Русия изстреля нов модул към МКС (видео)

Ракетата "Протон-М" изведе 20 300 килограмовото съоръжение в Космоса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Руснаците и американците се размислиха. Руснаците говореха (изглежда блъфираха) за собствена станция. Американците и те щяха да я потапят МКС след 3-4 г. И какво щеше да стане ? Само китайците щяха да имат космическа станция, тази година я изстреляха, чисто нова. САЩ, Русия, ЕС, Япония, Канада - без МКС оставят извън играта. Някой си имал ракета, друг двигател, трети модул, ама като няма станция, за какво са им ? Та се вразумиха.

Не е важно колко килограма вдига. Сигурно е въпрос на мащабиране, изчисления, тествания и така нататък. Въпросът е доколко им е трябвало, за да го направят. А това с качването на модула, е може би едно от най-важните неща в космонавтиката от някое десетилетие. Което тепърва ще бъде пълнено и ползвано.

Кое му е "новото" на модула? Новото е единствено, че все пак са успели да го изстрелят.

а през това време булгаротролкия добитък изстреля поредната порция воняща пръдня в изпосрания си потурнак. ббаахаха

Мъка, мъка, Голяма мъка, 20 годишна МЪКА. Дано да е на ползу человеческому роду.

Eй, не се наяде с лайна цял ден бе, говнояд.

Отговорът на американците, ще е светкавичен! Още утре ще заснемат филм..." До луната и обратно".

Отговорът на американците е готов от 1969г и не е анимационно филмче. Пошел нахуй бляд йобаная в рот.

Долна руска клавиатурна проститутка!

Eй, не се наяде с лайна цял ден бе, говнояд.

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей. Виж се какви ги бръщолевиш тук цял ден под разни подписи бе, я марш да се научиш да работиш нещо смислено.

Дали са взели и Български чушкопек на борда на Наука?

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей. Виж се какви ги бръщолевиш тук цял ден под разни подписи бе, я марш да се научиш да работиш нещо смислено.

Eй, не се наяде с лайна цял ден бе, говнояд.

Американците нямат толкова мощни ракети, като Русия. Но майсторят филмчета на космическа тематика, с които децата се забавляват. Все е нещо

Нещо не си в час.

1. SLS 2 САЩ 2. Сатурн 5 САЩ 3. SLS 1 САЩ 4. ЛОНГ МАРЧ 9 - Китай 5. Йенисей - Русия

Грешка. Йенисей не съществува. Планиран бил за 2028ма. Имаха един N1 ама от 4 опита 4 провала. Та кво имали рашките?

Амариканските лайна са най-вкусни нали бе лайнояд.

Както гледам в тази тема за лайната ти си спеца.

ненаврякал се шатен врякалник не се наврещя ей. Виж се какви ги бръщолевиш тук цял ден под разни подписи бе, я марш да се научиш да работиш нещо смислено.

Нов смайващ успех на руската космонавтика. Байдън поръчал нови памперси

Отде ви изравят бе.

А къде стои въглищаря? Също така, в космоса с рубли ли се плаща?

Осезаема е болката на центаджиите. Поради повсеместния упадък в бившата империя микимаусите не могат да доставят толкова голям модул без руски двигатели. На теория могат да го качат в някаква орбита с тежката ракета на южноафриканеца, на практика шансът да умерят с нея МКС е по-малък от крава да мине през иглено ухо. Но пък могат да се позабавляват на лунапарка на Безос и Брансън.

Могат, тъпако. Много по-голям товар и са го правили. Качват наведнъж 77 000 кг - Спейслаб. В момента имат 4 ракети качващи повече от Протона - Атлас 5, Делта 4 Хеви, Фалкън 9 и Фалкън Хеви

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Ние приемаме руските успехи като наши, български. Защото руският и българският народи са братски по исторически, езиков и религиозен признак.

ако сме вързани за руските "успехи" смятай че сме в блатото и заплатата щеше да ти е 80 евро..ха.ха

е па ти сега си в кочината която е в блатото. ббаахаха

Вие селяндуршерите приемайте каквото иска те и както искате, но си налягайте парцала в гьола си и не вряскайте а се научете да работите нещо смислено.

Успешно и красиво. За САЩ такава мощна ракета, превозваща огромен товар със скорост 27 500 км/ч е непостижимо. А Русия го прави вече няколко десетилетия.

