Ракетите, с които разполага Роскосмос (снимки)

Какви са ракетите, на които може да разчита руската космическа програма

Обратно в новината

Коментари - Ракетите, с които разполага Роскосмос (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успех с разработките. Има нужда от конкуренция. Колкото повече варианти толкова по добре.

Според руснаците Протона може да изведе  на ГСО до 3,7 t (с РБ «Бриз-М»), А тези споменати в статията 6,3 t са на Геопреходна орбита (ГПО) Ангара А5 пак според руснаците е с 25,8 t на НЗО, а не 24,5 t, докато на ГСО са 2,8 t, а не 7,5t както пише в статията. Има един вариант Ангара А5В, който вече по разчети е: НЗО- 38t, ГСО- 10t, но такъв не е летял, а първия полет е предвиден за 2027г. Ангара А7В очевидно ще трябва доста да почака до към 3035-40 година. А това изречение не е вярно: "Утешението на Роскосмос е, че към този момент единствено те могат да изстрелват хора към космоса." Хора в космоса изстрелват Китай макар и по 1-2 пъти годишно. Русия изстрелва единствено хора до МКС в момента, но до края на годината се очаква САЩ да възстановят полетите си с екипажи до МКС.

Странни са тези статии "С какви ракети разполага ...". Който се интересува - да прочете книги за историята на космо-/астронавтиката. И нали се досещат читателите, че всички носители на САЩ и СССР/Русия са продукт на Студената война, вкл. недомислените совалки - с главно военно предназначение. Сега .com милиардерите правят нещо различно, но да не се заблуждаваме че пак е само за цивилни, особено Мъск. Защо Русия може да праща хора а САЩ не - защото Аполон и Спейс-Шатъл са едно безумно финансово изхвърляне само за премерване на п.шките.

"За жалост, в последните години Русия се сблъска с множество санкции" Сами си ги натресе. Като мутрата Путин реши, че може да погази международните споразумения и да прати неидентифицирани зелени човечета, които да организират фалшив референдум (незаконен) за отцепване на територия от една държава и присъединяването и към Русия.

А с колко тостера или фритюрника разполага Россия?

Ватенките тотално са я закъсали и са пред колапс и фалит. "Роскосмос" ще стане по-беден с 150 милиарда рубли. Федералната космическа програма на Русия ще бъде намалена със 150 милиарда рубли през следващите три години поради недостатъчно финансиране. Това се съобщава от RIA Novosti. Според източника на агенцията, през 2019 г. държавната корпорация ще получи 17 млрд. По-малко от планираното. През 2020 - 52 милиарда рубли, а през 2021-м - 75 милиарда рубли по-малко. Отбелязва се , че поради липса на средства забави създаването на междупланетни обекти, изграждането на втората фаза на Източен космодрум и развитие на нова ракета и космически технологии. Сега, в допълнение към разпадането на космическа агенция на Русия, а останалите ще фалират също - "Алмаз-Антей", "RTI системи" и тактически ракети Corporation (Корпорация "Тактическа Ракети"). Проблеми в корупцията в Кремъл и неефективната система за управление.

Ватенките летят със същите стари ракети, които бяха по времето на Гагарин (R-7 и Proton) и нищо ново не могат да направи. Първият полет на R-7 беше преди 60 години, първият полет на протона преди повече от 50 години. И нищо ново просто няма в Рашка. И имаше опит да се направи "Буран" - тя беше покрита с меден покрив и ползата от Буран беше нула Съветският космос, (подобно на ядрената програма) беше изковано за сметка на полугладното съществуване на алкашите ватенки, затягането на коланите от съветския народ.

Старши вицепрезидент на SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - а на алкашите ватенки само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски изстрелвания (ЕС - 30%, а на Русия - по-малко от 10). Роскосмос КАПУТ. Ето това е комунистическа безпомощност и некадърност-един частник като Маск успя да постави на колене ватният космос и скоро той ще фалира.

Русия намалява финансирането на космическата си програма с повече от една трета за следващите 10 години заради икономическата криза в страната. Не минава и ден без да се чува рев и истерично квичене от кремълската кочина . Нео- Фашистка раССия е наритвана от Световната Цивилизация по всички фронтове.

