Коментари - САЩ обявиха за ненужни руските "Союз"-и | IT.dir.bg
назад

САЩ обявиха за ненужни руските "Союз"-и

SpaceX и Boeing ще бъдат основните конкуренти на Роскосмос

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - САЩ обявиха за ненужни руските "Союз"-и | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами Руснаците ще пращат Западно-Европейци,корейци ,японци все пак всички първи западно европейци са пратени в космоса със Съюз а не със совалките!!!

Проблемът на руснаците е че Западно-Европейци, корейци ,японци и всички останали ще могат да избират с кого да летят измежду конкуриращи се фирми. Както сега можем да избираме между Луфтханза, АНА или Катарските авиолинии.

Ще има фойерверки идната година, ха на бас че поне две ше гръмнат

Па то всяка година си има по близо 2. За последните 8 години 14 руслямски ракети гръмнаха, което статистически е доста близо до прогнозата ти за 2 фоерверка догодина.

Aйде прибирай се в стаята си и стига писа глупости. Иначе ще викна дежурния санитар и ще има пляс-пляс.

Не защитавам никого, но искрено се надявам да не са ги програмирали като последните самолети на Боинг, които скоро няма да полетят. Частния, си е частник. Винаги ще си гледа печалбата, жертвайки това онова. Двете компании макар и американски са частни търговски дружества с акционери и ще си търсят печалбата. т.е. погледнато реално - държавата САЩ, не може да си позволи със собствен ресурс да разработи нещо и плаща на частни компании да решат проблема и после те да носят риска, когато стане и ако стане проблем. Частните компании от своя страна наемат топ специалисти от други държави - няма да се учудя и от Китай, Индия и т.н. Това, че компанията е американска не значи нищо. Останалото са политически лозунги и маркетинг за масите. (В този аспект, Индийците не еднократно показаха, че с мизерни пари можеш да постигнеш същия резултат). (след безброй години САЩ и разескретени документи, тихомълком признаха, че голямото и постижение Аполо, всъщност е благодарение на немците разработвали първите ракети в света и техните изследвания и документи). Другото им голямо постижение от войната - атомната бомба също е открадната от немците проект, базата която унищожават за обоготяване... удобно взимайки цялата документацията. Англичаните разбиват Енигма, а не САЩ. В дългосрочен аспект подобно поведение (да прехвърлиш риска) е нормално за малки компании, но не и за държава, която претендира да е водеща и първа в света. Но всъщност е фалирала отдавна и е само на дългове... В крайна сметка има достатъчно утопични книги и филми, където всъщност подобни компании узурпират държавата, че държавата престава да съществува и съществува само компанята. Ясно е, че САЩ са търговска кооперация и в момента се управляват като търговска такава със сърдито старче като управител, което натиска бутона и крещи аз съм могъщ - и от името на стара слава и силата, който не купува от тях отнася различни "благинки" - търговска война, санкции, ракети, сваляне на правителства и т.н. Но да дали на обикновените хора, ще им допадне да живеят в Боинг Корп, вместо в САЩ и да празнуват за ден на нацията - подписването на този договор в който САЩ им възлагат тези полети? Само времето ще покаже, но като гледам с каква скорост върви промиването на мозъците... резултата е без значение, важното е да има фойверки.

Определена не защитаваш никого, но плюеш само американците и то с куп лъжи. Такива мекотели като тебе си нямат никакво понятие от събитията. Вие очевадно не знаете, че първата течногоривна ракета е американска. И Всъщност всички германски учени, включително и Фон Браун са се учили от Годард. САЩ никога не са крили че Аполо е благодарение на Фон Браун. Няма нищо тихомълком, напротви съвсем директно, публично и световноизвестно назначават Фон Браун за ръководител на проекта. Тия със криенето са руслямците. Точно благодарение на немците разработвали първите ракети в света и техните изследвания и документи СССР постига своите успехи. Такива плужеци като тебе не знаят примерно кой е Херман Гьортроп и че той е бил в основата на германските ракетни успехи и е завлечен насила в СССР за разлика от Фон Браун който съвсем доброволно отива в Америка. СССР пленява целите заводи и документации барабар със стотици инженери в тях. От базата за обогатяване на уран никаква документация не е взимана. Напротив ако не бяха САЩ и Англия СССР щеше да загуби войната дори след 1944 г, ако немците бяха успяли с бомбата. А проекта на САЩ няма нищо общо с този на германците и е започнат още през 1942 г. НАСА прави кораба Орион и ракетата СЛС, които не са на Боинг или Спейс Х. Т.е. и по тази тема си невеж наглец. И докато плямпаш за разни фантастики, точно в Руслямска държава КГБ узурпира властта. А това е шайка бандити много по-страшна от всяка една частна компания.

