САЩ въвеждат нови правила за космическия боклук

Причината е в увеличаващия се брой сателити, излитащи в космоса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Deus Vult

Най-големия космически замърсител налага нови правила за космическия боклук... а за земния какво правите?

всичко, изстреляно в Космоса или в атмосферата, рано или късно, неизбежно се приземява. Тези, дето падат от орбита, обикновено изгарят, ако не са прекалено големи. А пък въшките на Мъск, които са на ниска орбита, гарантирано ще изгарят, защото са много мънички - по около 260 кила парчето, горе-долу, колкото една моторетка... "Ковровец" (или "Иж"?) :)

Боклука налага условия за...боклука...Ами нали те го правят бре?!?!

Какво биха били коментарите под статиите без мъдрите прозрения на напъващите се агитатори. Отде ви изравят бе.

Достатъчно о...раха земята,сега ще чистим космоса.

Не разбрах дали става дума само за американските боклуци, или, както винаги американците искат да бъдат началници на целия свят.

Естествено, че е само за американските. Всяко изстрелване на обект над определена височина подлежи на одобрение от съответния национален държавен орган. За американците това е тази комисия. При това не само държавните институции (напр. НАСА), но и частните такива (напр. Мъск) трябва да получат това одобрение. Причината е, че в случай на авария и/или повреда на инсталация на друга държава, в резултат на това изстрелване, американското правителство носи отговорността (вкл. финансова) за инцидента. За да се получи одобрението, е необходимо да има детайлен план кое, как, къде и кога, протоколи за сигурност, тестове за надеждност, колко и какъв отпадък ще остане след мисията, как/кога ще се почисти, какъв е рискът за други мисии и за наземни съоръжения. Накратко, попълва се една планина от документи преди да изстреляш дори консервна кутия в космоса. Долу гледам една камара дървени философи са се опитвали да правят съчинения по картинка, без да са им ясни тези подробности. Важното е да се плюе.

одобрение за 42 000 потенциални боклука,колко ли планини от документи е попълнил завалишкия

Ех, тоя Мъск бе, какъв ви е трън в очите. Да не би с вашите пари да ги прави тези работи? Пълно е с "предприемачи", които събират парите на баламурниците за далеч по-глупави и безперспективни проекти. Сега, по същество. Одобрението се получава за всяко изстрелване. Планът на Мъск май е за изстрелване на по няколко спътника накуп. Освен това не съм убеден, че вече има одобрението за всички изстрелявания, предвид че някои от тях са доста далеч в бъдещето. Одобрена е финансовата му програма. Ама както казах, теб какво те тормози какво точно прави Мъск?

Достатъчно е да разрешат на ромеите да събират с каруците скрап в космоса

първо изтрелваш хиляди сателити за безблатен интернет (то в америка има много безплатни неща нали...) после се правиш на интересен и се опитваш да регулираш останалите. след това ше се расърдят като Русия не им спазва законите написани на тоалетна хартия. тия да внимават да ги има след 10-20 години, с космоса кво ше става ше става.

Къде Мъск е казал, че интернета ще е безплатен? Малко прекалявате с фантазиите!

Руснаците ще правят на пук на американците и ще въведат свои правила . Само и само да не се съобразят с нищо правилно и навременно щом произхожда от американци ..

щом е американско това значи, че е винаги правилно, така ни учеха едно време от "партията" така ги учат и сега

ей тея вече и космоса ли считат за техен?

Не, ама те имат най-много сателити и правят най-много боклук. Целта е да измислят как да си го почистят.

Нема проблм ръгай тия ракети и сателити скрапосферата треее да е плътна и непробиваема дори и един фотон слънчева светлина да не може да проникне

Вероятно става въпрос за отпадък, отпадъци, а боклук е може би написалият статията. Възмутително е човек, имащ претенции да е журналист, да постави такъв грозен турцизъм в заглавието на материала си!

На днешния ден получаваш фамилията Топалов. Как звучи Т.Т.?

мда... крайно време е да почне да инкасират такси за боклука! а това - кой щще го събира - не е от значение

Да си приберат боклука Мъск за начало а после да въвеждат правила

Ако не проплачеш с поредното си умствено изостанало прозрение не те бива ей.

Ами сащ преди да се правятна праведни да си озаптят боклука Мъск а не да му дават милиарди да качва в космоса хиляди нови боклуци за, следене на пациентите на 4км и дали dp врека от електрошока

Откъде накъде пърдящи кравари, без ракети носители и ползващи за такси до МКС други ракети, ще дават насоки кое и какво? Не трябва ли всички космически нации да излязат с обща позиция? Тези дебили в краварско се държат точно като катилите западно от Кюстендил - мислят си, че всичко е тяхно и им е позволено да правят каквото си искат. Само че краят на кочината им наближава!

