"Роскосмос" разработва плазмен двигател

Той е предназначен за товарни полети до Луната и експедиции до други планети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО САМО ЧЕ ВСИЧКИ КОСМИЧЕСКИ АГЕНЦИИ ИМАТ ЕДИН ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ КОСМИЧЕСКИЯТ БОКЛУК ВСИЧКИ ОТ УЧИЛИЩЕ ЗНАЕТЕ АТМОСФЕРА Тропосфера 10 – 11 Тропопауза Стратосфера 11 – 40 Стратопауза Мезосфера 40 – 80 Мезопауза Термосфера/Йоносфера 80 – 800 Термопауза Екзосфера над 800 Е честито НТПто НИ ОБРАЗУВА ОЩЕ ЕДИН СЛОЙ СКРАПОСФЕРА ЗЕМЯТА БУКВАЛНО Е ЕКРАНИРА ОТ КОСМИЧЕСКИЯТ БОКЛУК ЕТО ВИ ТЕМА НА РАЗМИСЪЛ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА КОСМОКЛИЪРОРБИТАЛ ЕНТЪРПРАЙЗ НАШЕТА МИСИЯ ЧИСТО НЕБЕ И КОСМОС ЕКСПОРТ ТРАНСПОРТ НА ТОКСИЧНИ И РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ ДО СЛЪНЦЕТО СЪБИРАНЕ И РЕЦИКЛИРАНЕ НА КОСМИЧЕСКИ БОКЛУК

Нормално все пак руснаците са първите които разработват и масово използват йонни двигатели , докато както винаги лудите говеда купуват от Русия през 90 години технологията на Съветския съю защото така и не разполагат с нищо подобно, което да е достатъчно ефективно. Всички краварски разработки , са жалко копиране на още съветските технологии...Руснаците вече имат компактен ядрен реактор, за своя нов коментар двигател който разработват..А кравите какво имат, пръцки с лук и жалки анимациики как садят картофи на Марс, или с голямата химическа бомба на Мъскчо, която ще лети до Марс със скоростта на костенурката години наред.

Здравейте господа. Аз също съм в крак с новите нАучни разработки и съм се заел със създаването на свръх-светлинен двигател. Планирам да го пусна до 2025 година. Работата напредва много добре, само дето нямам много време иначе още по-бързо щях да го завърша. Това защото го движа проекта само след работа, а то в моята работа докато не налепиш плочките в стаята или банята няма как да си тръгнеш.

Току що е паднала ватната ракета съюз, излетяла с двама космонавти, руския боклук не работи.

Това е защото американеца е саботирал с дрелка полета, като е пробил корпуса и е засегнал двигателите.

С VASIMR САЩ смятат да стигнат до Марс за 39 дни, което за най тъпите путлерасти са години. При това е готов на 99,9%, а няма тепърва да го мислят като пияните свинки..

нямаш си на идея какви добри аниматори има в Мосфильм и какъв хубав ще го нарисуват. Бързо!

САЩ са подготвили също и новите супер двигатели Parallel Anomaly Visual Enchanced с кодовото име PAVE обаче не са им намерали приложение до сега защото нямат избрана още крайна цел в покрайнините на слънчевата система. С тях може да се стигне до Плутон за 28 дни.

А можеш ли да пресметнеш каква ще е средата скорост за пътуване?

60 000 км/ч „New Horizons“ е изстрелян на 19 януари 2006 г. с втора космическа скорост спрямо Земята и Слънцето. Относителната му скорост от около 16,26 km/s или 58536 km/h след изключването на двигателя на последната степен, е най-високата скорост до днешен ден, постигната от космически апарат, напускащ Земята.

Това Тръмпито ти го пошушна на уше ли?

До 2040 г. мисля да съм направил ракета, невиждана досега и дотогава, и да си летя из космоса на воля. Решил съм го сериозно.

Правилно отбеляза "Аз мисля", а не "Аз планирам".

