Случаят със социалната мрежа Parler и бъдещето на свободата на словото онлайн

Или как цензурирането прерасна в изтриването на сайт с милиони потребители

Обратно в новината

Коментари - Случаят със социалната мрежа Parler и бъдещето на свободата на словото онлайн | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

демокрация...какво да се прави. така е на запад..

да точно така, това е демокрация! Имаш си частна фирма и вътрешни правила и си ги спазваш! Ако теб не те кефи не ползваш и отиваш придруг....викаш друго си е партията и държавата да те гледат и мислят вместо теб.....до те гледат като писано яйце, а ти да чукаш камъни нейде, а?

Цензура ще е АКО политици или държавни служители налагат ограничение на свободното изрозавяне на мнение!!!! НЕ Е ЦЕНЗУРА, КОГАТО ЧАСТНА ФИРМА СПИРА УСЛУГА НА ДРУГА ЧАСТНА ФИРМА, ЗАЩОТО ПЪРВАТА Е НАРУШЛА СПОРЕД НЕЯ НЕЙНИТЕ ПРАВИЛА!!! Ако първата смята, че това не е вярно - ОТИВАТ НА СЪД!!! АЙДЕ СТИГА ДРАМИ! Това ще роди нещо хубаво....ще има конкуренция, ще се появят нови мрежи рекламиращи се, че са по-свободни!

Когато САЩ цензурира нещо - това е демокрация, и е за доброто на всички. Когато друга държава цензурира краварски сайт или медия - това вече е дикататура, и е повод за война!

САШ не цензурира. Напротив в случая САЩ в лицето на президента е цензуриран.

гражданската война в САЩ чука на вратата, САЩ или ще се разпаднат на 2,3 държави или ще станат модерен СССР - милиционерска комунистическа държава

или нито едното от глупостите ти.

Комуноидите цял живот разпадат,побеждават и громят капитализЪмЪ и все са губещи и така и не разбраха,че доктрината име е най-тоталитарната и мракобесна но пък такива подлоги като "123" са си живуркали добре в нея с доноси и клвети само-свърши "хубавото време" подлого,дойде време да си платите

И защо ползвате тия прокажени "медии" като FB и Twitter?! Истината е в Р2Р мрежи, които нямат "сървър", който да бъде "изключен". Хората все още са недобре осведомени в това отношение, но ще им дойде акълът какво да ползват и какво - не.

Щото Р2Р мрежитее не са за масово призоваване към беззаконие

Само така си мислиш, но реалността е друга!

Т.е. с Р2Р можеш да се обръщаш към милиони съмишленици? Това ли е другата реалност?

Може Дада, но технологията на призоваването и връзките е друга.

Власт, която цензурира се чувства слаба и безпомощна. Защото знае че не издържа на критики. Забраната е като капака на тенджера под налягане. Помня комунизма, тогава също имаше политкоректност и се говореше на неразбираем език. Това предизвикваше постоянно ярост у нас, презираните от властта. Така неутрални иначе хора станаха антикомунисти. Всъщност либералите ни правят сякаш нарочно хомофоби и расисти и може би това е скритата им цел-разделяй и владей. Подлостта обаче е винаги губеща и в исторически план е безперспективна. Кризата на Запада има явни и видими измерения, освен дълбоки и по-трудно видими. Цензурата е видим провал на цензорите.

Викаш цензура на детска порнография е видим провал на цензорите? Добрееееее.

Сравняваш потискане на свободата на словото с преследване на престъпници?! Я ни разкажи пак за гадните комунисти, които били потискали свободата на словото и репресирали инакомислещите? Явно и те са преследвали педофили, а?

Искам да кажа че обощението е глупаво. Свободата на словото обаче вклчва и такива неща. Не е нужно да има детска порнография, а само някой да я прокламира, което е свобода на словото. Или да се изправи и да почне да обявява кой е за сапун и кой не. Да призовава към незачитане на законите и призоваване на бунт. Как виждаш свободата на словото, ако някой почне с призиви за насилствено отделяне на части от България примерно. Свобода на словото нали?