май ти спряха субсидиите,взе да ти излиза пяна от задника

Паляк, всичко което изрежда човека са факти. И то широко известни. Какво ти е виновен, че русофилите сте тъповати, недоучили и недочели говорещи глави?

Още като ти прочетох въвеждащото изречение, беше ясно че ще изпишеш камара глупости, на интелектуално ниво тип - Рогозин.

Извинявам се, горното е към Пламенчо.

Тоз пък. "Частниците" са му криви. Развитите държави дават предимство на контрактори (свободен пазар), за да има конкуренция. Точно защото частниците имат акционери се стремят мисиите да им са перфектни, за да получат следващ договор. 50 години видяхме до къде стигнаха икономики директно под контрол на държвата - до пълна катастрофа.

явно си с дълбоко промит мозък. Русия беше безспорно водеща в космическата надпревара но само до 1989г когат0 САЩ пратиха първи хора на Луната. Я кажи колко руски космонавти са летяли по-далече от околоземна орбита, колко космически станции са изпратили руснаците зад орбитата на Марс, Колко оптически телескопа са извели в космоса, колко пилотирани полета със совалки имат? Всичко при тях е замръзнало от времето на СССР..ничего не сделаш - денег нету!.Американците не са откраднали документация за атомната бомба а по-точно руснаците я откраднаха от американците.

Това че си кух лато хралупа и не знаеш, не значи, че не са го правили. Първото нещо стъпило на Луната е руско - луноход. Преди хамериканците.

ОБЕЩАНО!!

" Любопитен факт е, че първата степен на ракетата Atlas V се задвижва от руския двигател РД-180 " ДИРНИЦИ, двигателя не е руски. Произвежда се в рашката , щото е за без пари !!! Проектиран е и е патентован даже от американците. Конкурс имаше обявен кой да го направи и рашките го спечелиха с ниската цена . Що руснаците не го ползват или не продават другиму, ако е техен ??? Все едно да обявите, че айфоня е китайски, щот се прави в Китай. Ма даже самите китайции не знаят, че е китайски телефон !!!

Ибане, ибане, копеле неуко, покрий се някъде.

Не знаят да го пуснат в мобилето. Такива двигатели много се търсят, от много "някой друг", чакат на опашка. И в олх ще се продава добре..

И как американски двигател, патентован при това, се нарича "Ракетньi Двигатель (РД) -180? Не усещаш ли ,че простееш яко?

червени папагали , човека задава един съвсем резонен ( и интересен ) въпрос ! Защо "руският" двигател РД-180 не се ползва на руски ракети ?

ivane,да те eve ,който те хване

Двигателя РД-180 е двукамерен и в основата си е руски. Преправен е по поръчка и със съдействието на General Dynamics от четирикамерния РД-170. Руслямците почват да разработват ракета Рус-М на базата на изцяло руски вариант на двигателя, но вероятно заради патентните права се отказват този проект е загробен. Но на базата на преработката на РД-170 до РД-180 Руслямска държава разработи еднокамерния двигател РД-191, като го използва в ракетата Ангара. А вопследствие като РД-193 и за използване в ракетите Съюз 2.1В. Но май са се отказали да го полват по някаква причина, най-вероятно им е скъпо да правят тестове, щото проекта Ангара умря, а в Съюзите ползват все още старите "германски" двигатели РД-107 от 1957 г.

Лудите говеда едно и също някога нещо някъде някога ще ще ще стане,...... Накрая никого не стават! То Мъски обещаваше как до 2012 13 година ще качи хора на Орбита как го 2018-та година ще прати хора да обикалят Луна как до 2020 година щял да бъде на Марс и все слушаме същите едни и същи шитни! И на Мъски бараките се взривяват една през друга яча надежността им клони към минус безкрайност. Дори НАСА обяви че краварски те кораби са ненадеждни щайги ипродължи договора за руските съюзи до 2024 година . Това говедарски олигофрен е като всяко чудо за три дни!

