Учени разкритикуваха идеята на Мъск за чип в мозъка

Новият стартъп Neuralink на милиардера ще позволи да управляваме компютри с мисълта си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Акцентирайте, г-н Мъск, чипа да е на "онова място" - да става и свършва без молби и манипулации от женска страна.

LOL, какъв пост ми изтри айнщайнееее..... Умствено изостанала му работа. Няма да го повтарям но ще си създам навика да държа резервно копие на всеки пост и ще го поствам веднъж повече отколкото пъти го изтриеш, знаеш вече от опит, че и по адрес да ме блокираш пак нищо не постигаш.

Маск, ще имплантира не непълноценните червени тролчета чипове за да се премахне ефекта от новата неизличима смъртоносна болест: Путинизм головного мозга...

това е безумие и осакатяванета дори иубийство

Пътят към Ада е постлан с добри намерения.

"Сатана често прибягва до един от изпитаните си методи — повдига въпроси, които събуждат съмнения.'

Контрола ще е обратен. Както съм писал, накрая ще управляват хората като зомбита от някакви сървъри. И как някой ще раздреши да му бъркат в мозъка и този чип съвсем скоро ще е остарял. В сектора нещата се сменят бързо.

Да знам истината, за себе си, ми е достатъчно! Не изпитвам нужда да доказва!

Могат да чипират органичните портали (животински инкарнаций), но човешката душа, никога няма да им принадлежа (не зависимо че правят всичко възможно да я притежават)!

анонимните имате ли души? Ха на бас, че не можеш да докажеш съществуването на душата.

Непостижимата мечта на Илън Мъск. Тя касаеше доказване на неговата теза, че не Държавата, а частната инициатива ще бъде печелищата карта в голямата надпревара за завладяването на огромните ресурси на Космоса. На практика, неговият голям Космически проект включваше построяване на мощни космически кораби за регулярни полети с многократно използване при транспортиране на големи товари и хора до вече завладяните Космически пространства. От 2005 г. и до момента имаше многократни изстреляни ракети до границата на Космоса - на 100 км височина и ...толкова. Дали неговата лелеяна мечта за осигуряване на НОВ ДОМ НА ХОРАТА В КОСМОСА ще се осъществи, предстои да очакваме в бъдеще.

немислеа . на дали

Илън Мъск е добрия паралия. И се чуди къде да ни стресне. Още преди 2005 г. той основа своята компания SPACE EXSPLORATION TECHNOLOGIES, а по-късно и новата SPACE X. Тогавашната му идея-фикс, бе да вложи милионите си за голям космически проект, който да покаже на НАСА и на Света, че не Държавата, а частната инициатива ще бъде печелищата карта в надпреварата за завладяване на огромните ресурси на Космоса. Проекта включваше построяване на мощни космически кораби за многократно използване и регулярно транспортиране на големи товари и хора до вече завладяните космически пространства. За голямо съжаление, освен извеждането на кораби до границата на Космоса - на 100 км височина, до момента няма друго развитие на Космическата му Програма.

С чип в мозъка масата ще се управлява далече по-бързо и лесно. Планът на тъй наречения елит се развива с пълна сила.

И с чип, и без чип глупаците се податливи на манипулации.

Голям иноватор и много умен мъж! Бъдещето на "цивилизацията" е изкуствения интелект. Не веднъж съм го казвал. В този си вид човешката популация ще се самоунищожи някой ден, рано или късно.

"цивилизация", няма да е ЧОВЕШКА! Човекът ще умре ... ставайки "идеален" и "съвършен" ... като Машина! Амин!

Човека рано или късно ще умре. Модела е изчерпан. Хората унищожават ресурсите на планетата, ще дойде ден в който живота ще е невъзможен. И този ден приближава, приеми, че това е просто следващото ниво в еволюцията.

"В този си вид", имаш предвид такива "иноватори" и "умни мъже", може би.

2019-08-16 13:48:20 ru (нерегистриран) И ако не се движим напред, за какво е целия зор до тук.... да си бяхме стоели по дърветата. --- Винаги ми е инсересно като някой напише това изречение! Къде е това "напред" ? Какво има там? "Безсмъртие" ли? Не ставай смешен! НЯМА "безсмъртие"! Вие сте още "по дърветата" на ментално ниво, защото реално се движите от 3-4 инстинкта на ТО-то, въпреки "технологичното израстване"

Напред - в смисъл да се усъвършенстваме. Сам казваш че сме гола вода - леко поумнели маймуни. И предлагаш това да е завинаги ли?

усъвършенствай се, преста да робуваш само на долната глава - буквално и преносно!"Слабо място" ти е това - една жена ще те върти на шиш, хвайщаки те за "главата", да друг ще те върти на шиш - държейки те за "парите"! Слабак си ти, въпреки, че се имаш за Исполин!

Да го изпробва върху себе си!

По-скоро ще се зарадвам, ако успеят да копират съзнанието в компютър! Ето тогава могат да постигнат това, което всички искат ;)

Смърт ... на подсъзнателно ниво, докато на съзнателно си мислят, че вървят към "безсмърте"!

