Коментари - Тренировка за Марс: един 8-минутен душ седмично | IT.dir.bg
назад

Тренировка за Марс: един 8-минутен душ седмично

Трима мъже и три жени ще останат затворени осем месеца в изолиран купол в Хавай, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Тренировка за Марс: един 8-минутен душ седмично | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ехааааа тези пропуснаха еболата!

Научна Фантастика- том 1. Издателство НАСА

Уууу, че миришеее :(

Луди на тоя свят, колкото искаш...

до всички тролове - У-ВОЛ-НЕ-НИ-ЕЕЕЕЕЕ

Това пропагандата е велико нещо!!! Когато отидат до Марс и се върнат живи - да ми се обадят на мобифона...............

ДИР-а, не мислите ли че е крйно време да сложите ново поле в стенвестника за Space Technology? Че някак не върви космическите новини в графа IT... Освен ако не правите разлика между двете...

Редактореее, в БЪЛГАРСКИЯ език няма нищо подобно на безсмисленото буквосъчетание "спейс течнолъджи"! Така, че пак си помислете трябва ли в БЪЛГАРСКА медия да има подобно безсмислено заглавие на рубрика!

Много тъпи коментари и почти нищо градивно... Тия до колкото знам тренират и за връщане.А и то и сега на цного от нас времето им не минава много по-разнообразно, на работата пред бюро, в къщи пред бюро...неао пари за курорт, все едно си в затвора, само каде работиш като луд за нищо..

Victoria

Връщане - само ако не са кацнали. Със сегашните технологии, не може да кацнеш на Марс и да се върнеш. На Луната може, защото гравитацията е много по-слаба. А тъпи коментари винаги ще има, особено от примитиви които охолно се ползват от постиженията на науката, но в същото време като се обсъжда нещо генерално ново, почват едни хленчения - ама аз не виждам ползата. Ами не виждаш, няма и да я видиш. Но внуците ти ще я видят.

Не знам защо някой е решил, че човек трябва да отиде на Марс? Би било отлична реклама на истина но риска не си струва. тези Доброволци сигурно са имунизирани против слука за да се навият да бъдат опитни мишки за една идея която никога няма да стане реалност.

Навремето пък имаше един Чък Йегър, дето реши да чупи звуковата бариера. Тъпака му с тъпак, кво си е мислил, че ще постигне, рискувайки да му се разпадне самолета ... Я колко добре си бяхме с витловите трошки. На кой идиот му е притрябвало подобрение в технологиите и събирането на научни данни. Пък ония дето откривали ваксините и разни там Марии Кюрита ... ай ще им се незнае отрепките дето си нямали работа и тръгнали да си рискуват здравето и живота за глупости.

Малко ви е пресилен сарказма, но вероятно се дължи на впечатлителната пророда на невежеството. Стана мода в сайта всеки който изказва някакво разумно съмнение да бъде обявяван за ретрограден. Това е първичната реакция на човека на модата, който не си да ва труда да се задълбочава в проблемите. Въпреки че не съм хазартна личност с увереност мога да се обзаложа, че никога човешки крак няма да стъпи на Марс. Има неща които не са ни по силите. Човешкото тяло е твърде непригодено за космически пътешествия. А задаващата се световна криза ще обесмисли всякакви такива излишно смели идеи. Човек е хубаво да мечате , но е по-полезно да е реалист.

Там може и с месеци да няма къпанеее!Само овча лой и готовоооо!

Глезотии. Цели осем минути душ и всяка седмица. За всеки служил в българската армия тази тренировка е курортна.

Хе, че то в казармата по на рядко се къпехме

А дриси колко пъти в месеца имат право да правят? Щото ако е всеки ден ... хмм, не ми се мисли в какво ще плуват след първия месец и къпането ще им е най-малкият проблем:)

Колкото и тези на МКС. Но очевидно ти си по сведущ по проблема.

Уф, бе чадо, от майтап не разбираш, май:) Забавлявах се, а ти взе, че се върза научно - мани ами и тайнствени абревиатури употребяваш, дето ми е трудно да се сетя какво значат:) Само не бързай да ми ги разшифроваш! Моля те, дай ми малко време да си поблъскам ограничения мозък - не за друго, ами ей така за тренировка на брейнчето ми!