Спокойно бе тролчо! Фьодор нали вече пече тухли на луната и строи фабрики... кво ти пука за некви американци там....

САЩ не са обявявали корабите Съюз за ненужни. Това е манипулативна интерпретация на казани думи с друг смисъл, а именно че САЩ ще летят със собствени кораби до МКС. Но и ще разменят астронавти и космонавти за да поделят разходите по транспорта, когато трябва. Още повече, че Съюзите са жизнено необходими за космическата програма на Роскомикс.

квата се надявя? ще-ще -ще ама надали?

тези дадености Роскосмос може и да фалира...За всеки космонавт, изведен с руската ракета, Роскосмос получаваше 80 милиона долара. Сега тези пари няма да постъпват, което е тежък удар за руснаците...

Se taia

Споко, няма да я оставят да фалира, защото руските учени, трабва да останат в Русия, а не да отидат в Иран или С.Корея. Ще им измислят друг бизнес, за който да им плащат, колкото да не фалират.

Русия се цели да стане световен производител на мляко. Ще ги направят руските учени - кравари.

и от кражбите - неотдавна един от шефовете беше подведен под отговорност за кражба на 300 милиона...

Нямат фундаментална наука вече в САЩ, отидоха си и качествените им инженери - руски и немски емигранти. От англосаксонеца става в най-добрия случай мениджър и финансист, но не и изобретател. Охолният начин на живот на Запад убива творците, а освен това и в емиграцията вече имат конкуренция. Съвсем неправилно години наред пропагандата им представяше за високи технологии широтребната електроника, пренебрегвайки специалните разработки на руснаците в оборонката, атома за мирни цели, добивните технологии и най-вече космическата индустрия. Затуй и простолюдието продължава да си живее с впечатлението, че само Западът иновира в технологиите изобщо. Което не е така - Западът е вече много слаб в специалните перспективни технологии, виждате как стоят нещата в космоса - продължават да я карат на пропаганда и ПР, както по времето на Аполо и Скайлаб. И Маск, и Боинг моган да изкарат само едно - кьорфишеци и бутафория.

за да не ти се обръща внимание, но за другите, които четат глупостите ти, ще напиша: Отвори Гугъл и виж през последните години колко американци са получили Нобелова награда в различни области на науката и колко от Русия например...Сътношението е катастрофално!!! А ако смяташ, че Нобелови награди не се присъждат за фундаментални науки, значи си фундаментален ид-от...

Ама май и ти не си много умен то и Обама получи Нобелова награда за мир, Нали. Много е прав човека. Америка никога не се е славела с изобретатели а само с ПАТЕНТИ научете го вече....

Ха-ха-ха. Простичкия Хейтър пак спами глупости. Точно американски изобретатели създават: ранзистор, диод, интегрална схема процесор, компютър, монитор телевизор, LCD-екран, Лаптоп хладилник, климатик, микровълнова автоматична пералня, бойлер, тостер миялна машина, сушилня, котлон, прахосмукачка миксер, фритюрник, яйцеварка телефон, GSM, калкулатор, дистанционно Грамофон, говорител, магнитофон ел. крушка, електрическия вентилатор Асансъор, електрически двигател електрически мотриси, масовия автомобил параход, самолет, хеликоптер 5 дневната работна седмица Фотоволтаичната клетка и панели операционната система, електронната книга ебук електронни и компютърни игри ксерокса, лазерния принтер Кока кола, KFC, Макдоналдс Ядрените реактори, Лазеритe Памперсите, Фулмастрите, Машата за коса Химикалките, Химическото чистене писмейкърите, инфрачервените термометри хемодиализата, прозрачните брекети димните сензори, въздушните възглавници сублимационното сушене Обезледяването на Самолетите Безжичните дрелки, флексове и др

Много добре знаем кой и как присъжда Нобеловите награди !!

Пак козяшки лъжи. Много от тези дето си писал са или руски учени отишлиювюСАЩ или направо крадени неща от Русия/СССР щото руснаците не им идва на акъла като краварите и болтче да измислят да тичат към патентното бюро. Просто го публикувст и вървят напред.