Охо, акъснял си. Ние вече започнахме работа по този въпрос. Събрах значи аз комшиите оня ден долу в беседката пред входа и има казах: "Дайте и ние да си направим една ракета и да качваме товари на американци, китайци и руснаци до станциите и спътници. Така де, да не сме по-големи балъци от тях". Идеята бше грабната радушно от комшиите и направихме веднага първата крачка, като купихме каса бира да осветим проекта

При блядовете и техните разработки има едно голямо "ЩЕ" ще разработим , ще направим - кога обаче никой не знае нито може да каже. А дали ще излезне нещо качествено от тези разработки вече е доста спорен и далечен въпрос.

Това е защото ти все още живееш в миналото, а живота си тече безвъзвратно.

Нормално! Докато лудите говеда още се движат с пръцки с лук, като Фалкъните и другите бараки на Спейс Х, руснаците вече тестират прототипите на ядрени ракетни двигатели !!! Телето Мъск ще праща хора на Марс, и както казаха другите телета от Краварника, то било напълно безопасно! нямало никава радиация в космоса, и човек няма, ама НАИТСИНА няма да се изпържи като пиле на КФС или като бъргер от луда крава на Биг Мак , като в една истинска микровълнова печка! Да, само дето на глупостите на лудите говеда може да повярват само платените козяшки олигофрени и дебили! И докато лудите крави като Мъск обясняват как ще пътуват години до Марс, изложени на радиацията и няма да има обратен полет до Земята-НИКОГА.....или поне дойкато марсианците не посадят картофи и не направят от тях гориво за обратния полет до Земята! То руснаците спокойно си разработиха компактен ядрен реактор за йонния двигател който ще задвижва бъдещите им кораби! За разлика от лудите крави които само показват анимацийки и обещават все ЩЕ...ЩЕ..ЩЕ..НЯКОГА..И НАКРАЯ НЕ БИДЕ!! То руснаците без всякакви хвалби създават това което са казали, а то е Ядерная энергодвигательная установка мегаваттного класса (ЯЭДУ) ! Просто факти!

Ти малоумно путинофилче, коя част на ""Роскосмос" планира да създаде" Аз пък планирам да направя лазарен меч и от тиня да правя злато. Планирам го бе. Колко си тъпо и лесно за минипулиране. Само трябва да се напише - - Русия планира.... и ти вече отваряш голяматга уста... ма мръвките дето влизат в нея са още живи.

Ти малоумен козяшки олигопфрен! Коя част от краварските Ще..Ще..Ще..Ще не БИДЕ! Не разбра а муньо?! Защото братушките за разлика от лудите говеда създават това което казват Кончито! Както е СЪЗДАДЕН и ядрената силова установка на ядрения ракетен двигател, така и създават йонния двигател в моменат кончито! Руснаците не са жалките лудите говеда, които дори единия хиперзвук не владеят!

"Подобен двигател би бил 10 пъти по-мощен от съществуващите към този момент плазмени двигатели с електроди." това ще рече, че в Русия има плазмен двигатели с електроди и сега се работи за усъвършенстването му.

не. това не означава това. Русия няма нито един такъв. Или ще ми кажеш името ми. Олееее... много сте лесни за манипулация бе. жалки сте. както казах. за сега само франсетата имат - "E-IMPAcT" на Георги Емселем и развит от Ричърд Гелар. И дори той не е готов за големи изпитания. Абе какво да се разправям с промити мозъци. Кажете името и ми посочете статия с тестове - ще ви повярвам. за сега сте ГЛУПАВИ НАИВНИ ИЗМЕКЯРИ.

"името му"

Руснаците имат Йонни двигатели с електроди от порядъка на 1,5-2 кВт. Смятат да увеличат мощността 10 пъти, защото знаят че може, след като през 2003 НАСА направи финални наземни изпитания на HiPEP с мощност 20 пъти по-голяма от руските. Логично е щом 20 пъти по мощен е направен, да е възможно руснаците да направят нещо на половината - 10 пъти по мощен или към 20 киловата.

и на кое превозно средство го изпитват. аре стига бе. мислете. значи имат нещо което не го ползват никъде ма вече правят 10х по-добро. аре мислете бе.

