Русия ще използва Су-34 и като изтребител

"Птицечовката" на руските ВКС получава ракети "въздух-въздух" за самоотбрана в небето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

36 млн на бройка за самолет който дори не се е доказал в бой? НЕ мерси!

Спокойно! Някой да те е накарал да го купуваш? Къде се буташ между шамарите? Все едно някой те е питал :-) "Не мерси" вика плебея :-) Смешен си.

Лош или добър, Русия сама си прави оръжията. Една шепа са държавите които могът да кажат това. Още по малко са тези които задоволяват нуждите на отбраната си на 100% с местно производство и то с достатъчно добро качество и количество така че някои да викат "Русия е заплаха".

"36 млн за самолет който дори не се е доказал в бой?" Съвсем друго си е 320 млн за хФърчило ,доказало се само на хартийка/ комп. анимация нали?

Да бяхте хвърлили едно око на нета преди да пишете... Цитирам: Многофункционалният изтребител-бомбардировач СУ-34. Познат още като Грозното пате. Да, наистина е многофункционален. Може да се ползва за какво ли не. Освен всичко е и безкрайно маневрен. Можем само да им завидим, че имат такива самолети.

Поне няма да трябват много от тези ракети. Произведени 81 броя Су-34, 6 са извадени от експлоатация, годни за военни действия в момента 42.

И кое е това хвърчило за 320 млн БРОЙКАТА?

Бря, че той досега нямал ли е?

Ами като може какво ли не, да дойде да ми нареже дървата.

Безаналоговой,самый лучший во всем мире!И мултфилм и отново бъдеще време.Ще,ЩЕ,Ще,Ще......Кога Русия ЩЕ СТАНЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА???

Напълно нормално по-маневрени и скоростни характеристики тази машина почти не отстъпва на стандартните изтребители като су-30 133 су-35 миг-29 ми-35 и така нататък,дори смело може да се твърди че по-маневрена от всички останали бомбандировачи от същия клас в целия свят съответно по-големи шансове във въздушен бой. и преди да се изтропа неподготвен някой дебилен и маломен Козяк мога само да го светна че су-34 разработена на базата на такъв превъзходен тежък изтребител като су-27, съответно и може да носи цялата номенклатура от ракети клас въздух-въздух!

Леле какъв напън да се защити руското. Ако така защитаваш и майка България съм спокоен.

То и МиГ 29 е много маневрен,като го удари ракета падайки изпълнява много красиви фигури.Във всички войни не е свалил нито един самолет,само е бил свалян.И това Су ще е нещо подобно.Все пак излита и каца.А Су 57 излезе от завода,хвръкна и падна в гората...

Ако можеше да смяташ, нямаше да питаш! Ф16 блок70! Те, краварите, сами са си го кръстили: "Ф" - съкратено от Фърчило "блок" - за благозвучие от ботур

Ше видите вий... като ни дойдат нашите супер-ултра-муга-дупер Фи-шеснаесет! Дано са живи и здрави внуците ми, да дочакат да ги видят... че не се знае знае ли се! ха.ха.ха... Ше прават кръгчета с тях над Варненския залив...

Искам да пиша малко като кремълски трол за ефките, да видя какво е. Та да започвам: - Ааабе какво ми хвалите тази архаична трошка. Замислена от руснаците преди 40 години, морално остаряла, първи полет преди цели 30 гоидини, набор на запорожките...направили няколко, половината не летят, даже вече имат бракувани. Пращайте я в музея докато не се е разпаднала във взъдуха. Как е? Ставам ли за кремълски трол?

Ами той още от създаването си е били изтребител-бомбардировач. Има си 30 мм оръдие, носи ракети Р-73 за близък въздушен бой, ракети РВВ-АЕ със среден обсег, Р-27 със среден обсег. Достатъчно маневрен и скоростен е, че не само да се отбранява, ами и да подгони някои чужди изтребители.

А първо да те опъне, а? Че с какво иначе ще му платиш? с 50-тях лева на гнойния толуп ли?

_stankow

Защо да не се е доказал ? В Сирия съвсем успешно се прояви.

айде АК-47 пак се подмокри.......а бе мурзилке , маневреността не е излишна , но вече не е водеща в съвремените условия . Вече рядко ще има близък бой (dogfight ). Туй не ти е като по филмите да се гонят , премятат и крият в облаците. Акцента е към Стелт-технологията и AESA-радара ( АФАР ) в комбинация с далекобойни ракети - да засечеш първи противника и да му пратиш ракетите преди той да те е засякъл. Тая бангия няма да разбере откъде му е дошло даже , също като ония клетници , които свали турският Ф-16 , дето разбраха че са под прицел чак като ги прасна ракетата ( по думите на оцелелият пилот )

Първия Запорожець е 1959г. Първия СУ-34 е 1990г. Това козяшките швестери и за чеп за зеле не ставате.

