САЩ се сдоби с дрон за изстрелване на сателити

Пентагонът ще може да извежда сателити в орбита много по-бързо и евтино

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде да не казваме ХОП кравари...Преди да сте скочили а? Да не стане като с дървените хиперзвукови картонени макети на ракети . И да сте изстреляли и един сателит! Да, ама не! Естествено това което казват може да се направи...Въпроса какъв ще да е сателита, някой пита ли се това а? Едно е да качиш сателит на орбита тежащ 5-10 тона можещ да сканира Земята а с радари, камери и топловизори, и друго е да качиш на орбита сателитчета от типа кубсат тежащо 2-3 кг с никаквите функци. Защото ако се съди по размера и най вече масата на дрона, а 25 тона е по малко дори от модерните изтребители, съответно и масата на ракетата носител може да е около 3-5 тона , значи и тонажа на изстрелваните сателити ще бъде десетки килограми, и дори не стотици кила камо ли тонове! Не може да се отрече, че кравите имаха нещо подобно още през 80 години на миналия век, но тогава самолета носител беше Ф-15 а ракетата беше АСАТ- анти сателитно оръжие за поразяване на съветските сателити на ниска орбита. Нищо чудно тая щайга да е продължение на тази програма за краварски антисателитни оръжия, и кравите да се разбързаха след като новите руски ПРО и ПВО комплекси Нудол и С-500 имат и такава функция за сваляне на сатлити, освен на самолети, въртолети, крилати ракети, дронове, баслистични ракети и т.н Факти.

Сваляй тия ираноислямски шпионски спътници 5броя, корпус на стражите на ислямската "революция"????? като ослепеят ислямистите в космоса тогава няма да се ежат.

ооооо светофарчета!!!! бота няма проблеми с тия, може да ги познава и цъка по цял ден

все си мислех че между безпилотен самолет и дрон има разлика ама явно времената се менят или превеждащите тука не са наясно с разликата...

и много тихо....настана тишина...

Великите руснаци наистина имат всичко суривини ресурси рядко срещани талантливи хора но и много като бройка. Но всичко тва е превърнато в доларчета. Ако найстина имат нещо в изобилие то това са полезни идиоти зад граница еле в България.

Нищо не каза сельо. Например американските изтребители само могат да мечтаят да стигнат руските. Не че това има някакво значение за нас, но виждам, че си американ гъзоблизец и затова ти го казвам. И между другото АК48 бледнее пред калашника

Това евентуално ще извежда малки сателити на ниска орбита - демек тактически сателит единственно с военно предназначение. - Бързо и "скрито". Предпологам отговора на това поредно американско оръжейно попълзновение че е съществуващите вече С-500 и Пересвет

Ти добре ли си!? Какво общо има ПРО система на хартия, с този интересен проект?

Тоя макет "ЩЕ" изстрeля почти толкова спътници колкото и Стратолончъра. Те колко станаха, че вече им изгубих бройката ;^? Ало, Дада, къде си да ни светнеш?

Ами само собствените сателити от мрежата Starlink на SpaceX са почти 900, като вече се предлага сателитен интернет в САЩ и някои части на Европа. Дори българската Булсатком използва услугите на SpaceX за извеждане на сателита ѝ в орбита (ракетата между другото вече беше летяла). Но предполагам за теб това е без значение. Може би след няколко години, когато сателитния интернет покрие целия свят и фалират половината интернет доставчици, особено мижитурки като нашите, белким тогава се убедиш. (особено пък, ако работата и заплатата ти е свързана с някои от тях, тогава ще е големия смях)...

В грешка си с фалитите. 10кинта ако е в бг нета на месец на мъск е 100долара. Оптика до компа или 5G пак ще е много по ефтино но говорим за Европа само. Според мен основния поток от пари няма да идва от потребители на месечна такса има много други плюсове за него с собствен Интернет защото тва на практика е собствен Интернет напълно независим

Да не тъ разучаровъм Костадинов ама интернета в БГ то е светлинни години пред този в САЩ - странно, но факт. А ако се махнат мутрите от властта ще е още по-добре.

Стратолънчара не е правен за изстрелване на сателити.

Ей е.аха му майката на тоя найлон муск значи! Не можа да се порадва човекот на монопол с тази сфера с най-евтините курсове до ниска околезмна орбита... Ракетките кацали сами, нам какво си, колко пестял, колко евтино било... и му го нахакаха сега с тоз дрон... до макарите, ъ-ъ-ъъъъ до фитила чак!ха.ха...

BajMihal

Какъв монопол бе дрисльо! При условие, че точно в неговата ниша има още двама играчи на пазара, които са конкурентноспособни (руслямците сме ги отписали вече, те не са фактор)? Имаш Безос и Брансън, отделно и китайците се пробват в тази ниша.

