Коментари - Какво знаем за руския Град 40 | IT.dir.bg
назад

Какво знаем за руския Град 40

Град 40 или Озьорск е град от затворен тип в Русия. Той е родното място на съветската ядрена програма и е едно от най-радиоактивните места на Земята.

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за руския Град 40 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

снимка 10 много ме изкефи. леко зловеща, но прекрасна. пък по темата "науката си взима жертви". просто този дял на науката си е опасен. за справка вижте пионерите на този дял във физиката - семейство Кюри от какво са умрели и двамата. всяка държава разработвала въпросния раздел има такива месности.

A щатските градове 88 и 42 ? А френските 33 и 69 ? Китайските 1356 и 2145 ?

Да, 2/3 от статията е истина, а 1/3 е Пропаганда - "антиагресивна". И в ФАЩ има затворени области и градове. Ако в Русия нямаше градове от затворен тип, сега и Нея нямаше да Я има, вервайте ми. Там се "раждат" и изпитват технологии и материали за които други, по-късно получават Нобелови награди, но Родината е над всичко.

Колко жалко че българофобите руснаци ни освободиха през 1878. Сега щяхме да ходиме на дискотека около минаретата да слушаме от огромни тонколони ходжите . Много долни хора са това руснаците . Можехме още половин хилядолетие да се наслаждаваме на турска култура

Ти нищо не си загубил - и сега се наслаждаваш на турската култура, защото обичаш чаламбата.

Българофоб си ти - ако имаш комплекси за малоценност и не вярваш че сами бихме могли да се освободим, макар и малко по-късно. Роден си да лъскаш чужди ботуши.

Ние, русснаците, след като се разпадна СССР изпиваме срахотна носталгия към тези порядки, основна мечта ни е да ни поканя в затворен град и да ни оградят с ограда. За да ядем банани и пием боярищник и да творим наука и бомби. Със снимка на сената на най-великия президент - Путин!

с тоя фейк ник показваш единствено собствения си умствен недоимък

А какво знаем за "Лоурънс Ливърмор"? Знаем че американската ядрена програма е с размери и вреда не по-малка от руската. Знаем че благодарение на тези две атомни програми са измрели незнаен брой хора. Знаем също обаче че САЩ СА ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА УПОТРЕБИЛА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ. Та дотук с пошлите опити за манипулации. И двете държави са си заслужили да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството, но едните сега се представят за светци.

Ей това руските слуги сте най-нископълзящата пасмина на света бе. Да не спомене някой господаря ви без всичките му префикси за величие и подобни и сте вече в пяна. Лорънс Ливърмор е доста секретно нещо, не знам правили ли са бомби там но ядрени изследвания са правили и правят очевидно. Бомбите дето са ги употребили май в Оук Ридж са ги правили. Ханфорд съм го срещал да се споменава в контекста на атомни бомби (не че дори го знам къде е , никога не съм се интересувал). Като пуснат подобна статия за тия места всички знаем как ще гракнете, няма по-жалко нещо от кучета лаещи иззад оградата за да впечатлят господаря си за кокал.

А твоята реакция каква е! Същата!

Айде робофили, който от вас се искъпе в това кристално езерце, ще ду дадат да цунка Путин по гъза. Редете се на опашка. :)

Тук другарят редактор, вместо да погледне правописния речник преди да пише и да научи, че е правилно да се пише "доскоро", а не неграмотното "до скоро", ни съобщава колко е лоша Русия и руската радиоактивност, без да си дава сметка, че в ерата на интернет няма кого да излъже, тъй като инстините са достъпни за всеки от нас и е лесно да научим, че в днешно време Озёрск си е един нормален, дори университетски град. Предвид неграмотността на т.нар. "редактор" логичният за мен извод относно критериите за подбора на редакторския екип не ще да е грамотността, а само и единствено качеството да се оплюва Русия. В действителност и за голямо съжаление, в днешно време от радиация може да пострада всеки, но когато това нещастие се използва за пропагандна война, то е величайша наглост и безочие. И ако направим паралел между гадната, но гордо изправена Русия и позорно наведената пред САЩ Япония, може да се окаже, че не само руската радиоактивност е лоша: "Почти 32 млн. японци са изложени на радиоактивност" е заглавието на публикация в Женевска трибуна ("Près de 32 millions de Japonais exposés à la radioactivité", Tribune de Genève).

