Полски учени: Ядливите насекоми могат да са носители на патогени

Авторите на проучването препоръчват по-дълбока регулация на сектора и провеждането на повече изследвания

Обратно в новината

Коментари - Полски учени: Ядливите насекоми могат да са носители на патогени | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля, моля, аз не искам който и да било да ме яде. Дръжте си устите затворени.

Прозорецът на Овертон в действие....

Изродите от Давос накрая ще бъдат затворени в килии и оставени на милостта на раздразнени стършели. Не, по-добре е да бъдат ядени бавно, парче по парче от някакви други насекоми.

Яж си червеите и хлебарките стига врещя бе, и те са ти много.

Абе от този ЕС само простотии бе !

Ние за какво я имаме тази Агенция по безопасност на храните? Да ги забрани на територията на България, и готово. И не ми обяснявайте как това не може да стане.

А бе ние си имаме Агенция по безопасност на храните, но пък си имаме също и Кирчо с Дани Лорер, а те пък направиха ферма за насекоми

Няма по-големи идиоти от европейските чиновници

“полуобезмаслено брашно от Acheta domesticus , домашен щурец” е вредно, защото е евтин промишлен фабрикат като рафинираната захар. Ползата е финансова, за вносителите от Южен Виетнам , ако не се лъжа всъщност американска фирма. Там зимува щуреца.

Нещата отиват към забрана за отглеждане на домашни животни и растения! В сащ разработили успешно изкуствено месо, чрез делене на клетки от животни. Това ще ни накарат да ядем, ако не се вдигнем като един! Разбира се, тия боклуци, които правят това няма да се хранят с изкуствените храни, а само ние!

на машините, в които го отглеждат, води се екологично !

Човешкия индивид показва , че е най страшното същество на планетата. Дано Бог си каже думата, преди освен насекоми обява, че най правилно е човек да се храни с фекали и трупове,. Хора са обсебен от сатаната. Страшно е.

Поляците нема да ги мислим, може насекоми а може и лайна да ядът щото са говнари

Паста с катък и панирани хапки със сирена, тия насекоми никога няма да ги кусна, ако ще да умра от глад

лошото е, че доста време няма и да знаем какво слагат в сиренето, хляба, колбасите и т.н. то не че сега знаем, ама поне се надяваме да не са червеи и хлебарки.

насекомите са най голямата група животни на света! на един човек се падат 300 000 000 насекоми! живеят на всякъде, ще рече, че са заели всички ниши на планетата! летят, пълзят ходят, плуват! някой свирят, други мед събират, трети отглеждат земеделски култури! някой живеят един ден, други се появяват веднъж на десетилетие! едни дори вдигат шум с 120 децибала! в азия ги папат от столетия! 100 % протеин! в България едва ли ще се консумират, понеже няма кой да ги лови и готви

кой идиот неук ми писа минус?? бе ти на училище ходил ли си бе, и учил ли си нещо изобщо????

Насекомите са най-опасните за алергия. Заради хитина. Той не е същия като на морските безгръбначни, раците например. Пуснаха жито с висок глютен, защото е по-технологично и сега хотщрата са със хронично възпаление на червата, което ще ги отнесе в гроба след десетина години. Ще пуснат насекоми за храна и това ще предизвика още по-опасни алиргични и имунни реакции. Хората, които са се хранели с насекоми имат проблеми с рак. Не случайно в Библията не се допускат за храна. А Библията е хилядолетен опит. Изобщо, европейските политици се стараят да ни избият, това е истината.

Затова ли японците са сред най-дълго летните нации? Щото мрат като мухи? Ама си папат насекоми без да им мигне окото.

... следвани от исландците, които не близват насекоми. дори и това за японците, което си написал, не е вярно . нямат в традиционната кухня насекоми

Кое му е опасното на хитина, че явно това е нещо ново?

А в деня, в който са приели това безумие, по един немски тв.канал в най-гледаното предаване от рода на "черешката на тортата" една от домакините сервира меню с гозби от насекоми, гарнирани с цели червеи. Теория на конспирацията?

Аз скариди ямо по едно кило седмично. Не мисля да спирам!

Ще оцелеят само хлебарките и няма да има кой да ги яде.

От 2018 до март 2021 г. Балникова е програмен директор в компанията „Насекомо“. Яна Балникова беше част от екипа на Кирил Петков в Министерството на икономиката, а от няколко месеца заедно с другия бивш зам.-министър в МИ Калина Константинова се присъединиха към проекта на Кирчо и Кокорчо „Продължаваме промяната“. *

любителите на насекоми от ПП започнаха с минусите - истината боли, а, хахахах!