Variable Specific Impulse Magnetoplasma Rocket (VASIMR) с мощност 200 кВт вече е готов и НАСА го готви за употреба в Космоса. Руските налични са под 2 кВт най-мощните. Ако ги направят десет пъти по-мощни както пише в статята, ще станат към 20 кВт, което е десет пъти по-малко от готовия VASIMR. Дори ще са по маломощни от HiPEP с неговите 39.3 kВт от 2003 година. Не ми е ясно как при това положение ще са конкурентни.

По-полека да не се задавиш. HiPEP през 2003г завършва първа фаза, оттогава проектът има 0 развитие. А, наблюденията върху технологиите в космоса показват, че не се ползва. VASIMR уж е готов от 2008, щяха да го тестват на МКС през 2009, 2011, но през 2015 се отказаха ... и всичко е в бъдещето :) А, през това време се напъват да заменят РД-180 :D

HiPEP е напълно готов, но не се е налагало да го използват. VASIMR също е готов, но също няма къде да го ползват в момента. МКС няма достатъчно мощност. Все пак това чудо е 200 кВт. В нета има видео от тестовете последната година, та никой не се е отказал, просто ти не знаеш

Старши вицепрезидент SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - само 15). Плановете за следващата 2018 година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). Скоро ватния скот ще бъде фалирал и вписан в червената книга на изчезвашите алкохолици. Ватники КАПУТ.

Старши вицепрезидент SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - само 15). Плановете за следващата 2018 година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). Скоро ватния скот ще бъде фалирал и вписан в червената книга на изчезвашите алкохолици. Ватники КАПУТ.

значи са успели да откраднат от франсетата "E-IMPAcT" на Георги Емселем и развит от Ричърд Гелар. Браво. Дано да ги разчетат правилно.

Соросоидите бясни. Няма право Русия да има наука и каквото и да било. Длъжни са да имат новичок, къкъвто май само те нямат. Що не се опитате да си го нъврете сами бе джендъри? Не стига ле? Ами да ви помогнем бе тъпанари! Ще се спукате от злоба ваща мама. Къш на запад бе двукраки шарани. Да ама и за роби не ставате отрепки.

Що си се панирал?

"Къш на Запад" !!?? То всичкото Бляд на там ходи, ти видял ли си миграция от Запад към Русия?? Що ли? Включително най-върлите Русофили пишат кой от Англия чистач, кой от Шотландия мияч и т. н . Обясни ми националността на чистачките по хотелите в Турция,Гърция та даже и в САЩ??? Имат умни хора Руснаците и е факт но потенциял за развитие на политическо ниво и масовката са пълни алкохолици и извратеняци, айде с здраве

Интегралните микро схеми на ватенките са най-големите микросхеми в света. Най-големото жуже сред жужетата в политиките живее в кремъл. Руските часовници са най-бързите в света. Пидерасы в Раша са най-великите и многочислени педали в света – най-големия в мавзолее, а най-малкия - царь в кремле. Голямо, тежко, скъпо, шумно, грозно и не прави лед... Что ето? Руска машин за лед. Още по времето на Хрушчов, имаше анекдот, че СССР не трябва да изпреварва САЩ, защото всеки ще види съветския гол задник ... Сега е почти същото, като само задника е още по-гол.

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13Сонда до астероида Бену 14.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 15.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 16.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 17.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 18.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 19.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

Кой е на власт сега? Бившите комуняги и комсомолски секретари с утвърден съветски манталитет те не могат да бъдат променени и убедени, а като цяло човек след 40 години не се променя. Представете си за миг, че сте били прехвърлени в миналия век на някакъв вид КПСС ЦКУ и ви е даден микрофон и се опитвате да докажете некомпетентността на съветската система. Срещу вас са застанали зомбирани бетонни глави и нищо не влиза в техният мозък. В същото време ватенките получиха само мулфилми и картонени модели на безаналогово оръжие от Путин – с вечното като пиорамидите обещание“ :будет, будет“… Ватенките са НАЙ-ЛЪЖЛИВАТА АЗИАТСКА ОРДА в света. Ложь и россия стали синонимами. Има ли още някой който да вярва на алкохолиците от дивата азиатска орда ? Тъпи ватни тролове, не ви минават лъжите.Само си губите времето да защитавате една мъртва вече кауза-комунистическата. Раша вече е политически и финансов труп. Тя също ще фалира като ссср, въпреки лъжите на джуджето ви. Чудо-оружие Путина. Подробный анализ.youtube.com/watch?v=Z0bb80zfEPE https://www.youtube.com/watch?v=Z0bb80zfEPE

