17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По лесно е нарастващото световно население да се регулира.

По - тъпа идея не бях чувал от десетилетия - "плаващи атомни централи". Само да обясня, на всички, че във всяка атомна централа има течове. И познайте на какво. На тежка вода. Абе пак идеи от зоната на Иля Мъсковчанина.

Дада-кащият и злия дух май обитават едно и също тяло? Еднакъв стил, еднакво тъпи...

Лелеее наАКания що лайна е изсрал.... баси болния индивид, човече...

Сигурно навремето в училище преподавателите сума ти показалки са потрошили по тъпата му кратуна. И не е имало ефект! Пак пише по-неграмотно от първокласник. За речника да не говорим. А че лъже като разпран...

От къде козаците вземат на служба д аим духат, такива серящи с устат си диарии кат посрания Дада, не ми е ясно. Факт!

То и ние из форума се чудиме, как си изкласил до такава преклонна възраст с толкова умствени недоимъци, ама на ... даже и пишеш, не винаги свързано, но все пак ... :)

Пий си белината вкиснал мухлясъл мозък, и не ме занимавай с твойте глупости.

Пак питам насран лайноядецо SSME двигатели със затворен цикъл ли са

Попитах те говньо насрано анално ! Гледа ли филма педал недоклецан от негри нещастен козак! ТАМ КАКВО СИ КАЗВАТ ИНЖЕНЕРИТЕ ОТ НАСА ПУТКО ФАКАНА НАСРАНА!!! ИМАТ ЛИ ТАКЪВ ДВИГАТЕЛ, ИЛИ НЕ ФАКЛѝО ПОСРАН!

Вие двамата що не си уредите една среща да се налюбите страстно. Вижда се, че прехвърчат искри между вас.

Аха. Не искаш да отговориш наАКан педеруски боклуко, но пишеш тъпотии като: Точно както стигнаха до там и с техните примитивни ракетни двигатели, дето обясняваха че не може да съзществува ракетен двигател с зтворен цикъл на действие. Ето това си написал лайноядецо. Във филмите които си гледал такова нещо никъде и от никого не е казвано. Единствената хвалба беше, че са постигнали много високо налягане в камерата, каквото американците са сметали не за невъзможно, а за много опасно и са го изоставили.

Хем ще им спират перките на тези, дето се намират в момента над тебе, ако не слушкаш!...

Колко проницателно. Отде ви изравят бе.

Ми те лудите говедари са правили опити и с тове ве! Искали са да създадат истинска летяща Фукушимка ве! Разработили са ядрени двигатели които са изхвърляли радиация директно в околния въздух! Целта е била самолет, с неограничен обсег на патрулиране.... Само че по едно време са се усетили че като правят патрулни полети ще изтроват и свойте хора на земята и са го спрели проекта! Разработили са дори такава крилата ракета, но са решили че и тя като стартира от кравария, ще изтрови половината страна докато лети към целта си...това малко ги е озаптило. факт.

Ма наАКан боклуко, то и руслямците са се пробвали ама не са успяли. И Самолета е бил беопасен докато е тестван. Опасността се появява като падне, което тъпите руслямци научиха наскоро опитно, щото са нямали мозъци да го проумеят преди това.

Аве тъпк като гъз путуик серящ с устат си Дада! какво са тствали ве путик дебилен! Никога не са построили самолета ПУТИК! Никога не са построили двигателите ПУТИК! И знаеш ли защо путик тъп катао нала?! НЕ ЗНАЕШ!

Да тъпшо факано анално пути Дада! Не е заради безопасноста Путик! Безопасноста никога не ги е интересувала лудите дебили когато става дума за оръжия! както дебил като тебе би се изсрал! А защото са се появили много по ефективни методи за доставка на ядрените заряди, това са МБР , атомните подводници и което е по важно... били са създадени сиситеми за презареждане във въздуха за самолетите, ПУТИК ТЪП КАТО ГЪЗ ПОСРАН!

