Ракетите, с които разполага Китай

Китайската космическа програма е най-амбициозната в света, наваксвайки десетилетия за години

Обратно в новината

Коментари - Ракетите, с които разполага Китай | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нанайси оня ракета у вашето село, къв и е двигателя анадолски ли, а чалматия ходжа и имама четат ли инструкции от контролният мюфтийския център р-тийп туркспейс сарай индъстрис за експлоатацията на "летящите" молитвени киилимчета а??? Синхронизирани ли са радио честотите с Мека рададаррадикал технолоджис??? По високо в света от минарето на село нема и от Босфоро по дълбоко нема.

Колкото и да се напъват китайците, още много време ще бъдат зад САЩ. До преди няколко години още ходеха с дочени дрехи и се кланяха на Председателя Мао, копаеха с мотики а колите бяха само държавни. То се иска натрупване на опит и технологии, иска се години, досега каквото са постигнали е било с крадене от Запад, най вече САЩ. А като им гледам качеството, досега каквото съм купил китайско се е развалило преди гаранционния срок, само едни метални лъжици държат защото няма какво да се развали в тях.

Това пропагандно "ЩЕ" сме го чували и от други. С тези носители, които са показани Китай ще направи станция на около лунна орбита само насън. Създаването на перспективен тежък носител и най-важното двигателите за него е задача за десетилетия, дори ако допуснем, че ще използват някои от руските технологии. Иначе Китай разполага с финансов и технологичен ресурс, за да може да заеме водеща роля в изучаването на космическото пространство.И все пак това е борба "за третото място" с ЕКА, Индия и Япония. Двете големи са далеч напред и противно на написаното в статията мога да кажа, че половин век си е половин век и не се наваксва толкова лесно и толкова бързо. Всъщност дори ако Русия и САЩ закрият в този момент космическите си програми, на Китай пак ще му трябват десетилетия, за да достигне до сегашното им ниво.

Не е така. С кражби на технологии много бързо и евтино се наваксва. А колкото до двигателите, то САЩ за 9 години кацат на Луната, като правят двигателите Ф1 от нулата заедно с ракетата Сатурн 5. А Китай се бори за второто място, като има достатъчно пари и опит за това. Само припомням, че Китай въведе на въоръжение китайски стелт самолет Chengdu J-20, нещо с което Русия все още не се справя, въпреки огромния опит, който има

Факт неоспорим. Но хайде да не сравняваме САЩ с Китай. Освен това в един такъв комплекс не е само двигателя на ракетата носител. Има и други важни и деликатни компоненти - система за ориентация, живото поддържащи системи и други да не ги изреждам, знаеш ги много добре, защото разбираш от тези работи. Политическата обстановка също има значение - по онова време и космическа надпревара, а сега няма. Другия въпрос ми е по-интересен. Бори ли се Китай за второто място? Без съмнение амбиции има. Има и логика: втора икономика - второ място в космоса, просто е. Ако го искат целта е оптимална. Руснаците имат огромен опит, така е... Много стартове, много космонавти, дълговременни престои в космоса. Нямат пилотиран космически полет в дълбокия космос. Като гледам какво се случва с икономиката им - нямат и пари за такива мисии. В този смисъл, ако китайския проект успее и ако все пак Русия не направи нищо повече от това, което прави до момента - второ място! Но има твърде много "ако" и неизвестни, за да сме сигурни, че това ще стане.

Само пиар и хвалби за Китай. Ограничат ли им краденето нищо. Всеки месец внасят в ЕС над 300 вида стоки за БРАКУВАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Инвестиции, купиха Пирея и ко става??!! До сега не са платили никакви данъци и дължат на ЕС доста милиарди. От свинска четина косъм та и от Китай добри стоки. Винаги съм ги псувал когато съм купил нещо Китайско и съм го хвърлял със псувни,че НИКОГА Китайско. Прав е втория човек на Китай,който беше на Икономическия форум в Петроград след скорошно пътуване за преговори със САЩ за търговията, че САЩ е ЕДИНСТВЕНАТА, ЕДИНСТВЕНАТА Най- велика страна във света. Путев си излязал от форума като бит гъ-з. Тези плямпания и демагогии за Китай и Русия ги слушам 60 години и все тая. Щели да постигнат това,онова. А бе Алан Коолу ти откъде знаеш. А САЩ Най- великата и мощна армия, ИНДУСТРИЯ и НАУКА как си остават в бездействие като наблюдател. Ей, много зейлювци вярващи преди в комунизма,сега в Китай и Русия. Да, затова има БЕДНИ,СРЕДНИ и БОГАТИ. Вярвайте , надеждата е сестра на отчаянието.

Е ти като 60 години вярваш на Америка, що още си е БЕДНАТА страна, нещо не ти обръщат внимание господарите? Малееее 60 години вяра и чакане, ти си много зле, да не се вземеш в ръце за толкова време.

Верчо, тук съм защото единият ми дядо загива в Първата световна а другият изкарва всичките тогава войни и участва в превземането на Одрин. След ПСВ бенотията е яка. Той със 6 деца,5 синове тинейджери след 20 та г. с труд се заселват и правят село с други такива. Църква,Училище, стада, къщи, земи купуват работят яко и след окупацията на Сталин 44 г. им вземат всичко както на всички българи. По-лошо от Соца у нас няма. До Любимец и Петрич не може да идеш камоли до САЩ. Езици не се учеха защото нямаше за какво да ги ползваш. Мизерията и уравниловката парализираше всичко. Само лакеите руски си живучкаха и съсипаха всичко. Видя се къде са СССР и Соца. Никога повече такъв соц и блян комунизъм. Никога повече мужици тук. Те пак ни съсипват и ограбват. Мъждукаме от западните помощи. Но с развитие на НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ и тъпите си лидери Р.Ф. следва СССР.

Абе то - дедо ти като превзел Одрин , защо след това е работил да плаща за това си геройство ? А ти защо не си продължил делото му да пасеш кравите ?

Тоя възход на Китай, Наполеон го е предрекъл още през 1803 г. "Китай е болнав спящ тигър. Но когато се събуди, светът ще затрепери"