Коментари - Русия прави супервертолет | IT.dir.bg
назад

Русия прави супервертолет

Русия разработва нов военен хеликоптер, който да може да лети с 500 км/ч.

Обратно в новината

Коментари - Русия прави супервертолет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дам "най-добрият" и в руската википедия си пише вече за проблеми и паднали вертолети (и то още при изпитанията), ама наистина е "най-добрият"... абе какво да очакваш от хора дето една кола не могат да направят като хората.

тва за хеликоптера - добре. А автомобил кога да очакваме?

Абе автомобил е прекалено сложно. Първо може би пералня, телевизор. И съм сигурен, че ще станат хубави, ако имат оръдие или поне цев някаква, откъдето да може да стрелят. Рашките за неща, с които да се съсипва, унищожава и убива са номер едно.

Не е вярно! Руснаците са толкова напред, че прости неща не могат да правят! Те правят центрофуги за космонавти, но се затрудняват с центрофугираща пералня. 146 милиона руснака се занимават с това да произвеждат центрофуги за космонавти, защото това е популярен и търсен продукт по цял свят!

Според мене на видеото, в което супер модерните вертолети на Русия обстрелва ИДИЛ, няма нито един ислямист, а вертолетите хвърлят димки.

"Русия ЩЕ прави супервертолет" ЩЕ-то да е най-голямото ЩЕ !

Изглежда има някаква поръчка за повдигане имиджа на Русия. Тъй като не може без технологични новини, а на руския учен нещо му е трудно напоследък, на няколко реални неща от света се добавя и една "ЩЕ" новина от Русия.

Абе какво стана с онази печка в Средиземно море дето и казват самолетоносач?Прибра ли се в Русия или още се мъчи да си събере самолетите? То дали въобще останаха самолети.

Движи се на гребла защото кюмюрът е свършил. Може да е бавен, но за сметка на това е с два вида задвижване.

С "новата" система на рускиа хеликоптер руснаците ще направят хеликоптер Йо йо - няма да хвърчи,а ще подскача във въздуха с 500 км/час. Няма да може да бъде уцелен,сигурно е!

Частите ще са поръчани от китайски доставчици от Алиекспресс! Да живей Джак Ма - строителят на съвременната руска технология!

Що препирня за един хеликоптер дето евентуално ще се случи когато внуците ни побелеят.

грантовите нещастници се напъват като за последно, Тръмп им реже парите от есента.

Ти кажи за супервертолета, а не бери грижа за съседите! Няма какво да кажеши веднага грантове и соросоиди са ти на езика. Така дядо ти обясняваше защо онези, на запад карат мерцедеси, а ние Москвичи - ама ония гадове бият негрите ......

Добре, че са тия перковци руснаците да бълват денонощно простотии, та да захранват сайтовете и да се генерират по 300-400 коментара, дето после да се размахват пред рекламодателите ;)

доколкото си спомням америка купи з а афганистан руски хеликоптери . работя в самолетостроенето в монтреал и съм доста запознат в тази област . не забравяте колко воини е понесла руся за разлика от америка ...така че е глупаво да се правят сравненя. местните маистори са по ограничени от един наш обучен по времето н аз соца подобен !!! престанете да величаете англосаксонците ...

Не че се заяждам ама изречение се започва с главна буква. Би ли ни обяснил защо работиш за самолетостроението в Канада, а не в Русия?

Чистач ли работите в тази компания "воини, руся, маистори" ........... !?

точно така Васко ... купи ги за Афганистан .. където пилотите не са добре обучени .. а противника не разполага с високотехнологични оръжия.. изобщо ще се бият не с армия а с терористи . не ги купи за собствените си ВВС още повече че ги купи след като Хуйло даде разрешение за да го наречем не точно база а за логистичен център на САЩ за Афганистан така че ако наистина работеше в авиацията щеше да ги знаеш тия неща така че силно се съмнявам .. до колко си специалист ..

Нямам нищо против руснаците но вече ми писна да чета неща от сорта.. че ще правят самолетиносачи, роботи , военни джипове, самилети, хеликоптери, космически програми, лекарство за рака. Даже и спортен автомобил имаше. Ако пропускам нещо, моля да ме извините. Един yota phone ,където пуснаха и той умря :-( После нямало пропаганда. Пропуснах да кажа че и аналог на Мистралите щяха да правят...

Решили да правят вертолет, а се очаква да се получи ... едно голямо нищо! Като онази бръкма Т-14, която я теглиха миналата година на парада. Забележка: Под руснаци да се разбира живеещите в сибирската свинщина, а не емигриралите от там. Да не забравяме емигрантът-белогвардеец Игор Сикорски създател на хеликоптерната индустрия.

Игор Сикорский - етнически поляк от Киев

Тия цялата електроника за самальотите и вертолетите си я купуват от Западът, щели да правят нещо си хаха

а двигателите се правят в украина, но вече украинците ги отрязаха!

Пак ли "ще"? Преядоха с това светло бъдеще, което все не доживяват.

Мечтаят за вертолет, дето вдига 500, а умират от препиване с боярищник.

към Руското посолство. Моля спрете водката на Детройта и АК-47 защото от техните пиянски бръщолевения умните хора не могот да си кажат думата. Ако спрат за малко и четат може и да научат нещо.

Мен да не ме спират, че съм обсебен от кравари, еврогейове и вурстовете им. Латнтната ми хомосексуалност е силно зависима и се подхранва от глопостите които пиша тук, но тайно се надявам някой хубав ден да ме ощастливат няколко кравари, еврогея и луди говеда.. много луди. Аз обичам! Факт!