Mask обаче е фантастичен човек и с фантастичните си постижения вече е влязъл в историята - като ТВОРЧЕСТВО! Но наглите мурзилки в своята космическа импотентност имат дързостта да оплюват дори него, сякаш това е вторият Навални. Въпреки, че е разбираемо: той (какъв ужас!) им открадна бизнеса в космоса. А "най-големия човек“ на всички времена за алкашите от азия - Путин е пълен лузър, икономиката му и рублата е срината, стандарта на живот потъва непрекъснато все надолу, безсмислени войни е започнал .С целия свят е развалил отношенията.... дори и спортистите му , благодарение на него без Олимпийските игри останаха! Такива му ти комунистически работи…

тука гледам доста разбиращи от ракети са коментирали първата космическа страна,а същите разбирачи са виждали ракета на нова година и се пали с фитил,жалки креатури от комунистическото ни минало,или казано неуспяли комунисти а сега настоящи сороси,и все са си същите неуспяли капути

Руснаците са мозъчно импотентни. Королев, Глушко, Челомей, Лозино-Лозински, Ресетенев, Конндартюк. - Това са хората, украинци, или от други нации, които разработиха двигателите, направиха ракети R-7 и Proton, разработиха GLONASS и Buran и разработиха полета до Луната. Ясно е, че това не е измислено от руснаци - за алкохолизираните руснаците това е твърде, твърде и прекалено сложно . Излишно хромозомните мурзилки-руснаците са много глупави - затова никога не са направили нищо и не са в състояние сами да го направят.

Дори циганите от Индия изместиха руснаците от третото място по изстрелване на ракети и изследване на космоса. Сега вече подредбата е следната: 1. Америка. 2. Китай, 3. Индия 4. ватенките

"Роскосмос" е поискал от американците да се изстрелва руският лунен многофункционален модул със американска ракета. Такова изявление бе направено на среща на многостранния координационен съвет за развитието на международната лунна станция DSG (Deep Space Gateway) в Токио (Япония), пише " Popular Mechanics." Тъпите пияни ватенки ще останат без големи ракети. Освен това те имат вече внушителна групировка от 19 спътника , които са полетели на подводна орбита в Тихият океан.

По-зле са и от американците. Почвам да изпитвам носталгия по студената война. Тогава си мереха идеологиите, та имаше пари и за "романтика". Сега си мерят само тоягите.

В изстрелването на хора само Русия и Китай имат подходящи носители. Америка е континент а не държава (я глей ти!). Докато САЩ не направят Orion и/или Crewed Dragon не ги слагай отпред. Плюс това не само ракетите са важни, никой друг освен Русия няма космическите апарати и животоподдържащи системи за продължителен престой в космоса + система за връщане на хора; Да не говорим за системи за скачване (САЩ, Китай, ЕС имат). Това са още доста системи за проектиране, тестване и изстрелване.

Не дразнете руснаците докато имате само мустанги за превоз на пътници. С дилиджанс до МКС не се ходи, нито се връща.

Колкото и да ги плюваш ти си този които пренадлежи към нация дисис бългериен тупан техно а не те.

От 63 излитания 63. Успешни колко от прехвалените ви американски индиски. европеиски са със същия успех Жалки свиняри говедари иовчари коментират космонав5ика.

Глупак, трябва повече да четеш и по-малко да пиеш боярьйшник. "Роскосмос" е поискал от американците да се изстрелва руският лунен многофункционален модул със американска ракета. Такова изявление бе направено на среща на многостранния координационен съвет за развитието на международната лунна станция DSG (Deep Space Gateway) в Токио (Япония), пише " Popular Mechanics." Тъпите пияни ватенки ще останат без големи ракети. Освен това те имат вече внушителна групировка от 19 спътника , които са полетели на подводна орбита в Тихият океан.

Лъжец. Повечето руски ракети стигат само до дъното на Тихия океан... там стана гробище за руски космически боклуци.

Какво знаеме за руските ракети ли?! ЧЕ ЛЕТЯТ! А какво знаеме за краварските ли?! ЧЕ СЕ ВЗРИВЯВАТ!! Челинджъри Мелинджъри Колумбии задколумбии, Фалкони малкони...всичките правят..... БУМ!!!! А НАСА продължава ли продължава да качва хора до МКС с руските космически кораби Съюз! Де си Илъне, стигна ли Марс както викаше през 2003 година-До десет години ще сме на Марс...а още те няма там:) .....А?!ХАхаХХАхаХАхахаХАхахАхахахахах

Може и да е така, но към момента изстрелването е с техни ракети.

