Сателитният интернет на Мъск продължава да пречи на астрономите

1 от 5 снимки направени по изгрев или залез е "замърсена" от апаратите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Местя

Нещо ново случило ли се е, че да спре да пречи. Или просто пускате статийки така да има.

Да не си Никола от Роженската обсерватория?

Безплатно като сиренето в мишеловката. Много ми е смешно, плащаш за СМС, ГСМ а в също време САЩ предоставя спътници за GPS навигация, така безплатно от човещина... Тик добавям и руския ГЛОНАС и китайския и европейския, даже никой не се замисля тези гласови команди да не би да се съхраняват в устройството, като стенограма, при нужда за оперативно интересно лице да се пратят горе. Телефоните управляват и възрастните и младежите, тук Новия световен Ред иска пряко да управлява тълпите, без възможност държавите да защитават своя суверенитет и граждани. При цветна революция ОДКБ загасиха Нета и върнаха си контрол в Казахстан, да беше нета на Мъск чрез спътници щеше да по трудно. Тези две години, тези сатанисти си показаха много неща, как ще изглеждат в техния нов свят.

Няма да е безплатен. Който ползва ще плаща.

изстрелването на сателит не е чак толкова скъпо. може би струва колкото 20-30 км магистрала

Подобни своеволия са позволени само на американските олигарси.

Тия ги мързи да си прокарат кабели като нормалните хора. В Вашингтон (щат) интернета си е лукс.

VIE TOVA GO PUSKATE ZA STADOTO TE SA KOMENTATORITE V BG , SHTOM GLEDAM I KOMENTARITE , BEZ DA MISLQT PISHAT NESHTO

DIRA MNOGO DEA KAJA CHE VIE STE PALNI OLIGOFRENI , TOVA E NAI GOLQMATA GLOPST NA PLANETATA ZEMQ , VIE DORI I NE MISLITE KATO KOPIRATE NESHTO OT DRUGI GLUPACI KATO VAS , TAI KATO TELESKOPITE SA NAPRAVENI DA VIJDAT OBEKT KILOMETAR NA KILOMETAR TOEST DA GLEDAT V DALBOKIQT KOSMOS , AMAN OT OLIGOFRENI URUDLIVI DIRNICI

Колко голям е един самолет, щото по здрач и изгрев летят хиляди особено по посока на хоризонта.... че и разни светлинки им мигат.... А кои са тия астрономи?

Оли и най големият самолет се маха бързо

аман от скапани самозабравили се милиардери няма ли да се спъне някъде този?

Мъск е най-големият изрод и лицемер в момента. Ще спасява света, обаче ще заселва Марс, ще пази планетата чиста със самозапалващите се и блъскащи се Тесли, обаче замърсява космоса, голям бизнесмен, обаче щеше да е фалирал 10 пъти без американското правителство.

По изродщина не може да ти стъпи на малкия пръст. А по педераслък всички пеадали взети на куп.

Така или иначе, астрономията е очаква промяна. Свърши се тая с гледане на космоса от земята. Прекалено много фактори влияат на качеството на снимките. Следващата стъпка е разполагане на сателити в космоса които да са "очите" на астрономите. Не само смущенията от атмосферата ще са избегнати, но и смущенията от сателитите.

За сега това е невъзможно. Не могат да бъдат заменени астрономическите изследвания от Земята напълно от спътници. Дори 10% замяна е невъзможно. Само големи астрономически обсерватории -бази от обратната страна на Луната с постоянен персонал могат да направят това възможно.

Явно нормален е трябвало да напишеш в кавички .

Изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск се включи в Twitter във вторник. Неговата компания иска да убеди служителите на Федералната комисия по комуникациите (FCC), че трябва да позволи на SpaceX да премести някои от нейните сателити Starlink на по-ниски височини от първоначално планираното. Amazon на Джеф Безос оспорва искането на SpaceX с мотива, че модификацията ще попречи на други спътници. „Не е полезно на обществеността да пречи днес на Starlink за сметка на сателитната система на Amazon, която в най-добрия случай е на няколко години от експлоатацията“, написа Мъск в Туитър. Amazon отговори на твърдението на Мъск в становище до CNBC. „Фактите са прости. Проектирахме системата Kuiper, за да избегнем смущения със Starlink, а сега SpaceX иска да промени дизайна на своята система. Тези промени не само създават по-опасна среда за възможни сблъсъци в космоса, но също така увеличават радиосмущенията за клиентите. Въпреки това, което SpaceX публикува в Twitter, предложените от SpaceX промени биха затруднили конкуренцията между сателитните системи. Очевидно е в интерес на SpaceX да задуши конкуренцията в зародиш, ако може, но със сигурност не е в интерес на обществеността“, казва говорител на Amazon.

Тез тъпи астрономи що не знаят, че велика и непобедима Русия им е най-големият приятел? Да се обърнат към Владимир Путин, да го помолят на колене и той с одоволствие ще нареди на Димитрий Рогозин да приземят на мига сателните боклуци на евреина Мъск на Земята. Русия вече показа с най-мощните си и и неповторими ракети, че мой да чисти космически боклуци. Тогаз краварите щяха да напъ;нят гащите от шубе, хахаха.

фащ и това ли вече не могат ? Карай - вземи тези стъкълца и изиграй танца на радостта .

И ако астероид тръгне към семята какво? Вашето наблюдение ще ни информира важно, че утре ще умрем ли?

Верно ли бе, Пич!?

_stankow

Една снимка, която да илюстрира ситуацията ще е много уместна. Целият кадър ли е засветен, или само се появява лента при преминаването на спътника ? Ако не закрие снимания обект (астероид, който е няколко пиксела само), пречи ли на наблюдението ? Бракува ли се цялата снимка ? Спътниците са с предвидими орбити. Какво пречи снимката да се планира когато няма преминаване ? Или експозицията да се спира за няколко секунди, докато спътникът преминава през зрителното поле ? Може и автоматично да се прави, дори смартфон може веднага да открие движещ се ярък обект в полезрението и да спре снимането, докато излезе от него ? (фотокамерата и видеокамерата на телескопа работят едновременно, плюс това има "визир" и т.н.). Та да покажат една снимка, стига само са се карали !

Сутрин и вечер отражението от слънцето е много ярко, предполагам това е основния проблем. А при 200 спътника върви ти планирай снимката.

_stankow

Аз няма да планирам. Но компютрите на астрономите следят няколко хиляди астероида. Да се изчислят орбитите на още 200 обекта (спътници) нищо не е. С точност до секунда може да се изчисли кога ще премине през точката, към която е насочен телескопът, който снима. Още повече, че зрителното му поле е малко, това намалява вероятността точно през него да премине спътник.

Днешните заглавия на пееераса Гогов - "Спейс Екс пречи'' (на жълтурите от Ковидстан), ''Съдят Амазон'' (лоши хора), обаче "Мужикистан има нова антена на МКС'' , хахах! Пу, начии, тия лоши американци, само пречат. Как е днес, Тонка? Сърби ли дупето? Нищо, жълтурите сега пак ще ти платят за захлебиш, завалията.

"...важните наблюдения прани по здрачаване..."

за съжаление ще продължат да пречат. Полза от тях за човечеството никаква, рисковете вече започват да се проявяват. Мъск обаче е от тая порода дето всичко им е разрешено. Нещо като Пеевски но от световна величина.

Ами като пречат, някой да ги хакне и да изпопадат в океана.

Ясно , че тоя биологичен отпадък пречи на цялото човечество, а защо не го изгонят, пратят в затвора и т.н. да се кортулисаме от алчници като него...

"Сателитите" на този вършат много повече полезни неща, отколкото всички астрономи за всички времена взети заедно. :-)

А най-полезното е че дават храна на гъзьоблизци да ги величаят !!!

Спътници, спътници, колко да са спътници, като са ниска орбита в атмосферата и са едни балони пълни с хелий. :-)

а на мене ми пречат тракторите, че не мога да си прекопам нивата.