САЩ нарекоха руската ядрена ракета "летящ Чернобил"

Според администрацията на Тръмп такова оръжие не трябва да съществува

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, ракетата трябва да носи цветя и ухаен аромат. Че като ги порази, да се откажат от всякакви военни действия. ;)

интересно заявление.. някой си казва какво трябва и какво не трябва да съществява ?

"Билингсли в началото на юли каза, че проектите на руските ракети "Буревестник" и "Посейдон" са "ужасни" и трябва да бъдат закрити." Ми те ядрените и термоядрените оръжия (бомби) са "ужасни", но това не ви попречи първи да ги разработите, че и да употребите преди 75 години...Сега ревете като се появи заплаха за вас и "американската демокрация"...Де гиди лицемери!

Каквото почукало такова отвърнало. САЩ прекрати договора за ограничаване на ядрените оръжия и сега Русия ще си прави каквото иска. Може да го направи защото е държавно. Ама САЩ много трудно ще се върне на програмата Посейдон, защото трябва да е частна на 80% и даже като държава ще им е трудно да платят това, което в 60-те е било възможно. Инфлация, няма начин.

Ако ти се налаг д изстрелваш ядрена ракета, екологията не я мислиш!

Тъй като е предвидена да лети над чужди територии на руснаците въобще не им пука че ще пръскат допълнителна радиация.Даже по добре за тях.

А изпитанията и по късно ученията с участие на ракетата къде смятат да ги провеждат? На Марс ли? Веднага след взрива на реактора край Северодвинск на 8.08.2019г. Русия спря предаването на данни от четири станции за контрол на радиацията по Договора за пълна забрана на ядрените опити. По данни на същата организация радиоактивният облак е отишъл над централна Русия и Средна Азия.

Очевидно статията е превод от руски... тъпо!

"Няма логика, която да оправдава тези системи на Съдния ден" Не, има логика. Обяснена е от Стивън Пинкър в „Как работи умът“. Накратко: ракетата ще се ползва само при ядрена война когато така или иначе територията на Русия ще бъде радиоактивна, малко ядрено замърсяване заради ракета с ядрен двигател и евентуалния риск да гръмне преди да е стигнала до целта си, няма съществено значение. Идеята на ядрените оръжия е да са достатъчно страшни за да се предотврати започване на ядрена война срещу държавите, които ги притежават.

Американската ПРО действително е опасна за Русия. При първи американски удар, руснаците са безпомощн докато не унищожат базите на ПРО. Само след това могат да отговорят. Но няма да имат това време. Т.е. американския щит е реално действен при първи удар от страна на САЩ. А тази ракета неутрализира в МНОГО голяма степен този щит. Ииии затова се нервят американците. Грижата за екологията наистина е смешна в този случай.... но просто нямат какво друго да кажат.

Ако ли я бяха направили американчетата, то ракетата щеше да бъде по-екологична от дизела на Фолксваген! Но тъй като е руска, тя е като 'Чернобил'. Смях в залата ...

Американчетата направиха такава ракета, видяха колко е екологична и закриха проекта през 1964-та година. Затова и сега протестират срещу руската. Взривът в Архангелска област го усети целия Скандинавски полуостров, въпреки че радиоактивният облак отиде най-вече над централна Русия и Средна Азия.

а америка трябваше ли да разбие толкова държави по света. след горбачьов и елцин накрая ще се светнат кой кара влака

Кой карая влака ?

Транснационалните корпорации и банки.

