Коментари - Apple инвестира $850 млн. в огромен соларен парк | IT.dir.bg
назад

Apple инвестира $850 млн. в огромен соларен парк

Apple ще инвестира 850 милиона долара, за да построи нов соларен парк на площ от над 5,2 кв. км в Монтерей, щата Калифорния.

Обратно в новината

Коментари - Apple инвестира $850 млн. в огромен соларен парк | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За производството на един соларен панел отива толкова енергия колкото той не може да произведе в рамките на своя живот. За каква възобновяема енергия говорим изобщо?

важното че е First

Ау, сега Епъл ще патентоват и слънчевата светлина!

Затова винаги ще поддържам тази компания - най-добрите продукти и грижа за клиента и планетата! Наистина променят света.

Ама ти сериозно ли мислиш, че с производство на чиста енергия за лампите в централнив си офис ще компенсират заърсяването от производството в предприятията си :-)?

И според теб да не го правят, понеже не компенсират производството ли??? Важното е, че каквото зависи от тях го правят, другите - не. Толкова ли е трудно за схващане???

Гугъл миналата година завършиха проекта за слънчева централа на стойност 1 млрд. долага. Като казвам завършиха - пуснаха я и вече над 1/3 от енергията, която потребява корпорацията е от възобновяеми източници. Епъл имат още доста да инвестират и да правят докато ги стигнат. Последната слънчева централа, която пуснаха е 392 мегавата, т.е. 3 пъти по-голяма от тази на Епъл. Сега кого ще потдържаш, а ?

Де да можеше всички да се обърнем към чистите източници на енергия. Предполагам и това време ще дойде, но не и преди страшни замърсявания, още по-болни хора и какво ли не.