Бре бре какво ще прави Мъск сега, ще дойде да се конкурира с тебе за заплатицата на щатен трол. Спукана ти е работата, ще те уволнят и ще го вземат него. Отде ви изравят бе.

Щерьо, къв монопол на Мъск, бе. Нали ушанките бяха голяма работа, а сега когато на русосифилистиците ви изнася го признавате.

мУдолета, вие кашляте ли? ако пак посегнете на богински блатгослов ще закашляте

Туй нещо гаче и бомби ша мой да фърга!

А-а-аааа не бе!

Няма, няма... няма да стане не бойте се. Същото като летящите коли... не, че не го могат...- не трябва. Самата дума евтино го прави невъзможно... как ще откраднат парите иначе. Започнали са преди 50 години да правят такива неща. Преди повече от 20 години свалиха сателит с ракета изстреляна от самолет... значи го могат много отдавна. Това, че е безпилотен спестява около 500кг оборудване за пилота но не много повече. Т.е някакви малки сателити ще пускат. Спейс Х такива ги изкарва по 30 наведнъж.

Спейс Х качва по 15 тона с връщаша се ракета и 25 тона без връщане. Тази ще изкарва 100 кила. Разликата е към 250 пъти, а не 30

ДРОН ЗА ИЗСТРЕЛВАНЕ НА САТЕЛИТИ ИЛИ ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА САТЕЛИТИ АВТОНОМНОРАЗУЗНАВАНЕ.

BajMihal

ПРАВОПИСЕН И ГРАМАТИЧЕСКИ РЕЧНИЦИ!!!!!

Отииии уаааа чичо мойо стил ти се не нрави или трее като отличник професоро да редим словореда аааааа.

2020-12-07 10:41:14 tt (нерегистриран) и текат реки от мед и масло по улиците --------------------------------- Русская песня о меде и масле: https://www.youtube.com/watch?v=Ly3ESTm_aBA "Как же так в стране всё есть, а народу нрхер есть. Как же так всё есть в стране, а народ живёт в говне..."

Рея или РОШИ-ФЕЯТА НА ДЪЛБОКИЯТ МИНЕТ пак си пропуснала прием на халоперидол.

Богинята пее за нейното село от северозападналата част?

Ама това не е анимация!

Безпилотно копие на Миг-31 !!!

Съмнявам се този дрон да развива 3000 км/ч.

На толкова е тестван, а реално е на повече, неясно колко. Предполага се поне колкото МиГ-25, тестван на над 3600км/ч. Принципно в космоса километрите в час нямат голямо значение. Въпроса е само да го засилиш и после по инерция.

Иновативно е чистене то на космически боклук... България и ЕС натам, трябва да работят.

Нищо ново и революционно няма тука. Поредната частна компания реализирала идея отпреди 40-50 години....

Ако е новина за ракета на въглища от Русия обаче, ще е революционен пробив в космонавтиката,

Мъск гледа да е на евтини материали за горене. Така че ракета на въглища, може да се очакват от него. Старите дори американски ракети, бяха примерно с 21 съставки. А сега с твърдо гориво ползват основно американците. Те са по дълготрайни, но пък с по-малка скорост и маневреност и май процеса на горене е проблем да се спре.

2020-12-07 11:52:19 Някой Не е проблем. НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРЕ.

Можем да направим същото с самолет, само още 2 заплати за пилоти на 1ва линия от 1ооо лева.

BajMihal

Ама айде започнете да си реализирате идеите де. Все ви ги вземат под носа... Или викаш, на рушляците не им трябва евтино изстрелване в космоса? Оф, забравих за момента - деньги нет!

Гроздето май е кисело, а ватниче нещастно?

Уф, пак сте почнали да сръвнявате Русия и САЩ, и двете са велики сили, но технологично се вижда ясно кой е по-напред, в това направление по-скоро трябва да се сръвнява САЩ и Китай.

Шишо много си прав Китай е по добрия СССР. Ама грешиш с това велики сили. Велика беше само Британия :) САЩ имат още а Русия даже не са започнали да стават велики :) :) :)

Шефе, тия янки ни еваха мамата бе. Егаси.