3 април 2022 Кръстовището на бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Стар лозенски път“ беше затворено днес, след като като жители на с. Лозен блокираха подходът към магистрала „Тракия“ откъм София. Исканията на протеста са да се спре проекта на фирма „Насекомо“ за изграждане на пилотна ферма за животински протеин от ларви и насекоми, както и оставка на министъра на екологията Борислав Сандов. В рамките на парламентарния контрол на 11 март той коментира, че проблемът се преескпонира и зад протеста изглежда има интереси, свързани със строителство в района. Българският стартъп с френски собственици „Насекомо“ АД планира да изгради ферма за ларви от насекоми в бившия цех на мебелната фабрика ОРТ край Лозен. В нея ще се произвеждат протеин и масло за направата на храна за домашни любимци и почвен подобрител. Пред БНТ от компанията коментират, че са изпълнили всички съгласувателни процедури и чакат разрешения за преобразуване на старата мебелна фабрика във ферма за насекоми.

Да ни ядат кура - укрепва имунната система. Полякините още разказват на внучетата си колко е сладък и полезен.

Азиатците си ядат насекоми от столетия, нищо им няма! Но като европеец искам да има отделен щанд само за такива неща и да не се мешат с традиционната храна.

Нищо им няма ли? Че нали всички болести тръгват от там? Ковидът официално също тръгна от там? И уж пак беше, защото бяха яли някакви гадости.

Закуска - две рохко сварени мухи без крила , Обят - Виенски хлебарки със сос от бели червеи , а за Вечеря - Градински червей гурме с десерт крилцата на мухите от закуската ! За Гей сватби и празнични случаи може да има фритирани паяци и скорпиони !

Давам още идеи - поширани яйца от нощна пеперуда, гъсеници "Саганаки"

Едни вече ядоха прилепи та света още не може да се оправи,па сега какво ни чака с тия насекоми не ми се мисли.

Затова има тарикати , защото има и наивни балъци ! Тези " едни" ядат прилепи от хилядолетия , ама ти откъде ще знаеш че тази корона е лабораторна , но понеже някой ти каза че е от прилепи и ти го повтаряш като папагал !

Балъка си ти,имаш късмет ,че си оцелял.

Яз курбан са сторвам, ама тахтаби и чръви у устата си не турям!

казва се цръфь.

Червей

Тренд. Хлебарки. Дира за да изкара некой лев тотално забрави, че има аудитория и едно е да е проста, съвсем друго е да е откачена. Зимайте там кеша от Давоските фондации. Ма не живейте с илюзии, че някой ви връзва. Свърши се тая. Русия ви го натреска в трансхуманизма до сливиците.

Няма ли вече да се появи някой , да ни обясни , че узаконяването на насекоми за храна в ЕС е работа на Путин и затова той трябва да умре ?! Ето защо искат Русия да падне - Вземат и ресурсите , Америка да си живее на широко и богато , а останалите плюскат скаклци и мухи , ще се чифтосват мъжко с мъжко и женско с женско ,което означава нисък приръст , работа и робия до полуд, и и ако решат да се противопоставят- Хирошима и Нагасаки ! Изяснява ли Ви се картинката горе-долу , защо е целия този зор ?!

Ако имаше свободен достъп с превод до речите на Путята всички щяха да зацепят срещу кой се бори Русия и кой е Златният милиард. И тогава на Давоските свине щеше да им запари под опашката рязко. Войната е между сатанистите на запада и малкото останали нормални, които не искат трансхуманизъм и ЛГБТКЮ. За това тази година милиардерите в Давос ги охраняваха и военните, не само полицията.

Ако ще и нинджи да си ги охранявали, тази година в Давос категорията на гостите е най-ниската от десетилетия - големите играчи и отраканите политици се направиха на заети и не отидоха. Редовите милиардери и активисти се повъртяха, повъртяха, па се прибраха. Пропуква се заверата...

Само да попитам че съм в неведение...ядливите лайна разрешени ли са или тепърва ще започнат да ги набутват в колбасите?

Трябва да се направят повече проучвания и изследвания в сектора - Поляците ще тестват насекоми , а ние лайната ?! Ти за какво си мислиш че си ЧЛЕН ?!

Малко ли полски лайна изядохте, че искате още, бре???????????????????????????

