Учени представиха иновативен хибриден самолет

Разработката е дело на Масачузетския технологичен институт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Па не е ли по добре да махнат таа турбина и да се закачат за мрежата на ЧЕЗ. Да питат нащте цигани как се прави.

А при заледяване на корпуса всичкия лед след излитане се стоварва в турбините на опашката : ) Този проблем го имат самолетите със странично на опашката разположение на двигателите, само че там се изсипва леда от крилата.

Става ама за локомотиви ..

Хибридните технологии са краткотрайни, преходни без переспектива.

Американците мечтаят с ракетите си да долетят до Марс, а 76% от зомбираните руснаци мечтаят руските ракети да долетят до Флорида. За това и статуята на свободата се намира във Ню Йорк, а не в москва. В москва има само статуи на убииците на милиони руски граждани - като ленин, сталин и царя путин

Ти си класически български дебил! Хората говорят за самолети, за двигатели, за нови технологии, а ти като Мирча Кришан (румънски комик) повтаряш като зомбиран клишетата на българската долнопробна жълта преса! Къде са тук творческото въображение, разсъжденията, иновациите? Само неистови изблици на омраза, смехотворни твърдения и лаишки представи за света! За простотията и простащината ти мога само да те съжалявам и да ти се присмивам!

Пак Велика Америка... а алкашите с ватенки само подскачат на батута си.

...а къде сме ние?

А ся автарчето ко мойе да обьесни как така таа новата турбина ша е с 95 % по-чиста от същите турбини, само че ползвани за директно задвижване на самолетите !!!!!!!!!!!!!!!!! И тея там допълнителни тежести като генератори ( би трябвало да са огромни, с размерите поне на камион ) и огромни ел двигатели плюс перките как така няма да се отразят на горивната икономичност, демек на замърсяването !!!

Вместо да триете коментара ми: „Не напълно сляп (нерегистриран) от 2021-01-16 11:03:25 Господа, високо ЕнтИлигентни списвачи, пропуснали сте да нарисувате "монтираните на крилото електрически витла" на картинката, която трябва да минава за снимка, към новината! п.п. Фото-шопа все пак е доста лесен за ползване.“ по правилно ще е ДА СЕ НАПЪНЕТЕ, ДА ОБЯСНИТЕ КЪДЕ ПО ТОЧНО СЕ ПОСТАВЯТ ФИЛТРИТЕ ЗА ТВЪРДИ ПРАХОВИ ЧАСТИЦИ И КАТАЛИЗАТОРА ЗА АЗОТНИ ОКИСИ на една газова турбина, след като сте написали: „Емисиите на турбината също ще бъдат допълнително намалени чрез използването на система за контрол, подобна на тази, която се намира на съвременните тежкотоварни дизелови камиони.

че нищо не сте разбрали от написаното, а някои от вас не са и запомнили дори!

??????¿??????....или сте преписали грешно или тия в Масачузетс не стават за чеп за зеле.....

Егаси простотията!!!! Стар дизеляк, захранващ генератор, захранващ електрически витла, задвижващи самолета!!!! За кво са генератора и витлата не става ясно!!!

Не са се сетили, горките, да нанижат директно на турбините саблевидни витла и те ти супер самальот, при това 95% по-екологичен и по-безшумен, когато не лети!

баси - Ту-134 на ток :)