SpaceX ще прави Starlink и около Марс

Според компанията, целта не е Земята да бъде изоставена

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам, аз като ходя на Марс си ползвам мобилния, на най-бързата мобилна мрежа в Европа...

Ако имаш роуминг обаче, инак духаш супата.

Яре сега, Марс няма да можете да ги изцапате...

А топла вода на Марс ще пусне ли?

От висините на хосписа е трудно да разбереш, че пари и доверие не се печелят с лъжи. Всъшност никога не си го знаел, русодебилите отъждествявате печалба с измама просто защото дотам ви стига акъла. Имаше една сцена на Стайнбек с играта на шах и неспособността на не помня какво му беше името да проумее как Док все го бие без да мами, нещо подобно е и това вашето - очевидно идващо от живот прекаран в нищета и безнадеждност.

За всичко си прав с изключение на последното. Там надеждата не умира винаги се надяват нещо да се случи на Америка на Европа на Япония сега на Китай че да могат и те да се почистват нещо по така :) спомни си с фукошима като стана аварията бяха в екстаз направо :)

Мъск ще прави всичко от което може да изкара пари :) Ако трябва на юпитер дърва ще закара, стига да има кой да му повярва лол

Виж поста ми от 22:28:41, без да искам отиде другаде.

за кредиторите си, Илиянчо вече почти е завършил своя порден революзионен проект - познатата ни от фантастичните филми, книги и сериали "подпространствена" връзка. Така ще свърже дейта центровете на Земята и Марс. Естествено, със спомоществователството на NSA и останалите, платили си да черпят всякакви данни от тези комуникационни канали. Уф, написах, айде наздраве сега! :-)

Лекарството -> леглото.

имам задължения към децата и на вече - жената... Лесно ти е на тебе...

Откак от клиниката те прехвърлиха в хосписа на палиативни грижи нямаш други задължения. Гълтай лекарствата и може и да си спомниш, че е така.

или дабъл пенетратор, както явно ти харесва да се мислиш, много сериозно ме бъркаш с някой от твоите досегашни познати в цеха на полу-идиотите, ветерани-космонавти, знаещи всичко. Не позна, нов играч съм и обещавам - играта ще се промени. Сега върви и си го лапни сам, за да не го получиш ненадейно отзад, хидроцефал такъв!!!

LOL, нов бил. Само дето току-що ти рецидивира манията да пишеш кенефна поезия, която бяхме излекували преди години. Я си взимай лекарството и марш в леглото.

отново повтарям - не съм от "вашите" и никога няма да стана такъв - арогантен, мизерен, снабден с шепа лафове (особено хосписния такъв), ограничен и нетърпящ чуждо мнение. Твоето е безкраен страх, че някой ден сам няма да можеш да се убедиш, колко си красив, умен, велик и ненадминат. Медицинската наука отдавна има име за това - заимствано от едно прекрасно цвете... Ти пий хапчетата и лягай (с твоите камъни, по твоята глава).

Добре добре, вече и аз и всички останали ти повярвахме. Сега гълтай лекарството и лягай.

И къде ще са разположени сърверите - на земята или на марс. Ако са на земята ще трябва да почака потребителя след като даде заявка поне 10 -тина минути защото с такава скорост се движи светлината. Айде първо да направи на земята Starlink-a, после на Луната, пък на Марс по-нататък. Да не бърза, защото след 2023 година трябваше да има хора на Марс, а още до Луната не може да стигне

Гьобелсчето, колкото и по сталинистки да повтаряш малоумната лъжа за 2023 г. има интернет и всеки може види истината. Мъск каза, че ако всички тестове и планирани полети със Старшип минат успешно през 2022 и 2023 г. ще има пилотиран полет към Марс през 2024 г., но не че непременно ще има такъв каквото и да стане и то през 2023 г.

аборигените във всяка една страна искат сървера да е местен, така си пазят личните данни.

Как ще плащат марсианците - с долари, юани или рубли ...

Една от причините Мъск и Старлинк проектът му да вкарват в познатата ни разпенена истерия руските слуги е фактът, че мрежа от толкова много спътници не подлежи на саботаж както примерно презокеански кабел който всички знаят къде е, режат го и готово. Че има време докато въобще потрябва мрежа на Марс има, но успеят ли да направят колония там ще трябва и мрежа - така че споменаването и днес е ОК, ако и да е с цел реклама на тукашната Старлинк. А че русодебилите ще има газ да пикаят само от споменаването ще има, техен си проблем като не се лекуват или опитват но не могат да ги излекуват.

