Коментари - Xiaomi вече е №3 при смартфоните | IT.dir.bg
назад

Xiaomi вече е №3 при смартфоните

Само четири години след създаването си китайската компания Xiaomi стана третият по големина производител на смартфони в света, по данни на IHS iSuppli.

Обратно в новината

Коментари - Xiaomi вече е №3 при смартфоните | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jizast

Последния път когато братчеда си купи китайски боклук и ми се фукаше, че бил евтин и имал даже телевизор завърши в коша за боклук след 2 месеца. Да не говорим какъв смотан, бъгав интерфейс имаше. Скоро китайски отпадъци няма да си взема. За 350 лв си купувам BlackBerry с хардуерна клавиатура, LTE, интуитивен интерфейс, rock-solid дизайн. Малоумниците кибичещи в интернет нека продължават да си купуват керемиди с 10 инчови дисплеи.

Вярно е това. Но след 10 години и скъпите играчки ще са китайско производство. Ред е на тях след Япония,и Южна Корея.

Аз съм прост потребител ползвам китайски телефон - JIAYU g5s. За 200 лв. не пука дали ще го счупя или няма гаранция. В България все клиентите са виновни за развалянето на GSM и няма смисъл да треперя за телефон от 1000 лв. За надпис повече няма да дам тройна цена. А китайските марки ще превземат света.

Motorola са американска марка, придобити от Lenovo. Предпочитам пред Xiaomi, поне докатопоследните извадят безупречен звук. Motorola сега правят несравнимия Droid Turbo за Verizon. Никакви байфони не му пеят.

Xiaomi - 35.3M продадени от Q32013 до Q32014 Само за сравнение - Lenovo за същия период са продали 71.5М (2 пъти повече). Така че, за да бъде ясно на всички - Xiaomi за TOP3 за Q32014, а не като цяло. Като навлязат е Европа и Азия тогава вече Apple, Samsung и останалите ще трябва да се държат за масата...

TOP3 в Китай. Не се заблуждавайте че са TOP3 в Света.

Те не продават в света. Но когато започнат... Я се огледай дали случайно няма нещо китайско около теб.

В Китай за номер едно от миналата година ...

Хаха, голямата част от хората, които пишат против Шаоми, дали са пипали подобен телефон?! Едва ли. Ако бях в техните обувки, бих дал мнение, ако през ръцете са ми минали IOS и Andoid у-ва и имам какво да сравня. Мислим си, че всичко ни е ясно, но яснота има само в празната глава. Имитират, не имитират, устройствата им достигат до целевата група. Сега продават основно в Китай, от скоро в Индонезия и Индия, догодина в Европа. Много точна стратегия и то оправдана.

Трябваше да си взема Сяоми. А Motorola е собственост на китайската Lenovo. Ко праим ся?

Мобилното звено на Моторола не беше ли купено от Гугъл?

... и препродадено на Lenovo

защо маниполативно китаи да не се намира в друга галактика нали е част от планетата земя.

Приятелю, световни продажби = продажби в цял свят. Няма значение дали това значи продажби в 1, 2 или 100 държави - важна е бройката, капиш'?

В жълт, комунистически Китай, НИЩО НЕ СЕ СЪЗДАВА. Там са ИМИТАТОРИ И КРАДЦИ на технологии.

Не знам кое е по-добре, да създаваш копия на оригинали или нищо да не създаваш... като при нас.

Най-голямата икономика в света!!! Всичката електроника в САЩ се внася от Китай или Корея, американска електроника няма отдавна... и няма надежди да има, основната причина е, че САЩ нямат инженери, които да проектират и произвеждат електроника, а Китай имат... Познай кой от кого краде и кой проектира "американските" запазени марки...

Америка си имат инвеститори, които наемат инженерите в другите страни да им произвеждат уредите на по-ниска цена. Когато ситуацията се измени, ще се преместят на други места. глобализация брато

да в белия и хубав потуристан кипи от научни изследвания и високи технологии..

Много точно казано! освен това и са царе на ментаците!

Супер телефони на супер цена. Ся няма нарисувана ябълка, но ще го преживея. Set from my Xiaomi Mi3

Телефона се купува, но знанията по българска граматика - не ....

и те се копуват, ама никои не тарси балгарска а вече са на англииска и испанска .конпренде.

Купуват се единствено защото са евтини. Като дизайн не са нищо особено, като софтуер - също. Не изпъкват с нищо пред другите.