... а само и единствено качеството да се оплюва Русия. Реален казус, случил се в София преди разказан преди 20тина минути на съпруга ми- група руснаци си наемат такси. В таксито пътуват 2ма от тях- мъж и жена. Разбира се- доволно пияни. В един момент рускинята казва на шофьора- отиди и открадни за мен ейй това цвете, а аз ще ти дам 2 лева. Той я попитал- защо? А тя му казала- защото вие, българите, сте наши слуги. Познайте от 3 пъти какво се е случило на руснаците- не по-малко от шутове и ритници. При това става въпрос за шофьор- българин, а не меринджей, здрав, прав българин. Това са твоите руснаци в отношението си към нас- българите, в собствената ни столица- София!

Разбра ли, товарищ, какво е реалното отношение на твоите руснаци към нас, българите? Пак шофьорът е излязъл добър човек, защото за тази гавра не ги е убил....Ние, българите, търпим твърде много всички руски гаври, но се пазете от времето, когато ще ни писне, защото берсерките не са нищо пред разярен и изпаднал в амок от ярост българин! Това не е офлайн смешка, а част от РЕАЛНОСТТА в София и познайте дали на нас, българите, ни харесват такива гаври с достойнството ни...

Ник dp ( нерегистриран ), моля, приемете искрените ми адмирации- справяте се с руските тролове със спокойствие и финес, за които може само благородно да Ви се завижда! Искрено подкрепям Вашите коментари, особено в гореописаната посока. Както се вижда, разговорите текат приятно до момента, до който не се намеси поне един от тях и не се опита да прогони останалите коментатори. Този път обаче поне един от тях си получи заслуженото от Вас. Още веднъж- браво на Вас!

Мерси за оценката, добре е човек да знае, че и други смятат, че не харчи бадева времето си в обществено полезна дейност. А руските тролове ще има да си грачат още но не за дълго, хората в голяма степен добиха имунитет срещу напъните им вече.

кравария и русия са най-голямото недоразумение в историята на човечеството!

Този пост е написан към автора - Стоян Гогов. Гогов, и щатите и СССР имат по над 1200 атомни взрива, повечето надземни и повечето на полигони. Количеството образувани изотопи при взривовете МНОГОКРАТНО надминава изпуснатите радиоактивни облаци, от Чернобил например. Обаче за това не се пише - военна информация. Истината е, че заради Франция, Великобритания, Индия, Пакистан, САЩ и СССР, на Земята има няколко района с огромна радиоактивност. А не само в Град 40.

Глупости са, че нямало информация за тестовете през 50-те. Има разбира се, и всеки който мери ниски нива вижда 137Cs и от него време (30-ина години полуразпад). Лесно е и да се види дали е от тогава или по-нов 137Cs по количеството му спрямо 134Cs. Тоа, че руските слуги искате всеки ден да гледате брадата не Ленин и по цял ден да гърмят съветски маршове по всички медии си е ваш проблем - и е разрешим, имате и видео да гледате каквото си искате и аудио да слушате каквото си искате, разкарайте се и не пречете на тия, дето си имат работа.

Нещо си нервен, соросопитек? Да не е щото Най- важния ви съюзник - Турция - ви БИ шута в задниците и в момента квичите от ярост??

Значи пак да кажа. Радиацията е много чисто нещо, бързи частици и мощни лъчи от които тъканите и месото дегенерират.а в тая локва са изсипали някаква химия мяза на калиев перманганат.

Тия буквално са в Зоната... :)

Едва ли им е зле. На такова място сигурно е пълно с измервателна апаратура така че знаят къде да не ходят ако има такива места. Страхът от "радиация" е жестоко преекспониран сред масовата публика от враговете на атомната енергетика, предполагам с помощ от разните индустрии с петрол, въглища и т.н. За да живее човек в такъв град откъсването от обществения живот трябва да не му е проблем, а по съветско време това ще да е било дори желано от много хора.

Пичовете са готови за заселване на Марс, държат на радиация:)

Публикация във френския Агора вокс под заглавие "Истинските цифри за ГУЛАГ срещу антикомунистическата пропаганда: историческите факти" ("Vrais chiffres du Goulag vs propagande anticommuniste : les faits historiques", mardi 14 novembre 2017, AgoraVox). Който не иска да го лъжат, да чете повечко и да мисли!

