Това е най-близката до Земята мъглявина (снимки)

Мъглявината Охлюв се намира на 650 светлинни години от нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като човешко око е!

Dormammu i've come to bargain....

това македонската мъглявина ли беше?

Това е, сравнено с комунизма е синьо-розава мъглявина след експлозията, останало е само червената номенклатура в средата.

Разбира се, македонците са я измислили, точно след като са измислили кирилицата, а са я направили дори преди това, докато са строели пирамидите ;)

!

Значи виждаме в детайли "мъглявина" на 650 светлинни години от земята, но не виждаме в детайли какво има на Луната (примерно роувърчето, остани от лунните модули, луноходи....). Почти ви повярвах. Пък и една камерка не взеха да сложат на луната да гледаме земята в реално време. Все интересни неща.

За какво им е на НАСА да търсят останки от лунните модули, луноходи и т. н. т.? Да използваш скъпа апаратура, за да търсиш никому ненужни боклуци си е чисто прахосване на средства. А колкото до камерката, то е близко до акъла. Последната мисия до луната е през 70-те. С какво биха я захранвали оттогава до ден днешен? Да не говорим за лошата резолюция. Щеше да гледаш в реално време една синя топка в далечината. Ако искаш да видиш нещо, на МКС има камери...

И руснаци кацаха(ако те успоява това), така че няма как две враждуващи страни да поддържат 1 обща лъжа. Отделно, огледала слагаха за да замерват разстоянието, така че....ПРОВЕРЕНО(както се казва :) )

Остави мъглявините и луните, ти се постарай повече с лечението си, слушай докторите, взимай си лекарствата и не дразни санитарите да не те наказват пак да не излизаш от стаята.

Понеже очевадно си доста глупав тъпак да те светна, за да се видят ровърите трябва оптиката да е с диаметър около 14 м, докато сегашните налични телескопи са макс 10-11 м. Но спокойно ЕС и САЩ (естествено) правят три телескопа Giant Magellan Telescope (GMT) с размер на огледалата 24.5 Thirty Meter Telescope (TMT) с размер на огледалото 30 Extremely Large Telescope (ELT) с размер на огледалото 39.3 С тях дори и тъпаците ато тебе ще видят артефактите от кацането. В момента има американска (пак естествено) сонда около Луната ЛРО, която снима ровърите и модулите за прилуняване и има снимки на сайта на НАСА и с тази сонда са правени снимки и на Земята. естествено това няма как да става в реално време.

"експлозията на някое Слънце" Колко ли Слънца има във Вселената?

нашия квартет е от 3-ма човека - аз и брат ми

Трябва да четем повече преди да пишем статии. Слънцето със сигурност няма да избухне, а тихомълком ще премине през червен гигант до жълто джудже в планетарна мъглявина...

Само една забележка. Слънцето сега е "жълто джудже", ще премине през "червен гигант" и ще стане "бяло джудже".

Абсолютно точна забележка. Приемам я преди да дойде "Дада" и да ме направи на нищо...