Направили са идиоте, направили са и са летели часове с него. И са се птказали точно защото ако падне ще стане лошо, а не заради доставяне на ядрени заряди. Чети тъпако: NB-36H извърши 47 тестови полета и 215 часа полетно време (през 89 от които реакторът беше експлоатиран) между 17 септември 1955 г. и март 1957 г. [12] над Ню Мексико и Тексас . Тестовите полети разкриха, че при използваното екраниране екипажът няма да бъде застрашен от радиация от реактора, включително при полети на ниска надморска височина, но че съществува риск от радиоактивно замърсяване в случай на авария.

Ти си дебил! Ти си олигофрен! Друго не мога да кажа! Малоумнико! Изобщо знаеш ли какъв е принципа на ядрения самолет?! не ти говоря за тия шитни които си мислиш и които като исктинско факано насрано педи търчиш да четеш на две на три в укито за да ми пишеш свойте дрисни?! НЕ НЕ ЗНАЕШ! Защото путик аз се интересувам! И преди много много години бях гледал по Дискъвари, когато още беше интересен и познавателен канал един научно популярен филм точно за тези разработки путик! Така че като не знаеш НЕ СЕРИ СВОЙТО ДЕБИЛНО НЕЗНАНИЕ!

Накания боклук загуби умаи дума. И почна съвсем да тъпее. Това е ядрен самолет -задвижван с ядрена електроцентрала. Не с гърмене на атомни заряди. Затова има друг проект ама за ракета, тъпако. В тъпата ти тиква е пълна каша.

дада посрано гвньоо, говньоо тъпо насртано! Не те спаси 10 минутното търчене и бясно четене по Уикито тъпо като гъз факано пути! Но понеже съм великодушен човек, ще ти дам линк към едно филмче, за да се образова един посран педал с мозък колкото на шимпанзе! Пиши в туба путик: Planes that Never Flew The Atomic Bomber И не ми сери повече твойте мозъчни даирии в сайта! По долу путик ти да ддох линк и за ракетните двиагтели с затяворен цикъл на действие посерко нещастен! Така че вземи се образовай малко фекал!

Тъпако гледай ти филмите. Факта е че са направили самолет и той е летял. Сглобен опитен образец от преправен Б-36, но летял. Това че не са направили серийно производство на специален самолет не променя този факт. Нито пък се променя факта че SSME са двигатели със затворен цикъл. При това с тях са летяли хора. Докато с руслямските досега още никой не е летял, дори самите руслямци.

Та разбра ли гвоньо насран! изгледа ли филмите които ти дадох посран мозък?! А путик, обраозява ли се та да спреш най сетне да да сереш козацките си лайната, да си ги преглътнеш и да си ги мляскаш с кеф в устата!

Кажи тъпако, SSME двигатели със затворен цикъл ли са? Прост въпрос тъпако.

Путик! Не ми каза факльо насран ИЗГЛЕДА ЛИ ФИЛМИТЕ ЗА КОИТО ТИ ДАДАОХ ЛИНК, А ПЕДИК! ЗА ДА ТИ НАБУТАМ ЛАЙНАТА КОИТО СЕРЕ ЕДНО НЕГРАМОТНО ГОВНО КАТО ТЕБ ТИЧАЩО ПРЕЗ 5 МИНУТИ В УИКИТО ЗА ДА КОПИРА И ПОСТВА ШИТНИ ОБРАТНО В УСТАТА !!!!

Кво бе хаАКан боклуко, не можеш да отговориш на елементарен въпрос ли? Гледал съм ги филмчетата, но това е отделен въпрос. Първо отговори на елементарния въпрос : SSME двигатели със затворен цикъл ли са или не? Не искаш да отговориш, щото тезата ти става смешна и малоумна, нали?