Представям си, че сме 18 век и търся по магазините продукти, които тогава са яли кралете. Всичко останало го считам за експерименти и чета внимателно какво пише на етикета. Наскоро започнах да си заквасвам кисело мляко. Тия капути знаят, че ще преминем масово на отглеждане на храна, и за това си имат грипчета. Свински. Пилешки. Хората не са наясно. Тия дето ни управляват са сатанисти. Там се дават пари с тонове за сякви експерименти срещу нас. Като се почне от биологични и се свърши със социални. Набиват ви в главите науката като нова религия, безполовост като нова мода, оръжия за мир, изкуствен интелект като решение на проблемите ви, а вие масово сте овце и блеете в стадото. Никой не следи, че с Ковид удариха легитимността на научните процеси и пиър ривю доктрината. Имате само една сила останала в арсенала на реакция и не искате да я ползвате. Само една. Да спрете да купувате продуктите на корпорациите, които са срещу вас. Ма искала жената нещо "вкусничко", един задвратник и да прави баница. Ма искате да се чувствате важни и успели, да купите на детето последният "смартфон". Проверявате какво правят за децата си милиардерите от Силициевата, не дават достъп на децата си преди 15 към интернет и технологични зависимости. Не е майтап. Те знаят какво правят за да ви контролират. Казват ви да не притежавате нищо и да сте щастливи, а изкупуват земеделска земя и водоизточници като побъркани. От години обяснявам на приятели какво идва. Естествено съм "конспиратор". Няма значение като им покажа цитати на тия лекета дето се събират в Давос. Няма значение, като им дам научни факти и списък с инвестиции в стартъп компании и какво се разработва в хранителната и информационната индустрия. Въобще няма значение нищо. Ми хак да ви е. Нали нямате какво да криете. Са няма да имате и какво да ядете.:) Get in the podz, eat the bugz, die for the faraohs.

18 век ама към 1789 година.Имаше една интересна дата от тази година не е зле някои самозабравили се политици и оправячи на света да си я припомнят.

те и сега саламите са пълни с насекоми.Нали знаете от къде идва червения цвят? Един бръмбър от Южна Америка го сушат и го правят на прах.После го смесват с каймата и хоп червено месо.

Насекоми който не яде Той голям не ще да порасте Вкусничка хлебарка си хапни И веднага пола си смени /Детска песничка от бъдещето

От настоящето.Бъдеще няма.

никакъв начин, тия новини да не ми напомнят за великия Луи Жермен Давид дьо Фюнес дьо Галарза и неговия филм "Крилце или кълка" - 1976 г. Човекът вероятно е бил пророк. Дано помните филма, ако ли не - ето го: https://www.vbox7.com/play:39d0acc148 Още тогава видяхме какво ни чака... Айде, там храната на бъдещето беше химия, от нефт, ама все пак... Прекалено често в миналото, особено в сатирата сега явно виждаме истина... Прекалено често...

Вечеря за глупаци От върха на хранителната верига та направо на дъното - е това е за простолюдието де, ония един процент ще продължават да нагъват телешко

Тия с чартърните полети до Давос, няма да хапват скакалци, да знаеш ... Това ще е за нас, като ще почнат от децата... Както сега правят престъпления срещу човечеството, с джендър пропаганда към децата, да ги тровят химически да не минат правилно в пубертет, както сега им махат свободите и правата с маски и ограничения, така ще направят и със скакалците - което дете не ги яде - намалено поведение, не е екологично, не може да пътува и т.н. Световен икономически форум трябва да бъде ясно че е престъпна организация, както и световна здравна организация! Тия органи, фирми, корпорации са против нашата конституция!

Ха така, хвърляйте пръжолите на червеите, пък вие им яжте изпръжненията

Добре че влязохме в ЕС, та да станем равни с кокошките по закон и качество на живот

92 % ви казаха мнението си и то е НЕ !! Какво не разбрахте?

Ебати копи-пейст статията. НУЛА МИСЪЛ. Защо се създава проблем с храната? Дали не е защото точно хората налагат ограничения и малоумни изисквания? Защо ли най-богатият човек в света случааайно изкупува обработваема селскостопанска зема при положение че има проблем с храната? абе хората не са глупави, но имам чувството че още не ги е жегнало много това което им причиняват, опасявам се че ще бъде късно докато всички се събудят

Все повече се отказвам от демократичната чужбина и се ориентирам към някое планинско село с чист въздух, земя, на която да отглеждам храна за собствени нужди, кокошарник и свинарник. И евентуално 2-3 овце за млеко и млечни продукти. Ше ги еба в насекомите.

Там ще си изолиран от патогени, нали така? Даже от доктори, аптеки и медикаменти. Никой няма да те тормози с изследване на л..ната които ядеш, но ще се налага още да ореш, да сееш, да жъхеш, да мелиш и куп други дейности защото тези животни не се хранят с пеперуди, за твое съжаление.

Да не мислиш, че скакалците ще ги ловиш от поляната или червеите ще ги копаш от гробищата и помийните ями и няма да има разходи

Това могат да си въобразяват само "умно красивите" като теб! Ние сме от тъпите и грозните.

Израсъл съм на село и по балканите около карловско. Чудесно познавам вкуса на свежите, нетретирани д химикали плодове и зеленчуци, истинското месо, домашните яйца и млечни продукти. Едно малко, семейно стопанство, не отнема чак толкова време и труд, но дава чувството на задоволство, когато сам отглеждаш по-голямата част от храната си.