Дада ПРОСТ ПРЕСТАНИ да ОМАЛОВАЖАВАШ нещата изобретен от БЪЛГАРИ. Сега пък сложил и ксерокса. Дано ти приседнат парите който взимаш родоотстъпник смотан. ПОЧТИ НИЩО НЕ Е ИЗОБРЕТЕНО ОТ АМЕРИКАНЦИ ПРОСТО ТАМ СА ПАТЕНТОВАЛИ НЕЩАТА. Я кажи за великия Американски Изобретател Александър Бел. Който се ражда и учи в Шотландия и се премества в Канада и ОСЕМ години преди да получи Американско гражданство изобретява телефона. Иначе по твойте думи е Американски изобретател.

"Охолният начин на живот на Запад убива творците" - тоест трябва да си гладна мишка без пари да ядеш или да финансираш проекти за да успееш. Тъпо изказване. "отидоха си и качествените им инженери - руски и немски емигранти" - Още по-тъпо. Никой който е постигнал успех в Америка не е напуснал. Особено за пост-комунистическа нация която го е подтискала и прогонила. Незнам от къде си го измислил това. "освен това и в емиграцията вече имат конкуренция" - кой точно, ще поясниш ли. Все още са най-желана дестинация за имигранти от цял свят, без място за сравнение.

Долен манипулатор - платен си естествено.

Става ми мило и драго като виждам как целокупно българският народ тръгва по форумите да защитава руската православна кауза. По коментарите тук може да се съди, че докато 1-2 двама заблудени защитават САЩ и ЕС. Деразйте братя славяни, Русия винаги ще бъде най-велика и първа във всяко едно отношение.

Хапчетата, брато! Пий ги!

На него хапчета не му трябват, копейки му трябват! Събира да си купи новия модел ЛАДА...

Боже....

пътвърждава се че се ходаг до МКС скачайки с батут.Иначе продължиха договорите си за покупка на руски рактни двигатели та да могат нещичко да направят поне на проект с техните си "конкуренти"

Да почват да хвърчат с тенекиите си, че откак мина последния зрелищен фойерверк, нищо друго не са направили, освен да пускат ракети по чужди слаби държави – то за друго и не стават хамериканците... а това което за повърнали е само за собствена употреба, че на им поддържат самочувствието на и без това малоумното си население.

Зън - зън копейките...

Тук Козяк, тук Козяк , събора ме ви за инструктаж, че сте отпуснали гарда.

Февруари 2020 изтича договора на краварите с руснаците. Сега, има 2 варианта от март 2020 нататък. Единия е да продължат договора за още 1 година както вече го направиха няколко пъти. Другия е да не летят докато наистина имат краварски кораб и краварска капсула. Вие на кой от двата залагате?

Бе, не е хубаво така, човек да си ос.ра пътеките и да плюе, където е ял. Утре, ще стане, не дай, Боже, нещо с новите ракети, с какви очи ще отидат пак при Рогозин да се молят, за места. И колко ще струват, тогава, тези места - едно 20% нагоре, за арогантност и да се научат да говорят като хората, допускам.

Сънища.

Какво си сънувал? Кацането на Луната, може би. Или направо на Марс.

Хм ,това изказване на Пенс сериозно ли е? Само преди седмици четох някъде че САЩ са резервирали място в Съюз за първата половина на 2020. И вместо едни японец щял да лети американец, кое е вярно сега?

А ти прочете ли какво е казал Пенс? Или само си прочел измисленото заглавие на статията?

Точно тук, в ДИР.БГ, вчера бе съобщено, че успешно е проведен тест за безопасност с кораба на Спейс-Х. Всичко е протекло нормално. Секва още едно кранче за подхранване на Роскомикс.

А какво точно е комичното в руската космическа компания Роскосмос, след като до момента американци, японци, французи и други ги считат за достатъчно надеждни и им плащат за транспортиране на хора към Международната космическа станция?