Които е .."Затькнал пове4е пищови в пояса..! " :-)

В СССР винаги е имало купища безотговорни екземпляри, които в името на някаква си победа са готови да унищожат всичко. Те всъщност нямат какво толкова да загубят освен мизерията си (перефразирам Маркс, който казва че работническата класа може да загуби само оковите си. Да, в средата на 19-ти век може и да е било така, но днес... много се съмнявам да има нещо верно в това). Днешна Русия все повече показва че там нищо не се е променило от времената на Съветска Русия ( или СССР). И в агресивните им намерения, и в безотговорността им. Ракетите с ядрен двигател нито са нещо ново, нито нещо оригинално. Нещо повече, има сериозни разработки за междупланетни пътувания с такова нещо. Но на Земята риска от използването на такава ракета е неоправдано голям. И затова тестовете са преустановени. Преди около 50 години в САЩ се разработваше т.н. "хуманна" ядрена бомба (или т.н. неутронна бомба) - тя не разрушаваше почти нищо само избиваше хората. И нямаше остатъчна радиация. И след всички успешни изпитания се оказа че тя е напълно излишна. Поради една много проста причина - ако ти употребиш такова нещо, противникът ще ти отговори с конвенционална ядрена бомба и ще те унищожи по конвенционалния ядрен начин. Та и тук нещата са такива. Да, с тази ракета ще нанесеш неочакван ядрен удар. И какво? Просто ще задействаш системите за ответен удар на противника. При това напълно автоматично. Които могат да унищожат Земята около 30 пъти. Голям напредък, няма що. Но птичите мозъци на кремълските маршали не ги ин тересува това. Те си припяват: "А нам нужна одна Победа, одна на всех мьi за ценой не постоим". Имаше една такава песен от един съветски филм. Пълен идиотизъм. С такава Победа в СССР докретаха до "Москвича". И накрая и самия СССР се разпадна. Разкапа се. Като лайно на дъжд

Абсолютно вярно !

А , бе , недей така . С това , което си написал ще накараш комундетата да им излезе пяна на устата и да вземат някои да се гътнат .

Не смятам че си прав, но и не виждам смисъл да ти обяснявам защо. Само ще изтъкна, че вижданията са си силно поляризирани и не отчиташ всички факти.

?? ти си гледал много пропагандни филми на RT ми се струва.. в Русия нищо не се е променило от стотици години, не от 30. А от 300 и повече.

Руснаците пак са напред с технологиите и разработват оръжие от което САЩ се отказват след успешни изпитания през 1964 година. Отказват се защото струята от двигателя е радиоактивна. Американските генерали са били достатъчно с акъла си да се сетят, че ако при тест изгубят контрол над ракетата и тя прелети над голям град или падне в него, побеснялата тълпа ще ги избеси на уличните стълбове край Пентагона. Съветските генерали са били достатъчно умни за да стигнат до същия извод и аналогичните програми в СССР са прекратени. На сега седящите в Кремъл явно не им пука за живота на руснаците.

Кога са били напред с технологиите?

Нямам думи! Колко типично!

PEYTSCH

Такива ракети са много удобни да прекратят преждевременно полета си и без контролно да паднат над руски милионен град. Това може би ще убеди Путин, че мандата му е свършил плачевно.

При летене в Атмосферата, тази ракета извършва ядрено замърсяване на Целият Свят. Руснаците в този твой 1 милионен руски град са толкова виновни, колкото и ти. Деянието се нарича международен тероризъм - да държиш в заложници жителите на Света ....в желанието си за Световна Пролетарски Революция - 1 Вовка за диктатор.

Не трябвало да съществува, защото американците не могат да го произведат!

Тъпунгер, американсите още преди 60 години направиха самолет с ядрен двигател и го изпитаха. Можеше да лети дни без да се приземява, но се отказаха заради възможността за катастрофа и тежките посредици след това. Руслямската ракета ощеи не може да летир трябва да мине много изпитания.. Още не могат да приземяват ракети и всяко изпитание означава Чернобил.Вече разбиха една ракета и в Цяла Европа радиоктивността скочи драстично. А при втория опит си взривиха инженерите и отново замърсиха огромен район. Джуджака като я рекламираше твърдешер че ракетата можела да лети с месецир т.е. ще лети в мирно време и ще пада със съответните чернобилски поражения

Това от Козяк лир ти го казаха,сънува ли го или звездите ти го говорят? Марш обратно в лудницата отдето сте излезли всички "демократи" !