Във фалиращата ватна държавица, всичко в бъдещо, неопределено лъжливо време: Ще, ще, ще ... и планира се. Алкохолиците повече от бояръйшник и батут на рогозин, друго не са в състояние да направят. Какво се дуят ватенките и тукашните им червени платени подлоги.Ватенките са мързелива и тъпа нация деградирала от алкохола. Всички по-съществени неща НЕ са създадени от руснаци: Руснаците са мозъчно импотентни. Королев, Глушко, Челомей, Лозино-Лозински, Ресетенев, Конндартюк. - Това са хората, украинци, или от други нации, които разработиха двигателите, направиха ракети R-7 и Proton, разработиха GLONASS и Buran и разработиха полета до Луната. Ясно е, че това не е измислено от руснаци - за алкохолизираните руснаците това е твърде, твърде и прекалено сложно . Излишно хромозомните мурзилки-руснаците са много глупави - затова никога не са направили нищо и не са в състояние сами да го направят. ЗА ТОВА И СЛЕД РАЗПАДА НА ИЗМИСЛЕНАТА ДЪРЖАВА СССР ватенките останали сами не могат да направят нищо.

Точно на Русия да викаш "фалираща" на фона на краварския външен и вътрешен дълг, може да го роди само мозъче, съставено от основния продукт на краварската нация - говежда тор.

мдааа. и викаш от тая пропаднала пиянска държава се плаши евро-натото с милиардните си военни бюджети и уникаааалните технологии? добре че руснаците са пияни, че ако бяха трезви направо не ми се мисли за евро-натото.

Няма вече сняг. На първо място в света са по износ на пшеница няколко поредни години.

глупости

Преди 4-5 години един офицер от Руския щаб в интервю каза , че се работи по нов тип ракетен двигател който ще позволи на бойни ракети да прекосят половината земно кълбо и да ударят цел с точност от 3 до 5 метра отклонение . Но скритото послание беше , в момента го тестваме. Всъщност това беше новия ядрен двигател.

Каква "атомна " ракета, бе олигофрен ? Тази която едва полетя и падна в Баренцово море и още не могат да я намерят. Аман от простаци и неграмотни ватни тролчета. Смешно. В оригиналната статия е написано, че така наречената руска ракета с ядрен двигател в реално лети на керосин, има дозвукова скорост и обявеният „неограничен“ обсег е само 2 минути полет, след което ракетата се разрушава и потъва. Всички нормални руснаци вече разбират, че чудото оръжие на Путин е фалшификат. Само тъпите български кремлеботове продължават да противоречат на здравия разум, за да опровергаят очевидното, тракайки по клавиатурата заради обещаната им добавка масло към сутрешната закуска. Россия планирует поднять из моря упавшую ракету с ядерным двигателем: Россия готовит спецоперацию для того, чтобы поднять ракету с ядерной установкой, которая упала в прошлом году в Баренцево море в результате неудачных испытаний. Ранее CNBC сообщал, что Россия испытала четыре ракеты с ядерными установками в ноябре и феврале, каждое из испытаний было неудачным. Дано не я намерят американците. Защото ще се види лъжата на Путин. Ще се окаже че ракетата е летяла на обикновен керосин и то само 2 минути. Смешно. В оригиналната статия е написано, че така наречената руска ракета с ядрен двигател в реално лети на керосин, има дозвукова скорост и обявеният „неограничен“ обсег е само 2 минути полет, след което ракетата се разрушава и потъва. На практика само замърсяват моретата.

Русия ще ще ще ще ще.....

Не си разбрал. Разработват, значи, че са готови. Зад Океана, "разработват", значи снимат филм в Невада на някоя снимачна площадка.