За тролетариата ръсещ глупости и тъпотии: Идеята за построяването на плаваща атомна електроцентрала датира от 1969 година, заявена от вице-президента на американската компания Public Service Electric & Gas. През 1970 година Wastinghouse съвместно с Newport News учредяват дружеството Offshore Power Systems с равно участие в него, с цел да осъществят идеята на практика. Първоначалното съглашение било да се изгради плаваща централа с капацитет 1000 – 1200 MW мощност, състояща се от два подобни енергоблока. Трябвало да бъде закотвена по крайбрежието на САЩ, като за целта се планирало и създаването на изкуствен остров. Договорът с Public Service Electric & Gas включвал строежа на две такива станции Atlantic 1 и Atlantic 2. Но се появили и първите спънки. Фирмата възложител изпитвала трудности с финансирането. Планираното позициониране на електроцентралите в близост до североизточните градове на Америка се оказало грешка, тъй като те и бездруго били добре захранени с енергия. Друг фактор оказал влияние за фиаското на проекта, била аварията в АЕЦ „Три майл айлънд“, която задълго потиснала развитието на атомната енергетика в САЩ. В резултат поръчката е анулирана, а Wastinghouse прекратява работа със загуба от 180 милиона долара. Все пак САЩ става първата страна използвала плаващ енергоблок. На борда на съда Sturgis, собственост на американските сухопътни войски, е поставен ядрен реактор MH-1A с мощност 10 MW. Експлоатиран е на територията на Панамския канал, в периода 1968 – 1975 г.. Това е първата специално направена плаваща АЕЦ, а не руслямската.

И първата плаваща АЕЦ на бързи неутрони е американска - през 1952 г подводницата USS Seawolf

Плаваща АЕЦ на бързи неутрони който е подводница?! Бате ти си тъп, ама тъп, че чак чупиш тъпомера! Май някой трябва да ти обясни какво е АЕЦ и какво ядрена подводница.

Явно ти тъпако не знаеш какво е АЕЦ - Атомна електроцентрала. Подводницата ползва такава атомна електроцентрала за да получава електроенергия. Това че си я ползва сама не променя този факт.

Болен мозък, болен мозък си ..Факт. Те хората ей така за кеф казват на еднотоАЕЦ, а на другото атомна подводница..еййй така..За кеф!

Аха. Важно било как се казва, а не принципа на работа. Така кажи бе тъпак. Кво пречи от подводница да изкарат кабел и да я нарекат подводн АЕЦ. И това вече няма да е атомна подводница, така ли бе малоумник?

Аве глупендер, написано ти е дори в статията че са преработили кораб и са му сложили реактори за да произвежда ток! КОРАБ! А НЕ СПЕЦИАЛНО КОНСТРУИРАНА АЕЦ! Дебили сте вие козяците и това си е факт! И ледоразбивач, и атомна подводница да вържеш с кабели, все ще ти призвеждат тока и снабдяват базата. Ти разкажи как е свършил краварския експеримент с този КОРАБ по добре...Защото повече не са повторили, а? Щот и най тъпото като чеп кози знае, че ако нещо изначално не е проектирано по спецификация, накрая завършва както всеки полуфабрикат! Демек на боклука! както е и станало едва след няколко години експлоатация.

Ква е разликата бе тъпанар? Направили са от кораби реактор специална плаваща електроцентрала и са я ползвали. Точно така връзваш към електроцентралата на Ледоразбивачи или подводница кабели и снабдяват база или селище. Разлика няма. Нали това ти пиша, малоумен дебиле! Свършил е добре. Горивото е свършило, а канала е електрифициран. За какво да го държат? За какво да повтарят, като имат ток навсякъде и 100 реактора. Това става за изостанали държави, както предлагат датчаните. Американците е нямало какво повече да го правят. Ако идиот като тебе си мисли, че руслямската централа ще е вечна то е ясно защо те смятат за идиота във форума.

