Учени смятат, че са открили парче от древна планета в Африка

Метеорит, идентифициран през миналия май, е по-стар от Земята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Криптонит!

Милиарди, милиони години + -

Аз пък миналия Май , срещах един който е по-възрастен от баба ми. Не , че знам на колко години е бил, но така ми изглежаше. Значи , е бил извънземен а аз съм учен.

Ако живее в баба ти е извънбабичен и да - учен си по бабаология.

4.566 Ga, но плюс/минус колко? Всяка датировка се дава с интервал, обкновено 2- сигма. По кои изотопи е определена възрастта? Метеорити обикновено се датират по изотопите на оловото и техните съотношения: 206/204 и 207/204.

Датиран е по алуминии-26 и магнезии-26. Четох статията. Датировката по тази изотопна система позволява доста свободни тълкувания.

И тия станаха като руските "учени". От планетата на анунаките ли е това парче или от Криптон?

Нещо друго, освен руснаци имаш ли в кухата си черепна кутия?... Явно и на сън те преследва руския призрак, а?!

Ами то и без това не ни излизаше бройката с планетите...

През последните десетилетия чрез научни изследвания, няколко пъти "коригираха" възрастта на Земята, в посока нагоре, така че, да не се окаже накрая, че тоя камък си е от роден, местен вулкан... ;-)

Това значи ли, че африканците са извънземни? Или само афроамериканците са такива.

Да питат Лили, че да са сигурни.

Нещастник

Лили

YCBM

Ясно, че е Македонско парче земя! ;)

Е, при положение, че Земята я смятат на 4,543 млрд. години разликата между тази стойност и 4,566 си е в рамките на грешката.

23 милиона години за нищо ги нямаш ;-)

0,5% разлика ...

Скоро "доказаха", че неандерталците били изчезнали не преди 24 хил. години, а преди 40-44 хил. Актуализирали си радиовъглеродния анализ, като подобрили начина, по който са обработвани образците за изследване. Това си е направо 100% грешка. При създаването на модели, напр. на полупроводникови прибори. 5% грешка е съвсем приемлива стойност.

Въглеродния анализ е само за органични проби.

@Илия Дадох пример с конкретно измерване. Не съм казал, че в случая с камъка са ползвали въглероден анализ. Колегата по-горе е написал какво са изследвали, т.е. пак става въпрос за разпадане на изотопи.