Съвети при настройване на видеорегистратор

Устройствата може да направят шофирането по-безопасно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аха... Минете с такова в Австрия и ще олекнете с едни 10 000 ако ви хванат.

За съжаление тези регистратори нямат никаква тежест пред закона. Не че нямам такъв и не ги ползвам, за да правя колекжия от идиотщини по пътя, но...

Но можеш да ползваш запис от регистратора и да подадеш писмен сигнал за нарушение. Не е най-умното нещо, но е малко повече от нищото ;)

Нямам идея за кой закон говориш, ама още преди да дойде КАТ или при написването на двустранния протокол се вижда кой какви ги е дробил. А класиката е когато единия представи своята версията пред КАТ, а тя не съответства на заснетото.

Не е точно така. С показанията на шофьора и евентуално и пътниците, като се прегледа и записа и си има доста добра тежест. Онагледява един вид свидетелските показания.

Искаш да кажеш, че всеки с пилотируема кола го глобяват ли?

Аз не прочетох нито един съвет за настройване...:))

Каква е тази платена статия? Нищо полезно няма в нея освен общи приказки?

Къде са съветите, бре???

"при запалване на автомобила, устройството автоматично стартира и влиза в режим на запис. След изгасване на двигателя, спира и устройството." "С повече от две камери - съществуват и модели с четири камери, позволяващи наблюдение на 360 градуса около колата. Това е полезно в случай на чести вандалски прояви." Отдавна искам да си взема такъв, но написаното ме учудва. Този, който ти драска колата с ключ, който ти спуска или реже гумата, който ти рита стопа...едва ли ще чака, да му запаля двигателя.

По силата на българското законодателство в момента записите от каквито и да е устройства нямат абсолютно никаква доказателствено стойност! И докато това не се промени теяхната роля ще е много малка и почти никаква. Единственото, което можете да направите е да постнете в интернет "геройствата" на някой урод и да го направите интернет звезда за кратко. А ако той е достатъчно мощен финансово и е съобразил да ви отправи предупреждение, че не желае да бъде сниман е в състояни да ви реализира поне 2-3 дела и да плащате после като поп, че сте нарушили личната му неприкосновеност. Законите трябва да бъдат променени! Отдавна е назрял момента, че даже и презрял така да се каже... Тези устройства могат да подобрят шофирането единствено и само, когато записите от тях бъдат приемани за доказателства в съдебната практика.

А камерите които са на всяко кръстовище и на КАТ каква законова стойност имат според вас?Изобщо не сте прави,това е било преди време но не и сега защото съм пращал записи от моята камера в и са следвали действия по тях

Имат малка батерия в тях, и при шок се активира запис за определено време. Не мисля, че за драскане работи, по-скоро ако някой те удари на паркинг или опита да вандалства.

Намерих един случай от 2019, глобата е била 330 евро за "нелегално видеозаснемане"

:)))))))))))))))))а бе нещастник,от 15г. карам ски в Австрия и има и регистратор и GPS в колата и само болен мозък може да измисли подобна глупост-те не са антирадари бе дебил!!!

Само ако не е фабрично сложен

Тъпчо. Става дума за смимане на улицата. Не ми пука колко години караш. Казвам ти какъв е закона.

Пълни глупости на човек с фейсбук-образование...

Трябва ба панелните австрийски плъхове да им обясниш това онова за 15те ти години Dashcam: Besitz erlaubt, Verwendung verboten Dashcams dürfen in Österreich zwar verkauft und montiert, aber nicht auf der Straße verwendet werden. Wer mit einer Dashcam den Verkehr filmt, macht sich strafbar. Denn für die Überwachung des öffentlichen Raums sei ausschließlich die Polizei zuständig, so Andrea Jelinek, Leiterin der Datenschutzbehörde. „Sie können mit der Dashcam in ihrem eigenen Garten ihr Eigentum filmen, mehr nicht“. Das Argument, dass das Video nur dazu dient im Fall eines Unfalls bessere Beweise zu sichern, lässt die Datenschützerin nicht gelten. „Das ist so in unserer Rechtsordnung nicht vorgesehen.“ Bei Verstößen droht eine Verwaltungsstrafe bis zu einer Höhe von 25.000 Euro.

"... при запалване на автомобила, устройството автоматично стартира" ?! Защо така ?! Нека да бъде само при запалването на двигателя! Не е ли достатъчно? Кой си пали автомобила ...

