Коментари - Полицията в Оукланд иска да наеме въоръжени роботи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Общо взето досега хората бяха убивани от хора. Може ръката на човека да е удължавана даже от МБР, но някак решението да се натисне спусъка е взимано от човек. Сега май тази работа ще я поверят на някакъв изкуствен интелект. Много лошо!

Добре, ама защо на снимката е руски робот?

Полицаите ще бъдат трудни за контролиране, докато роботите изпълняват безприкословно.

Имайки предвид масовата липса на подготовка и акъл на полицаите в Щатите (то не че и в България не се опитваме да ги стигнем, но това е друга тема) - може да не е лош вариант.

Има видео от преди години на презентация на такъв автономен робот от Нортроп Груман пред политици и медии в САЩ. Докато всички се радват и снимат, роботът неизвестно защо включва на боен режим и засича публиката като цел. За щастие близкостоящ военен забелязва какво се случва навреме и скача с всички сили върху робота като го събаря. Точно навреме преди да почнат откосите. Гледайте видеото, все още го има в нета и циркулира свободно.

Фирмата е Rogue Robotics, не Northrop Grumman, случаят е от 2007-ма година. Видеото "изненадващо" вече е заровено дълбоко от алгоритъма на търсачките и видеоплатформите, но както винаги следи остават. За този случай се говори в изказване на Jay Tuck в TEDxHamburgSalon. Името е Artificial Intelligence: it will kill us. Горещо препоръчвам да го изглеедате цялото, човекът определено знае за какво говори. Но, ако искате да видите точно за този случай, започва в 14:18.

Дам, голяма грешка си направил! Всъщност във видеото НЕ показват нищо освен една снимка на някакво малко верижно "бъги"! Има един преразказ НА ТОВА, което си написал и НИЩО ДРУГО!!! Преразказ на някакъв като теб, че уж имало робот, уж имало представяне (нищо, че вече се ползвал в Ирак, за кво им е представяне тогава????) и уж роботът взел на мушка хората и някакъв военен го обърнал? Леееко прилича на пълни измишльотини.....А всъщност дори и да е имало някакъв вид интервенция от някакъв военен то по-скоро е било да им покаже колко по-неефективен е една такава машина на бойното поле!!! Едно просто обръщане и го обезврежда.... И все пак, видео НЯМА има преразказ от човек, който ДОРИ не е бил там!!!

Това са едни 17 минуъти в които човека ни разказва за въжделенията на разни болни мозъци, превърнати в реалност. Прогнозата въобще не е добра.

Като малките деца сте, не. Да дойда да ти пъхна лъжичката в устата, да ти издухам сополките не искаш ли? Потърси малко и ще намериш. Kevin Fahey, US army program executive officer for ground forces, официално лице от армията говори за случая пред RoboBusiness конференция. Статия за същото има в national defense magazine точка org. Не издържам вече от хора като теб. Обувките можеш ли да си връзваш или още искаш помощ от мама? Ей затова вече съм станал асоциален, с такива хора е наказание да се общува.

ГОВОРИ????? Те много хора говорят МНОГО НЕЩА...ама дали пък е истина????

интернет редовно го чистят от разни излагации... та затова това дето си го видял или трябва да си го записваш на свой носител или да ровиш из хартиените средства за информация. за да натриеш носа на някой дето се праи на луд когато не му изнася.

Да се обадят на Робокоп бе

"Терминатор", "Елизиум", "Чудовищата на хората"...един куп филми има защо това не трябва да се прави.

параноя!

Комплекс "Франкенщайн". Нищо лошо няма, вместо да рискуваш човек, да пратиш куп ламарина на опасна мисия. Лошото е единствено, че губейки прекия контакт с хората, пада и реномето на полицията. Но това е за държави, където има такова де...

С тува ше държиме жълтопаветниците далече от парламента