Пълни глупости! Това да се отрече гладомора в Украйна, си е абсолютна тъпотия, защото В РУСКИЯ ДЪРЖАВЕН АРХИВ се пазят оригинални снимки на украинци, падащи от глад по украинските улици! За разлика от някакви журналистически умозаключения, неподкрепени с елементарни факти- оригинални документи, чиято автентичност не подлежи на съмнение и е научно доказана; ориигинални снимки и т.н.

Гладът е бил не само в Украйна, а и не само в СССР! Твърдението, че е организиран нарочно е лишено от всякаква логика!

А някакво обяснение - защо в най- плодородната земя на СССР са умирали от глад???

Това с бананите може да опише целия комуноиден просперитет. Банани баце, целогодишно... Рай за тъпия комуноид.

Е кво, и в София пускаха - няколко дни преди нова година..... В показния магазин на Раковска и Стефан Караджа за малко по-дълго. Май беше единственият "показен магазин" за София ама знам ли, показни магазини, банани и телени огради по границата с наклон навътре, какъв рай, LOL. И шибаните руски тролове продължават да се напъват като че и те не живеят сто пъти по-добре днес отколкото са живели тогава.

Абе какво всъщност е имало в тези магазини? Живял съм по онова време, но в провинцията нямаше подобни екстри. Пък и тогава съм бил келеш училище...

Предполагам питаш за показния магазин който споменах, тоя на Раковски и Ст. Караджа. Не знам имало ли е въобще други такива. Имаше чат-пат разни плодове дето ги нямаше по другите плод-зеленчуци, по-свестни, малко по-скъпо трябва да е било - нямаше особени опашки (а аз отказвах на майка ми да пазарувам на опашка в плод-зеленчук, открай време съм не особено търпелив а тия траеха вечно, три баби можеха да пазаруват половин час и нагоре). Но какви чушки/дръжки баш съм пазарувал когато са ме пращали не помня де, то аз не помня миналата седмица какво съм пазарувал като ме е пратила жената в Метро....

loyola

Бананите бяха основна опорна точка при присъединяването на ГДР към ФРГ! Като им обменяха марките на границата сумта беше за едно кило банани.

Напоследък стана много модно всички русофили да реват в един глас за загубеният български социалистически рай до 1989г. Предлагам им хич да не се маят, а на секундата да си купят еднопосочен билет и масово да увеличат населението на Г40:) Руснаците също ще са доволни от новото попълнение лабораторни плъхчета, защото така няма да се хаби руското население на русия:)

Понеже съм дърт, съм имал шанса да вляза в такъв "затворен" град. Там дори градският транспорт беше безплатен. А хората си живееха най-нормално, с добри за техните стандарти заплати и плащаха за бензин, ток, вода, газ и парно някакви смешни копейки. Почти бяха влезли в комунизма.

А аз ти се чудя само на едно- защо не си останал в този чуден земен руски комунистически рай? Не ти ли хрумва, че за да ти даде такива привилегии една държава, де факто реално ти взема част от живота- т.е. ти съкращава години живот, отредени ти от съдбата, и привилегиите са елементарна част от това, което получаваш насреща за БУКВАЛНО ПРОДАДЕНИТЕ СИ ГОДИНИ ЖИВОТ НА РУСКАТА РАДИАЦИЯ?

Защото имат лошо пиянство. Като изпият по една шише водка, непременно се дърварят!

Мда, ама всички се знаят. Няма как да си хванеш любовница, защото ще те усетят веднага. Избора на жени е ограничен и по-готините са за партийците.

Не си запознат! Най-готините са за отличниците!

"ултравиолетов отблясък" - ха-ха!!! Някой да е виждал ултравиолетов цвят?

Естествено- намери си модерните цветове за пролет- лято 2018 г. по пантон в нета, и ще видиш лилав цвят с ултравиолетов оттенък! Имам вече 5 зимни и летни рокли точно в този цвят:) Друг е въпросът дали ЧОВЕШКОТО ОКО УЛАВЯ УЛТРАВИОЛЕТОВИТЕ ЛЪЧИ. Из уики ... Наименованието им идва от факта, че тази част от спектъра включва честотите, непосредствено след тези, идентифицирани от хората като виолетов цвят. Както личи от името, те са невидими за човешкото око....

Само за протокола. Харесвам умни жени с рокли...

Бе тия там виждат. От толкова много радиация, виждат и в ултравиолетовия спектър. :)

Няма запетая тука "... и подслонява, работещите в ...". А Русия с малка буква сам си я намери.