Еййй богу Путик! Наистина си тъп като гъз, кат краварски гъз! Ама ниастина си най по-по най дебилния козак тука! Ей така свършват работа и затварят ядрен реактор?! Ти наистина си олигофрен! Ти си малоумен дебил от най дебилните! Я сега обясни защо не затварят всички ядрени реактори след има няма 5-6 годинки а? Да не би защото за създаването им се използват много ценни ресурси а? Да не би защото техния жизнен цикъл е ДЕСЕТИЛЕТИЯ?! Да не би защото струват много пари! Краварския полуфабрикат не е ставал за нищо! Само проблеми са имали с него! Факт!

Тъпунгер какво пречи да са преместили реактора някъде и да го ползват. Ако нещо не ти трябва го хвърляш. В случая най правилно е да се разглоби, защото е подвижно и може да бъде отвлечено за мръсна бомба. Охраната на нещо което не се ползва е излишен разхо и то не малък. "Първата" плаващата АЕЦ си е свършила работата и повече не е била нужна. Само в дивашки държави е можел да свърши работа, ама защо да го дават на СССР тогава?

Накратко, Датчаните са открили топлата вода!

Абе, спрете се! Не чувате ли как плаче Грета ...

Докато си бърше дупето с хартия произведена от дървета .

и има трески малко... (за да се пести енергия...)

Сигурен ли си, че си го бърше?

Един ентусиаст, еко активист както изглежда попита по-долу какво се прави с отработените горивни пръти от АЕЦ.....Къде и как се съхранява отработеното ядрено гориво, въпроса е прост. Заравят се в сепциални бетонирани радиоактивни депа които са далече от водизточници, намират се в сеизмично устойчиви райони и обикновенно са далече от всички населени места. Също така 90 години европедитатта и краварите караха свойте радиоактивни отпадъци в Русия срещу заплащане и твърда валута, защото тогава руснаците бяха тотално закъсали и фалирали където и се складираха в тените радиоактивни сметища. Но с изминаване на годините руснаците започнаха да влагат свойте изкарани пари в разработката на ядрените технологии и доакато говедарите и европедитата продължаваха по стария примитивен начин да закопават свойте радиоактивни шитни в земята, руснаците направиха революционен пробив! Пробив който им позволи не само да решат проблема със свойте радиоактивни отпадъци, но и с тези които западните факита им пробутваха за да не се тровят сами! Руснаците решиха проблема като създадоха реактора на бързи неутрони БН-800 който построиха в Белоярская АЕЦ! И така спечелиха двойно хем взеха паричките на западните кенефи, хем сега си произвеждат гориво от техните отпадъци:) С един куршум два зека! И напълно затворен ЕКОЛОГИЧЕН енергетичен цикъл който позволява от вече отработеното гориво на старите поколения атомни реактори, да се прави ново гориво в БН-800 като същевременно се произвежда ел. енергия! А кравите и западните еврогейове продължават да сънуват за зелена енергия на равнището на средновековието! Това което изостаналите с десетилетия западняци сънуват, руснаците вече осъществяват и имат! факт.

Но пак старата песен ,, Русия трябва само да дава " и ,,Винаги без пари " .

30 трилиона долара външен дълг. Но затова пък Русия има едни от най-големите златни резерви, мисля че е на второ място в света що така?

Стига вряка бе, аман от пишман активисти полит-агитатори. Радиоактивните отпадъци са преди всичко ценен ресурс който в бъдеще може да се използва за енергодобив по различни технологии. В настояще време пък от тях могат да се правят - и се правят - атомни бомби. Цялата олелия около отпадъците от централите е изкуствено разухана от слугите на петролната и въглищната индустрии, greenpeace и подобните им. Реално проблем няма.