Гогов, не го научи този български език, бе! "Правя" има смисъл на "произвеждам", а в статията си написал, че тепърва хеликоптера тепърва ще се проектира!

Тая статия що не е в раздел вицове ? Ушанките освен самовари, друго не могат да правят !!!

Бе то лудите говеда и самовари не могат да направят..>Затова купуват всичко от Китай...И затова щайгата им за 10 милиарда долара-Земволт, едва не потъна в Панамския канал..та го влачи до сушата туземна гребна лодка:)

Да ти кажа, по технологии на лудите кравари имаш интернет и компютър от които пишеш тотални глупости, за които ти се подиграват не един и двама :). ВИкаш парния самолетоносач, който стана за смях на целия свят е ок :))).

с тия самовари изпревариха твоите богове в космическата надпревара....брех как ли стана?

Самовари не съм сигурен но без майтап правят две неща най-добре ватенки и водка :)

"Самовари" верно ли правят? Аз поне от 25 години не съм попадал на нищо руско в който и да е магазин в Западна Европа... (водката изключвам)

Толкова глупости като тези тук не съм чел никъде.

Два двигателя много двигатели

страна, която до ден днешен произвежда УАЗ без грам да му пипне технологията, ще строи супер въртолет , ама друг път. Русия освен да копае и да продава природни ресурси нищо не може

И кво и е лошо на УАЗката? Аз съм се возил на нея в казармата, и там от където минава тази машинка, Хамъра ще издъхне като свиня. УАЗките си имат точно определено предназначение, и това не е комфорта, а проходимостта и надеждността.

Аз пък бях шофьор на УАЗ в казармата и на "Жигула" между другото. Няма такъв боклук! Надеждност... ти си пълен нещастник, ма! Надеждност... на всеки 50 км... слизай и затягай с ключа болтовете да не изпадат колелата! Ахахахахахахах! Верно била е концепирана да издържи 30 км от тила до фронта. Повече не й е трябвало. Щото там щяла вече да бъде избомбена от турската артилерия. :))))

...и сигурно за това заедно със щатите продават най-много военнна техника в света и са единствен и пряк конкурент на всичко правено зад окена....кълвач

Щатите имат скрупули и не продават на всеки. За останалите тепърва ще се 'грижи' Китай, докато руския дял в продажбите прогресивно намалява. Потенциалът на съветското наследство се изчерпа, а пари и особено кадри за развитие на нови технологии липсват.

И в Китай строят заводи за масово производство на електромобили! Края на тазово-петролните кочини идва! Ей затова няма "Силата на Сибир". И като свършат парите и Ислямът и Комунизъмът умират окончателно! Ще останат да си ядат пясъка и танковете!

Мухахахахахахаха...........Зле си козяк! Мноооо зле! И това е факт:) Кат гледам как всички са се юрнали да пройзвеждат електрически коли, не е истина:) Абе мунчо, а корабите с какво ще се движат?:) А самолетите? А влаковете?:) А камионите?! Ти наистина си прост козяк. Да те светна още нещо, петрола може да се използва не само за гориво, както доста глупаво правим ние, но и за производство на храна! А и всичките тия пластмаси и прочие полимери от какво се правят, а?:) От въздуха ли?:) Вземи се образовай малко смешник:)

Защо руснаците поставиха рекорди в добива на нефт, ако наистина е безценна суровина от която зависи бъдещето им? Лесният/евтин за добив нефт дори в Русия не е безкраен. И защо по-късно въпреки договорените с ОПЕК ограничения цената не се вдигна съществено? Каменната ера не е приключила защото са свършили камъните.

В интерес на истината, както в повечето страни в СССР имаше умни хора и истински учени. Макар че им е било супер трудно да работят в страна управлявана от дебилни апаратчици със селски произход. Това е и причината СССР да изостане толкова много технологично, а не че руските учени са тъпи. Например едно от светилата им Корольов е бил осъден на 10 години. Колко са лежали по затвори, колко са били разстреляни, само те си знаят. След като СССР падна. Руските учени видяха, че могат да работят за истински пари, вместо да лежат в затворите и да ги мачкат номенклатурчици и се изнесоха едни в САЩ, други в Европа. Е някои останаха в Русия и станаха частници, но като ги гледам, като препечелят гледат да го инвестират в Чужбина. Нещо не се навиват да си го доверят на Путин. Та и затова от 30 години руската военна промишленост буксува. На практика всичките им "модерни" разработки са чертожно-картонени рисунки и макети - тва там "Булави", "Армати", разни С-та... пълна скръб! А великите ракети и постижения на държавната "Росскосмос" са все разработки от Съветски времена отпреди 40-50 години и оттогаз по сталински "Ни шагу вперед!"

Да не разбивам детските ти илюзии, но в много области, руснаците бяха С ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПО-НАПРЕД от лудите крави и гейропейците....И това са факти! Дори досега, лудите крави не могат да направят читав ракетен двигател с затворен цикъл на действие...Да не говорим, че в сферата на лазерите, руснаците бяха с 2 десетилетия по напред от кравите до 90 година. А дори до днес, руснаците са лидиращи в света по ядрена физика и при създаването на ядрени реактори... А лудите крави са строили последния АЕЦ преди 40-50 години!!Така беше и с доста други сфери на науката и техниката....Това са факти!