Леле- мале- всичкото руски матросовци са строени на амбразурата да увещават българските коментатори, че ....нямало опасна за човешкия живот радиация във въпросното руско градче! Такъв дебилизъм не е присъщ на българите- той е руски патент. Не е случаен и факта, че там са избрали да живеят предимно руснаци- то други чак толкова заблудени хора не могат да се намерят даже и сред папуасите от Нова Гвинея или сред най- старите амазонски племена...

С фотошоп и банани ---всичко се постига.

Савецката радияция е най-полезна. Руската тоже.

Тук примерно поне 2 от снимките изглеждат дооцветени. Иначе червено е небето когато е мръсен въздуха при залез на Слънцето особено. Такъв тип затворен град имало в Китай, наречен 404. Твърди се, че ненамерените страници в интернет са с код 404, за да се измайтапят с китайците, за ненамираемият град. ;) Открит през сателити. САЩ също в началото са гърмели на собствена територия, без предпазни средства, а после основно на Маршаловите острови. Не случайно местното население се опитва да ги съди. Не е ясно и какво е на остров Нова Земя, където СССР тества Цар Бомба през 1961г., взривявайки я на 4 километра над повърхността, но пък само огненото кълбо било с радиус 4.6км. или диаметър 9.2км. И добре че са махнали урановата обвивка, с което са намалили силата в пъти. Все пак с уреди като за земетресения е обиколила ударната вълна 3 пъти Земята. Някъде от тогава са почнали да говорят за огръничаване на ядрените оръжия, че вече било прекалено опасно. Онази била с 58.5 мегатона тротилов еквивалент. Не че сега нямат руснаците торпедо със 100 мегатона тротилов еквивалент - Статус-6. САЩ май са тествали до 15 мегатона тротилов еквивалент. Обаче Цар Бомба е била водородна и не се взривява на повърхността, което я прави по-малко радиоактивна. Врива по измервания са счели американците за много чист и тогава е по-малко радиоактивен. На първата бомба над Хирушима май се взривява едва около 1% от предвиденото вещество. Вече и ядрените глави (и новите слайдери при руснаците) ги правят с по-малка мощ, но ракетите да носят много от тях. Ефективността на много малки е много по-добра от на една голяма.

Какви глупости се пишат само...града си има нормален радиационен фон. Същите платени простотии могат да се пишат и за Козлодуй и Нови Хан. 4 години работих точно до хранилището на радиоактивни отпадъци. Говоря за метри, а не километри. Много е преекспонирана тая тема с радиацията.

Тцъ, тцъ, тцъ- препоръчвам на мацките да те доближавам само с гайгер мюлеров брояч, щото няма нищо общо радиационният фон около Козлодуй, с радиационния фон в това руско градче! Абе, показват се снимки с отчетени много високи стойности на радиактивността, и вие ПАК пишете абсолютни глупости! Ама така е то- РУСКО СЪВЕТСКАТА РАДИАЦИЯ- НАЙ- ДОБРАТА, МИРНА И ЧОВЕКОЛЮБИВА РАДИАЦИЯ В СВЕТА, нали?:):):)

Няма как да измеря радиацията в този руски град за да проверя дали написаното е вярно, но знам, че е правилно да се пише "доскоро", а не неграмотното "до скоро", което всеки, дори и т.нар. "редактор" би могъл да провери в Многотомния Речник на българския език!

Не съм имала честта да прочета от корица до корица "Многотомен речник на българския език" ("многотомниЯ" се пише с малко "м"), но в училище съм си учила уроците и знам, че се пише "до скоро", "от къде" и т.н. Думи като "доскоро" неотдавна влязоха в българския език и е донякъде приемливо да ги изписваме слято, когато ги използваме като наречие - т.е., в този текст и "доскоро", и по-правилното "до скоро" могат да се използват. Seeyousoon - "доскоро" виждане :)

Цитирам точно заглавието, както е на сайта на Института за българския език и затова, с копи-пейст е с главна буква. Позволявам си да споделя, че не е необходимо да четете речниците "от корица до корица", а да ги ползвате за знания и грамотност!

https://link изглежда хубав град

Това,"градчета от затворен тип" много ми прилича на "клетъчно" отглежданите кокошки.

но за да са щастливи ги облъчват не с Моцарт, ами с комунизъм ..

