Учени отгледаха микроби върху истинска марсианска скала

Досега изследователите провеждаха опитите си само със синтетични материали

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живи микроорганизми на Марс най-вероятно са съществували . Ако това се установи, ще бъде доказателство, че животът в космоса е навсякъде и съществува по правила и закони които трябва да откриваме и изучаваме.

Очакваме бум на микробите, след пристигането на първата вълна марсиански заселници на Мъск, особено върху марсианските образци, наторявани от заселниците.

Туй го слушам от много години, но досега ЖИВ организъм, дори и вирус не е откриван извън Земята!!! Това до какви изводи Ви води, ако наиситна няма ЖИВИ организми извън Земята ?

И от къде взеха ИСТИНСКА марсианска скала?

Виръса не в ЖИВ организъм

Цялата статия е гола вода. Нищо не се разбира.

Чий х*уй дирят на Марс. Ако целта е науката да си почеше крстата - разбирам, но човечеството даразчита на марс е научна фантастика.

Правилно. По-лесно бихме се ''преселили'' на дъното на земните морета и океани,от колкото на Марс, но пуста фобия,че видите ли Земята ще бъде унищожена и само Марс е алтернативата, ще е водеща мантра в близките столетия;)

Натрошен марсиански метеорит. Малко са скъпи но се продават

А защо да не разчита на Марс тъпако? Какъв е проблема? Ако слънцвто нарастне с 1% Земята заминава, а Марс остава. Само че Марс е един вид предмостие към цялата вселена... Слънцето няма да е вечно.

за милиарди години - когат слънцето ще умре, то е още на средна вързаст

на Земята .... я ги отгледайте на Марс, със следващята мисля пратете един казан с бацили

хе хе... със сертификат ли идват. Аз като гледам Марс през ден два хвърля по един метеорит към земята. Ей така... за спорта.

е ми просто е. Имам пари - искам да отида на Хаваите. С тази моя ПРИЩЯВКА ще нахраня много хора (самолетна компания, стюардеси, пилоти, хотели, ресторанти, магазинери и хората които зареждат стоката и производителите и т.н и т.н.). Както и Мъск с неговата мечта храни над 200 семейства в НАСА, а по света да не говорим с 'уж скапаните му електромобили". Някой хора не виждате по-далече от ракията и салатата.

Чудя се как кореспондират тези изследвания с факта че пращащите апарати на Марс полагат толкова големи усилия за перфектното им стерилизиране за да не "замърсели" планетата.

Има го и на Луната. А това, за което пише статията, се нарича Развитие на биотехнологиите в нов клон. Само допреди 70 г. киселото мляко е съществувало единствено на Балканите. Български биолог модифицирра Булгарикус бациликус да е устойчива бактерия извън Балканите. Днес целият Свят се храни с кисело мляко. Или това е вредно за човечеството?!

Никой не може ти обЯсни, щот` немаш достатъчно мозък. Ама е похвално, че са те научили да четеш и пишеш. Това е още една голяма стъпка, ама за тебе, не за човечеството...