показва обратното

Ще и го прави! Това не ти е поамериканченият африканец Мъск с грандиозните си проекти, които стигат до кучия г*з! ФАКТ!

че Мъск има повече комерсиални старта през 2018 от Роскосмос.

кликбейта е силен с тая "статия" просто търсене и за 20 секунди излиза статия за същото нещо от май 2016-та, в която се упоменава, че ще покажат дизайна до края на 2016. дизайна наистина е невероятен. абсолютно невидим. аман от тролове.

За генериране на плазма ще се ползват висококалорични донбаски въглища.

Както всичко руско, ще е без аналог и ще е супер, ама на филмче. Това филмче ще го гледат ватата от рашата и заплатата им бавно ще гони българската. Че сега е на половина.

Хаха, те и краварите така викат! Ама се молят ден и нощ да не го видят това "филмче" отблизо, че после кока-колата и това велико постижение на американската кухня Макдоналдс ще струват в рубли, хаха!

Най-ниската заплата в Руската федерация е 330 евро. , та не разбрах в каква посока ни догонват руснаците.

Иди в Русия и виж, какви заплати вземат там, тогава говори.

2200 лв. на учител.

2200 лева на година

Тоя двигател се разработва специално за Путлер, ще се монтира на задника му и ще го изстрелват към Андромеда, където ще бди вечно над руската мизерия!!!

Яко пикаеш газ, а?

Засега е разработен само стендът за мотора, от няколко употребявани дървени палета. Самият двигтател ще е готов някъде между куково лято и видов ден. Не ви ли писна, журналя, да си запълвате мястото в страницаат с фантасмагории!?

Като го гледам май е базиран на чушкопек на газ - което си е български патент.

Мхм. Роскосмос харчи пари и бълва лъжи и глупости. Като разработят НЕЩО не го покажат и не изстрелят ракета публично, както го прави Мъск вече почти всяка седмица ;) Руската идиотщина е безкрайна!

Определено бъркаш руснаците с глобения за измаи и изгонен от борда на директорите на собствената си компания Мъск!

всяка руса е велика, особено под масата

Отстранен е за 3 години, но си е изпълнителен директор. И компанията не е негова, защото е акционерно дружество, ако вие тъпаците схащате за какво иде реч.

Да бе, верно, нали руснаците ходят на МКС с американски двигатели ... А, чакай, то било обратното ...

като краварите спрат да купуват руски ракетни двигатели и космически тоалетни, тогава говори....говедарската некадърност и наглост, граници няма

когато руснаците заявиха за новите си оръжия, коментарите бяха, че са рисувани филмчета, както твоят тук. Когато руснаците показаха новите си оръжия в щатни бойни учения се накакахте и заревахте, че Русия е милитарист. Кое първо да ви се даде.....10 минути "Ну погоди" или успокоителните? ха.ха. Русия е водеща във фундаменталните научни открития. На базата на тези открития се създават технологиите. В случая се прилагат руски научни открития в плазмена технология. Бъркаш сайта "Али баба" с научен институт.

чушки

Аз планирам да създам неутринен двигател и да го подаря на Роскосмос. Планирам за благодарност да ме потупат по рамото.

Първо направи неутронен чушкопек с три чалга мелодии и таймер, после давай акъл на Роскосмос, НАСА и CNSA :)

Ако не ме лъже паметта, преди дни Щатите казаха, че разработват алтернатива на РД-180. Руснаците разработват двигател от съвсем друг тип и възможности. "Балона" Мъск дали ще изведе и върне живи астронавти още е спорно, затова не го намесвайте, че всичко досега сочи космическите напъни да последват тези на автомобилите му. Дали "фолксваген" ще купи и тях след "Тесла"?

да

САЩ имат няколко алтернативи на РД-180. Фолксваген са решили да вложат 7 милиарда в електрички и тепърва ще се пънат, докато Тесла вече прави коли с темп от 500 000 годишно, докато производството на целия концерн Фоксфаген с десетките марки и модели е 2 600 000. До 2-3 години Тесла може и да ги изравни по производство.

хахахахахахахаха всички знаем, че са на кюмюр!