Ку-Ку!

Тъпунгер, личи си че си тъп заблуден путлераст. Двигателите на совалката Space Shuttle Мain Еngine са със затворен цикъл. Педеруските свине са ти напълнили кухата тиква само с глупости.

Леле, колко си малоумен. Ти въобще за 5 ст. труд направил ли си си да прочетеш и да се поинтересуваш кое, как и какво е развито, направено, въведено в експолатация? И трябва да ти кажа, че днешно време учените в ЕС са много по-затиснати от номенкатурни дебели чиновници-апаратчици от когато и да било, където и да било. Разработват се само ГМО боклуци, които да тровят хората и правят корпорациите все по-богат. Хайде вземете малко да свалите розовите очила, малоумни зомбита.

Савецкият ЖиЕсЕм най-бързия ЖиЕсЕм! Можеш да говориш със съветския ЖиЕсЕм - 50 пъти по-бързо, отколкото с амерички ЖиЕсЕм!

Има един малоумник, безбъдещник, Ще-ко. Все му се привиждат Ще-та и много завижда как хората си имат бъдеще, и си кроят планове, много от тях вече се реализират, а той е умрял в безвремието на малоумието си. Щеко, зобай си розовите евраналтически ценности и си стой тъп. За теб ще няма.

Нищо не може да прави тази държава. Може само да продава суровини на богатите държави.

А ти какво продаваш? Задника си ли?

статията за него ли е, бе тъпак !

Така, ето и поредната серия от поредицата от руския фантастичен роман "Ще...". Предишните серии се казваха "Ще направим супер самолетоносач", "Ще изстреляме успешно сонда до Марс", "Ще направим супер самолет", "Ще победим капитализма". Тази серия се казва "Ще направим супер вертолет", и се разказва за поредния пиянски кошмар сънуван от някой ръководен орган на руските военни. както винаги таз се споменава че ще направят нещо, което ще е супер, когато стане. Очаквайте скоро следващите серии на супер сериала "Ще.."

Бе като си заговорихме за фантастика...То и лудите крави ЩЕ се да се качват в космоса сами....Ама това трябваше да стане преди 3 години...Ще ходят на Марс, както каза Елън Мъск още през 2014...Ще садят картофи на Марс 2018... Ще са на Марс 2030 година...По скоро 25000 година Ще са там!! АМА НЕ БИДЕ!! СВСЕ НЯКАКВИ ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ обясняват лудите крави...И пак нищо!! Показват как ЩЕ летят до Марс с някакви компютърни анимацийки....Или как се садят картофи в холивудската боза Марсианеца...Ама всичко си остава едно голямо ЩЕ!! А резултата е КРЪГЛА НУЛА!! Дори до МКС Ще ходят сами, и затова НАСА купува места на руските космически кораби Съюз за още 5 години напред:) Ще,Ще,Ще...ама НЕБИДЕ КРАВАРСКОТО ЩЕ:)

Пак тъпи лъжи. Американците още преди 70 години се качваха сами. Сега заради заради смяна на стратегии и финанси временно не качват хора, но винаги са твърдели, че от 2018 ще почнат пак да качват. Твоето естествено са глупости и фантазии. Я потърси и се осведоми кратуно - Мъск никога не е твърдял нищо за Марс през 2014 г. Единствено каза че ще се стремят да изстрелят ракета към Марс през 2018 г., но без хора. Колкото до картофите - направиха експерименти и резултата показа, че картофи могат да се отглеждат на Марс. Кръглата нула е в главата ти. Щом 4 марсохода са нула кво да кажем за пияните свине, които дори и не са успели да примарсят сонда.

Google прави виртуален шлем, Тесла прави електрическа кола, японците правят супер бързи влакова, а руснаците правят все нови и по-смъртоносни оръжия.

Естествено! Хората имат родина да защитават!! Все пак хората, нямат никакво желание лудите говеда и техните стелки от Педалсъюза, да им наложат криворазбраната "педокрация", с крилати ракети Томахоук и бомби с обеднен уран! Както направиха кравите в Ирак, Афганистан, Либия, Йемен, Сърбия, Египет,Сомалия и къде ли още не!!!

Любопитно защо споменаваш само Гугъл и Тесла. Защо не споменеш Нортроп Груман, Локхийд Мартин, Рейтиън и Боинг? Знаеш ли, че 40% от производството на Мицубиши е военно?

ВСИЧКИ СЪВРЕМЕННИ ИЗТРЕБИТЕЛИ СА СЪС ВИРТУАЛНИ ШЛЕМОВЕ БРЕ ИДИОТ :))

По най-нови данни и очаквания - въпросният въртолет щял да лети и подземята със скорост равна и малко по-голяма от тази на светлината. Тази опция се разработва и ще се внедри срочно до 7851-ва година

Дали ватниците някога ще им дойде желание да произведат нещо друго освен оръжие? Нещо дето да не е свързано с война и убийства?