Като си правеха "Проект Плутон" през 60-те, нямаха проблеми със съществуването на подобно оръжие.

Напротив имана проблем с възможните инциденти и затова го прекратиха

Пие си хапчетата с белина и си лягай

Как пък нещо за благото на човека не измислиха тия сибирски примитивни нещастници. Само средства за гибел и убиване. Това са подчовеци!!!

Много жълти вестници и сайтове четеш! За да произведеш тази техника нали се сещаш какви технологии, материали и учени трябва да имаш? Който може - го прави, който не - поучава другите!

PEYTSCH

Ако падне на твойта глава ще си леш заедно с милион други тъпанари...

За да имаш ядрено оръжие ти трябва семейство руски евреи РОЗЕНБЕРГ, с промити мозъци от ПРОПАГАНДАТА, както теб, да предадат на Ушанките ядрената технология. Ушанките не са създателите на ядрения синтез като РАБОТЕЩА ТЕХНОЛОГИЯ. САЩ има работещи 98 реактора и 2 в ремонт , Русия има 39 работещи и 4 в ремонт. Руски Те са в европейската част. В Сибир не ядрени централи...пътища няма. В момента ПЕТ ПРОЦЕНТА от световното производство на енергия е от ЗЕЛЕНИ ТЕХНОЛОГИИ - вятърни генератори и соларни станции. Повече от цялото ядрено производство. За Google соларната централа в Ivanpah, California с проектна мощност 440 MWt/h няма да споменавам - руснаците тази технология ще я гледат още поне 100 г. на картинка. В момента руснаците купуват китайски соларни панели по американска технология. Но Трите кули с огледала събшращи отразената светлина от соларните панели е ФАНТАСТИКА за руснаците. Винаги ми е приятно да минавам оттам и да гледам ....4 слънца. 1 слънце в небето и 3 слънце на земята. Толкова е силна светлината около кулите.

значи - педераша разработва нападателни оръжия а УСА отбранителни

Егати наглите американци! Как не ги е срам. Я те да кажат, какво направиха 1945, 1946 на Маршаловите острови, където си тестваха атомните бомби. И да признаят, че и до днес блика радиация на Бикини острова, и че всички палми са отромни, водата и до днес има още радиация, която блика от бетона, който те изляха уж за да затворят дупката с радиация, причинена от хилядите бомби, които си тестваха. Тръгнали сметка да държат на руснаците. Могат само да се нацепят от завист и гнусотия. Заринати са в лайна, които сраха и продължават да серат по света. Не ги ли е срам, утрепки, вижте ги. Тъпите американци, на първо място в света по зараза с коронавирус. Защото са прости, такива, каквито са тези, които ги управляват.

Много си се запенил...ай малко по-кротко ,а ? Или да викаме санитарите?

Да ги викаме да приберат всички луди "демократи" оттам отдето са излезли -от Карлуково.

Нашите учени от БАН да се стягат и да измислят нещо за продиводействие и възстановяване на ядрения баланс! как измислих маска за лице с горени костилки от кайсии, а не могат да се напънат и за нещо срещу тези летящи чернобили...

Много е смешно, когато прочета някой коментар по тема, от която автора му си няма понятие. :) Господине, активния въглен за маските се изработва от костилките на плодове. У нас, в България, а и другаде, това е костилката от плода на кайсията. Не всеки въглен става за тая работа. Аман от неграмотни писатели!

Билингсли в началото на юли каза, че проектите на руските ракети "Буревестник" и "Посейдон" са "ужасни" и трябва да бъдат закрити. .... ма не се безпокойте, Обама каза че Русия е някаква си регионална сила, ние всички му вярваме и няма от какво да се ужасяваме :)))

Не е ли редно на всеки писал негативни коментари срещу интересите на САЩ да му бъдат наложени санкции?