САЩ, тъпако, имат много по-мощни ракети. Делта 4 Хеви качва на ниска орбита 22 980 kg (малко повече от от Протона -22000 кг), а на ГТО 13 400 kg (Повече от 2 пъти от Протона - 6300 кг),, Фалън Хеви качва на ниска орбита 63 000 kg (близо 3 пъти повече от Протона), а на ГТО 26 700 kg, (към 4,5 пъти повече от Протона), Сатурн V качваше на ниска орбита 140 000 kg ( 6,5 пъти повече от Протона), а на Лунна трансферна орбита 48 600 kg, (10 пъти повече от Протона), Дори обикновенния Фалън 9 качва повече - 22 800 kg (Протона -22000 кг), а на ГТО 8 400 kg (Протона - 6300 кг),, А скоростта тъпако се вдига от всяка ракета за да стигне нужната орбита.

Специалист бе, ти да видиш. И той ракети. Отде ви изравят бе.

руснаците ако си мислят че с ракети се прави икономика ..ха.ха.ха то тогава още дълго милиони руснаци ще ровят кошовете и жените им ще са най-евтините проститутки на света..ха.ха

Щерев само се замисли ако можеш да мислиш в Русия се намира най голямото находище на диаманти в Европа и тя е най големият износител на жито в света и как тогава са толкова бедни и гладни

Ебаси кефа, ще лъскам бастуна и днеска .

Поредната дневна порция платени новини от Кремъл. Храна за бедния русодебил. ДИРаджиите пак захлебиха рубли.

Всичкомразец се е изтропал и тук, понеже на него всичко и всеки му е крив.

За Русия е достижение онова, което за американските частници е забавление. Необятна простотия в най-голямата дупка на Земята !

Защото Путин я дава

Щяха да ни върнат в средновековието, където гордо се връщат. При спечелените войни, които сами са започнали, масовия глад, който сами са предизвикали и милионите погубени човешки съдби. Колкото до модула и новичкото им самолетче от седемдесетте години, те сами си знаят, че са жалки

Защо се кахърите било за американци било за руснаци. А защо Дир не отразява как Северна Корея например качва свои сателити със свои ракети. При това страната е опоскана и е под непосилно ембарго. Аз им се радвам и свалям шапка.

ДГД

Не може - ти понеже си му налапал и топките .

Тъй, тъй и великото тлъсто жуже вече два пъти ходи до Слънцето според ск медийте !

Няма край лакомията на малкия изтърсак

След 25 години успяха да го качат. Е - те станцията след 2 години я пенсионират, щото американците ще изстрелят около-лунната станция, но няма нищо. Успяха братушките да се впишат. Те руснаците са царе на показухата - ето на - Буран и той струваше милиарди, пък летя само веднъж - и то без екипаж. Но пък големите братя имат повод да се бият в гърдите докато си пият одеколона.

Бурана никой не го е засякъл да лети. Тогава и китайците нямаха компютри, та как е летял Бурана ? Известно е че "покрива" на космодрума смачкал Бурана. Всички проектанти космонавти дори котката на космодрума умрели от "проклятието Буран" при най-странни обстоятелства. Странно.

Като ,,новичока" в англия - умря смо котката и хамстерите .

Измисли толкова тъпотии? Руснаците се отказват от Буран защото е СССР се разпада, де факто до 93-та година програмата работи. Автономното му кацане е впечатляващо дори за "напредналите" западни страни. 33 години по-късно Ганьо коментира по форумите но иначе и пирони не произвежда а си внася, та такива ми ти работи...

Браво. За МКС са необходими хранителни продукти, кислород, нови тоалетни и др. Полета до Луната, Марс и т.н. е "друга бира". Там има и други технологии, друго мислене и решения. Ще се радвам, ако руснаците ги достигнат след петдесетина години. Ако ...

А портрет на късокракия травестит или е излязъл от гаранция

Липсва ти вече зеления .... гушни отново ахмет американец и ще ти мине .

Братле - по колко копейки дават за пост? Обещавам на никого да не казвам! Честна пионерска!

Попипай го само .. и ще разбереш .

20-тонния модул Наука, качен на 196 км. с достигнаата скорост 21 700 км/ч за скачване с МКС! Това вече е нещо истинско, не като вчерашния Дисниленд ;)

Така си е. Хайде сега дружно да се изнесем в сибирският рай на земята

Ще ми е интересно, ако Путин /като мултимилиардер/ построи и хвръкне с подобен "Дисниленд".

Той няма нужда. Ако пооелае, Рогозин утре ще му организира частен полет до МКС и обратно. А не само до стратосферата, като Безос.

А може ли да го изпрати извън Слънчевата система?