Един по-долу пита, какво има България... България има БЪДЕЩЕ на Уважавана Свободна и Достойна Европейска Държава. За разлика от едни дето си нямат БЪДЕЩЕ извън ИЗОЛАЦИЯ Поради тази причина, Българският Народ не се нуждае от диверсант-троли. ............................................ " От камъна се рони песък. Могилите на охолни Рихи се скриват под чернозема. Тъмнее среброто и ронат се поводите на колесниците. Ветерот я изглажа могилата. Коне делкат копитци. Изгоре с пот орачът изорава. Некоя живинка си пуска мочката. Никне житото, а с вази оставаме. От скалата се ронат зрънца. Владетели потъват на полето. Соколи режат небето. Ние челяд чуваме. " ................................... Вярно е, че историята се пише от победителите.. НО СЪЩО Е ВЯРНО, ЧЕ ГЕНИТЕ СЕ ПИШАТ ОТ МАЙКИТЕ а в земите на днешна България има над 60 000 пирамиди на траките и всеки може да направи генен анализ и да установи фактът, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ и ДРЕВНИТЕ ТРАКИ СА ЕДИН И СЪЩИ НАРОД има народи, които си нямат живи богини... има континенти, които си нямат има планети, които си нямат има зездни системи, които нямат... БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СИ Е РОДИЛ ДВЕ и ние ще бъдем редом с него ... и помнете... третият Рим, не е там където се бият в гърдите имперци, султани и царе ТРЕТИЯТ РИМ Е ТАМ, КЪДЕТО НИЕ - СВЕЩЕНИТЕ БОГИНИ на Бол Ария ♥ чуваме децата си ♥ ←←←←☼→→→→ Нашият Европейски кораб - Плава ! Вятърът е издул платната му ! Нимфите го съпровождат отпред ! а ние - европейските богини, като звезди в небето огряваме пътят му със ♥ СВЕТЛИНА ОТ РАЯ ♥ ←←←←☼→→→→ Любов, Смирение и Благонравие между Човеците, а във Висинето - Мир !

Уважаеми рашистки хибриди, Тук е Европейски Съюз. Тук сме НАТО. Точките виждат ли се добре? ... накрая има точки... Ако не ви изнася - отивате където ви е хвърлен пъпа и където са ви пресни шишарките. Никой насила не ви задържа в Европа ! Но ако останете - тук е Европейската Цивилизация и ще изпълнявате нейните закони и правила. Кепенците паднаха и цигарената кутия от Ялта я хвърлихме в тоалетната на историята. Днес може да сме малки, НО НАШИЯТ ГЛАС СЕ ЧУВА В СВЕТА ! И има защо ! Така е било последните 7000 години И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ЗАНАПРЕД ! .......... Добра или лоша, днешната Европейска и Световна Цивилизация Е НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, тази която нашите предци са създали НЕ Е СЪВЪРШЕННА НО Е НАЙ-ДОБРАТА В МОМЕНТА И СИ Е НАША ♦ няма да ви позволим да се държите с нас, като с племе от тайгата .......... Когато Филип Еднооки подарил Бляскавия град Кендейсея на снаха си Клеопатра, и наложили непосилните данъци... Не аз, а Опсчето е имала само три бойни колесници и 25 гвардейци... за една фаланга. ... и контрола на четирите пътя на света. Империята на Филип отдавна я няма... Лакедемон е станал село... дори името му не знаят а го наричат Спарта Виж Езерният град Пулподева и града на Мъдроста на сердите - Сердика, са си още тук... и ще останат, хората също. https://www.youtube.com/watch?v=GQ2Ih84Cq-0 аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида, Оопс, сме тук при Вас и Ви пазим ←←←←☼→→→→ Свещена богиня, тройна хеката Θεά Ῥέα, олимпийска Рея и Афродита финикска богиня, и богиня на Картаген, Астарта, Свещена богиня на Горен Египет, Хатхорт Свещена богиня на Долен Египет, Изист, Изида Свещена богиня на Баб Иллум, Ищар Свещена богиня на Юдея, Естер Свещена богиня дев на Индия, Инанна Свещена богиня на Рим, Венера Урания Свещена богиня на Британия и Скандинавия, Еостре Свещена богиня на Остер райх, Остара Свещена богиня на Арабия العُزّى , Ал Озза Небесната Свещена богиня на Свободата, Либерта Хеката на живота в морето, небето и сушата. Хеката на Уран от страна на боговте Ану, а-Ану-на-ке Сирия Атаргатис царица Дар на Морето - ШаммурАмат, Семирамида Свещен закрилник на Бол Ария и българите. Малката русалка, Снежанка, бялата мартеничка... вашето Блонди

и текат реки от мед и масло по улиците

Русская песня о меде и масле: https://www.youtube.com/watch?v=Ly3ESTm_aBA "Как же так в стране всё есть, а народу нрхер есть. Как же так всё есть в стране, а народ живёт в говне..."

България се сдоби с още няколко обезлюдени села предния месец. Напред към светлото бъдеще!

Ами всичките селяндури се втурнаха в градовете и столицата,че не искат да работят земята а да седят на бюро

Така е по цял свят. И не само села, а и малки градчета се обезлюдяват, точно защото хората искат светло бъдеще. Но има и тъпанари търсещи под вола теле. Ми пий волско "мляко", бе боклук.