От одеве се опитвам да го осмисля. Значи, лети си една ракетка, която носи 6х10 мегатона термоядрени бомбички. Тя е способна да заличи Франция от раз, само тази ракетка. Да убие 100 милиона, само в първите секунди. Да създаде за няколко дестки хиляди години ядрена пустиня. И НЯКОЙ СЕ ТРЕВОЖИ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕТО, ПРИЧИНЕНО ОТ ЕДНО МЪНИЧКО ЯДРЕНО МОТОРЧЕ? МУхахаххаххх

ахахахахахахахахах в 10-ката!

драги "...нонсенс(нерегистриран)" изглежда така, но само на пръв поглед. Нали разбираш, че едно такова летало с такова едно мъъъничко ядрено моторче, трябва периодично да прехвърча насам-натам, дори и само за да се проверява неговата годност? Така, както се прави и с другите балистични и крилати ракети. Така, както се правеше и ядрените бойни глави, за да се види дали не им изтича срока на годност и дали все още са в норми, чрез подземните ядрени взривове. Забраниха ги и сега съществуват други методи. Но с един двигател не е така. Трябва да се види дали работи и колко време ще работи. Така, както се облитат самолетите. Разбра ли ме или не? :)

"Буревестник" и "Посейдон" наистина са ужасни за американските ястреби. Ако САЩ започнат война ще бъдат брутално наказани. Така че новината е много добра за всички нормални хора.

FFF

Само умствено изостанал дебил може да мисли, че Американците ще нападнат великата съветска страна, пардон, руската федерация.

само олигофрен не е наясно с факите а те са: САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ American Journal of Public Health публикува доклад разглеждащ всички въоръжени конфликти от края на Втората световна до днес. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни. !!!!!!!!!!!!

Хамериканците са се наспрали от страх хахаха смешници кой ще ви чие вас в Русия ще спрат да ги създават ако ви заличат от лицето на земята

Араби и негри нападат БЕЗ оръжия, само с лодки и през гората... ТЪй че ако тия имат бомби нека ги ползват и да изтребват араби и негри направо в Азия и Африка, ПРЕДИ да стигнат Европа, Русия и САЩ.

аф

Този тапир дали разбира какво казва? Ракетата, предназначена за ядрен удар , не трябвало да съществува, защото двигателчт и не бил еко и щял да сее радиоактивност :D :D :D Ебаси цирка стана тази Америка, въпреки , че аз го виждам отвътре.А улавият да не се притеснява, заради него ще направят ядрена ракета с електродвигател, да не замърсява чистия американски въздух преди да удари.

Не тапир. Казва, че ракета която уж ще лети месеци на дежурство един ден ще падне без да има война. Инак на ракета с ядрен заряд и трябва половин час път и не се нуждае от ядрен двигател. Абе това путлерастите сте много тъпи нищожества и забравяте за какво цвилехте от радост преди минути дори.

Трябват сакции за тази ракета Забранено и е да лети, но тя не знаела

Разработват или не ,народът им като нашия е вече на площадите, санкциите и цената на петрола си казаха думата.. Путин е като удавник за сламка. Разбира се по нашите телевизии нищо не дават ,но в нета има много отразено.

за американците ли говориш? да на улиците са

и като се събуди краката отвити гъза рупа джанки ти Путин него мисли

Даааа... Украинците вече няколко пъти унищожиха Русия и двапъти повече пъти маршируваха по червения площад и над крим се веят Американски и украински знамена. Там е истината в украинската и прибалтийскитие републики телевизията. Те там са наясно със световната политика

"Искрено вярваме, че такова оръжие изобщо не трябва да съществува. Билингсли в началото на юли каза, че проектите на руските ракети "Буревестник" и "Посейдон" са "ужасни" и трябва да бъдат закрити" хахаха американците нещо ги хвана шубето, щом правят такива изказвания значи тея ракети са си свършили работата. а защо съществуват тези оръжия? защото Русия е заобиколена от американски военни бази, и американците определят Русия като основния им враг, няма какво да се правят, че не разбират

Е,. пак ще се догонваме.