Съпартийци, свидетели сме на поредното предателство от страна Русия, вместо да спонсорират нашият проект за космоса 2+1, за който от българска страна вече сме избрали Веселин Маринов и моя милост - Слави Трифонов,руснаците изпращат модул към Македонската Космическа Станция... И то с тоалетни, питам в качеството си на лидер на партията спечелила изборите - Кога WC на стадион Българска Армия ?

Браво!

Като гледам материалът как е форматиран (20 изречения в 15 параграфа), вероятно в дир плащат на брой параграфи. Или има норматив за брой екранни страници.

Ето нещо смислено и истинско.. не като оная играчка вчера..

Кое от това е научната част? Цитирам от руската википедия: санузел (второй в российском сегменте, первый — в модуле «Звезда») - кенеф порт для пристыковки кораблей «Союз» и «Прогресс» - док скачване на руски кораби аппаратура перекачки топлива из баков транспортного корабля «Прогресс» на МКС - параджийница система управления ориентацией МКС по крену, с помощью двигателей - нещо смислено накрая комплекс обеспечения кислородом до шести человек - Бутилка с кислород прибор регенерации воды из урины - към кенефа каюта для третьего члена экипажа, которая защищена от воздействия радиации 10-мм алюминиевой плитой - Спалня универсальные платформы для размещения на них оборудования для дистанционного зондирования Земли - нямам идея какво ще сондират от там

Твоя кенеф на село е доста по различен от този там горе. "бутилката с кислород" също. Айде качвай се на магистралата дето бойку ви я направи и заминавай за млечния път.

ти то къде разбра че отивам при майка ти?

Не питаш, а дрискаш!

това е КОПИ/ПЕЙСТ от руската википедия. Тя лайна ли е, че съм дрискал тука според тебе?

мозъкът ти е изваден от някой кенеф, за това те влече така.

ти що си прост?

Ясно... всички тука русоробски специялисти, нямате отговор на въпроса, но имате доста лайна в главите си и само за тях мислите и пишете. Явно това ви вълнува само.

Тъй де - но без ,, руския кенеф" , нямаше как американците да разберат , че и кенефа им не работи ( камо ли да стигнат до него )

Модула като нищо може да се качи празен, за да не тежи, а в последствие да бъде напълнен с каквото им трябва. Най-големите модули като килограми на МКС са все руски. Нищо че единият го продават на САЩ.

Продават????? Той е по поръчка на САЩ

Ну,за Науку! !!

се иопитват да си мерят пишките с частниците Безос, Бранстън и Мъск, които си правят гаргара с най-голямата простотия-кенеф на Земното кълбо, населено с тежко увредени полуграмотни пияндета.

Мъск не е никакъв частник. САЩ го финансират изцяло. Дали са му НАСА само и само да излъжат данъкоплатците, че има конкуренция и 'частник' работи почти 'на загуба'.

Щирлиц - разкрит си.

аре спрете се с тия лъжи и опорки. Това че някой си е платил за услига не го прави спонсор. Ти за спонсор ли се имаш на магазина като си купиш сиренце. аман от спонсори като тебе.

И кои са другите клиенти на Мъск? Огнехвъргачка и тесла в космоса не се броят!

Браво. Сега чакаме да се скачи. Жалко след 2рата минута имаше само анимации.

е справиха се. не разбирам русоробите или русофобите не им харесва постами. нещо се крият в коментарите...

Много изостанали и бедни тия руснаци бе. Едвам събрали пари за 20 тона скраб. Ние в богата България с такива тъпотии не се занимаваме. Ние директно асфалтирахме млечния път...

на година по тон сбираха.

Ерудит дето пише "СкраБ" , тФа ке да е няЩу кат джиБ!

Руснаците са Пичове - мислят за Земята и Населението . Американците трябва да спрат със Замърсяването на Околната Среда и да правят дупки в озоновия слой с ГОЛГ 2 .

Еее доживяхме да го изстрелят. Само с 20 години закъснение. Ха дано няма много дупки, пробити с дрелката от зли американски астронавти....

са закарали и кенеф на краварите горе че и там усраха като черно море

Ами няма нужда. НАСА им закара собствено производство. Опорката ти те остаряла. Американците вече си имат собствен транспорт, собствени тоалетни и много други неща. На руснаците им остана само да въздишат и да пускат нови брандове водка.

...а от вчера американците официално започнаха (отново) да купуват руски ракетни двигатели! Честито!

Това ако е също толкова вярно като твърдението ви, че Русия няма да праща модула на МКС, а ще си прави с него нова собствена космическа станция!????