Когато си прозззта ватенка на надник ... ами си прозззта ватенка ... :) ... бездарна, неадекватна, с базови опорки ... Използването на отработено ядрено гориво не е руски патент, наскоро направиха голям завод, който дано да заработи на пълен капацитет. Разгеле тръгна май, не съм сигурен, хвалеха се миналата година. Най-големият такъв е френски по принцип. В Япония има 10 лицензирани реактора работещи с различен % отработено ядрено гориво, в Европа са 40 и върви лицензирането на още. В САЩ са 4, и там тече подготовка за ново лицензиране. Щото се преработват и реакторите, не е толкова лесно. През цялата история на използване на преработено ядрено гориво са използвани ... 800т , а в световен мащаб има натрупано 1,6млн. тона отработено гориво ... :) ... и продължава да се бълва ... Реакторите на бързи неутрони, ако бяха икономически изгодни светът щеше да е пълен с тях, ама не е. Зверски скъпа технология откъм безопасност, дори за ядрените стандарти на скъпотия.Самите рассияни бяха започнали 4, ама са направили един от това поколение, старите лека-полека ги затварят. Ако няма технологичен пробив, няма и да ги видиш скоро въобще. Еле па с постоянно падащите цени на възобновяемите технологии. Никой не отрича никъде възможностите на рассияните в ядрените технологии. Не е необходимо да демонстрираш постоянно пълната си неграмотност по ред теми, като хвалиш сериозното им изоставане от енергииния тренд, и задълбаване в архачини технологични решения. В момента върхът на сладоледа е водородна фотосинтеза. С един панел от 6-8кв.м ще можеш да захранваш средно голяма къща изцяло - енергопотрбление и отопление. Това да се строят мега хилядници, бълващи десетки тонове силно радиоактивни отпадъци всяка година десетилетия наред, е тема от миналият век. По инерция ще продължава още известно време. Приключва. В белият свят всичко се ориентира към възобновяеми източници и водород. Дори и Росатом купуват и инсталират вятърни централи ... :) И понеже иде реч за средновековието, знаеш ли колко домакинства в Расиия ползват вътрешни тоалетни и колко имат външни ... ?! мххм ... ?! Нека видим статистиката на Росстат, а ?! Да не кажеш, че нещо аз баламосвам ... :) Ватенка задръстена ... :)

Дедо Пръч! Ти си малоумен мойто моче! Защо се изхождаш за неща които не разбираш, а? Я сега разкажи на обикновенните хорица вече колко години разработват ВОДОРОДННАТА ФОТОСИНТЕЗА?! КОЛКО ЗЕЛЕНЧУКА КАТО ТЕБ ВЕЧЕ ФОРОСИНТЕЗИРАХА?! Че нещо не ми е ясно? УПССС! Или говориш за водороден синтез, а т ова да не се опитват да го направят вече повече от половин век а? И какъв е резултата да ни го обясни болния ти мозък а? НУЛЕВ!! НУЛЕВ! Не могат да изкарат повече енергия отколко вкарват за да подържат реакцията дедо Пръч! Кат не знаеш , не се изхождай! И като са толкова прогресивни западните еврогейове и лудите козаци защо досега не са разработили технологията както направиха руснаците , а Дедо Пръч? Да не би защото им липсва теоретичната и практичната база за да могат да го направят а? Без малките китайчета и пакита които им работят в университетите и научните институти а? Или някой козацки дебил кат дада сега ще обясни как като засади леха от копър ще произвежда толкова енергия че да захрани кремиковци или друг завод или фабрика за тежко машиностроене! По добре краварските пръцки с лук които излизат от устата на Дада, от тях може да се изкара повече газ за промишленоста! Факт!

до безпросветния умствено кьопав нископлатен трол АК 47, често наричан и на'акан ... google --> hydrogen photosynthesis ... google --> hydrogen photosynthesis working prototypes ... ... и чети ... и не се напъвай над теми, дето си проспал в основното училище ...

Тъпунгер, реакторите на бързи неутрони са известхи още от 60-те години на 20-ти век. Още през 1952 г подводницата USS Seawolf работи с такъв реактор. Естествено тези реактори са измислени в САЩ, в Националната лаборатория в Лос Аламос, Ню Мексико . Наречен е Clementine е проектиран и построен през 1945–1946 г. и за първи път постига критичност през 1946 г. и пълна мощност през 1949 г. И него крадат руслямците

Забавно е как путлерастите с минуси отричат фактите и истината, а с плюсове толерират лъжата.