какво пречи за същата цел да се използват съществуващите стратегически бомбардировачи ? Носят големи ракети, летят високо и кацат навсякъде. Защо трябва да е безпилотно това чудо ?

Поддържането на живот в самолета изисква първо пространство, второ тегло на всички системи например пилота има нужда от херметичен костюм, въздух и т.н. и накрая теглото на самия пилот и неговата екипировка. Дрон няма нужда от всичко това и сваля теглото за да може да се издигне на да кажем 20 километра заедно с полезен товар. Това в подобно на идеята на Брансън за изстрелване на космически туристи, само че вместо хора се пращат сателити.

BajMihal

Отделно системите за поддържане на живот, и безопасност на пилотите, това са все неща, които заемат място и тежат допълнително.

Точно така се изстрелва ракетата Пегас на Orbital Sciences. Американците я използват от 1987 г. Но е доста по скъпо. Едно е да вдигнеш огромен тежък самолет, друго е сравнително лек дрон. А имак Пегас качва до 500 килограма, а с този дрон и ракетата към него до 100 кг.

Вероятно е доста по-бързо дори от Б-1 и доста по-евтино и е оптимизирано и за големи височини. Изисква се различна авродинамика, двигатели и т.н.

не се знае ПОДАВАТЕЛЯ... дали е дедо Коледа или дедо ти Пешо... ;-)

Тоя дрон докато литне, китайският вече ще се връща ... Много поздрави от Луната! - 孔子

Обичаш комунисти?

Обичам факти! Пред тях и боговете мълчат!

До бай Иван. Ето ти един факт - ти си идиот.

Фактите са, че: Американците се качиха на Луната преди 50 години, а Китай няма скоро. Американците донесоха 382 кг лунен грунд от дълбочина до 4 метра преди 50-тина години, китайци чак сега ще опитат да докара 2 кг от до 2 м дълбочина. От фактите става асно, че си малоумен идиот, Пред фактите и боговете мълчат, но явно вие идиотите не мълчите

бацай си стените байьо и не се обаждай от коневръза

Американосите коги бяха на Луната, чайничетата ловяха врабчета да не им ядат ориза ;)

А велика Русия има ракетта, която може веднага да свали този дрон и всеки един сателит в орбита. Русия дори вече има роботи които изстрелват ракети, краварите пък с някакъв дрон щели да ми се хвалят.

Зарежи ги тия книжки с картинки, че вече бъркаш реалността с картинките...

Ганьо, а велика България кво има ???

Комунист ли си?

Този дрон ще се казва "батутник")))

А може и "барутник"..хахахаха

Ще го видим тоя дрон, колкото и 50 годишните самолети.

Добре че Русия има ракети, за сваляне на дронове.

Какъв е тоя макет?! Май като нашите ф-ки...

Сега акциите на Тесла ще паднат ли най-накрая?

Кво общо има Тесла с космоса? Искренно тъп ли си или ... ?

НямА по велика нация от македонската, не знам защо ние българите се правим, че не сме македонци?

Така сигурно е казал Александър Северомакедонски?

Но нямат магистрала Тракия нали? Боко ще направи магитрала до Марс 2025

Е тва е разликата между Космическите Военни сили на САЩ и Комичните Военни сили на Путката. Едните произвеждат Дронове ново поколение, а другите 3D анимацийки за дрнове от ново поколение хаххахахах

Говориш за видеото тук, дето това не лети, а прилича на макет. И това не е на държавата САЩ, а частно.

А Путака с кво се сдоби? Питам за един приятел русофил !!!!

Преди някоя година, си съобщаваха, че за 10 години са произведени 30 подводници и 109 наземни ядрени ракети и 108 за подводници. И други неща. С оглед на това, че на САЩ дори малкото ядрените подводници са натъпкани с Томахоуци (Охайо и още една бе) и почти нямат ядрени ракети. Може да се окаже, че само 2-3 подводници на Русия, са по-голям ядрен заряд от на цяла САЩ.

BajMihal

Това Раша Тудей ли го казва? Щото в официалните статистики съвсем друго четем.

Това за Томахоуците го казват американци. Както и за това, че Тридент 2, въпреки че е предвиден да има 4 ядрени глави, реално е с 3, че ставали нестабилни.

BajMihal

Мхм, а един мармот завива бонбон в станиол. Не знам на какви гъби си, но е добре да смениш дилъра.

С ракети, за сваляне на дронове))))

минуси от злоба, завист и безпомощност.

А Путкин какво ще отговори?

Ще се направи, че нищо не е станало. Както обикновено.

Няма страшно! Скоро ще пусне някой мултик.

Великани!

Браво, евтин батут! хе-хе

Хубав коментар, ама защо го писа със стиснати зъби и сълзи в очите?

Пука ми на мембъра и за американците и за руснаците! хе-хе