещо не бачка мноо адекватно при андроид :) Да не говорим, че това си е поредното събиране на данни :)

На моята Xperia Z си работи перфектно, както всичко останало :)

А ти откъде знаеш, че ще работи добре на ios - след като още не е внедрено ? Иска ти се нали ? Съчувстваш ли - "приобщен" ли си към епъл ха ха

Слагаш снимка на собственика отпред и си готов :)))

Не знам дали го казваш сериозно или на шега, но този "метод" отдавна се ползва за отключване на устройства с калпаво разпознаване на лице. Да се надяваме, че Епъл ще изпипат тази "иновация" по-добре от пръстовия сензор, който се отключва с отпечатък върху желирано мече.

Голям смях с тия нахапани ябълки,аз на моя Нексус си го имам от 3 год. вече и има опция дори ако сложиш снимка на лицето да не реагира а трябва да направиш някаква гримаса за да се отключи а те сега откриват топлата вода.....освен да се занимават с патенти друго не могат тия смешници:))))

Разликата е огромна. В твоя телефон си качил програмка, а при Apple ще е интегрирано в ОС. Скоро ще трябва да плащаш патентна такса за да ползваш тази функция. Би трябвало да си щаслив. Все пак ще плащаш нещо на Apple макар и не цял телефон на тройна цена.

Имам ХТЦ от 2011 година с разпознаване на лицето за отключване, а когато не може да ме разпознае, защото е тъмно, ме кара да му чертая шаблон на екрана за да се отключи! Кое е новото в новината?

Новото е, че сега Apple са се сетили да го ползват и съответно патентоват, което отново доказва колко е иновативна и невероятна компанията.... Apple ... Apple

Да живей!