По същата логика можем да кажем: Америка харчи земни ресурси все едно че има 4 земи, това не е по добре от руската ракета

Цар пушка Цар бомба Цар ... Чернобил

Ако си стоим кротко и не лаем преди американците срещу Руската федерация няма да имаме проблеми а и американците ще се кротнат. Така, че Кремъл не ти е виновен а ония дето го дразнят чрез нас

ти си лай. Аз към американски гражданин. Такива са и 6 милиона руснаци. Бразилия се държи на селското стопанство на РУСКИТЕ СТАРОВЕРЦИ. Американските военни хеликоптери са "Игорь Сикорски". Царска България дължи голяма част на администрацията , културата, архитектурата на РУСКИТЕ БЕЛОГВАРДЕЙЦИ бягащи от Червените ушанки. Млади руски момчета правят чудеса в START-UP технологиите по развитие на перспективни компании. Правят по $200 млн. само от продажбата на една развита IT компания. Но не в Кремль и Парадите на ПОБЕДОБЕСИЕТО а в Google City в Калифорния. От Русия новините са едни и същи 100 г - политически убийства, Поради за насъскване на ЛУМПЕНИТЕ както теб и ПОБЕДОБЕСИЕ като оправдание за диктатурата на Ленинградската БРАТВА на Жужи Путин. Хората по света не искат войни и ракети с ядрено задвижване, защото по време на тестове и бойни учения АТМОСФЕРАТА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ се ЗАРАЗЯВА с ядрени отпадъци. Тези ракети са аналог на ЯДРЕНИ ОПИТИ в АТМОСФЕРАТА.

Може ли да свали дрона на Радев?

Не че искам нещо да намекна....ама опасенията на САЩ че Ядрена ракета която е предназначена да нанесе ЯДРЕН удар...т.е да унищожи всичко...последния и проблем е че като лети разнася радиационно замърсване...щото за да лети ....тя има намерение да удари...щом се е стигнало до тук...едва ли някой ще му дреме колко ядрено замърсяване е произвела докато лети. Понякога изпадам в ступор от някой аргументи. Просто не знам заслужава ли се да се коментират въобще. Или смяташ народа за невероятно тъп...или ти си невероятно тъп и си вярваш.

FFF

Разкажи сега как се тества тази ракета. Как се правят изпитания и учения с нея? Понеже си умен питам.

Тества се така както се тестват ядрените реактори, ядрените подводници и кораби, ядреното оръжие и ядрените инсталации! На подходящи места (полигони) и в специални за целта лаборатории!

Точно такива казават руснаците, са правилните реакции :)

Американците знаят какво говорят. Мечтите на червената върхушка още от времето на Ленин за тотално превъзходство на всяка цена.Струваха та Русия,Съветска Русия,СССР може би 100 милиона живота.Икономически крах и поголовна бедност за огромната част от населението. На съвременната Руска Федерация реваншизмът на всяка цена на Путин също струва много гивоти.Безност и икономическа и политическа нестабилност!

ти сигурно си от психо десните и по от първото поколение хахахаха

Както и да я наричат, тя е факт. (Само допреди 2 години същите, които сега преливат от опасения твърдяха, че такова нещо няма и че Путин показва мултфилми). А че можеше лесно да се избегне създаването и, да вярно е. Достатъчно беше да не се излиза непрекъснато от сключени договори и да се продължават старите (с корекции разбира се).

За разлика от краварските спекуланти които фалираха рашките 2 пъти, рашките правят науката и напредъка, а краварите крадът, но тоьипът Путин им врътка най-мръснитепазарни манивели и краварите си чупят борсите и производствата, след още 2 години вирусни карантини от фащ ще останат само неплатените дългове и междущатски граждански кинфликти. Тоз путна на фащ им го начукват бавно, равномерно и без ша сза спасения. иде време да ядете на фащ фалиралиъе акцийки. кеф след кеф.