Муньо, ти ми обясни докъде са стигнали кравите с тая технология а Кончито? Що си загробват отпадъците в пустинята, вместо да ги преработват! А да не би случайно до под криват круша деби. Точно както стигнаха до там и с техните примитивни ракетни двигатели, дето обясняваха че не може да съзществува ракетен двигател с зтворен цикъл на действие.А РУСНАЦИТЕ СЪЗДАДОХА ТАКЪВ И КРАВАРИТЕ ГО КУПУВАТ И ДО ДЕН ДНЕШЕН! ФАКТ!

Щото, тъпако, имат 100 блока, които бълват отпадъци, за които трябват 300 блока с бързи неутрони, които са и скъпи. И тъпако SSМЕ - двигателите на Совалките са със затворен цикъл от както ги правят, а самите двигатели се разработват от 60-те години. Само малоумен путлераст може да твърди, че американците си мислели, че такъв двигател не можел да съществува, докато го ползват вече 60 години. Чудя се някога ще кажеш ли някаква истина, или винаги ще караш на малоумни опорки. И това че завършваш с "Факт", не прави малоумните ти изцепки факт

Само посран тъп като гъз мозаък като твоя Дада може да сере неща които не знае! Я путик отиди и гледай КРАВАРАСКОТО ФИЛМЧЕ ПУТИК -The Engines That Came In From The Cold - And how The NK-33/RD-180 Came To The USA И тогава се изхождай с твоя кенеф устат ти!

Какво да гледам бе наАКан тъпако. Някакъв платен джурналист ли какво смята или фактите. SSME са двигатели със затворен цикъл. Чети тъпако. Това е фактът.

топнати във вода на едно място? Щото ако са истински плаващи, как ще подават тока, който правят ? Ако са само топнати, каква е гаранцията ,че директно няма да осерат цялото море, в което са топнати по зле от Фукушима където едно цунами беше достатъчно за екокатастрофа и наличие на радиация и до днес в океана?!?

Шъ....изтровите рибата бе , серсеми. После , че ми ядете.....ч......

Както ядеш сега фукушимски салати като немски и си траеш .

Не вярвам на стартъпи в енергетиката. Парите са много и проектите са по силите на наистина големи компании и държави.

в яз. Искър, тамън и топла вода

Когато руснаците измислят нещо е много лошо... когато след години го "измисли" някой западняк е мнооого хубаво, то ще спаси планетата...

Какво били измислили руснаците, че не стана ясно?

Почти васичко. Дори това на което пишеш пак е измислено от руснаци.

Кораб атомна централа е дело на Русия. Вече имат такъв в експлоатация.

Плаващи реактори има от десетилетия. Първите са американски - Първите атомни подводници и самолетоносачи.

Искаш да кажеш, когато руслямците копират нещо. Щото това "западняка" го е измислил преди 60 години, а не "след"

Първата плаваща ядрена централа е MH-1A, монтирана на кораба Sturgis и е захранвала строителството на Панамския канал в периода 1968-1975 година. Електрическата мощност е била 10 MW.

Това е американско. Не се брои!

Глупости. Това не е плаваща електростанция а кораб който са приспособили за тазиу цел. Всеки ядрен ледоразбивач или дори подводница или самолетоносач с ядрена установка може да го прави. в случая се говори за истинска АЕЦ, СЪЗДАДЕНА С ТАКАВА ЦЕЛ!

Сигурно и ток не е давал. Имали са свободен кораб с достатъчно остатъчен ресурс - направили са го. Свършили са си работата и са го утилизирали. Питай защо не са повторили?

Щото краварските технологии не стават за чеп за зеле! Питай що нещо последните десетилетия не строят АЕЦ а? Или вземи обясни от къде идва основната част от ядреното гориво за техните АЕЦ, да не би да е от Русия?! Упс!

