Коментари - USB ”презерватив” пази от вируси | IT.dir.bg
назад

USB ”презерватив” пази от вируси

Експерти по компютърна сигурност създадоха "презерватив" за USB, който предпазва от вируси.

Обратно в новината

Коментари - USB ”презерватив” пази от вируси | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не прилича толкова на презерватив, колкото на групово изпълнение от тип "влакче".

днес полупроводници , утре другари , цели проводници, ха ха ха

Мамка им икопелета... дано не го прочете колежката, че си зарежда телефона на моя комп и следа нощния живот в цяла софия :-)

Такава джаджа си направих преди 2 години. Идеята беше да не се вижда телефона като се включи към компютър, а само да се зарежда.

Продавай!

Очаква се да произведат и USB гащи, за секс пред компа.

Забравиха да пуснат в новината, че при опит за проникване псува на майка!!!!

Този "презерватив" за еднократна употреба ли е?

кОментара МИ е много по-добър от кОментара ТИ

Колеги, всичките Ви коментари са верни.

Че аз от поне 5 години имам кабел, чрез който може само да си заредя телефона и неможе да служи за обмяна на данни? При това кабелът е китайски и струваше по спомен 2 лева .

набутал си се. струват 90 стотинки включително транспорта, митото, ддс и печалба на търговеца :) Новината е ..... жалка

Баце, ти ме подсети! Имам една USB зареждачка с разглобяем кабел. Премерих й кабела, и верно, средните два извода са глухи!

На три резистора им се викало "малък чип" това не струва и левче

А ти сети ли се да го измислиш и да го организираш като производство ! Ей това кисело грозде - все другите го ядат!

Сетил се е, ако не той някой друг, защото можеш да си сигурен че тоя дето го е "организирал като производство" не е същият дето се е сетил. 100% гаранция!

Ах тези лоши хакери,дето постоянно заразяват и теглят информация! Само едно не мога да разбера:защо никой не ми заразява и тегли от мен без мое знание? /Не ползвам антивирусна от години/. Изводът е един: От калпаво предмониторно устройство спасение няма! /може би само чип в главата/

Изтеглил ли си поне една книга или програма от интернет или само гледаш картинки?

От 30+ години се занимавам със софтуер професионално...За неизвестни програми си имам виртуално PC. За пощата НЕ ползвам услугите на МС$ (outlook) а гръмотевицата..Писмата ми не се отварят автоматично /не ме мързи да кликна веднъж/. не влизам в сайтове като на фейсбоклука например. и т.н. Порното отдавна го загърбих де...

Не може да си представиш дори колко много са "изтеглили" от теб, а още повече колко ти доброволно си им пратил!

Скайпа е една от програмите,дето всичко минава през сървърите на МС$ /защо ли?/. Преди да го осерат тея от МС$, трафика минаваше по най-пряката линия между двете връзки..тествал съм го с трасиане под ДОС с NETSTAT.. Сега нема такова нещо. Значи е доброволно дадена информация. Ония отттатъка я сканират за някоя дума... Ама те са ДОБРИ! Не са хакери, нали? А тези от google търсачката, а тея от "социалните" мрежи?

Абе и аз не ползвам антивирусна, ама само когато съм под линукс, както в момента. На всички Win машини, за които ми се е налагало да се грижа първата ми работа е била да проверя дали имат и дали им работи нормално антивирусната. Че каквито случаи има - няма да ми стигне мястото. Праснах ти минуса по инерция, защото те помислих за някой от ония пишман-специалисти, дето карат на XP без антивирусна, защото са много големи разбирачи. :))))

На МОЯ комп не ползвам антивирусна. На тея дето инсталирам на клиенти - това ми е първата работа. И я настройвам да не пита дали да трие или не...И ги режа от администраторски права... Коя комп е зад рутър, дето аз съм го конфигурирал...И то не на правилото next, next, finish. не ползвам огнената стена на бозата - гола вода е... ZoneAlarm е малко досадна няколко дена докато "научи" кое да пуска и кое да не пуска...Ама после е песен... и т.н. още куп подробности, дето повечето са за форум а не за "новина" някаква...

Доказано е, че компютър с Windows може да се зарази на 30-тата минута след връзването му към интернет. Просто както си седи. Не е нужно да тегли файлове или изобщо да се браузва в мрежата. А ти що си мислиш, че ще има индикации, ако си заразен? Тва не са ти вирусите отпреди 15-на години със шарените надписи и силната музика (не. че ги няма и сега). Модерните вируси и прочее зловреден софтуер целят да са възможно най-скрити.

Доказано е че си пълен идиот

Доказали са го специЯлистите, дето са платили за документ, че знаят комп... Повечето от тея знаещи работят в държавната администрация и дават "компетентни" съвети...и чакат кога ще се пенсионират...

Е, то пък много сложно! Вземаш един USB удължител, режеш му жиците за данни (D+ и D-), които са вързани за двата средни извода на конекторите и готово.

Да се беше сетил ти пръв и да го пуснеш в масово производство.

Тъжното е че и да се беше сетил да го пусне никой нямаше да купува, защото не го е казал примерно Бил Гейтс или някои "признат спец". Толкова за "свободния бизнес".

А кой е казал, че искам да печеля точно от това? Просто го казвам, за да не се заблуждават технически необразованите хора, че кой знае какво велико нещо се е случило. Някой печели ли от Линукса, или поне по начин, по който ти мислиш?

Да, ама кабела ти тогава ще става само за зареждане... А в този слуачай не се губи функцията му за трансфер на данни между 2-те устройства. Ооздрави.

Освен това, тоя балък щеше да пусне "safe charge cable" за 50 цента, а хората са пуснали smart, inovative, cool, swag мегахипертурбо велик кабел за 10 долара ( 2 месеца след това ябълките, ще извадят същия за 100-200 долара).

много си прав за ябyлките. един приятел си турсеше някакув преходник за епул и като му казаха 45 евро го заболя главата. така де, нали все пак е "великата" нахапана ябулка!

Понякога лекарството е по-опасно от самото заболяване, което трябва да лекува.

В днешно време думата "понякога" трябва да се замени с "почти винаги".

Не разбирам какво общо има това принципно философско изказване с разговора за конкретно електрическо устройство, което най-вероятно просто окъсява D+ и D- на USB кабела...? :)

За този скапан Windows какво ли не измислиха да го вардят и пак 99% от компютрите са си заразени я с някой червей, я с някой вирус. Няма такъв рахат, откакто го разкарах.

В случая изобщо не става въпрос за каквато и да е ОС!

Просто хейтърче си ти, Бат Васко. Тука иде реч за безплатните обществени зареждачки на телефони/таблети, а при тях дяла на Бозата е 1-2%.