Това е супер, ама имам един въпрос! Докато работиш, за да изкараш част от храната си, ще имаш ли време да ходиш на работа, за да изкараш пари за другата част от храната си, а и за нехранителните стоки?

Много прилича на живот в концлагер

Слагайте си слънчеви панели, яжте щурци, карайте с биодизел и си сменете пола два три пъти за да вземете медал в атлетиката, И накрая за да работите нещо - правете партия на промяната и взимайте грантове за да спирате лифтовете, като броите лалугерите! Светло бъдеще!

2019 г. Ли изяде прилепа - зандан, експерименталки и терор 2-3 г. 2024 г. Ханс ще хапне щуреца - зандан, експерименталки и терор 2-3 г. 2030 г. - ту би континюед.

Ако го забранят мясото, прайвам си един чатал, зимам една гумена ръкавица за ластика и кожа от един стар пътък за мишин и ги лепвам врабчетата и гугутките по улиците. Камъни колко щеш, пък и стари гайки шъ съ найдат. А пък на ПП и ДБ ще им хортувам, че лапам мухи по улиците и така се изхранвам, да не си помислят, че не съм зелен и евроскептик. Яз и тайно на дънна риби от Марица ще фатам ама тахтаби и червеи у устата си не турям.

Само маймунска шарка за вас!

Глобете ги тия учени и ги затворете в затвора да поумнеят ! Не може да се противиш на евроатлантическото робство ойй ценности . И слава Клаус Шваб , като гушне букета , слава Харари.

На север или на юг виреят по-добре скакалците? Съгласни ли сте около вас да има ферма на скакалци, а за мухи, а за червеи? С какво ще храните скакалците във фермата? Ще удържители насекомите да не се разпространят извън фермата от фермата? Виждали ли сте как се размножават скакалци и мужи в летните жеги в българско?

Няма мърдане- далаверата е за много кинти и ще ни принудят да ги ядем, както в горивото сипват задължителна биосъставка! Това ще е отново принудителна консумация за да печели някой, който се е подготвил вече и е вкарал бая пари за да произведе тези хлебарки.

Така е, но не е само това. Тази обща закономерност за избиване на хората с ГМО, въздушни пръскалки и т.н. не е свързана само с печалби. Теорията на конспирацията започва да се реализира на живо!

Ви проста.Прилепи насекоми.Яжте нормална храна БЕ ПЛЕМЕ шбано

Ама разбира се, как не се сетих по-рано!?...Абе за всичко е виновен ЕС...какво ядете, но най-вече какво сер.ете......Ех, колко си беше хубаво като пуснеха кремвиши за 1 май . Е, не на всеки, но пък следващия път ни бяха още по сладки.

имаше пушени прасенца на корем, и истинско филе, а не като сега лепено с нишесте, и свинско роле, и кайзер, именно кайзер е на пастърма оваляна в подправки-)

Затова ли кютайчетата са с дръпнати очи и освен ориз друго са некадърни да правят, ако не вземат лиценз !? :):):)

Много работи правят китайчетата, ама ти не можеш да си ги позволиш, затова купуваш бракуваната им стока на много ниска цена.

Откак Васко Жабата стана световен топ хит нищо вече не може да ме учуди,може даже да отворят супер скъпи бутикови ресторанти само за насекоми, а в сутрешните блокове по телевизиите да отделят по един час само за специалитети с домашно приготвени хлебарки гарнирани с прасно размазани мухи. Навремето като гледах филма Идиокрация мислех ,че това е с жанр фантастика ,а то какво се оказа

Светът не върви на добре....

ако са ставали за ядене, да сме ги прояли... Сега Вече сме безполови, педофилията и наркоманията е узаконена, ядящи насекоми и ползващи имагинерни пари!?! това вече не човек а нешо друго, което явно се създава дългосрочно по подобие на някой не от тази планета... така ги виждам нещата. Сещам се, че едни рептили обичат насекоми, понякога са безполови обичат да им е топло, за глобалното затопляне говоря...

Интересен тип си! Чел си за прозореца Овертън, мисълта ти е добра, ама защо не си учил граматика и не ползваш главни букви?

Е стига де , Кики и Дани Лорер ми обещаха ПРОМЯНА, ама не мислех че това се изразява в смяната на пържолата за с чипс от хлебарка

Хората са ти казали " промяна " и по своята същност си е такава ! Сега , това че ти под промяна разбираш вместо една пържола - две с гарнитура от три кебапчета и две кюфтета си е твой проблем ?! Докато спиш и вярваш сляпо на всяко обещание , и когато се събудиш и в чинията ти се търкаля една хлебарка , ще разбереш какво точно са имали предвид !