17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вторият звяр извърши велики знамения и дори можа да свали от небето огън на земята пред очите на хората. 14 С тези знамения, които му бе позволено да върши в присъствието на първия звяр, той измами жителите на земята. Убеди ги да направят идол по образа на първия звяр – онзи, който бе ранен с меч и въпреки това оживя. 15 И понеже му беше дадена власт, вторият звяр вдъхна живот на образа на първия звяр. Идолът можеше не само да говори, но и да заповядва да бъдат убивани всички, които не са се поклонили на образа му. 16 Вторият звяр накара всички хора – ниско и високопоставени, богати и бедни, свободни и роби – да бъдат белязани на дясната си ръка или на челото си, 17 така че никой да не може нито да купува, нито да продава, ако няма този белег, който е името на звяра или числото, съответстващо на името му. 18 Който е умен, може да открие значението на числото на звяра. За това е нужна мъдрост, защото то съответства на името на човек. Числото му е 666.

Очаквам следващата "екстра" да е цифрова валута със срок на годност. Ако не си изхарчил парите до дадена дата или стават невалидни или намаля сумата автоматично. Така изчукал-изпукал и доживот на въртележката. Нула спестяване макс кредит.

то тази "екстра" я има при обикновените викат и инфлация! от около век насам общоприетата финансова политика е да се поддържат ниски нива на инфлация и да не се допуска обратното - дефлация.

А какво казват противниците? Отдавна няма ЗА и ППРОТИВ, когата се оценява нова идея. Това означава, че някой вече си е сметнал печалбата и има нужда да прокара проекта за да я материализира. Как ще излезе по-евтино на обикновенния работещ човек като няма да може да си изтегли парите? И 10 и 20 или 50% административна такса да ти наложат, например за потдържане на сметка, нама какво да направиш.

"Как ще излезе по-евтино на обикновенния работещ човек като няма да може да си изтегли парите?" А има ли нужда да си тегли парите? Реално не! Идеята е създадените електронни пари които да са точно толкова легални и легитимни, като хартиените или монетите. В момента не са. В момента няма легални електронни пари има банкови услуги. Административни Такси?!? Нещо си се объркал! В момента в който това стане държавна услуга, финансирането му моментално става чрез бюджета на съответната държава. Много е вероятно всъщност въобще да няма никакви преки такси свързани с операциите на тази система! Ако се замислиш кой печели и кой губи от всичко това ... Печелят главно потребителите защото имат още един много по лесен и ясен инструмент за боравене с парите си, и разбира се държавата защото печели много по-добър контрол над паричните потоци. Кой губи - банковия сектор! Цифровите пари в момента са банкова услуга която се плаща и банките печелят огромни пари от това. В САЩ проучване дали може да се въведе дигитален долар има от преди 30тина години насам и още тогава отговора беше, че няма проблем. Веднага обаче се намеси банковото лоби в сената и казаха "айде да не бързаме!". Мине се не мине някоя година и някой объркан независим сенатор в САЩ повдига въпроса и веднага бива задушен от банковото лоби.

Потребителите изобщо не печелят. Всяка стотинка ще може да се проследява. Държавата ще знае колко от средствата ти, за какво точно харчиш. Перфектния начин за следенето ти. Перфектния начин за маркетингови проучвания на корпорациите. Които с радост ще плащат, за да могат да ти предлагат точно нещата, от които се интересуваш, без пропуск. Фейсбук, Туитър и останалите есоциални медии пасти да ядат. Гугъл също ще го сложат в малкия си джоб с това. И още нещо. Ако не си доволен с политиката на държавата, ако много ги критикуваш, директно ти блокират средствата и си до там. Идеалния начин за справяне с дисиденти, недоволни, опоненти и противници на властта. Също, тези пари може и да имат срок на годност. Взел си ги днес и след шест месеца например ги няма. Изчезват и трябва да си ги изхарчил преди това. Също, може да се направи така и че да можеш да ги харчиш само на определени места или за определени неща. Инвестиция на борсата? Забрави! Пълен контрол върху живота ти и пълно робство. Това ги чака австралийците. И възможно е и всички нас.

Честито им модерно робство на австралийците.

Айде - катинарът на австралийския затвор е напът да щракне. Не ги виждам оттук нататък - а си гъкнал, а си се събудил със заключени сметки

Честито на печелившите!