Целта на платформи от типа на фейс и туитър е точно това - масов контрол и подслушване Фбр сама си ги направи и сложи разни световно неизвестни собственици като зукерчето Така че нищо странно, работят си според очакванията

Вервай си. Няма лошо. Но не забравяй за хапчетата

пак ли почна с тъпите коментари ве малоумник, като няма какво смислено да кажеш поне не се излгай с твойте прости драсканици

От къде се извъди такава жалка америкнска подлога. Наистина изключиелно жалък индивид с ниво на морал 0 това си ти.

Жалките комуноидни подлоги тук са така добре зомбирани (с по една,две мозъчни клетки) та е загуба на време и нерви да им се опонира-те са ПЪТНИЦИ и за това са така злобни какато змията когато умира

т.е. не мога да кажа че Байдън е задн..ик така ли?

Ааааа в сурат бука няма терористични акаунти....а да не говорим къде се хостват голяма част от терористичните сайтове....сигурно на сървъри в Афганистан (Кабул е известен като един най-големите data centre w света) и Сирия

Гогов е задник. Да се говори за фашизъм и клане било цензура. Задник недорасъл.

Ти си задник, то се говори и без трибуни и това никога няма да изчезне със закриване на акунти и блокиране а ефекта е точно обратния и повече хора започват да обръщат внимание и се питат защо.

Хубав коментар, дано е собствен, а не преведен от някой руски сайт. Общо взето нещата са така: да спориш дали Бог или Еволюцията са създали човека е свобода на словото, да кажеш че бялата раса превъзхожда другите е свобода на словото, да кажеш "циганите/негрите на сапун" е прекалено и трябва да се цензурира, защото ще си докараме война.

Симеоне, когато се казва нещо и се спори и/или доказва, не трябва да има цензура. Човека го разбира, а маймуната не. Тя не се учи като човек, а се дресира! И в края на всички "казвания" има дела и по тях ще ги познаеш какви са говорещите ... Когато първо обаче ти запушат устата, няма нужда да говориш изобщо! Всичко е ясно!

Като гледам как започва "демокрацията" на Байдън, как ли ще завърши. Ще монтират ли гилотини?

В Германия нацистките изяви са забранени със закон, криминална отговорност се носи за такива неща. Вресливите маймуняци с татуировки какво очакват, че цивилизованият свят ще ги дюндюрка свободно да рушат всичко направено от тия дето реално правят нещо ли. https://www.youtube.com/watch?v=x_P-0I6sAck

Забранени са със закон създаден от лакеите на тези боклуци, които още не са освободили Германия и след изборите за канцлер го утвърждават!

Случаят ще стане редовна практика, а бъдеще на свободата на словото - няма.

Свиквай, че не ти е разрешено да пллзваш направеното от хора с несравнимо повече акъл от тебе за да сереш насред улицата. Научи достатъчно и прокарай своите идеи ако можеш. Инак - научи се да си траеш като не знаеш.

Според информация от бившия агент на ФБР Хал Търнър, Parler вече заведе съдебен иск и съди Amazon за нарушаване на антитръстовото законодателство, нарушаване на договора и незаконна намеса в бизнеса.. Не се споменава тук, но вече навсякъде се привежда изображение от Parler поста на Президента Тръмп, който в събота 6 часа сутринта обяви извънредно положение: https://i1.wp.com/www.starshipearththebigpicture.com/wp-content/uploads/2021/01/Trump-parler-insurrection-act.jpg Тръмп е подписал вече Акт за извънредното положение и армията вече патрулира във Вашингтон ДС и големите градове. Законът за извънредното положение (The Insurrection Act) от 1807 г. е федерален закон на Съединените щати, който дава право на президента на Съединените щати да разполага американски военни и федерализирани войски на Националната гвардия в рамките на Съединените щати при определени обстоятелства, като например за потискане на гражданското безредие, въстания или бунтове. Също така навсякъде се привежда и изображение от Parler поста на адвоката на Доналд Тръмп Лин Ууд, койтопубликува следната публикация в Parler: „През следващите 10-14 дни ще научите шокираща информация за много от нашите държавни служители и елит. Трафикът на деца за сексуална експлоатация и педофилия е световна пандемия. Публикуваните материали ще касаят Джо Байдън, Барак Обама, върховният съдия Джон Робъртс, Хилари Клинтън, Нанси Пелоси, Майк Пенс, Джефри Епщайн, Бил Гейтс и хиляди други. Виждал съм доказателства. Това е убедително.

