Коментари - Русия засилва цензурата и следенето в мрежата | IT.dir.bg
назад

Русия засилва цензурата и следенето в мрежата

В Русия днес влиза в сила закон за личните данни, задължаващ чуждите и руските компании да пазят и обработват личната информация на руски граждани в страната.

Обратно в новината

Коментари - Русия засилва цензурата и следенето в мрежата | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то това google, twitter, faceboock да цензорират в росия си е нормално за тях, като се има предвид, че путин даже се разпорежда какви гащи има право да носи руската жена. не ми е ясно само как ще стават проверките.

И къде че бега сеги Сноудъна?????

Точно се замислих дали да ходя да работя и живея в Раша - рая на земята и този закон ме пугнуси, отврати и отказа. Явно Раша е една територия на която един диктатор определя всичко. Няма да стъпя там никога.

Законът изцяло защитава руските граждани от това американските служби да им бърникат в личните данни.

дрън дрън та пляс ... тия са изостанали с 50 години от щатите ....

Забравиха ли, катарзис ли преживяха или на Путин му опря ножа до кокала?

Поправете ме ако греша, но не Кремъл а Вашингтон иска ограничаване/забрана използването или поне отслабване на криптографските алгоритми. Този руски закон поставя ли изискване данните и комуникацията да не се криптират? Компаниите задължени ли са да държат ключове за декриптиране? Регламентира ли как правителството ще изисква данни от компаниите? Както е представен този закон в статията, няма много общо с подслушване. Всъщност, Русия тепърва наваксва на аналогични закони в САЩ и цяла Европа. Както някой вече отбеляза, такъв закон работи в България от години. Изискването данните да се пазят в Русия може да се тълкува и като защита на гражданите. Чужди правителства и служби няма да могат да достъпват данните без да нарушат международното право.

Много точно

Точно и ясно казано. А, защо всичките "анти-ръшисти" освен да шляпат минуси, нищо не казват? С факти не се спори, sorry :D

В САЩ следят тези които призовават към Джихад. В Русия следят тези които говорят против Путин.

ти си мислиш...

Интернетът в Русия е в пъти по-свободен от този в Щатите или Англия например. Проверете колко хора са в затвора в Англия заради "обидни коментари" или "пропаганда на омраза". После отворете някой руски сайт и четете коментарите. Баш като у нас си е. Аз лично смятам, че всякакъв призив към насилие трябва да се преследва. Като има новина за цигани какво се излива отдолу, не е истина.

Колко новини изчетох за лошата Русия дето прави все това или онова... А защо не се казва нищо, че у нас поне от 3-4 години е в сила подобен закон? И че интернет доставчиците, трябва да архивират и дават на ченгетата (разбирай от там на краварите) трвфика на всеки член от тяхната мрежа. Естественно, това не се казва, защото ное, като част от американската империя сме ДОБРИТЕ! А другите (извън империята) - ЛОШИТЕ!

бреи тия лоши кравари бре..само се чудя като толкова те записват и следят, как така можеш да сваляш нелегално всички филми и да ползваш нелегален windows без никакви последствия? или чакаи - ако някои ти накриви шапката и открадне нещо от теб - това е кражба, но ако го откраднеш от някаде другаде - любимата българска фраза 'какво толкова..' а да ти прави впечатления че можеш да обсаждаш боико, да псуваш доган и да се подиграваш с други политически личности без значение от коя партия? щото аз си спомням време когато само казването на виц за великия лидер можеше да ти докара място в белене или може просто да изчезнеш - това се случва с 'свободната' русия

Ако за Русия използват: режима! То за САШ трябва да използват: шибани фашисто-либерасти!

А'е изчезвай, бе. САЩ му е майката, живееш си живота и това е. 'бахти и смотаните псевдо моралисти сте се извъдили в тоя дир. Русия, та Русия.

Да се пази и обработва личната информация на руски граждани в страната,а не в чужбина не е цензура !!

Рашките съвсем са изпушили, с пълна пара са се засилили към пре-Перестройковият период. Ще се спрат някъде между Китай и Северна Корея. Язък за напъните 20 години.