Да, може да си прав за клетъчното отглеждане , но представи си, че кокошките живеят свободно т.е. демократично и по цял ден ги кълват по главите разни мутро петли и не ги оставят на мира да си снасят яйцето. Сещаш ли се на какво заприличва цялата работа.....

Толкова години работят, а техниката на безопасност явно не може да е в пълна степен ефективна. Или развитието им е на ниско ниво, или знанията им не са достатъчни, за да се опазят, или някой съзнателно ги жертва, за да се създаде нещо ново и полезно. Така или иначе тези хора са обречени да живеят важни, значими, умни и в същото време да не знаят че има друг живот, който е много по- напреднал от тях. Иначе казано затворената система на Г40 потвърждава историята на изоставането на затворения Китай. Така или иначе наскоро се е случило нещо много значимо , за да прескочи Урал и Русия, за да стигне до Франция при толкова постоянни източни ветрове. а руснаци, българи, румънци, мълчат като убийци над заклана жертва.

Ватенките са специалисти по самоизтребление... икзползват всичко: водка, боярьйшник, радиация, стрелят по своите по разни учения, медицината им е на такова лошо ниво, че им гарантира бързо преселване в отвъдният свят. И всичко това е добре за това зомбирано, диво азиатско племе.

Духай супата бе гламар! Близо са, и пак ще дойдат! Неотменимо е и никой не може да ги спре! И тогава-всекиму заслуженото!

Кому се заканваш? На българите ли?

Значи 'истинските българи' били тези дето само се крият по дупките и разчитат на чужда държава за да изпълзят на светло и започнат да раздават правосъдие? 'Достойно' и по русофилски.

Много хубаво ги отглеждат в тези затворени градчета,всичко си имат освен улично осветление,щото нощем те самите светят.

Браво бе, това ли успя да измислиш? На това му се вика кадърен трол! То сигурно американците, занимаващи се с ядрени технологии светят по-малко...

Просто 'злите империалисти' винаги са ценили човешкия живот и здраве много повече в сравнение с 'високодуховните' от Изток..

Американците какво общо имат с руските светещи градчета?

Ето го новият рай за крайните русофили. Кат не им харесва Европата и други, могат да подадат молба да станат граждани на град 40. Там е истински рай...има всичко. Е, може детето ти да се роди с 2 или 3 глави ама са кво от тва!

Чудесия са заклетите демократи. Висок стандард, само да папат и да ........ ! Мънички сладки розовобузести дечица, ненаучени на труд, фльорци на високи токчета и бомбета с тънки бръснати краченца и вратовръзчици... Виждам, виждам времето, в което едни други, по-груби и по силни им взимат всичко, което те така и така не заслужават...

Аз харесвам розовобузести дечица и фльорци на високи токчета. Ама ти от коя ОФ организация изпълзя?

Щатите са изпуснали от самолетите си поне 4 ядрени бомби.2 от тях така и не ги намериха. Мисля че е било през 70-те някъде над Средиземно море. Добре че нито една от тях не е гръмнала.

И к`во общо има това с Град 40?

Не, хич нама! Щатите такива работи не правят! На тях ядрените бомби им ги носят Дядо коледа и елена Рудолф!

Паломарес. Извадиха ги отдавна. Един рибар стана богат като насочи търсачите.

А ти откъде знаеш? Знам, знам. Защото те самите го казват и признават. Само дето руснаците са изпуснали стотици, ама не знаеш, щото те няма да кажат и да си признаят. Та логиката ти е като на идиота, щом не знам, значи няма.

Това, което не ми харесва в руското мислене е, че ако признаеш за грешка това те прави слаб. Интересното е, че иначе се правят на православни християни, а най-важната част от християнството е покаянието и прошката. СССР е виновен, че е допуснал радиокативно замърсяване. Ама те дори за Чернобил не се извиниха въпреки, че там в крайна сметка се изясни, че става въпрос за КРЕТЕНИ, които са предизвикали УМИШЛЕНО инцидента за да си правят експеримент дали ще издържи. Не съм русофоб в никакъв случай , но не съм и русофил - навсякъде има хора, които ще ми допаднат и навсякъде има хора, които да не ми допадат. В Русия на власт обикновено са хора , които не ми допадат ама изобщо - мижитурки, които нямат смелостта да поемат отговорност като се помолят за прошка

