Учени: В галактиката ни има поне 36 извънземни цивилизации

Търсенето на живот разкрива и какви са шансовете за собственото ни оцеляване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За сега знака е лош, няма други и май ние няма да съществуваме дълго. Една подобна група учени беха изчислили, че вероятността да изчезнем в следващите 5000 години е над 99 %. Ако средното разстояние между две цивилизации е 17 000 св.г. , то тогава контакта е невъзможен, ако една цивиризация съществува в технологичния си етап не повече от 5000 г.

Do 100 godini max ste se dvijim sas skorosti nadhvarliashti svetlinata i ste sme osashtestvili kontact s pone 3...4 civilizacii.

За да оцелее цивилизацията ни , човечеството трябва да приеме единни ценности. Повече е немислимо налагането на която и да е религия , политическо или философско учение като единствено правилно. Най- просто всичко се заключава до едно изречение: Цивилизацията ни трябва да оцелее!

И аз точно 36 ги изкарах ;)

Не сте включили Роза Язовирката.

Невежи, не виждате по-далеко от носа си. Не са 36 - 37, а са 43. Пак пропускате 6-7 цивилизации. До кога трябва все аз да ви отварям очите?

И какво ни бърка нас точно има ли или няма някъде си нещо - след като не сме способни на космически полети, още не сме стигнали дори до Луната - и не се знае кога ще можем да направим тази първа крачка?

Ти доникъде не си стигнал. Но това не значи, че другите не са! Мислиш се за много умен, защото си прочел нещо си и го смяташ за "просветление". Но ще те разочаровам! Има много по-умни хора от теб и те правят наука, а не спам под научните статии.

Вие определено сте спрял някъде в 14-ти век. Тъкмо си мислех, че няма да се обадите и ето - поредната "велика" мисъл!

3 по 3 е равно на 6,6 по 6 е равно на мерцедес

А къде е най-големия "експерт" по въпросите на космоса? Защо мълчи? Кога ще поведе стадото по пътя на просветлението?

Проучване, публикувано в The Astrophysical Journal, предполага, че стига условията да са подходящи, то животът би еволюирал по сходен начин на всички планети, съобщава Forbes. Ами да, ето например, Европа, Австралия, Америка - какво ти сходство, ами че то няма разлика!

Когато се шегуваш, слагай усмихнато човече! Иначе не се разбира, че е шега.

А тези въпросни учени да открият една поне а те с теории за 36 това някакъв сбъркан PR на университета ли е?

За сега съм стигнал само до 6

Защо 36? Аз мисля, че трябва да са 42!

Мисля, че не сме готови за контакт с извънземна цивилизация на този етап. Причините са много. Една от тях е технологичното ни ниво. Цивилизация, която може да ни посети би била неимоверно по-напред от нас във всяко отношение, и незнам дали изобщо ще можем да установим контакт с нея. Иначе това е един от фундаменталните въпроси - сами ли сме във Вселената. Според мен няма как да сме сами, цивилиации има, но засега е по-добре да си стоят там някъде - по-далече :)

и в Донбас не бяха готови

Какъв Донбас, какви 5 лева?!

А по въпроса колко дявола се събират на върха на една игла още се водят спорове....

Т'ва е лесно - корен квадратен от -1. За яйцето и кокошката няма ли да питаш? :)

Трябва да пишат не "учени", а "английски учени" да е ясно че статия е от категория "забавление", не "наука".

"група учени от Нотингамския университет"

Ами не е ли редно да плащат некви данъци? Такси нещо. Стига са си фърчали безгрижно из космосът.

Защо само данъци, а не и космически винетки, минетки, ТОЛ и т.н. Освен това не може да си фъркат ей така където и както си искат - трябва някой да ги контролира. Значи поне 1 от тези 36 цивилизации трябва да е на космическите катаджии, по-точно кктаджии.

В друг сайт отново цитират същите учени, но там пише, че са казали 8 цивилизации! Някой и с копи-пейста не може да се оправи, ама кой ли е? :))) Ще трябва да питам The Astrophysical Journal, очевидно... :)

8 бяха вчера. Днес 36. Утре 60-70 (дай боже).

мисля преди да намерим първата извънземна цивилизация е рано да даваме становище колко извън земни цивилизации може да има където и да е.

Може, Може да има 36 цивилизации, а може и да няма. Фифти — фифти.

точно толкова фифти-фифти е колкото и резултата от тотото! да вариантите за изход са точно 2 - печели или не печели, обаче какъв е шанса да е конкретно едното от двете е въпроса.

Има 36 и те са тука на земята, аз лично ги срещам постоянно , един позволи да го снимам, други си признават, общо взето са като хората но има признаци които ги отличават.

Да, знам. Прави ми впечатление, че ползват една и съща куриерска фирма - Рапидо.

При 400 милиарда звезди 36 цивилизации е голямо разхищение на мат`риала.

а дали извънземните си имат "оня резерв" и дали имат "лихва" като форма на живот! кво мислят учЕните по въпроса ? дали има циливилизация без "лихва" ?

Добре, че са те да ни кажат.

Нашите БАНяджии писаха преди две години, че са осъществили контакт с такива и са си говорили.... Ето ви доклад за дейността на освновните извънземни раси тук: https://anoncyberarmy.files.wordpress.com/2019/09/izvanzemni-rasi-1.pdf

И това на колко ваксини са били от БАН при тоя разговор.

Ти да не си случайно доц. Лъчезар Филипов? Той говори за извънземните и е от БАН.

Бе те и за господ викат че бил над България ама едва ли.... най много да е избягал от миризмата която се носи от Черно Моере

Е, предишните изчисления бяха сходни, 150- 160 цивилизации в момента, при средно разстояние около 7000 св. г. до най- близката. Тук са 36, средно разстояние 17 000 св . г. до най - близката. Напълно невъзможно за контакт разстояние, както сега, така и изобщо. Защото, едни от най-оптимистичните прогнози са съществуване на нашата цивилизация показват вероятност 99% за изчезване в следващите 5000 години.

Ама това са тези дето се очаква да са подобни форми на живот. А може да има и други, много по-различни...

Това по ми прилича на гледане на кафе отколкото на наука, но щом плащат и 123 ще ги изкарат ...

гледане на кафе, а са си пресмятания,

Научно твърдение което не може нито да се докаже нитд да се обори. Значи е безполезно.

Дори не е научно. Дърдорене е!

Но стимулира търсенето! Ако изчисленията показват само една цивилизация (нашата), то търсенето на друга става безперспективно. Съответно и спонсориране няма да има. ;) Но да не забравяме, че търсенето на друг път до Индия е довело до Великите географски открития. До какво ще доведе търсенето на друга цивилизация, кой знае!