И САЩ как така станаха първи, като ползват руски ракети, или това не се брои?

1

1

1

1

четеш заглавието .. "Ракетите с които разполага Роскомос" а като прочетеш статията половината от разполагаемите ракети са на чертожната дъска .. :) умрях да се смея на ракетата Супертяж то ракета няма .. ама автора рубладжия ни информира че не само няма ракета ама и нищо не се знае за нея .. и ще литне след има няма и еднао десетилетие .. добра храна за повдигане на самочувствието на и без това умърлушени от загубата от Уругвай русофили ..

А колко се смя като падаха краварските совалки. Аз лично още се смея. Като презрели круши на вятър. Приказките големи а резултата- никакъв. Нали и SpaceX и те "Ще имат някой ден" нещо си. само в бъдеще време. И на Марс ще ходят ама не сега че много им падат ракетите. Че и оня кибик си прати колата някъде. Да беше пратил някоя крава та да се знае от извънземните кой е автора на тази смешка. Чакам някой да прати перуката на побъркания дедо на Марс. Ама явно ще трябва да почакаме доста.

С Коя американска ракета бе будалунгер? Те нямат нито една годна да лети. Мъчат се да направят совалка с кравешки лайна да лети ама за сега - ядец. То малко мозък трябва ама вместо това "америка фърст" трябваше да е "мозък фърст"

А американците отговорили "ми то ние нямаме ни една годна да лети. Всички изпопадаха вече. Имаме само един идиот който прави коли, ама им падат броните при дъжд и трябва да се карат само на сухо. Та той прави и подводници за пещери. Ще прави и ракети някой ден ама за сега гърмят още на земята"

(1 Америка) С какво са на първо място. С гръмналите совалки? Или по обем кравешки лайна? Или с каруците на Мъск? Ще има доста да помечтаеш още за трето място. За първо - трудничко докато руснаците са на тоя фронт. Що американските спърници се изтрелват с руски ракети тогава? Щото ако ще ги изтрелват с каруците на Мъск, никой не иска да ги застрахова, понеже вероятноста да паднат или гръмнат е 98%. Застрахователите да не са будали?

Жоричка и ти ли мамин се изцвъка. Импотентния си ти очевидно. С 3 мозъчни клетки. Еднате е под въпрос. Е точно пък украинците са хората ще знаеш. Тази смешна държава. Забравил си да споменеш и Македония. И те имат успехи в космоса.

Що Корольов и Лозински какви са? китайци или кравари? И досега краварите ползват руски двигатели щото не могат да си направят сами. Самите те си го казват. Имаше един филм за РД-180 в тубата. Потърси го и се образовай. Филма е американски. Много е готин. Казват си в прав текст "След милионите които похарчихме продължаваме да намаме понятие как работи двигателя на затворен цикъл. Според нас е невъзможно да се направи такъв двигател". И купуват руски по контракт и снасят здрави пари щото са импотентни да си направят сами.

Фантастичен усвоител на субсидии. Затова конгреса иска да му ги спре. Стига е харчил пари за глупости. Тоя дебил е от глупост на глупост.

"Се очаква" Трай коньо за зелена трева "ще бъде", "Ще може" ще,ще,ще. Те и совалките се очакваше да не падат ама ..... за сега се возят с руски ракети що не се возят с китайски?

От 100 години "се очаква" и до сега - нищо. Закъсали са ама краварите се возят на руски ракети щото ги е шубе да се пробват с каруците на Мъск, Че там има висока вероятност от смърт. Некъде къде 99%

Ти "факс с информация от кораба майка" ли имаш или "звездите ти го говорят"? Карлуково правят промоции за такива като теб. Просто следи сайта им

Нанайси оня ракета у вашето село, къв и е двигателя анадолски ли, а чалматия ходжа и имама четат ли инструкции от контролният мюфтийския център р-тийп туркспейс сарай индъстрис за експлоатацията на "летящите" молитвени киилимчета а??? Синхронизирани ли са радио честотите с Мека рададаррадикал технолоджис??? По високо в света от минарето на село нема и от Босфоро по дълбоко нема.