А АЗ СЕ ЧУДЯ ДАЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЯ ДА ВИДЯ МЕЙД ИН ЮЕСЕЙ ГЕЙФОН НА ГЕЙПЪЛ :))

глупости

а твойте идоли през океана какво правят самите те освен оръжие - тоалетнтса хартия даже идваот китай

МИ8 ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ НАЙ-МАСОВИЯ ПРОИЗВЕЖДАН ДВУ-ДВИГАТЕЛЕН ВЪРТОЛЕТ В ЦЕЛИЯ СВЯТ ... НАД 12 000 БРОЙКИ ... ДАЖЕ МЕКСИКАНСКИТЕ ВВС ИМАТ 11 . А БРАЗИЛЦИТЕ ОСВЕН ТЯХ КУПИХА И (МИ24) - МИ35 КРОКОДИЛ :))

ЕТО ВИДЕО НАПРАВЕНО ОТ БРАЗИЛСКИТЕ ВВС .... НА МИ 35 КРОКОДИЛ - ДА НЕ КАЖЕТЕ ЧЕ ПРАВЯ РУСКА РЕКЛАМА :))) .. Бразильские Ми-35М YOUTUBE

Мале мале. Че селенията и простотията бродят навсякъде е знайно, ама че тия с мераците руският господар да възкръсне и да се върне и да накаже всички, че не са умствено изостанали и те като тях са толкова умствено изостанали колкото се вижда от постовете им тук все не мога да го побера в главата си.

Русия ЩЕ направи супер самолетоносач, Русия ЩЕ разработи супер хеликоптер, Русия ЩЕ произведе изтребител пето поколение! Хайде похвалете се с нещо създадено де! Нещо работещо! Даже и военна техника да е ... щото цял свят разбра, че за цивилната техника хич ви няма! И нека не говорим за СССР разработки, моля!

Трътлестата леля, с адамовата ябълка и парцалките в сутиена, напоследък се срамува да пише с обичайния си ник >>>. Защо ли? :)))))

Защото якият пич с голяма ъъъ...работа заби едно готино русо гадже. И му се занимава предимно с него. Почти не му остава време за недоклатените мурзилки! И простотиите им.

Как така ме изоставяш за някаква и то жена? А гейските ми мокри сънища? :(((((

Само лелки, трътли, педали и всякакви сексуални отклонения са в главата на товарищ милиционера! Гнус голяма!

Путин каза, че и руските курви са най-добри. Ако не ми вярвате - търсете го в нета, ама ви предупреждавам, че е на руски!

МИ ЩО ДА НЕ СА НАЙ-ДОБРИТЕ?! КАКВО, ПО КРАВАРСКИТЕ СВИНЕ ЛИ ДА ЗАЛИТАМЕ?!ДЕТО ТЕЖАТ ПО 200 КГ ЖИВО ТЕГЛО...НИЩО ЧУДНО ЧЕ В КРАВАРНИКА ИМА ТОЛКОВА ППЕДЕРАСИ, ОСОБЕНО В САН ФРАНЦИСКО! А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПЕДАЛСЪЮЗА, С НЕГОВИТЕ КОНЧИТИ И ЛЕСБОСИ!!ОТВРАТ!!!

САЩ голяма държава. Има всякакви модели и марки жени! Друг въпрос е, че такива импотенти като теб имат микрочушка и не могат да се възползват. :))))))

Дрисък нещастен, Русия загуби ДВАДЕСЕТ И ОСЕМ МИЛИОНА човека в четиригодишна война, 92% от които - мъже. Нямаше мъже в Русия след войната, разбра ли ЛАЙНАР НЕДОНАЙБАН???? Пожелавам през следващата война всички жени от рода ти да бъдат най- добрите курви в Света!!

Нервите! Нервите! Нещо се изнерви, а?!

Какво да се аргументирам на селски простак, клатещ се на Кранта? Ти сам си знаеш мъката, кво! ;)

симо

Така е...И за ебане не ставате.

Лелчок трътлест, а какво казва съмишленичката ти Кончита Вурст за демодираните червила? :)))))

Може би Путин е имал предвид, че всички рускини са курви?!

Руснаците са НОМЕР ЕДНО В СВЕТА по технологии, използвани във въртолети и това се признава от всички, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ИДИОТИТЕ. Впрочем, никой и не очаква да е друго.

Идиоти са значи руските богаташи че летят на западни хеликоптери. Или индийците които купуват Камов, но настояват за френски двигатели..

Индийците купуват доста руско оръжие, смешник. А ти на си чел НИТО ЕДИН ДОГОВОР и хабер си нямаш кой въртолет с какъв двигател е купен!!

ДИР-ЪТ РЕДОВНО НИ ЗАПОЗНАВА С МОКРИТЕ СЪНИЩА НА РУСНАЦИТЕ... ПОСЛЕ ТРОЛОВЕТЕ БЪРЗИЧКО СРАВНЯВАТ МЕЧТИТЕ НА РУСИЯ С РЕАЛНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ НА ЗАПАДА. ДОСТА НЕЛЕПО, НЕ МИСЛИТЕ ЛИ? АЗ СЪМ ОТЯВЛЕН РУСОФИЛ, НО НЕ КВИЧА ОТ ВЪЗТОРГ ПО РУСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И ПОЛИТИКА. НИТО ПО АМЕРИКАНСКИТЕ. ДА ПРИПОМНЯ - ОТ 12 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО.

Ама Ка-52 лети и пуца, тъпчо. А ти иди да създадеш примерно нов чушкопек с автоматично изхвърляне на чушките като си толкова умен.

По скоро си отявлена Кончита, която пъшка по площадите в Кьолн и Брюксел..Под задните напора на мазните мюслита:)

другари , ако не знаете комунизъма фалира

симо

Ако не знаеш РУСИЯ я има и НЕ е комунистическа...........

Е тогава за кво РУСОФИЛИТЕ ни убеждавате, че трябва да станем пак комунистическа държава?