Нали догодина в краварника ще се избира нов вожда, естествено е да обещавата небивалици само и само сегашният Тръмп да бъде преизбран. Но бъдете сигурни, че в Русия тихичко се подхилкват на такива изказвания и планират да увеличат с 15% таксата за всеки хамерикански пишман австронат от 2020. Още едно такова изказване и увеличението става 30%. Така че, бъдете спокойни - няма да има хамерикански полет до Космоса и през 2020.

Спокойни сме защото американците ще плащат на руслямците със 100% по-малко за всеки полет до МКС

Е, САЩ поне са майстори на това да правят зрелищни шоута пред събрана тълпа, вдигнала глави към небето и невярваща на очите си какви са тези великолепни фойерверки и какво ли става с 8-те астронавта. Това на два пъти. А един път и тримата им астронавти станаха на въглени в пожара на Аполо-1 на ракетната площадка.

Така си е. Не са умни като руснаците, да трепят сума народ и да си мълчат....

А ся кажи нещо за 150 и кусур руснаци, също изпепелени при старта на един от Союзите. Барабар с генералчето отговарящо за космическата им програма. Плюс космонавтите , разбира се...

Ще кажа, че си го сънувал.

Пак слагат каруцата пред коня. Първо да си оправят проблемите с безопасността, които очевидно не са малко. И двете им капсули за хора май не са пращани още в космоса, а само колкото да се отделят от земята и кацнат. Тази на Starliner при последният публикуван тест не и се отвори парашута. ;) Е имаше още 2, но трябваше да са 3 парашута. С такава успеваемост (2/3) въобще не може да се говори за излитане на хора. Съюз-ите са с последен фатален полет май 1971г., когато при кацането се отворила капсула и изпуснала въздуха. От 48 години май няма загинал космонавт с тях. Имаше неотдавна инцидент с ракета, но капсулата си кацна без проблем и с това доказа ефективността си. На космонавтите им нямаше нищо.

Другарю, дракона летя, даже го гледахме на живо в тубата, като се скачи МКС... не ви ли го казаха на сутрешното събрание?

Вярно нещо летя и с пипалата на станцията го закачаха. После може би още веднъж пращаше. Но най-вероятно не става дума за тази капсула! Последните им тестове са излитане и кацане на земята.

Всъщност се скачи сам... тия дето ви раздават опорките са направо за бой...

Не мога да го открия сега, не ми се търси. Но дори тук си имаше статия, на които си бе написано, че първата бе скачена с пипалата на станцията. Втората май автоматично. Трета не знам дали е имало. Така че не наричай неиформираността си опорки.

Другарю, бъркаш товарния дракон с пътническият. Кажи на началника си, че ще му отрежат премията, ако се отнася така безотговорно с раздаването на опорките!

Скачил се сам друг път. Я се ограмоти малко пък тогава драскай небивалици. Американците все още нямат система за стиковане и ги таковат (хващат) при изравнени орбити.

Верно трябва да си ужасно тъп за да отречеш нещо което е предавано на живо как се случва... Иди в тубата и гледай как се скачва крю дракона бе трол... стига си ни натяквал колко си тъп!

Търси на английската Уикипедия SpaceX Dragon. Там на страницата търси: ISS' Canadarm2 . Цитат: "Dragon conducted orbital tests of its navigation systems and abort procedures, before being grappled by the ISS' Canadarm2 and successfully berthing with the station on 25 May to offload its cargo." Пусни през Гугъл преводач ;) : "Драконът проведе орбитални тестове на своите навигационни системи и прекъсне процедурите, преди да бъде захванат от МКС "Canadarm2" и успешно да се привърже със станцията на 25 май, за да разтовари товара си." Бъркаш за кое скачване става дума. Сигурно си гледал кадри от второто.

Тоя ощевадно е тъп и упорит. Явно не прави разлика между товарния Дракон " разтоварил товара си" и Пилотируемия Дракон. Товарния се лови с Канадарм 2. Пилотируемия досега е имал само едно скачване с МКС и то е автоматично директно към шлюз

Като обиждаш, явно се считаш за умен. Иначе другото да е 100% вярно което казваш, всъщност потвърждаваш това което казах. Ти ми потвърди моите думи!

САЩ даваха на комунистите по някой долар за да ползват съюз. С тези пари поне даваха на пенсионерите си купони, а сега пак ще ядат корени.

Това "ще" го слушаме от години. Айде, първо го направете, па тогава се хвалете.