Имах една учителка по счетоводство. Много от счетоводството не съм запомнил но е запомних нея. Когато трябваше да ни провери домашното, все имаше такива които не го бяха направили. Всичките имаха някакво извинение което най често завършваше с "извинявайте Госпожо". Един ден на нея и писна и написа на дъската "Извинявай, не означава НИЩО". Тези думи се гравираха в памета ми. Години след това когато живеех и работех в Англия и Швейцария, често ме дарзнеше навика на местните аборигени да се извиняват....за щяло и нещяло. С времето разбрах че те "извинявай" го нямат за нищо..правят каквото си искат...и ако ги хванат, винаги викат "Извинявай". Дори англичаните имат поговорка "По добре да се извиниш, от колкото да поискаш разрешение..може да не ти го дадат" Постепено започнах да виждам това и вев външната им политика...направили нещо си някъде си което е предизвикало жертви и след това викат "Извинявай"...и така до следващият път. Научих се да ненавиждам тази дума защото пред очите ми тя си изгуби стойноста. Сега мисля че е по добре да не се извиниш, от колкото допълнително да обидиш потърпевшите с поредното фалшиво "извинявай"!

Като Сталин - избиваш 60 милиона и...

Интересно е, че си отишъл там, а не в Русия. Когато се извиняват там обикновено това се изразява във фнансова компенсация, така че пак послъгваш.

дайте статията на някой сирийски вестник и сайт, току виж някой да тръгне натам ..

"Градчета от затворен тип"???! И "Архипелага ГУЛАК" беше от "затворен тип". Целият "Социалистически лагер" беше от "затворен тип". "Я такой другой стране не знаю,где так вольна дышит человек" - каква ирония...

Жить стало лучше, жить стало веселей... Както каза другаря Сталин.

Може да се пишеш "Свободен", но си проЗД! ГУЛАГ се пише с "Г" бе, дебил! Обаче нали не е писано във "Винету", откъде да знаеш! И защо трябва да знаем за Град 40? Дали по света знаят за град Каспичан, например? И знаят ли, че в Хасково години наред демокрация пият варовита вода с манган и уран?

Щото ат Каспичан се чакат големи радиоактивни облаци. Не бе, изобщо не си тъп...;)))

Сега живееш в "отворен тип" -- можеш да се слагат плочки в Париж :))

Парадокса на такива като тебе е че могат да го кажат това на руски но ако те питам да го кажеш на западен език, съм готов на бас да се хвана че няма да можеш да го направиш.

Прекрасно градче! Ако наистина имаше проблеми със замърсяването, щеше да е запуснато като Чернобил. София да не би да е по-чиста. А отгоре на това селяндурите събрани в нея ти късат нервите през пет минути или метра по избор. Живеят си хората спокойно, осигурено. Какво повече им трябва.

Да, така е. Аз сега отивам в руското консулство да поискам виза - направо ще се преместя там. Бях решил в КНДР, ама сега...благодаря и на теб, че така мъдро разсъждаваш.

Не, негритянино-стой си тука и си къркай колата... Хиляди неща те тровят на местна почва, съвсем законно ама ти не скимтиш! И няма да попиташ как живеят хората в района на атола Бикини! То няма и кой да ти каже...

ЧЕ ИДВА ЕДИН МОМЕНТ, КОГАТО ВСЕКИ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА КАК И ЗАЩО ЖИВЯХ?! КОЛКОТО И ДА СИ ГЛУПАВ, ВСЕ ТРЯБВА ДА СИ СЕ ЗАМИСЛИЛ. ПОНЕ МАЛКИЧКО..

"небето над Озьорск придобива странен ултравиолетов отблясък" Това е направо гениална мисъл! "Компетентни" журналисти или неграмотни драскачи?

Кое не ти харесва? Кое е неграмотното тук? И кое некомпетентното?

Виждал ли си ултравиолетови лъчи?

Градчето е супер, както се вижда от снимките! Може би има повишена радиация (или е имало някога), но тази радиация явно не е опасна за хората. Там живеят хора с високо образование, предимно ядрени физици, химици, достатъчно компетентентни за знаят, че при опасност трябва да се махат. Та там живеят вече десето поколение и никой не е пострадал от радиация. Жителство за такъв тип градове се получава доста трудно и то само от учени с особени постижения. Дописката е крайно идиотска, като пробутва една формена глупост, че там хората се облъчват заради пари и други блага!

Едно поколение е прието да се смята, че е 25 години. Десет поколения = 250 години. Ама чак до тавана се изхвърли за да се мъчиш да изкривиш истината...