Сигурно не си чувал за ракети-нисителите "Falkon 9" и "Falkon Heavy" на "Спейс Екс"!?!

а какво ще кажат за 42000 те сателита на Илон Мъск. Те не са ли бъдещ боклук и как ще го махнат. най голямото замърсяване точно от тях идва сега някой друг ли ще се окаже виновен. повечето от половинат сателите са именно на сащ.

Боклук са неработещите сателити, а те 60 процента са руслямски и на СССР

ми да си ги свалят с балистични ракети, и без това има излишък. все някога ще влязат в орбита. повечето няма и да паднат на земята /тия които паднат във водата са работа на флотата/ ами ще изгорят в атмосферата /язък за ламаринтата, мое да оправим стандарта на Факултето/ . а ако случайно /против законите за земното притегляне/ излезе от орбита слънцето ще има грижата да го превърне в газ. Спете спокойно деца.

и какво ще стане при сблъсъка на балистична ракета със стар сателит? осколки движещи се със хиляди километра в час.

няма паднало и неизгоряло. освен от мисиите аполо и руските грешки. ако може осколките Наса да ги насочи към двора на село. имам оферта от едни с металотърсачи.

Абе като думнеш сателит не е нужно частите да паднат. Напротив стават стотици хиляди парчета, вместо едно, макар и по0голямо

Браво САЩ отново дикъуват положението и в космоса. Другите неминуемо се съобразяват с тях

s18252@

за НАСА и Аполо можете да дращите сите тъпотии, но че Гагарин си е измишльотината и пропаганда на Мосфилм е 100%

Е? Но и Аполо е лъжа, както сам признаваш?

за това ТАСС 6 пъти гледа на горе през руските телескопи и се надява да гърмнат, щото статията за ГОЛЕМИЯ АМЕРИКАНСКИ ПРОВАЛ е готова и 6 пъти стоят в ъгъла като малко посрани вестникарчета и не я пускат :))) .!.

Контролирай врякота си. Повече врякот -> повече електрошокове, едва ли си са почнали да ти харесват.

Пак халюцинираш! Не е писал такова нещо. Писал е, че всички пишат тъпотии (като теб, например). :)

Наскоро Мъск осра космоса!!!

Възпрете руските кочини и всичко ще е оК

за хубава кочина мечтае!

Точно така - всеки руснак за хубава кочина мечтае!

Правило Първо за космическия боклук: НЕ ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ СТЕ ХОДИЛИ ДО ЛУНАТА! Иначе ставате "космически боклуци". :)

Един път и не без Божията помощ. И добре,че ги изпроводиха по живо ,по здраво. ОСТАНАЛОТО са холивудски продукции. Аполо-13 действително стартира към Луната, амаа...работата е известна. ,, Ние какво ви казахме. Повече тука да не сме ви видели!,, - това им внушиха около Луната и...хайде обратно!

Виждам, че харесваш фантастика. Тезата за "извънземни на обратната страна на Луната", точно както и тезата за "Плоската земя" - са създадени като контраудар на службите зад НАСА срещу движението, в което учену от цял свят разкриват измамата Аполо. Истината: 1. На Луната няма извънземни. 2. Земята не е плоска. 3. Американците са мръсни лъжци и никога не са стигали извън земна орбита. 4. Това, на този етап, е невъзможно за хората. Затова НАСА още много дълго време няма да могат да стигнат до Луната. Всичко, което разправят междувременно, са лъжи за замазване на очите на тъпите овце - които блеят и си вярват.

Аха. Точно така стана. Затова пратиха още 4 експедиции. Че и джипка си взеха за трите.

Отидоха 6 (шест) пъти. И един път се провалиха - Аполо 13. Инак 1.Аполо нанайси и долен лъжец 2.Освен това е и абсолютен тъпак. Всъщност всичко което знаем, го знаем от американците, обаче ръпака смята че знае повече от НАСА

Като няма статия за луната наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър кълве на наличното, какво да се прави. Обсесивно-компулсивното ти разстройство те кара не само да реагираш на дадени фрази но и да им търсиш заместител като ги няма. Докторите са безпомощни, ни литий ни електрошокове помагат. Лоботомия ще помогне но едва ли ще ти я предпишат, все пак не си опасен за никого та да се налага да те осакатяват, те си знаят работата. Да можеше ти да се постараеш малко повече да им помогнеш да те излекуват...

Не се наврещя ей.