Робот се движи чрез магнитни полета (видео)

В добавка машинката може да транспортира и малки товари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поне да можеше да носи пантофите ..

Велико. Браво на екипа.

Американецът само създава, а руснакът хвърля бомби - различни светове!

Ти дебил ли си или си?

чакай чакай малко и аз сега ни припомни кой хвърля атоми бомби за първи път и за момента единствен път в историята на човечеството нещо над Хирошима и Нагазаки ...да руснаците бяха нали! Е олигофренски я дебил!

То, добре, че Сталин не е имал атомна бомба, щото със сигурност е щял да я хвърли в Европа! Не може да има дори милимунда съмнение! Странното е другото. Нацистка Германия, с Хитлр начело, е разполагал с тонове нервно-паралитични газове табун, зоман и зарин, но... не е позволил да се използват. Е, Сталин ги е нямал, поради което и не ги е използвал.

Има и още по любопитни неща. Като например че Американците много ги е бивало да избиват враговете си. Руснаците пък от друга страна винаги са били изключително добри в избиването на собственият си народ. Нещо да кажеш по темата?

Баланса изглежда неестествен. От къде накъде ще се дига на единият ръб/крак стоящ? Дори да можеше, от гравитацията щеше да си стои на земята, а не да се отлепва от повърхността. С магнити отгоре и отдолу може би, но прилича на моменти все едно е вързан на въженце и кукловод го движи.

гледай пак видеото, на мен всичко ми изглежда наред. никъде в него роботчето не стои на 1 крак в покой. има моменти в които вървейки се докосва до земята само с 1 крак, това е просто динамично състояние.

:))) Я, помисли малко и, ако можеш, осъзнай, ти как ходиш? Винаги си на един крак, нали? Ти се движиш така, както и колелото, с тая разлика, че ти имаш само две спици, които местиш непрекъснато, с усилие нарушавайки равновесието. Така, както и колелото се движи. За по-нагледно, можеш да махнеш дъгите между спиците. :) В случая имаме същото. Четирикраките при ходене винаги имат три опорни точки, а шесткраките - четири. И т. н., което не е предмет на обсъждане в момента.

Като ходиш сигурно от перпендикуляра от мястото на стъпване, точката на център на тежестта е примерно на 7 до 15 градуса от перпендикуляра. Тук е на 80+ градуса. И цялото изглежда супер изкуствено и все едно го духат с духалка накрая да се върти или клатят основата. Има си физически закони, а тук изглежда като външно влияние. Това обърната паница да сложиш на плоскост, няма да може така да я разклатиш. Най-вероятно ще я изпързаляш към ръб, за да я вдигнеш.