Има много подводни кабели и резервиране на трасетата на оптичните магистрали, че няма да стинат подводниците да ги режат цяло десетилетие

Това не са русофили, а гнусни русофилистици, които се водят само от фобия, а не от филия. Не им се връзвай. Те това искат да ги наричат фили, за да пририят фобията си.

Предпочитам да ги наричам русодебили :-). Не си стгрува да ги психоанализира човек, не повече отколкото си струва да го прави спрямо основната популация на птицеферма.

Една планета се опасва с наземни интернет трасета евтино и бързо.

Значи трябва да прекараме оптични кабели от марсианската столица и до най-малкото марсианско село. Или по-добре направо 5G с антени по цялата планета. Значи малка промяна в плана. Не пращаме първо научни екипи да изследват планетата, а пращаме няколко екипа техници с апаратурата, за да прекарват интернет. И след като обезпечим планетата, тогава ще отидат учените и първите заселници.

Ето затова нападаме Земята - щото само замърсяват вселената.

Вселената не може да бъде замърсена от човек, защото човечеството ползва и отделя материя от същата тази вселена.

Щото вече има над 200 бази на Луната / пардон, на Марс/ и наличните комуникации вече изнемогват? Или бъркам нещо?

Бъркаш, ама не защото си тъп, а защото си изключително тъп.

Правилно! След като бъдат 'демократизирани' индианците, пардон марсианците и те ще получат Старпринк.

Е те направиха на Земята та на Марс тръгнаха. Мъск си вдига акциите с "все по-дъзки" проекти. Едно време Енрон правеха така в малко по-скромен мащаб.

И до днес не ми излизат сметките за икономическа ефективност на подобен интернет достъп.

Научи се да смяташ

ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА Това беше добър виц.

тоя не се наплямпа на глупости. всички разбраха вече че работи само за военните а другото е ала бала за пред хората....

Всичкото друго направили, само комуникационната мрежа им е кусур. Нищо, лаф да става.

Господи помилуй... Пожалете мен, бедния Аполо Нанайси - и СПРЕТЕ ЗА МАЛКО ПРОКЛЕТИТЕ ФЕЙК СПЕЙС "НОВИНИ"!! Не мога да се наобядвам като хората, баси...

Все по-трудно ще ти е да се наобядваш заради "проклетите" спейс новини. Но както сам отбеляза живота ти е пълен фейк и няма да струва нищо до 2025 г.

Ето ти типична фройдистка грешка, Дуду.. ;) ТВОЯТ живот е пълен фейк - и явно сам си наясно вътрешно с това - щом го екстраполираш толкова явно.. Аз самият никога не съм казвал нещо такова. За моят живот казах, че вече не е толкова важен - защото съм се наживял предостатъчно дотук и съм бил по-щастлив от повечето хора.

Живота на долен лъжец и паразит копейкаджия като тебе по принцип не струва нищо, което и сам си осъзнал, колкото и да го усукваш или лъжеш. Написал си, че "няма да струва много" тя и пукната пара не струва много, а че не е важен е ясно, дори е вреден най-малко заради близките ти.

Нека първо го направят на земята. Да се наложи като успешен модел и тогава да мислят за марс луната и прочие. Жената просто споделя една идея нищо повече. Медиите пишат, че видиш ли вече разработват сателитите за марс хаха. Все пак нека е ясно, че сме на десетилетия от това там да кацне човек, камо ли пък да има мрежа от спътници които да осигуряват комуникация. В моя живот едва ли ще се случи.

Всъщност марсиански Старлинк е добре да се направи много преди хора да стъпят на Марс. Това е перфектен начин да се комуникира с роботизирани мисии, без те да има тежка апаратура на самите устриойства за връзка със Земята и без прозорци за такава връзка. "Все пак - както наремето е възкликнал Галилей - тя се върти" (планетата Марс в случая), което ще даде изключително големи възможности за подготовка на стъпването.

Не бях разсъждавал преди за това, но мисля, че сте много прав. Първо, на Марс ще трябва да отидат роботи, за да подготвят пристигането на хората. /Разбира се това значи, че ще трябва да подготвим и роботи/. Очевидно роботите ще трябва да бъдат управлявани пряко от Марс, може би от специолно подготвен за целта център.