Ако не знаеш Китай продължава да е комунистически, пък всичко там се произвежда

Комунистическите управници на Китай наблюдават колапса на Съветския съюз през 1990 г. с притеснение, като отчасти смятат, че причината е огромната технологична пропаст, която дели САЩ и СССР. В началото на 1994 г. в Китай има само 27 милиона телефонни линии и 640 000 мобилни телефони при общо население 1.2 милиарда души. Първите потребители на мобилни телефони са държавни служители или предприемачите getihu, които могат да си позволят да платят по 2000 долара, за да си купят телефон, а останалите се справят, като използват пейджъри. След като се разпространява новината, че Китай най-сетне инвестира в своята телекомуникационна инфраструктура, в страната започват да се появяват и първите технологични предприемачи. Повечето от тях са получили образование в САЩ инженери, които основават нови предприятия, за да помогнат в изграждането на комуникационните мрежи в Китай. Един от най-важните измежду тях е Джеймс Дин (Дин Дзиен), магистър по информационни науки от Калифорнийския университет, Лос Анжелис.

Китай не се оплаква нито от 'лошите 90те', нито от Сорос, нито пък от Глобализацията ;)

Да не говориш нещо за Краварника? С 90 милиона безработни негри, латиноси , жълтури дето са на социални помощи...И имат 20 трилиона външен дълг?:)

Вместо да инвестира в собствената си икономика, 'Россия в марте 2017 увеличила вложения в казначейские облигации США на $13,5 млрд до $99,8 млрд.' за мизерните 2% ..

90? 25%? Ама как да очакваш от човек, който твърди, че има куршум с изместен център, да не дрънка простотии.

Капутлерче нещастно. Първо научи какво е държавен дълг и какво е външен дълг преди да плещиш простотии. 5 трилиона е външния държавен дълг. Другите 14 трилиона са вътрешен дълг.

Русия пак ще открива топлата вода!КБ "Сикорски" вече го направи и почти привършва изпиканията!Пак е на съосна схема както хеликоптерите на Камов ,но има и тласкащ винт на опашката ,като при автожирите.И лети с повече от 500 километра в час!Има го и в транспорте ,и в щурмови вариант!

HAhahahahahaha........Абе балък, значи като козяк си признаваш, че лудите говеда копират от руснаците и по-точно от Камов, а?:) И да не говориш случайно за Sikorsky S-97 Raider..а козяк?:) Я да дадем малко инфо за простите европедали: сruise speed: 253 mph; 407 km/h (220 kn) [35] (with external weapons) Never exceed speed: 276 mph; 444 km/h (240 kn) Armament Guns: .50 cal gun w/500 rounds Rockets: 7-shot rocket pod(s) Краварската щайга която лети НЕ С 500км/ч а с 400км/ч, може да е едно хвърчило...Но не и истински боен хиликоптер, с това смешно въоражение от ЕДНА КАРТЕЧНИЦА И два блока с НУРСове!! Смени и прости като гъзове козяци! Това хвърчило, дори няма броня бре смешници!!! И е един неуспял прототип и нищо повече!

Ка-52 и Ми-28 и Ми-35 са доказали се бойни машини, с тежко въоражение и мощна броня! Характеристиките на Ка-52 са: Never exceed speed: 350 km/h (220 mph; 190 kn) in dive Maximum speed: 315 km/h (196 mph; 170 kn) in level flight Cruise speed: 270 km/h (170 mph; 150 kn) Range: 545 km (339 mi; 294 nmi) Combat radius: 470 km (290 mi; 250 nmi) Ferry range: 1,160 km (720 mi; 630 nmi) with 4 drop tanks Service ceiling: 5,500 m (18,000 ft) operational, 4,000 m (13,000 ft) hover Rate of climb: 12 m/s (2,400 ft/min) Disc loading: 30 kg/m² (6.1 lb/sq ft) Power/mass: 0.33 kW/kg (0.203 hp/lb) ArmamentGuns: 1 mobile semi-rigid 30 mm Shipunov 2A42 cannon (460 rounds total, dual feeding AP or HE-Frag) Hardpoints: 4 (6 on Ka-52) under-wing hardpoints, plus 2 on wingtips for countermeasures or air-to-air missiles with a capacity of 2,000 kg and provisions to carry combinations of: Rockets: 80 80 mm S-8 rockets and 20 x 122 mm S-13 rocket, Missiles: 2 APU-6 Missile racks, able to accommodate a total of 12 9K121 Vikhr anti-tank missiles, Vympel R-73 (NATO: AA-11 Archer) air-to-air missiles, Kh-25 semi-active laser guided tactical air-to-ground missiles Bombs: 4 250 kg (550 lb) bombs or 2x 500 kg (1,100 lb) bombs, Other: 23 mm UPK-23-250 gun pods (240 rounds each), 500 L (130 US gal) external fuel tanks. Reportedly, twin Igla light air-to-air missile launchers under each wingtip countermeasure pod (total 4 missiles). Ето това е истински въртолет и то боен! ФАКТ!

Само дето компанията Sikorsky Aircraft Corporation е образувана от руснака Игор Сикорски. След малко някой ще напише, че бил украинец, макар май наистина да е роден в Киев. Та той след ПСВ отива в САЩ. Реално трябва да се пита и от коя от трите украйни (народна, западна, социалистическа) е бил тогава? ;) Пишат си в Уикипедия, че си е руснак. Пък и украинците не е ясно дали не са си руснаци - русъ, малоруси, великоруси.