Подсъзнанието ти е хард диск-а, а съзнанието RAM-та! :) Доказано е, че не може съзнанието да обработва повече от 3 събития едновременно(в противен случай ще превъртиш), но в подсъзнанието, всичко, което виждаме, чуваме, усещаме от заобикалящата ни среда е записано(дори с най-малки подробности), друг е въпросът, че не е минало през съзнанието за да бъде възприето като информация! ;) Малко факти, колкото и минуси да означават! хахах ;)

черно-белите образи, запечатани на фотографи от 19-ивек са "живи" , колкото образите, запечатани на цветните фотографии от началото на 20-и век са "живи" , колкото "движещите се" образи, запечатани на видеото от края на 20-и век са "живи" , колкото цифровите образи и видеа, запечатани на на флашка в началото на 21-и век са "живи" ... толкова "живо" ще е "съзнанието, дето ще го "запишеш на компютър"! Ако нещо е Завършено, то то е Мъртво! Изразът "Студена красота!" дали и възникнал случайно .... "толкова е идеална, та чак не истинска, т.е. мъртва, а значи - студена!. От тук иддва и този подсъзнателен израз - "Студена красота", значи - "мъртва красота"!

Идеята е, че ако твой близък човек е починал, но си копирал съзнанието му, можеш да разговаряш с него! Пък, ако има и тяло, макар и изкуствено да може да се движи, той ще е безсмъртен! Т.е. информацията, знанието е безсмъртно... нали това се опитват да направят. И този филм "Чапи", точно така завършва, не че роботите са лошите, а че са алтернатива към нещо по-голямо! Пък и в един момент, ако продължим да замърсяваме планетата с радиация, химикали и т.н. може това да е единствената алтернатива за живот...

пълно! "Ще разговарял" той ... с кого? С една програма, която обработвайки данните от роднината ти, ще го копира като поведение ...и ти ще си "говориш" с роднитата! ТИ си луд ве! Това е САМОвнушение ... ментална конструкция!

@Куку, хората не сме ли една програма? Дори ни управляват, понеже ние сами не можем да взимаме решения!

си въобразяват, че ще са "безсмъртни" ..., че има "вечен двигател" ... искат да виждат "някакъв смисъл" и разбира се си го измислят ... "и го следват" .... Карлуково работи ли още ?!

В Карлуково ще затварят нормалните.

Всъщност Мъск няма негови идеи, има пари, с които разработва чужди идеи брандирани като негови и затова велики. Идеята за чип в мозъка за пръв път сериозно се дискутира 1995. Има и някои не толкова напреднали чипове, които и сега се вграждат като кохлеарните имланти, които подават директно сигнали към мозъка, за се лекува глухота. Обаче чип в мозъка, с който директно да знаеш какво става в мозъка на индивид и да можеш да го управляваш е съкровена мечта на всички кандидат диктатори. Затова тази идея си е негова. Типично желание за човек с два дена университет.

Не знам дали и парите са негови. Подобно както е тука пЕевски.

за да му повярват хората на тоя, нека бъде първия чипосан . а може и да си сложи и един чеп

Чип или чеп. "Изберете" сами.

мен! Много ти е слабо място "чепа" и затова искаш да го "усилиш", чрез "чип" ...

ПрЕмитивът лесно се познава. По "право"писа. И по категоричността на "преценките". Категоричен е, щото при неговия "интелект", вариантите са малко... до един.

По принцип идеята е добра. Човешкия мозък е твърде слаб, бавен, с малко памет, сетивата и изпълнителните органи на човека НЕ са оптимизирани за интелектуална дейност.... За да може всичко това да се коригира е нужен способ за пълноценно общуване с компютъра и освен да се бръкне в мозъка, друг наичн нема. Естествено ще има и злоупотреби (както с всичко що е измислено).

Мисля, че на този етап проблемът на хората не е толкова слабия мозък, колкото слабия морал. Пък ако се оправи морала и мозъкът ще се подобри. Обаче, ако мозък се подобри, пък морала остане животински, имаме перфектния демон.

Еми...... да, големите възможности са и голяма отговорност. Но по твоята логика и досега да сме по дърветата, да работим върху морала.... Ако всички се чипосат принципно нищо няма да се промени. Добрите (моралните) ще станат още по-добри (по-морални). Лошите ще станат по-лоши. Като цяло съотношението и баланса не биха се изменили.... Затова пък възможности се откриват големи.

Битката между добрите 10% и лошите 10% е за съдбата на "неутралните"80%. Познай кой ще ги чипира? От един път.

Миии, мисля че драматизираш. 80% и сега са пасивни, с чип и без чип те са безопасни за власта. Проблем са винаги пасионарните 10%, дето са готови на всичко зарад идеите си. Масовото чипиране няма да пороби хората - просто защото в основната маса те вече са поробени.

Чипирането на 80%, като начин да се справиш с "пасионарните 10%", радикално.

Ей. Аз не отричам че опасност някаква има. Теоретично с всичко може да се злоупотреби, и даже се злоупотребява. Те колко фантасти се изписаха за атомното оръжие дет ще ни унищожи, но реално политиците ги е страх да го пускат в употреба. И може би именно заради този страх няма големи войни вече 70г. И ако не се движим напред, за какво е целия зор до тук.... да си бяхме стоели по дърветата.