Твойте сметки са много криви!

руската радиация е полезна

За руснаците. А за да е полезна за теб, би трябвало да имаш и ти своя.

имаме си подарък от братушките чернбилская

Мария Склодовска Кюри носеше ампула с радий на гърдите си, като талисман! Значи разнасянето на радиоактивни елементи започва още от началото на миналия век.От Франция!

Правилно! СССР какво замърсява - нищо! А пък тая разнася радиоактивни материали по целия свят!

точно това ни се предлага и на нас. Предлагат ни евентуално нашите внуци след 40 години да плащат с 4 стинки по евтин киловат ток. Ама ако гръмне самовара и България стане ядрена пустиня дали на внуците ще им е до тия 4 стинки разлика???

Защо ни занимават с тази дива азиатска държава. Тия пияници живеят скотски и са готови да повлечат със себе си целия свят. Но тук има бивши доносници-роби на някогашните велможи, които са готови с цената на всичко да ги защитатват, дори с цената на здравето на децата си...справка ЧЕРНОБИЛ. А някогашните им господари отдавна се радват на луксозен живот на Запад, най-вече в САЩ. ГЛУПАЦИ И ИДИОТИ.....Това са днешните роби на Путинова Русия....На някои като Волгин им превеждат пари, но не рубли, а най-вероятно долари, други са прости и го карат без пари....

Оскотялият и деградирал вече напълно Ганьо разбира се, че има достатъчно простотия и наглост за да избълва подобни въпиещи глупости! Ти збуньо на руснаците не можеш им стипиш и на малкото пръстче, камо ли да се одрискваш за развитието на водещи в света технологии! Цървул снизан!!!

Още 2-3г. и такива селски цървули като теб ще са при създателя си та квичете руски подлоги а работещите трябва да дадат 10 милиарда за вашите пенсии,че да храчите по-добре.......чашата на търпението вече прелива и скоро ще си получите "премията"!!!!

Краваристанците повличат всички към ада, БЕЗ ДА ЖИВЕЯТ СКОТСКИ. Това не ги прави по полезни ЗА ТЕБ, обаче.

И бият негрите.

Всяка ядрена сила си носи кръста. Не може "коно и лимонада" ако искаш да имаш ядрено оръжие. Американците що народ са изтровили...даже по секретно от руснаците.

В кой номер град в САЩ?

Глупако, те ядреното гориво го синтезират от задниците си!

Добре, че още не сте се сетили за Семипалатинск. Няма ли да пишете и за радиацията в американските бази за ядрени опити? Или там съвсем най-демократично са умирали. Протестиралите са обявявани за руски агенти и така,

Ами за Фукушима?

А може би в такива градове целенасочено се отглеждат хора, които с поколенията да изградят по-голяма устойчивост на радиация?

Ако се абстрахираме от емоциите и подходим по дарвиновски, това е неизбежно. Рано или късно, ядреният арсенал на Земя ше се самовзриви, тъй като отдавна е надхвърлил критичната маса. От това масовият земен гражданин няма да оцелее. и все пак, някъде, някой гражданин (съответно, гражданка), ше се окаже с вроден или придобит дефект, който, в нормални условия, може и да е вреден за човешкия организъм, но в дадения случай, ще се окаже устойчив срещу съответните условия. Така, ние няма да можем да коментираме последствията, по обясними причини, но оцелелите "по чудо", ще могат да схванат, че са нов вид популация -може би, хомо радиациус или някакво друго смешно понятие (като хомо еректус, примерно)

Мен щеше да ме е срам да напиша това.

Само истински руски патриот може да тупне източник на потенциална ядрена авария под носа на 2 милионни града - единият Екатеринбург с 1,4 млн. на 120 км, а другия - Челябинск с 1,1 млн - на 80 км.

Така е - ,,демократичното" е в други държави ( Германия , Турция ... ).

майната и на радиацията - щом има водка и бояришник !

Голямото количество алкохол бори и радиацията.

Добре че гледаме на другите в чинията, а нашата кой ще погледне? Я кажете каква храна се използва в България ами водата идваща незнайно от къде. Вече масово хората умират от рак. Ами лекарствата които внасяте от Турция и от къде ли, може и от ИДИЛ да ги докарвате, нали България им е съюзник.

Ами глада в Сомалия? Тръгнали да пишат за русия...