обаче последния проект в който И.Сикорски е имал някакво участие е бил преди повече от 60 години. Няма какво повече да доят мурзилките.

Има ли руско оръжие за което сте писали и дето не е супер?

Уж все руснаците са по-по-най, а никой не иска да ползва руско-съветска техника. Само някакви негри и терористи , защото или истинската военна техника им е много скъпа или не им продават. Тук, в този форум, очевидноо има много любители на руско-съветска техника. и още повече любители на митовете за руско-съветската техника. Но я да попитам аз няколко прости неща: 1. колко от вас карат съветски (руски) автомобил 2. Колко от вас имат руски лаптоп. 3. Колко от вас имат руски смартфон 4. Колко от вас гледат руски телевизор 5. Колко от вас имат руска техника в кухнята - печка, хладилник, пералня, сушилня, миялна машина 6. Колко от вас носят руски обувки, маратонки или каквото и да е там 7. Колко от вас биха се качили на руски пътнически самолет без да ги е страх 8. Колко от вас се бръснат с руски ножчета за бръзнене (ако наистина има такива значи сте големи мазохисти) 9. Колко от вас имат руски електрически инструмент - какъвто и да е - бормашина, флекс, каквото и да е 10. Колко от вас са виждали на живо руска техника Ако някой от вас другари руско-съветски мекерета има 10 отговора ДА, ще ми е приятно да беседвам с него. Ако някой от вас има поне един отговор ДА и това е на 10-я въпрос, значи е виждал поне нещичко, и поради това не си е купил нищо руско. И накрая да запитам след като никой от вас не смее да си купинещо просто като руски телевизор или лаптоп, защо тогава хвалите толкова руските боклучарници

Hahahahahahhaha..........Muhahahahahaha...........Ми ти по добре кажи, защо лудите говеда от Краваристан, тогава ползват руските космически кораби Съюз? Че нещо НАСА купува още места на Съюзите, а не на експлоадиращите щайги на Илън Мъск. Що те ползват руска техника, а не краварска?! Що целия свят купува руски самолети, въртолети, кораби, подводници, ракети, сателити, камиони, влакове, ядрени реактори, реактивни двигатели,подводници, дизелови двигатели, генератори,оръжия и т.н?! Сигурно щот краварските не струват, затова:) Ехххх козяк, козяк...промит и продажен мозък си ти! Дори лудите крави купиха преди 2-3 години над 100 руски въртолета Ми-17, че техните издъхваха в Афганистан и падаха като круши.......Но ти и това не знаеш!

За космическите кораби - добре, кажи автомобил кога ще произведат. За компютър и телефон няма да питам

Ползват защото са евтини! Затова. Скоро и това ще свърши!! Виждаш ракетите на Мъск какво правят. Кога руска ракета ще се върне на земята и ще кацне сама?

Руските хеликоптери стават за износ само със западни двигатели: Ка226 (Турбомека); Ансат (ПратУитни); За руските самолети и подводници поръчките секнаха.

Ще си избера и страна от ЕС за сравнение - да кажем Белгия. Макар да може да се замени с 90% от другите страни в ЕС . 1. Някога сме имали руски автомобил. Гледам още вървят по улиците, макар и рядко. Западните трудно издържат толкова. Не знам Белгия да произвежда изобщо автомобил. Американски също рядко се карат тук. 2. Лаптопите са си китайски. С малко изключения от региона. Не знам в Белгия да се произвеждат. 3. Смартфоните също са от Китай. Не знам в Белгия да се произвеждат. 4. Телевизорите са основно от Северна Корея - Самсунг. Има от Индия и други. Не знам за от Белгия. Нито за САЩ. 5. За кухнята може и да не съм имал руска техника. Не знам в Белгия да се произвеждат. 6. Маратонките тук се правят в Турция, Китай или Индия - тук и западните марки с детски труд. Не знам за от Белгия. 7. Летял съм десетки пъти с руски/съветски самолети. Не бих правил никаква разлика за сигурност. Не знам за Белгия да произвежда такива самолети. 8. В момента не се бръсна. ;) Ползвам и машинка за подстригване. 9. Имам руски/съветски инструмент - например амперволтметър наследство от примерно 45 години и работи перфектно. Не знам за от Белгия. 10. Да виждал съм руска техника. Дори метрата в София са руски. Имат кранове, металорежещи машини, багери и почти всичко. Може да не са номер едно, но го имат. Има всякакви дреболии дори тук - например ключалки. Не знам за от Белгия. Сега с какво Белгия и другите страни от ЕС са по-добри?

Не говори простотии! Западните не били издържали - аахахахахахах! :)))))) Нещастниците, които поддържат руски таратайки те си знаят, колко часа седмично лежат под бараката! Просто са елементарни като конструкция и лесно се "поддържат" с тел и чук. Това не е издръжливост! Мене като шофьор ме интересува стабилност, удобство и това да имам доход като поостарее... вместо да лежа под нея да си купя нова!