за коли и телевизори не знам, ама самолети знаят как се правят...

Ами вие пишете глупости, само дето другите не се докачат, като тебе сега, а ви се смеят. Хората нямат комплески, разбираш ли...

Аве найлон муск как не е почнал да прави електрически бомбардировачи още?! Какво се бави? След като кацна вече на Марс и направи база на Луната колко му е да сглоби няколко хипер-флипер ядрени електросамолета, а?

Грижи се за фисурите си.

И водка!

Има резон, ако използваха това в Сирия и самолета имаше и ракети въздух-въздух, може би нямаше да им го свалят турците, а може би просто щяха да вдигнат два Ф 16 и пак да свършат работата.

И го използваха в Сиря, пускаха КАБ-500 и КАБ-1100 с него. И НЕ СА ГО СВАЛЯЛИ турците. Свалиха СУ-24.

Я се пробвай пак че се обърка нещо.

Хвърчила ли стопиха 4 батареи С400 около Дамаск?

Понякога следя дискусии в руски сайтове на военна тематика и там руснаците са доста по-критични към собственото си въоръжение. Тук русофилите скачат като един в защита на всичко руско от пушки до процесори. Бъдете по-критични бе хора, не може всичко що е руско да е хубаво, но щом е от запада е лошо. Този самолет руснаците си го правят за себе си, вас какво ти топли?

Първо запорожеца е NSU ГЛАВАНАК АМА КОЙ ДА ТИ КАЖЕ ,че то ватенките ако не откраднат или не закупят лиценз нищо не могат да направят сами :)))))

Е аз какво казвам? Ако вместо су 24 използваха този самолет, можеше и да оцелее на границата с Турция.

Само Лили Иванова е жив свидетел на първия полет на Ф16 :)

Четох в Уикито за нашите Ф 16 които някога евентуално ще получим и там има графика на аналогови самолети (може да я види всеки) и за моя изненада МИГ 29 го разбива на почти всички фронтове. Сега си предстви какво може един модерен руски самолет. Наистина трябва да сме безпристрасни в оценката си. Ако ще купувам кола, ще взема немска или американска, но боен самолет само руски.

В грешка си,всички русофилистици са продажници и подлоги на чужда държава и са за съд

Попитай инструктора си от герб, колко е 2,5 милиарда (с комисионните, разбира се) делено на 8! Той може и да знае.

Ти бе нещастник, пипал ли си компщтър с руски процесор, а??? Като поработиш 10 минути на руски компютър, след това ще си напълно убеден, че всичко американско е пълен боклук!

Не е сигурно, че и тя ще ги дочака...

Толкова си смотано и тъпо, че даже не знаеш какво е саракзъм. Що сте такива утрепани във вашщия лагер, бе? После, да сме живеели нормално заедно с вас. Е, как да стане?

Иване един самолет без електроника е една тенекия от сирене. Това да не ти е втората световна война когато самолетите са се стреляли с картечници от близко разстояние. Отделно да не говорим че дира само те облъчва с военни статии от северна корея и русия.

лева и долар 1:1 като в корекомите преди 89та нали... ко ти пука??? И купуваме САМО самолети както споменах за ЕДИНИЧНА ПРАЗНА БРОЙКА Су-34 което никога не е влизало в реален бой??? Я пак.

Ти пипал ли си нормален компютър. Най-вероятно си ползвал сглобен куча марка. Едва ли имаш 2000 долара за фабричен. Но щом харесваш сделано в ссср ползвай си го със здраве.

Ами щом "опъва", значи наистина е "многоцелеви".

Типичен селски дървен философ. Ако купувал "самолет". ???? Ти не можеш да си избереш хладилник, самолет щял да купува!

Ам, че дай го тоя компютър и ние да поработим бе. Той само една бройка ли е?

Отлична машина, съчетаваща в себе си възможности за маневрен бой с изтребители и нанасяне на ракетно-бомбени удари по наземни/надводни цели като бомбардировач!

Бойната техника сам по себе си не решава нищо. Самолет, колкото и маневрен да е е само една малка бурмичка във военната машинария днес. Решаващи са други неща като разузнаване (Ауакс, спътници и т.н.), тактическо управление, стратегия. Не не последно място икономически потенциал и политическо влияние. Сори за Русия, но след разпада на източния блок по повечето показатели тя отстъпва, нищо че има добра машинария. "Нашите", бъдещи Ф-16 може да се окажат в тактически ситуации превъзхождащи руските Су точно заради комплекса от останалите много по-важни фактори.

Така е, прав сте. А в договора за Ф има ли и ауакси??? Или сме се абонирали за бюлетина на "съюзниците" за обмен на данни??? Само от любопитство от къде ще дойде по-добрата страна на Б-я.

И лосион боярышник!