Мисия невъзможна!!Както се казва в едноимения филм.Това са само фантазии.

Мисията уж е невъзможна, но Итън Хънт я изпълни. Няколко пъти при това. :) В началото на 20 век един американец беше казал, че вече е изобретено всичко възможно и не очаква нови патенти. Останалото е история. ;)

Аз и сега толкова се къпя. Готов съм за Марс.

Бе ти не знам, ама като го чета това започвам да се съмнявам дали братята от маалата не са Марсиански произход!

1. Това е еднопосочна мисия с вероятно предизвестен край. 2. Как ще се предпазят от космическата радиация и от липсата на притегляне? Накрая, когато пристигнат, ако са все още живи, ще са се превърнали в мекотели зомбита, чиито мускули са толкова атрофирали, че само очите ще могат да си мърдат.

Еднопосочна е да, но въпреки това има предостатъчно кандидати. Едно време като са се преселвали за Америка, също е било еднопосочно. Мускулите няма да са им чак толко атрофирали, щото ще тренират докато пътуват натам. В орбита около Земята, хора са изкарвали и по-дълги периоди. И да не забравяме накрая, че на Марс гравитацията е над 2 пъти по-слаба. 75кг човек, там ще тежи 28.5кг.

След много генерации, хората живеещи на Марс ще са доста по-високи от земните (А Лунните ще са най-високи) поради слабата гравитация. Такива високи хора ако искат да ходят на екскурзия до Земята ще им бъде позволено да кацнат само след много яки тренировки и минаване на тестове. Представи си един 70кг марсианец с неговите хилави мускули на Земята ще се чувства все едно е 184 кила !!!

Време е за курбан, а?

Очевадно не се очаква проблем от радиацията, ама щом ти знаеш повече от учените ...... От къде се въдите такива кретени да се чуди човек!

Бе, ние имаме тук един етнос с подходящи традиции в къпането. По-точно в некъпането.

Трябва да си малко луд, ентусиаст и да рискуваш, иначе няма наука!

И връщане от там няма. За това трябва извънземна психика.

Victoria

Аз бих помолил да ми разделят осемте минути на две по 4 минути седмично. Разходката навън не виждам за какво е, само глезотия, след като по време на пътя до Марс няма да има никаква разходка "навън"

Т0 и пътуването до МАРС ще мине по същия начин,под купола до Хавай

Няма ли да е пак в Холивуд ?

Не, пак в Мосфилм ще е.

много им е 8 минути.....те няма да има от какво да се измърсят! В Странджата питали един дядо как се справя с хигиената при полжение че няма течаща вода. Той рекъл: ами къпим се в ряката. А зимата като замръзне какво правите? Ех, тя колко е зимата?-отвърнал дядото.

Ти се къпиш само когато нещо отвън ли те нацапа? Това значи ли, че ако онова долу не го ползваш за друго, освен по малка нужда, то няма нужда от миене? Като не си се мил няколко дни така не усещаш ли едно мазно слойче по кожата? Е, те това е отвътре, а не отвън

Това е един много глупав начин да си загубиш времето. Граничи с мазохизъм.

Навремето си загубих година и половина по не по-малко безсмислен начин и даже не ми плащаха. Същото се отнася за всички повечето лица от мъжки пол над определена възраст. На тия поне със сигурност добре ща им платят изгубеното време.

Парите могат ли да компенсират това изтезание? И за милиони не си струва.

Недей да послъгваш - плащаха. Войнишка заплата, колкото за цигари и няколко вафли :)

По-добре направо да изпратят затворници от някой федерален затвор. Те са вече тренирани!

То аз очаквам там да е по-зле, отколкото ако прекараш същото време в затвора. ;) Не че знам какво е там.

години в тази кутийка? Абсурд някой да устиска

Две години на Марс и една година на Земята като тренировка и една година в полети насам-натам и младостта се изтърколи. Да си вземат такъми за дупка, че ако има подводен океан кой знае кви марсиански баракуди са се завъдили.

Подводните, както и надводните, океани са ни през баракудите.

Браво на тях дано да издържат това дълго време