Има много мазохисти. Някои се бръснат ссъс съветски ножчета Нева, други карат автомобили от съветско време, а трети си набиват чеп отзад. разни хора, разни идиоти. Нека да започнем от метрото. Копие на американски модели от 30-те години - това сс тарите руски мотриси. и ако само веднаж си се возил на нещо по-различно ( нека не е соименс, нека да бъдат чешките мотриси), ще видиш колко десетки години назад са изостанали рубладжиите. Манипулацията е основен метод на комунягите. Държава като Русия не е коректно да се срванява с държава като Белгия. Коректно е да се сравнява с Германия, Япония, САЩ. В краен случай с Франция, Италия Великобритания. Поне като население. Белгия може да бъде сравнявана с България ( въпреки че сравнението ще е доста неприятно) Но ако някой иска да покаже колко е изостанала Руисия аз му предлагам да я сравнява със Сомалия и Занзибар. И последно, когато в Сев. Корея започне да с епроизвежда Самсунг, корейците ще празнуват обединението на Корея. Както германците през 1990. А това че ти не знаеш къде какво се произвежда говори за едно - просто си неграмотен

Не можеш да ги разбиеш с тоя довод. Според тях, колкото по-нищо не правиш си толкоз по ВЕЛИК! Нали и в Древна Гърция е било така. Богатите са ставали ВЕЛИКИ философи - цял ден нищо не са правели, лежали са на гръб и са философствали.

ПАК ФА/Т-50 лети от 2010. Произведени 6 (шест) броя. Т-14 Армата в действие от 2015. Произведени бройки по-малко от 20. Проблеми с трансмисията, двигателя и т.н. и т.н. Ка-52- алигатор - първи полет през 1997. Произведени 92 броя. Това вече си е много добре. Падат се почти по 5 броя годишно. А как само се справиха "безаналоговите в целия свят" зенитни системи С-300 и С-400 в Сирия не е за приказване...

синема гугу

Няма да бързат я. Току виж се е е родил друг ген. Лебед. / бог да го прости предишния, ве1на му памет/

Е за какво им е да пройзвеждат още на руснаците? Та те имат 15 000 танка на равнището на краварските Абрамс, Арматата я създадоха за да извършат качествен скок, и го постигнаха оставайки западните гейове далеко зад себе си да дишат прахта. Напълно нормално е, един танк или самолет да се изпитва няколко години преди да влезе в масово пройзводство..А ти и това не знаеш! Краварския боклук Ф-35 го правят вече 25 години!! И още е недоправен и се троши през 5 минути:) Руснаците да не са балъци като кравите, да вкарват в пройзводство нещо бъкано с дефекти като Ф-35!

2 въпроса: 1- какво е проЙзводство? и 2- свестен автомобил кога да очакваме от ватниците?

Тип Многоцелеви стелт-изтребител Производител Съединени американски щати Локхийд Мартин Произведени бройки 231 изтребителя 6 за наземни изпитания, 14 прототипа и 211 серийно производство до март 2017 г. Първи полет 15 декември 2006 г.

вижда се, че си кръгъл идиот. Против крилати ракети противодействието е Панцир - руснаците си го имат на базата си Хмеймим, докато сирийците там нямаха нищо. Отделно - руснаците не са и получавали нареждане да противодействат - не случайно бай ти Трмп ги е предупредил час преди това - нали трябва да си направи PR-a! Само 12 часа след измисления им удар, струващ около $100 000 000 сирийската база продължи да функционира. Уникални тъпаци пишат тук!

Отдавна лети с 500 км/ч

Лети в мечтите ти. Макс скорост 422 км/ч, празен като пробит бидон. И над 300 на пилота му изпадат пломбите.

Единият лети .. а другия тепърва ще го проектират :) да не говоим че САЩ отдавна разполагат с вертикално излитащи самолети от рода V22 Osprey който лети със скортости от порядъка на 450 - 500 км .. и това е машина която вече е експлоатация ..

Si S-97 Cruise speed: 253 mph; 407 km/h (220 kn) [35] (with external weapons)[12] Never exceed speed: 276 mph; 444 km/h (240 kn) [35] А тука се говори за 500 Круизна, не топ скорост.

Каква изненада - руски проект от неопределеното бъдеще вече 'превъзхожда' СЪЩЕСТВУВАЩА американска машина.

и за желаещите да видят какво следва да потърсят видеоматериала : Sikorsky - Boeing Future Vertical Lift: The Way Forward. Дори и за АКо47, ако е успял да се е успокои.

Cruise speed: 253 mph; 407 km/h (220 kn)(with external weapons) Never exceed speed: 276 mph; 444 km/h (240 kn) Да ти превеждам ли или ще се справиш сам?

Дрънкането на оръжия е основна тема на руската пропаганда и охотно преповтаряна от дирижираните български медии.

Веднъж защитавайки столицата си чеченците като свалиха един руски хеликоптер с гранатомет за 100 долара и 120 алкоголика отидоха при св. Ленин на небето! Руска летоподобна техника - мерси, ньет!

синема гугу

с паметта на героите?

Е то преди няколко години, си замина цял Чинук с взвод луди говеда в него:) А малко след това и един взвод от Тюлени..Горките издъхнаха, защото скапаните им М-16 засекоха, и камиларите ги изпозастреляха със свойте АК-47:) Смех смех:)

Къде е един взвод, къде е ЦЯЛА РОТА!

Това важи на 100% и за Апаче. И те както наблюдават и стоят на едно място са перфектни мишени за гранатомети.

Тия па! Китайците вече си произвеждат всичко сами, включително и руските самальоти! За кво се мъчат като няма, кой да им купува отпадъка!

Те китайците и А380 произвеждат ама не значи че могат да ги правят сами. А ти за самальотите не се притеснявай. Има кой да ги купува. Продават та се късат. Без да те питат тебе. Щото си много умен кравар.