За мен е очевидно, че "движението напред" е илюзорно. Джаджите по които го отчиташ, са подобни на дрънкулките в кошчето на бебето или на шарените стъкълца, с които са излъгали навремето индианци и негри, да ги заробят, да им вземат златото, земята, децата, живота... всичко.

Оглеждам се с какво и колко интелектуално нещо съм заобграден и хич не вярвам здрав човек да е толкова безпомощен

По принцип... човекът няма конкурент в мисленето, така че въпросът дали е бавен или не отпада - просто защото е монополист (жителите на други планети и измерения засега не ги слагам в сметката). А Мъск нека първо си оправи катастрофиращите коли и после да продължава с другите фантазии.

Тоя построи тунелите и вкара трафика на коли под земята в LA, произведе 5млн електрически коли, които не им гърми батерията, изпрати хора на Марс и на Луната и сега се е заел с чипове в мозъка.... визионер!

А, ще може ли компютри да управляват мозъци, с чипове?

Имаше един филм, дето бяха пуснали комп. вирус, общо взето веселба, не знам как се казваше филмът, обаче...

НИЩО НЕ Е "безкрайно" и "вечно" бе, моето момче! Това "златно сечение" в което сте се вкопчили братчедите, като някакво сакрално число, е "безкрайно" само теоретично. На практика обаче то е КРАЙНО! Вземи например черупката на охлюва или рапана, в които много добре се вижда това "златно сечение". Както виждаш, черупката е КРАЙНА, не е "безкрайна" каквато би била, ако хипотетично природата бе продължила тази спирала на черупката "до безкрай". Ако спиралата на черупката бе "безкрайна" просто нямаше да има охлюв в нея !!! А то има охлюв, защото природата е казала СТОП, прекъснала е "безкрайността", прекъснала е "съвършенствотото" за да даде ПЪТ НА ЖИВОТА, т.е. да се покаже охлювчето в края на черупката! Такива примери за "прекъсване" на "съвършенството" има навсякъде около нас , т.е. Природата ни казва, че дефакто НИЩО НЕ Е БЕЗКРАЙНО, а напротив- всичко е КРАЙНО и всичко е НЕСЪВЪРШЕННО и само поради това е ЖИВО! Ако нещо е "съвършенно", то просто НЯМА ДА Е ЖИВО! "Съвършенството" е Завършенност, а Завършенноста е Край, Финал,а Финалът е СМЪРТ! Дефакто който се стреми към "безсмъртие", т.е. към Съвършенство, всъщност се стреми към ... СМЪРТ! Замисли се хубаво над това, изтрещял Мъск-чо!

не че нещо ама златното сечение е 1.61......

е!

и 1.618 не е . аз за тва съм сложил точки

Е, най накрая си дойдохме на думата. Чудех се как точно ще бъде предложено това с чипа. Мислех си, че от някоя държавна служба, във връзка със сигурността, примерно. Но от "честен бизнесмен" от ранга на Мъск е по-така някак си ... И обяснението как ще командвам компа с мисъл също е в голяма степен оригинално. Деба мама им алчна и властолюбива.

Има възможности чипа да подобри ерекцията при мъжете и да контролира теглото при дамите.

А, дали ще може да знаеш география без да си учил?

защо да е лоша, много добра е идеята- камери, чипове, ваксинации, абе тотал...

Изпусна кеми трейлс и рептилите...

Някои нямате нужда от чип.

КрИсТИанЕ, мОже лИ да Си оПравИш шРифтовете, БЕ?

Това е плагиатство, чип в мозъка аз измислих.

т.н. "братя" да си слагат, да си ръгат каквито искат чипове и в горната и в долната глава, в задника и където искат, да си се "обзсмъртяват" , НО да ни оставят НАЙ-НАКРАЯ на мира, нас "обикновените" "прости" хорица и да не ни ангажират и осведомяват за степента на влудяването си на тема "вечен живот"!

предполагам Мъск, Сюзан Шайдер и Гогов лично цяла сутрин са те гонили, за да ти тикнат тази статия под носа и да те накара насила да я четеш не щеш новини, ми не ги чети

Някои се гордеят, че имат хубави очи, Други, че пеят добре, трети, че разбират математика. А най-важните са гордите с простотията си и тъпотрията си.

„реклама след 7-ми параграф“ Ало редакторчето?

почна ли се? а Библията била ала-бала, а? вашта кожа робокопска...

"смята че това по-скоро ще убие човек в дългосрочен план" и защо така? Ми щото така пишело в книгата на "фантасмагорен" писател "който е описал случващото се." И на базата на това ли се прави антитеза????

А не,мерси! Чипа да си го заврат там де слънце не огрява! няма да ставаме роботи я,че да ни имплантират чипове... Достатъчно е този чип да е вързан с интернет и да ти съсипят живота или пък да се влияе от разни радиоизлъчвания и подобни...

Карай си на Алцхаймера и Деменцията и не се изказвай по неща които не са ти много ясни.

Чип в мозъка е секси. Изборът на новото поколение.