Ами те го направиха, бе, мен :))

Ами още не са,бе, теб :))

Първо хванете рибата, почистете я, загрейте тигана, налейте олиото, пък тогава се хвалете. А вие все по американски я карате - едно събитие може и никога да не е ставало, важното е да е отразено от демократичните медии. ПиснА ни с вас!

Като ти е писнало, що четеш тук? Чети си Правда, там такива тигани и риби няма... въобще... ще... ще...

Айде да се откажеш като типичен демократ да каканижеш по опорни точки. Когато е трябвало, съм критикувал и "Правда".

Извинявай, ама влизаш тук, четеш статия и се оплакваш, как ти писнало да влизаш тук и да четеш такива статии... или си тотален идиот, или някой ти е допрял пистолет в главата, и те кара насила да ги четеш... кое от двете е?

Колко ненужни да са? Без Руски ракетни двигатели не могат да се издигнат изобщо тези супер ракети на САЩ . Пак хибридни новини.

А бе колко копейки дават за тия глупости? Май са доста малко, щом ги повтаряш пред 30 секунди, та да заработиш за един хляб....

Фантазират си американците, още от времето когато холивудските специалисти им заснеха кацането на Луната, а по-късно заснеха и как Брус Уилис спасява Земята от апокалипсис, кацайки на астероид и взривявайки го...

От догодина астронавтите вече ще бъдат доставяни до МКС с Боинг, по редовната линия Хюстън-Москва-Байконур.

В друга държава е вече, вата. Такава която се отказа и от кирилицата.

може да се откаже от по добрата азбука за да се върне на по лошата!

Ами да си ползват американските, какво им пречи "Союз". На тях като им пречи и не са и нужни, на други може да са им нужни. Тия "кравари" съвсем се взеха на сериозно.

Не е ли рано да казват хоп, преди да са скочили!

Зависи кой го казва и дали има каквато и да е репутация да защитава.

Влизам само да видя как мурзилките се подмокрят от злоба.

И що не излезе това да го каже някой инженер или учен, занимаващ се с проекта, ами политик. Дано заради политиката не ги притиснат така, че да им се наложи да правят високорискови полети!

Прави разлика между политик и диктатор.

и каква бе мамин златен..плевнята чехльо къв беше бе тъпанар смотан

Всичкото русолиз на амбразурата :)))))

Тази новина като BREXIT - всяка година я слушаме за следващата година.

Абе май не е съвсем точно тъй...Доста неща понаправиха от НАСА Полети до луната, марсоходи, един куп телескопи. Откриха един куп нови планети, комети Връщащи се степени на ракетите чрез комерсиални проекти, разбира се. Доста впечатляващо се развиват нещата от другата страна на Атлантика.

е има нещо верно де..ако мног пискаш против говедорастите че те дададт на негрите в гуантанамо да ти разпорят ануса...

Странно. Зададох един логичен въпрос, свързан със съдържанието на статията. И Дира ме изтриха. Все пак - от къда и с какво са излетели за Луната американците, щом сега тепърва ще започват?

Дядо ти, като те возеше с каручка до града, ти що сега искаш на кола? Що не си направиш и ти една каручка, да ходиш до града? Нали имаш технологията?

щото шорошорбче джендераско ебано 'до градо мое и с кола мое и с каруца' а до луната може САМО с ракета ...поемали ти го тъпата кратуна или ти само с 'газо' курове поемаш...

Я сега преведи на български, че аз цигански не знам.

Разбира се на този въпрос има отговор в мрежата и всички предполагаме, че вместо да питаш, можеш просто да провериш. Има информация, снимки, сателитни снимки, карти...Надали си толкова тъп и не можеш сам да провериш тази информация. Предполагам,че всъщност искаш нещо друго да кажеш или да попиташ, така че карай направо и не ги върти тези залъгалки.

Se taia

За "тъп" ме съмнява, че предполагаш правилно. Троловете ги подбират с конкурс за нисък IQ, та не е ясно колко много са "тъпи", дъното там е доста дълбоко.

123, жалко за изгубеното време да обясняваш на някакви едноклетъчни колко е две плюс две. Полза едва ли ще има.