Щото наАКан тъпако имат 100 реактора или 3 пъти повече от Руслямска държава. За какво да строят още? По едно време са имали 10 пъти повече реактори. Докато руслямците строят по един на 3-4 години. При това последните години трябваше да затворят няколко, щото не могат да се конкурират със зелената енергия по цена, а са изплатени отдавна. Та знам че си тъпак, не е нужно постоянно да го доказваш

Така ли ве насрано в устата Дада, а?! Защо име да ги строят ли педик? Защо ли? Ами да си чувал нещо за жизнен цикъл педик? Или викаш те в козацката кочина ще разчиатат на екологичните пръдни които излизат от устата ти за гъз, та да се греят и гъзифицират а?:)

Руският реактор генератор е смрадлив,а датския "ухае" на рози. Едно нещо два аршина. Е преди беше обратно - в Работническо дело щеше да пише, че датския реактор смърди та се не трае , а руския ухае на българско розово масло. Смехотворно, но характерно за българския блюдолизец. Винаги намира задник за целуване.

Който е роден да бъде слуга си е слуга. Остава да демонстрираш кой и къде е казал това за реакторите разбира се, не е да не съм виждал всякакви блюдолизци но руските слуги доминират с над 90%.

За руският реактор се знае, че е от подводница. Също се знае, че онова зад полярния кръг произвежда 150MW топлина и 35MW електроенергия. Колкото ТЕЦ София. Прецени колко е ефективно. Охлаждат го в океана.

Ти го знаеш, но в статията не го пише. А според теб защо ще охлаждат датския в морето. За него също не пише нищо в цифри. Ако ги знаеш за него светни ни.

Живял съм и преди в соца живея и сега в демокрация, съвестта ми е чиста. Мразя и предишните "червени" и сегашните "сини" блюдолизци.Апропо ТЕ са с еднакъв произход. И се дразня когато коментарът е необективен - дали ще е за рашаните или за демократите е едно и също. Навеждането и пред едните и пред другите не ме кефи и преди и сега.

Единственият познат ни начин да генерираме тоци без пушек в сериозни количества е правейки АЕЦ-ове, и тия плаващите изглеждат много добра опция. Ей тая руската вече си работи на място, сума врякот изврякаха против нея разните greenpeace и подобни лекета лакеи на петролната индустрия. Има малки реактори на пазара от 20+ години които могат да направят тока евтин, не ги пускат просто защото green-песовете врещяха с десетилетия против АЕЦ-овете и сега публиката е облъчена до степен при която политик който е про АЕЦ става неизбираем - и отиде тя.

Припомняме, че първият подобен кораб - атомна централа вече започна да доставя топлина и електричество до руското пристанище Певек в Източносибирско море още през декември 2019 година. Той вече стана обект на критики от Грийнпийс и други екологични организации......А да попитам платените екогейчета демонстриратчета ходиха ли да демонстрират пред новата краварската бангия- самолетоносача Форд а? Защото ако нещо не ме лъже паметта и той е задвижван от ядрени реактори И ТО ЗА ВОЕННИ ЦЕЛИ, ДА ИЗБИВА И ОКУПИРВА СТРАНИТЕ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ!!!!! Та боклучетат от Грийнпийс със се малкото откачено фрийкче Грета Толумберк (която наистина ме плаши) ходиха ли да демонстрират пред него а?

Първия подобен кораб отдавна не работи: САЩ става първата страна използвала плаващ енергоблок. На борда на съда Sturgis, собственост на американските сухопътни войски, е поставен ядрен реактор MH-1A с мощност 10 MW. Експлоатиран е на територията на Панамския канал, в периода 1968 – 1975 г., Руслямския е копие.

а дали са измислили как ще се произвеждат горивните клетки за тези ядрени централи и къде и как ще се обработва и съхранява отработеното ядрено гориво?

Не са, чакат те ти да ги подсетиш. Отде ви изравят бе.

врекалницата в родопите

измислили са мойто момче, не става козак да е само писател, а не читател. Ако искаш да те образовам и да просветя?