У нас също има такъв закон. Сащ подслушват цял свят, не го и крият. Но това може тяхното е в името на демокрацията, а?

Така е в страната на "демокрацията"!

Коя, Русия ли, тя стигна една точка и обратно по пързалката.

Хахаха. Каква точно реакция се очаква от тия три компании? И трите са създадени с тази цел. Явно се договаря сумата за достъп

Бре нещо подобно е и с американците, само че е далеч по-добро ниво! Ама докато "братята" американци се учиха на това то "братята" руснаци трепеха сичко що си отвори устата по каквото и да е мнение и вътрос различно от централно удобреното и наложено! Така, че разликата е само такава!

Че в Русия отдавна си има цензура.

е и в сащ се шпионира ама там ключовата дума за търсене на мейли е от сорта: тероризъм в русия търсената опасна дума е: свобода

Аха, ти си наясно с ключовите думи...надявам се че не си терорист, иначе ще им се изплъзнеш.

То в Щатите една свобода -ум да ти зайде.Ако имаш луд късмет може и да не те пребие на улицата срещнат полицай.

такива информации дори вече не правят впечатление колкото повече им пада икономиката толкова повече ще си проличава тоталитаризма на путин

Ей колко сте закъснели, нищо де те от АНС ще ви предоставят всичката дейност на руските потребители, само кажете от коя дата ги искате. Питайте Сноудън, той е при вас и знае как стават тия шмекерлъци. Малее в САЩ ви се смеят за това закъснение, не ги казвайте тия неща че и ние ще ви се смеем. Всяка една уважаваща себе си дамокрация никога не е спирала да следи всяка електронна дейност, що за демокрация сте. Нищо де, ще се научите!

ФАЩ следи и шпионира целия свят, но виновни са руснаците? Гугъл пази историята на пощата ви и всички търсения...вечно! Тази информация попада без проблем при Биг брадъра...когато му е кеф.

Някой да те кара насила да ползваш Google? Като не ти харесва си плати за свой домейн и само ти ще си гледаш пощата.

Ето пример за пропаганда в действие!!! Заглавието е написано с отрицателен уклон за да създаде впечатлението че в Русия вилнее диктаторска цензура! А, в същност аналогични закони действат и в Европейския съюз, но той е нарочен за демократичен, докато Русия обратното!

Разликата е, че докато в Европейския съюз тези закони са да защитават правата на гражданите в Русия те са да успеят да се задържат управляващите на власт.

Нещо което отдавна правят на запад,а в Русия са били твърде либерални.

Амчи още преди 5-6 години Цв. Цв. не го ли направи същото и тук в България???

Спестяването на информация и изопачаването на такава, не ви прави чест. Просто за информация, същото изискване има и в Германия и целта не е следенето, а спирането му. Дали ще се засили следенето вътре в Русия зависи от самите технологични гиганти, но както се видя и при уикипедия, целите са доста принципни, поне за сега.

не можаха да спрат уикито, гадове кагебейски, хахахаха, когато сменят градинския гном и нещата ще си дойдат на място, дотогава ще пробват какво ли не за да затягат режима

Спомняте лш си защо беще спряно уикито е за колко време? Ако не, да ви припомня, заради статия за направа на наркотици в домашни условия, за която беше поискано свалянето й, а уики отказаваха, докато не бе спрян достъпа, което не продължи и 12 часа.

ти чете ли я статията в руската вики? И как беше: 1. Заврете канчето на котлона 2. Сложете чараса да кипне 3. Извадете треволяка и изварете до сухо 4. И т.н. Може ли да спреш 5 млн страници инфо (и то само на английски език) за 140 млн потребители, заради някакви глупости за еди си какъв хашиш? Аз пък мисля, че пробваха да видят обществената реакция, намериха си предлог, тестваха и за радост много бързо се провалиха. Бодват оттук-оттам и гледат какво ще стане. Подготвят се за "светлото бъдеще". Дават парички и за разни нещица тук у нас, щото има почва, ей и дирчето е така, на хранилка оттук оттам и чат пат за равновесие уж пуска и една противоположна.