Потърси мнението по темата за Луната на 'соросоида' Алексей Леонов който за разлика от теб е бил в открития космос.

Тогава е имало космическа надпревара, много политика. Парите не са имали значение. От днешна гледна точка - гигантски средства. В днешно време, с навлизането на частната инициатива, нещата са поставени на икономическа основа. Изгодни полети. Това разбора се е свързано с развитието на нови технологии.

"първата степен на ракетата Atlas V се задвижва от руския двигател РД-180. Първата пилотирана мисия на Starliner ще бъде осъществена именно с Atlas V." Абе тия как са "стъпили" на Луната?

Хахаха, двигателят е F-1 на Rocketdyne, ако не греша. Всъщност никой не оспорва стъпването на американците на Луната. Нито китайците, нито руснаците - никой. Единствено групички малограмотни идиоти. Разбира се изключвам теб, не бих искал да те засегна. ;)

Новоназначеният съветник на американския президент Доналд Тръмп в областта на науката и технологиите Дейвид Джелърнтър заяви, че кацането на Луната е най-голямата измама в човешката история. В интервю за Science Today професорът по компютърни науки в Йейлския университет заяви, че до този момент човешки крак не е стъпвал на Луната и описа мисията на Аполо 11 като измамна.

Se taia

Ами какво да ти кажа, повтаряш две фалшиви новини като опорка - коментирано е, че този "съветник" всъщност никога не е бил такъв, камо ли да е правил такова изказаване. Но ти си повтаряй опорките - може и да те огрее някоя друга копейка.

ох пиле шарено педерсче недоебано

Двигателят РД-180 НЕ Е руски! Той е 100% собственост на Pratt & Whitney. Ако руснаците искат да ползват такъв двигател, ще се наложи да си го купят от фирмата за около 10 милиона щ.д. парчето.

"Не е" руска собственост, по-точно. Иначе, си е БАШ РУСКА РАЗРАБОТКА.

Абе баш СЪВЕТСКА разработка си е ама карай...

е как, как,стъпили са я как да на са....стъпилиса 'като на кино'...:))))))

Всичкото казано до тук е идеално. Само не разбрах как ще се връщат на Земята астронавтите, след като срока на престой в космоса е толкова малък (60ч и 7 дни)?

Aми има малък пропуск в статията 240 часа docked. Но пък кой знае, може да са пропуснали нещо баш ти забеляза пропуск в дизайна! Не са се сетили и не са си сметнали времето за полет!!! Ти си гений! Кандидатствай за редактор в DIRа или в NASA!

Американските астронафти трябва да са големи патриоти, по-големи дори от наш Валерко, че да се качват в апаратите на спейсекс и боинг.

Бе те толкова време на руски летяха. Вече нищо не може да ги уплаши.

Факт обаче е, че руските са най-сигурни и това се доказа наскоро.

Не е факт! "Роскосмос" е увеличил сумите по застраховане на всеки свой пуск с 200% (ДВЕСТА) и в момента няма мераклии застрахователи. Особено след фаловете с "Союз-ФГ" и "Союз МС-10" през Октомври т.г.

Ами те 14 патриоти изгоряха вече със совалките.

Странно, аз си мислех, че отдавна хамърите извършват свои полети от своя земя. Пък те сега щели да започват. За Луната кой летя, откъде и на какво?

Защо не се виждат сателитите или МКС. Един приятел има модерен телескоп и вижда Марс, Юпитер, Сатурн, Меркурий. МКС или сателитите не се виждат .

може приятеля ти да е кьорав, тогава никакъв телескоп нема да му помогне...

Аллах ги е скрил за да не се разсейват правоверните, че освен него има нещо друго на небето ...

Най-вероятно след като са му омръзнали видимите планети, приятелят ти е обърнал телескопа към Слънцето, и е погледнал първо с едното око, после с другото.

Приятеля ти трябва да ходи на очен лекар, че очевидно е далекоглед. Вижда отдалечените обекти, а близките не.

Единственото странно тук е, че изобщо имаш някакви приятели

Българите са най-големите любители астрономи...твърдят астронафтите от МКС. Всеки път прелитайки над България виждаме стотици хиляди хора с малки монокли да наблюдават звездите! Моноклите се оказали бутилки бира!!!

Не е бира рикия у.