Дизайна е нормален, дори много по-добър от средното ниво. Останалите смартфони с нищо не са по-добри от дизайнерска гледна точка. Хардуера е качествен. Софтуера е базиран на андроид, така че няма как да е много по-различен от останалите, но е идеално изпипан. Като цяло като съотношение цена, качество и хардуерни параметри са идеален аксесоар. Разбира се, винаги сте свободни да отделите 1200-300 лева за Самсунг, като може за 500 лева да си вземете Xiaomi с по-добри параметри.

Още малко и ще ти повярвам как телефонът за 500 лева е по-добър от марковия за 1000. Те големите марки сигурно лапат мухи и лежат на стара слава. Без да задълбаваме по някакви параметри камерата и дисплея на марковия ще дадат по-добра картинка.

За какво са ми тия "по-добри параметри"? А то е и съмнително колко са по-добри, защото по-голямата цифра не значи винаги по-качествено. Просто Ксиаомито си е по-евтин телефон с по-посредствени камера, дисплей и софтуер. При тази голяма конкуренция моделите имат почти еднакви х-ки в хардуера и тук вече играят софтуер, дисплей и камера....че и батерия.

Произнася се Сяоми и няма посредственост в материали и изпълнение.

Изпъкват с отличната софтуерна подръжка. Преди 4 месеца си купих Mi Note, дойде с версия 24 на ROM, в момента е 37. Колко компании са пуснали поне по един ъпдейт на ROM? Активна софтуерна подръжка на поне две поколения телефони назад правят само Apple и Xiaomi. В момента довършват бета тестовете на Note и на 1S за MIUI 6 (KitKat 4.4), за по-високите модели вече е достъпна за безплатно инсталиране. Здрав и актуален хардуер, отличен софтуер и ниски цени. Знаеш ли защо Xiaomi са продали 19 милиона? Защото не са успели да произведат повече.

Точно така е! По-известните марки се гаврят с потребителите и след скоро спират софтуерната поддръжка на телефона, като по този начин принуждават потребителя да си купува нов или да си инсталира CyanogenMod. Като последното е доста добра алтернатива, понеже дава абсолютни права на потребителя и чиста ОС, където можеш да си инсталираш или деинсталираш каквото пожелаеш. Ако Xiaomi налазят Европа и САЩ както трябва, няма да им стигнат 20 фабрики, произвеждащи нон-стоп.

Що се плюете бе, неможачи, нали българският смартфон е номер 2 в света.

Прави си другарю! Защото номер ЕДНО е Съветският телефон! Всъщност съветският телефон е най-голям в света, като съветския слон например ;)

Тази новина кърти мивки ... ментето нумеро треС ! :)))))

Ни най-малко не е менте - използват качествен хардуер и отхапват здраво пазарен дял от конкуренцията ;)

български глупак, отличителни качества, толкова тъп, че кърти мифки - менте била компания, която винаги е първа като скорост на хардуера и прави уникални решения.

Пожелавам на всички купувачи на китайски стоки само китайски презервативи да ползват. Понеже са много "напред" тнхнологично разбирауш уи...Една тениска не може да направят качествена а правят смартфони. И затова "заека" кацна с 400км отклонение на Марс. Смешници. Никакви китайски стоки в ЕС, това е. Ксиаокуми, престижо, БайУй...Страхотни имена, как да не си ги купи разбирауш уи

Lenovo, Asus, Sapphire, Gygabite, RealTek, Aigo, ECS, Hasee, и още много, много други.

Dimitar Todorov

качеството на китайските стоки зависи от това колко силно европейският търговец им извие ръцете, за да свали цените. И китаецът произвежда с такова качество, за каквото му платят. Търгувал съм с китайци, даже ходих до там и видях. Седалки от алпака в европейско метро няма да видите

Нема да си купя братче Епъл, Самсунг, ББ, ХТЦ или Нокиа ами ще си взема Ксиаоми. Нема начин братче ! Па на това отгоре и китайско. Пфу.

ти ХТЦ за марка от коя държава ги водиш?!

HTC е китайска фирма. Аз съм сигурен, че 'лузера' и много други като него използват много китайски устройства, но ги мислят за руски. Е, верно, руските са по-готини, ама за ХТЦ специално си в грешка.

HTC Тайланд. Тайланд пише на моя. Я цъкни в уикипедия и виж от коя стана е марката !

Има откъде Nokia да се учи. Ако все още диша де...

Вече няма Нокия - има Уиндоус Лумия

Nokia ми беше любима марка, неубиваеми телефони, не забиват, дълго работят с едно зареждане. Но изпуснаха момента, хванаха се с неподходящата ОС и потънаха. И не се вижда тенденция да поумнеят, направиха някакъв орязано менте на Android, но балъците свършиха, хората си купуват Samsung. А те от своя страна, от продавач на пеперудки с копчета станаха световен гигант. Това е живота