Така си е! Видя се на южноафриканеца Мъск колко струват теслИте!

Всички виждат колко струват колите на тоя от БРИКС и затова си купуват. А след като тоЯ е от БРИКС значи ракетите му са руски.

Абе те тия неща отдавна са измислени, ама като не могат мъртвородните да напускат земята за какво са им.

Какви ги говориш, бе

Много бързо го откраднаха...

Това ще е като подводницата в Особености на руския лов, дето вървеше със водка :) Плазмения ще е с боляршчик.

хубаво е, че си гледал фЮлма, но е жалко, че не си разбрал хумора.

то не става само сгледане, трябва и акъл. Ама де акъл, вече по тази географска ширина!

Какъв боляршичк бе, тъпак? Такава дума няма! То бива краварска простотия, ама да не си и ти гълтал перилни капсули както е модата сред реднеците?

колегята е пообъркал лосиона "боярышник". И специално за неграмотните ватници - поздрав с песента на "Как правильно пить боярышник" - Алкобард!

това новина ли е бе??? за тея двигатели се говори в руските източници още от 60-те години на миналият век!!!

Не де, “говори се” :)))) То ако ставаше с ГОВОРЕНЕ досега малоумните мързеливи руснаци не бяха построили КОМУНИЗЪМ И НА ЛУНАТА! :))))

Ей, тоя дада разбира от зарин, разбира от зоман, от бензен разбира, от принудителното охлаждане на горивните помпи на РД 180 разбира. Кориолисовото ускорение на ум го смята, докато си поръчва суши с три вида риба. Познава кристалната решетка на високотемпературните сплави и керамики. Знае всеки детайл и всяко болтче на големия адронен колайдер. Плазмените двигатели с или без електроди са му като курсова работа за седми клас. Някой да звънне в НАСА и да ги информира какъв талант ври и кипи във форума на ДИР.

От зарин и зоман не разбирам и никога не съм разбирал. Там специалитите са руснаци. Ей на и с Новичока се налагат.

тази статия е за да повдигне поовехналия на путя

Рогозин го обяви още преди половин година. След като Русия загуби битката за ракетите изкарващи товари в Космоса, Русия се насочва към разработката на т.нар Космически тласкач, с надеждата, да бъде наеман да превозва товарите на американците до Марс, когато те си направят базата там. Негови са и думите, че самите ракети са само 4% от космическия пазар.

с космическата база на американците на марс след 200 или 400 години ще се случи?

Ще поживеем. Ще видим.

Базите не случват, а се правят.

Иван Петров

малко фЮлми гледаш, база на Марс, отдавна имат..

И батко ти Арни беше там. Всички го гледахме.

На Рогозката партенките.

мъск колко души изведе в космоса ХАХАХАХАХАХАХАХА

Скоро ще започне да извежда повече от руснаците и то по-евтино. След половин година. Роскосмос тогава ще загуби гадните долари, които и плащат за извеждане на чужди космонавти до МКС.

Това е най-важното - "ЩЕ". Спомни си само за кацащата първа степен - за която се оказа (по думите на Мъск), че само проверките дали е годна да втори старт струват колкото две нови. Та толкова за Мъск.

И щото струват колкото 2 нови ги пуска с 30% по евтино. Абе всички от тролетариата сте от тъп по тъп,

"Роскосмос" разработва..." или "Роскосмос" планира да съсдаде..." - кое е вярното г-н Гогов?

Вярното е това, че обикновено създават.

Гогов, на щанда може да си купиш сутиен или зелен фасул. На щанда няма как да тестваш друго, освен колко е зелен зеленият фасул.

ще чака американците.....МОЛОДЦИ!

Изчакали са ги още преди 15 години, когато НАСА тества High Power Electric Propulsion (HiPEP)

Единственото притеснително е, че намерих в сайта на НАСА информация последно обновявана през 2008г, в която се говори за първа фаза завършена през 2003г ... Изглежда, че проектът е леко залежал.

Залежал е, щото няма къде да го използват, това са 40 кВт мощност. Но е минал пълни наземни тестове, а не като Руските тепърва да ги мислят за в бъдеще