Ти си от тия с тежката техника, обръщаш цели бурета към дълбините на космоса!

С бирените бутилки не се виждат далечните обекти. за тях трябва бурета

Полета до Луната ще се отложи с 20 години. НАСА за загубили технологията.

Остави ги американците... те имаха една преди 60 години а сега почти привършиха, нова такава. От руснаците, кога да чакаме обаче, не е ясно... след 120 години може би? Или съм твърде оптимистичен?

ама верно ли бе джендерасче ебано така ли ти казваха докато те ебеха господарите ти,май добре са та напомпили чернилките лайнарче гнусно

Тодор Живков изпрати двама космонавти в космоса. А Бойко Борисов изпрати 1,2 милиона българи зад граница.

Не е това, брато! Не Тодор и не Бойко ги изпратиха, а социализмът и капитализмът. При социализма човек се развиваше хармонично - образование, спорт, хоби, музика, отдих и почивка и т.н. всичко беше лесно достъпно и почти безплатно (разни мързеливи педерковци да не ми се репчат)! Сега всичко е свързано с мангизите на мама и татко и с възможностите им да те издържат в чужбина или връзките им да те назначат на високо платена длъжност! Да не говорим за калинките, партийните назначения и мутренските олигарси!

Ей, дедо! Колко инча ти беше плазмата по байтошово време? Като сравняваш, поне го прави правилно! Сравняваш хубавите неща при социализма с лошите при демокрацията. Много ми е смешно, като кажат, че при социализма ходели по 2 седмици на море! Ами живей като при социализма - спри си кабелната, интернета, телефона, ходи на работа с рейса, не си купувай екзотични плодове и разни лакомства... До лятото ще имаш пари да изкараш две седмици на море!!!

Е то, щото всичко беше безплатно, за това и фалира социализма ти...

1. Не казвай "хоп" преди да си скочил 2. Колко ще струва? Полета на Съюз струва около 50 милиона долара целия, американците плащат на руснаците 80 милиона за едно място на него.

Кога ще снимат китайската стена от Космоса. Или Бурж Ал Араб. Имат ли камера да снимат Айфелова кула от космоса. Как снимат галактики на 20 милиона светлинни години.

Странно е, че даже имаш интернет...

Кога българин ще полети на американски космически кораб ще е интересно.... или ние пак ще плюем отдолу и ще гледаме тъпо небето?????

Ами когато плати. И сега може на Съюз, американците плащат 80 милиона долара за едно място.

Е, па вместо една F16-ка на хартия щяхме да пратим има няма 8 космонавти горе.

абе ти пари имаш ли? ами ти немаш пари бе! който има пари, той ще лети!

Докато ракетата носител отива към МКС , Земята се е преместила с над 2 милиона километра . Има нещо гнило в НАСА.

А докато МКС е извън Земята, защо Земята не се отдалечава от МКС?!? Много ли сложно стана за русата ти главица?

А защо не обявят за ненужни руските ракети-носител? Защото без тях няма да излети нито една американска ракета. Но те са приятели с италианците още от времето на древния Рим и са над тези неща.

Нали затова става въпрос ! - ракетата носител "Союз" !

Какво излиза, Американците ще излизат в космоса от тяхни кораби, от тяхна територия но с руски двигатели :-). ХАХАХАХАХА. Смешници

ХАХ-чо, дали знаеш, че 25% от тези двигатели са интелектуална собственост на САЩ? За това могат да ги ползват само американците и руснаците. Иначе руснаците да са ги продали на Индия, Китай ... Да, ама не може.

Se taia

Викаш, рапторите са руска разработка... Я да видим кой е смешника сега...

Да, да - точно така, скубете здраво данъкоплатеца в тъпата си идеологическа война. Стартът на SLS струва 2 млрд. долара, срещу 30-40 милиона на "Союз" и 150 милиона на Мъск.

Американците плащат 85 милиона за 1 място в съюз, ама иначе изстрелването струва 30-40.... вярваш ли си?

В информацията има едно голямо ЩЕ. Нека полетят и тогава ще им ръкопляскаме. Най-добре след поне петия успешен полет.

Насявам се да направят в близките десет петнадесет години екскурзиите до околоземна орбита достъпни за обикновените хора.