От де ще разбереш дали е фабрично сложен? Едни и същи марки коли имат различно оборудване. Къв е проблема да си купиш един и да го сложиш там където е сложен фабричния.

А камерите които са на всяко кръстовище и на КАТ каква законова стойност имат според вас? Абсолютна никаква! Най-яркия пример в това отношение е убийството на М.Цветков от дрогираното идиотче. Съдът не допусна скоростта да бъде изчислена на база наличните записи, а назначи специална комисия, която да се произнесе за точната скорост... И комисия взе заветното решение, че скоростта е

"изключително полезна" статия. Благодаря Ви, че ме открехнахте, като къде да си монтирам джаджата.

че скоростта е mfo 100км/ч... Освен това бе отстранено още едно утежнаващо обстоятелство, а именно, че въпросния шофьор виновен за удара и ПТП е ускорявал преди самия сблъсък.

Има тежест пред закона. ВИжте тук например http://ex-lege.info/%D0%92%D0%9A%D0%A1/%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/463792/

Колкото до пращането на записи, представи си, че заснемеш нарушения минавайки да речем през Силистра и живееш в Сф. И ще изпратиш в КАТ сигнали и ще тръгне дело, което ще се гледа в Силистра... и ще получаваш призовки да се явиш като свидетел в Силистра... Който не си го е причинявал, той не знае каква радост носи това. Ако не става въпрос за смърт на човек или лична щета цената не си струва.

А защо не? Ако някой, не дай си боже, ти драсне клечката да го запише... разбира се, ако джаджата оцелее след палежа.

Ама тя се задейства след удара, а не преди него.

Офффф... Има си каталози за да се види това. Аре стига.

що пък трябва да палиш целия двигател? то горенето се случва само в цилиндрите!... кой малоумен би си запалил двигателя?

отваряш капака на автомобила, драскаш клечка кибрит, хвърляш върху двигателя и се случва ... точно нищо!

не си прав. камерата сама по-себе си не е уред за измерване на скорост, затова съвсем логично записа от нея не е взет предвид при изчисление на скоростта на автомобила. Да чисто хипотетично може да се прецени приблизителна скорост на автомобила по разстоянието което преминава от кадър към кадър (камерата не е и уред за измерване на разстояния), но никой не може да гарантира какво е реалното време между всеки кадър дори и точното място на колата на всеки кадър. самите камери не са калибрирани за това. Това не е безпрецедентен случай в световен мащаб. Аналогичен прецеден има в САЩ отпреди над 40 г., от тогава при тях е постановено, че камера не може да се използва за отмерване на скорост освен ако не става въпрос за специално калибрирана камера (каквито тяхната полиция не монтира). Със случайна камера не става! но за това за което камерите са поставени - да регистрират видеокартинка и да служат като допълнителен "свидетел" на случилото се те са взети предвид от съда.

Ако искаш да има функцията паркинк не се включва в запалката а към акумулатора.... е не директно но на място където има постоянно захранване от акумулатора. Батерийката е много малка, само пази час,дати и настройки да не зачезнат.

всичко зависи как си монтирал регистратора. можеш да го вържеш за захранване след контакт - ще работи само, когато врътнеш ключа. Обаче нощес като ти среже някой гумите няма да имаш видео да се похвалиш. можеш да вържеш за захранване директно от акумулатора - ще работи винаги, когато е включено самото устройство. Е има риск, ако зарежеш колата за няколко дни да ти източи акумулатора. сам си решаваш, кое ти е по-важно.

ИП сменячка срещу цитат - не вървиш момченце.

На Мерджана тая камера е вградена и я използвам само за гонки по магистралите а да снимам тъпите куки който се молят за някой лев хахаха

Много полезна информация... след тази статия се чувствам информиран... за всичко друго, но не и как да си настроя регистратора. Относно коментарите по-долу: видеозаснемането не важи пряко в гражданското право, но след изследване от вещо лице, последното в качеството на такова, свидетелства какво е видяло и това е годно за съда доказателство. В наказателния процес директно гледаме в съдебната зала записите, ценят се от съда на общо основание

Ако досега никой, освен теб, не знаеше колко си проздт, сега вече всички знаят.

Може да го направиш и от стария си гсм с камера, има доста добри приложения за това.