тия които пишат ще , ще и прочие простоти ,могат свободно да проверят че всички заложени прези 10-12 години проекти в Русия са осъществени и внедрени:атомни реакторина бързи неятрони -въведени в експл., пътнически самолети : Сухой суперджет 100-сертифициран от Евпореп.въздухоплавателна комисия, както исухой супреджен новвариан Б-100 -също вече сертифициран от европейската комисия, МС-21 -в тестови изпитания/, Р-26Рубеж -в експлотация, морски вариан -Булава-въведена в експл., Армата-въведен експлотация,Т-50 последни изпитания и първите бройки са въведени в експлоатация,Миг 35 и СУ 35-въведени и 50 броя продадени в чужбина -екпореен вариант, ново поколение атомни подводнци -проект 855 Ясен -въвеведени в експл., ново поколение дизелел.подводници проек Вършавянка -въведени ве кспл., тежка и свръхтежка космическа ракета ангара -в тестотови изпитания; хирезвукова крилата ракета проект циркон -9000 км/час -тествана успешно и заложено серййно производство за морско базиране и прочие и прочие примери с коио всеки може а се запознае сам.

А автомобил кога?

А американците ракета която не пада кога?

Суперджет е от 70% вносни компоненти, МС 21 - 40%, и то само във варианта с руски двигател (който никой няма да купи)

Хаха Боинг и ербъз за със 85 процента чужди компоненти.

сами рашките. Което е читаво е открадната технология. Дори и водката им не струва - финландската е по-добра.

другарю милиционер .Това от доклада на кварталният ви партиен секретар ли е?

То лудите говеда без нацито Фон Браун, и една кьорава ракета не могат да направят:) Гърмят им копираните от швабите Челинджъри и Колумбии като пиратки:)

Currently top 9 best attack helicopters in the world are these: Nr.1 Boeing AH-64E Apache Guardian (USA) ... Nr.2 Bell AH-1Z Viper (USA) ... Nr.3 Kamov Ka-52 Hokum-B (Russia) ... Nr.4 Mil Mi-28 Havoc (Russia) ... Nr.5 Eurocopter Tiger (France/Germany) ... Nr.6 Z-10 (China) ... Nr.7 Denel AH-2 Rooivalk (South Africa)

Това някоя пъпчива луда крава на 10 годинки ли го е писала? :) Защото това списъче само някое детско въображение може да го състави:) Реда е : 1.Ка-50 2.Ми-28 3.Ми-35 4 Тигър 5Апачи 6 З-10 7З-19 8Кобра и т.н

ще

Бе и лудите говеда ЩЕ ходят сами в космоса ..Ама ЩЕ НЕ БИДЕ :) Дори НАСА е купил;а още места на руските Съюзи:)

Гледам раздел Технологии, влизам вътре - чете се като виц. Хм...

Сигурно четеш новината за краварската гемия Земволт на стойност от некви си десет милиарда долара , дето едва не потъна по средата на Панамския канал..Та гребна тузмена лодка го извлачи до брега:) И аз се скъсах от смях като я четох тази новинка:)

Пак ли наАКано говедо демонстрираш тъпотия. 4 милиарда струва и е в тестов период. Проблеми с потъване няма, а с повреда в двигател

Благодарение на квараските технологии имаш интернет и компютър от който да ни пишеш глупостите си :)

I will, пак ли? Пак ли ще ходят до Марс лудите говеда, да садят картофи...Но то беше 2015...2018...2021...2030..2040.5000 година....То нямаше Др4агон Х на Мъск да лети 2014...2016..2018...А още се не види:) ПАК ЛИ?! Руснаците каквото си кажат хората, поне го правят...И поне си ходят в космоса сами, а не като кравите да си плащат като попове за места на руските Съюзи. Факт!

:)))))))))))))))),продължавай в този дух и може да издухаш детроита по простотия....за сега си само втори но има май хляб в теб:)))))))))))

И това го казва, някакъв олигофрен козяк, на хранилка при лудите говеда?! Ай стига ве...с твойто нищожно жалко мнение,човек спокойно може да си избърше гъза:)

руснаците коя година ще стигнат луната :). Коя година ще пратят апарат на марс :)

Те лудите крави кога са стигнали на Луната? И кога на Марс? Ааааааа, да ! Забравих! Те стъпиха на Марс, дори картофи посадиха там...В холивудската боза-Марсианеца...Която голяма част от населението на Краварника, прие за истински мисия до Марс:)

Мъск пак качи 6,5 тонен сателит на Геостационарна орбита, нещо което руснаците все още НЕ МОГАТ. А Фалкон 9 лети от 2010 г., т.е. за 7 г стигна по-напред от руснаците за 70. Лудите говеда от североизток май до Марс в следващите 100 години няма да стигнатл Ама НАСА си прати 3 марсохода.

Абе смешник, руснаците първи изпращат сонди из цялата слънчева система..Дори образци връщат..Което лудите говеда правят десетилетия по-късно. И първия космически вседеход не е Соджърнър както малоумните козяци си мислят, а е ЛУНОХОД! ФАКТ!! НЕЩО КОЕТО ЛУДИТЕ ГОВЕДА ПРАВЯТ БЛИЗО 40 ГОДИНИ ПО-КЪСНО!!!! Руснаците качват ли се на орбита сами- ДА! А кравите качват ли се-НЕ!!! Факти момче, факти!

симо

Качил.......моя......Съветските околоземни станции тежаха по 90/100 тона и са най-тежките обекти доставяни в космоса.......сега просто е друго.