Това шега ли е? Има толкова много лунатици, които биха написали това сериозно...

Ти луд ли си? Да направиш ракета с ядрен двигател е самоубийство. Ама как да ти го обясня на теб.

Наука за водката - имат 2000 вида водка. Американците имат - 2000 сирена и кашкавали.

М илостиви Боже, ти който си у клозета, да се свети името ти, тухли четворки ше кендзам, клозета ша потроша. Амин

У краварника квичат на умряло и кендзат тухли четворки с след 10 инчови клизми.

да моеше и ние да правим!

Някой е напълнил гащите от страх!

Боже, колко мъка има на тоя свят божеееее! Ама най са жалки наш'те русофили, които като чуят за руските железа и лигите им потичат с литри.. Все едно слушам училищна пропаганда от комсомолски агитатори. Какви оръжия, каква скорост, през къде минавали и как не се хващали, пък к'ви били мощни направо си еб...ло майката на онея оттатък океана. Добре, че майката природа им е дала всичко по десет иначе досега да са умряли от глад и некадърност!

Като нямат технологиите да правят такива оръжия, американците минаха на дежурните си клевети срещу конкуренцията.

Още вояджърите бяха с ядрени двигатели, какво се надувате с постиженията на Путин. :) :) Направил бил ракети за избиване! Една мисия до Марс не могат да изпратят! Всичките са им провали! Минаха ги и индийци и саудитци дори! :) :) Да изчакаме кацането де.

Краварите им дишат праха на братята руси ! Ха ха хаааа ! Голям кеф !

Я пак виж дали нямат мисии до марс

Пращали са и са се разбивали. Имат там няколко секунди предаване на данни от една от мисиите!

Schilo

Нормално, всички имат неуспешни. А целта не е да изпратиш само нещо, да ти предава видео, а да се правят реални изследвания.

И какви реални изследвания, след като нямат изобщо успешна мисия?? Изследванията на Марс ги правят САЩ и то от години!

Я пак провери...

Schilo

всичко е въпрос на приоритети.Имат планове за Луната. По-точно за изграждане на бази там. А колкото и фантастично да звучи, ако реши някой да прави нещо, по-лесно ще му е от там.

Кви ядрени двигатели у Вояджърите, братчет? Единственото ядрено оборудване и в двата апарата са батериите, или по-точно РТГ - радиоизотопни термоелектрични генератори, работещи с плутоний...Двигатели? А да не казвам кво си!

Когато русите пускаха Марс1, Марс2, Марс3...ти моге би си бил само мечта! За повече информация https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%81#%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D1%89%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%B8%D0%B4%D0%BE_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%81

BajMihal

Само поглеждаш източника на тази "новина" и няма смисъл да се коментира повече.

Schilo

Що да не си ги правят? Ако си седите в обора, тези ракети просто ще си стоят в базите.

САЩ нарекоха гроздето кисело ...

Не е ли забавно, как историята се повтаря? Рейгън накара СССР да се превъоръжава и накрая да фалира. Сега се случва същото. Русия все повече харчи за безаналогови оръжия, а икономиката и все повече потъва. Путин не се оказа особено умен, щом падна в същия капан. Руснаците така и не разбраха, че загубиха студената война не заради липсата на модерни оръжия, а заради липсата на адекватна икономика.

Само дето твоя път твоя шеф фалира, та съвета ми е записвай се на борсата че скоро няма да има лев

Да бе, знаем, знаем. Бяхме там и видяхме съюза нерушим, как се разпадна... и как почти всичките му сателити избягаха в НАТО. Сега чакаме САЩ да се разпадне и всички от НАТО да избягат при Русия за нов съюз. За съжаление обаче, няма същество на тази планета, дето да живее толкова дълго, че да го види.