Кракена с измамите по изборите преди или след това ще го пуснат? :))

Я провери пак, какво четеш и какво постваш! Изображението е от някакъв фейк сайт (ако въобще име такъв) на име ParleY. Баннатият микроблог на Тръмп е в ParleR.

Еми на Запад сайтовете на терористите ги трият и забраняват! Сайта спокойно могат да го преместя в демократичная раСССССия! Там нема запрещения! БУХАХАХАХАХАХАХА

Майоре , четеш ли за какво иде реч!? Аз дето мразя Путин и олигархията му не мога да подкрепям такава цензура като на либерастите и соросоидите.

ти значи си от меката/гъвкава линия Савушкински ифо- фронтоваци - дето се преструват на 'обективни' и 'безпристрастни'. Като напр. Владимир Познер

И това дойде от Меркел - при среща с Зукърбърг го попита дали не може да цензурират . МЕРКЕЛ такова мамата не само на Германия и Европа...

Свобода имаше миналия век. Технокрацията идва на власт. Само че не знам как ще си платя магистралната проститутка с биткойни?

всъщност е добре. Ама ти не знаеш даже какво значи това :)

"Социлната мрежа" Парлър е развъдник на конспиративни теории, fakenews и всякакви "радикални" идеи от типа white supremacy и прочее. Това не е тайна. Крайно време беше да и теглят чертата.

white supremacy - какво е туй нещо? Не Разбирам? я обясни?

Преводът е "татуирани маймуняци терзаещи се и те да са нещо знаейки, че са нищо". Друг превод е "white trash".

Необразовани, мързеливи некадърници на които им пречи...ъъ, световна конспирация.

То навремето на Линдън Джонсън му трябаха военните спец части за да озапти "Черните пантери".

педофили, сенилни, слабоумни, измамници и всевъзможни психопати... това е истината за настоящата, представителна власт в глобален мащаб. без цензура, това е невъзможно. истината и хората способни на мисъл и човечност, са най-опасни за статуквото на изродите. цензурата ще спечели още време на изчадията но все пак, са обречени.

Sm3hurk0

Като гледам как се развива Американската Зима ( подобно на цветните пролетни революции), може в скоро време и Тръмп, да отиде да се скрие под крилото на Путин !

Ще станат месеци откак му препоръчвам в коментарите си да бяга ама сякаш закъсня.

Още ли има идиоти да ползват тия идиотски тъпни наречени TWITTER & FACEBOOK?!

Аз без Туитър нямаше да стана президент.

Дрън-дрън! Много празни приказаки ще се изприказват, но ще бъде въведена много жестока ЦЕНЗУРА в Цялата Мрежа. Много, много по-жестока от тази при 'Кървавия' Социализъм! Опичайте си акъла деца, не ви чака нищо добро ...

уплаших се

И що кървавия в кавички, пич? :))

Ползвайте Telegram! Twitter засега е на минус 11% докъде ли ще падне? Това си беше самоубийство! След 2 часа Тръмп с официално изявление по тв!

Сети се. Да внимава какво дрънка че Пенс много му е набрал.

Туитър вече си възвърна половината от спада. Няма да пострадат грам. Пък Тръмп да си говори каквото иска, 8 дена му останаха. Да се маха тоя циркаджия.

На борсата се гледа за месец напред....в края на януари ще са наполовина на това което са.....започна залеза на птичката......

Това след '2 часа' кога е? :))))

Много скоро думата СВОБОДА НА... и СВОБОДЕН ще бъдат спомен!

Не те мързя да си нащракаш всичките тия плюсове ей. Отде ви изравят бе.

Ей. И тебе не те домързя да чукаш всичките си минуси!